New Foundland x Labrador

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
....................
θεωρω ομως οτι ένας μέσος άνθρωπος που δεν ασχολείται με τα κυνολογικά δρώμενα εντατικά τουλάχιστον ένα χρόνο, μονο απο καθαρή τύχη μπορεί να βρει σωστό εκτροφεα.
Kαι πάνω από χρόνο, μη σου πω...

Σόρρυ που θα το πω αυτό γιατί ίσως θιχτούν μερικοί χρήστες του φόρουμ (δεν το λέω κακοπροαίρετα πάντως), αλλά απο ένα σημείο και μετά το μόνο που έβλεπα ήταν ένα light ξεκατίνιασμα, σχετικά με το ποιός και τί είναι ο κύριος Μπολάκης.

Όταν, δε, τελείωσα την ανάγνωση όλων των ποστ, ξέχασα τί είχα διαβάσει, αναρωτιόμουν τί εστί Μπολάκης τελικά.

κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος τελικά
Έλα μου ντε! Τώρα το θυμηθηκαν ότι είναι κλειστό προφίλ? Κι αφού το θυμηθηκαν τώρα, μπορούσε να λυθεί είτε σε άλλη δημοσίευση, είτε μέσω chat

Εεε δεν είναι και έτσι..

Όπως είπες πολύ σωστά..αν το θες πραγματικά μαθαίνεις να ξεχωρίζεις τα χλωρά από τα ξερά..αρκεί να μην βιάζεσαι.. ;) :)
κι αρκεί τα ξερά να μην ξέρουν να μοιάζουν με ποτισμένα καλύτερα απ'ότι ξεχωρίζεις εσύ τα χλωρά από τα ξεραμένα και ξαναποτισμένα

Βιαστείς δεν βιαστείς, την πρώτη φορά κατά πάσα πιθανότητα θα την πατήσεις... οπότε μετά έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου για να καταλάβεις τι γίνεται και να επιλέξεις τον δεύτερο σκύλο σου...
Άμα γειά σου! Αν δεν την πατήσεις και τη δεύτερη φορά, that is...

Δεν νομίζω να είπα κατι διαφορετικό. 9,5 στους 10 ομως, όχι απλά βιάζονται, θελουν τον σκύλο των ονείρων τους ΧΤΕΣ. Και ναααααα τα κουτάβια να γεννοβολιουνται αβέρτα για να καλύψουν τη ζήτηση....
Και οι μη βιαστικοί την πατάνε... Ακόμα κι εκτροφείς που ψάχνουν να ανανεώσουν τα αίματά τους μπορούν να την πατήσουν... Τελικά αν δεν έχεις (και σε αυτόν τον τομέα) βύσμα...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Βρε παντού την πατάς αν δεν προσέξεις.., αν δεν βιάζεσαι.., αν δεν παρατηρείς και αν μένεις στο τι σου είπαν.. χωρίς να δεις και να κρίνεις μόνος σου..
Από την μασημένη τροφή μέχρι να αποφασίσεις τι θα κάνεις.., να μάθεις να κρίνεις και να παρατηρείς έχει πολλά στάδια.., αρκεί να μην βαρεθείς στον δρόμο και τα παρατήσεις..
Η αγορά ενός σκύλου δεν είναι και δεν πρέπει να είναι σαν μία αγορά τυχαία..ακόμα και η λέξη αγορά με ενοχλεί αλλά οκ..έτσι είναι και εφόσον έτσι είναι ..χρειάζεται και η ανάλογη έρευνα..
Σε αυτήν την έρευνα μόνο να μην πέσεις "θύμα" εύκολων συμπερασμάτων από άλλους..ξεκατινίασματα .., χάνοντας την ουσία και βγάζοντας εύκολα αποφάσεις και συμπεράσματα..

Το συγκεκριμένο θέμα είναι άξιο απορίας πως ο συγκεκριμένος εκτροφέας έβγαλε τόσο εύκολα τα μάτια του..αν του τα είχε βγάλει άλλος δεν θα απορούσα..αλλά ο ίδιος..με κάνει να απορώ..

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Εμένα πάντως αυτός ο Μπολάκης πολύ μ' αρέσει! Heavyμεταλά τον κόβω, ακόμη κι όταν προσποιείται τον mainstream :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
εγω καθομαι κι αναρωτιεμαι...
γιατι ο νεος νομος δινει το δικαιωμα και την νομιμοτητα στο εν λογω ζευγαρωμα και μου απαγορευει εμενα να ζευγαρωσω ενα εξαιρετο σκυλο.. εγγονο παγκοσμιου πρωταθλητη στη φυλη του επι 3 συνεχομενες χρονιες, κι οχι μονο...
πως θα παει μπροστα η εκτροφη μετα... και για ποιους εντιμους εκτροφεις μιλαμε..

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ GRDANE

Προχθές συνάντησα ένα Μ.Δανό, αρλεκίνο με φρεσκοκομμένα αυτιά. Να ρωτήσω αν έχει κρατήσει τα υπόλοιπα να τα περάσουμε ένα γαζί; :D

Μην ψάχνεις να βρεις λογική στον νόμο. Αν δεν έχεις δημιουργήσει "εχθρούς" στο χώρο, προχώρα στο ζευγάρωμα. Επίσης, προχώρα αν έχεις λεφτά για το πρόστιμο (αυτό κι αν είναι αστείο). Διαφορετικά, κουράγιο...:)

@ ptf

Περίεργο τρένο φαίνεται και αυτός...:D

[video=youtube;bwDpAfFzcRQ]http://www.youtube.com/watch?v=bwDpAfFzcRQ[/video]

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
γιατι ο νεος νομος δινει το δικαιωμα και την νομιμοτητα στο εν λογω ζευγαρωμα και μου απαγορευει εμενα να ζευγαρωσω ενα εξαιρετο σκυλο.. εγγονο παγκοσμιου πρωταθλητη στη φυλη του επι 3 συνεχομενες χρονιες, κι οχι μονο...
πως θα παει μπροστα η εκτροφη μετα... και για ποιους εντιμους εκτροφεις μιλαμε..
+1.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
@ GRDANE

Προχθές συνάντησα ένα Μ.Δανό, αρλεκίνο με φρεσκοκομμένα αυτιά. Να ρωτήσω αν έχει κρατήσει τα υπόλοιπα να τα περάσουμε ένα γαζί; :D

Μην ψάχνεις να βρεις λογική στον νόμο. Αν δεν έχεις δημιουργήσει "εχθρούς" στο χώρο, προχώρα στο ζευγάρωμα. Επίσης, προχώρα αν έχεις λεφτά για το πρόστιμο (αυτό κι αν είναι αστείο). Διαφορετικά, κουράγιο...:)

@ ptf

Περίεργο τρένο φαίνεται και αυτός...:D
το θέμα ειναι τα πρόστιμα ή η λογική μαστιγώματος της ελληνικής εκτροφικής κοινότητας?
Δλδ να κοιτάς πισω από την πλάτη σου μη σκάσει καταγγελια? Και αν σκάσει και ο ΚΟΕ δεν σου αναγνωρισει τη γέννα και ξεμεινεις με σκυλια χωρίς πεντιγκρι, πώς θα αποδειξεις οτι δεν εισαι ελέφαντας?

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Μα είσαι ελέφαντας (παράνομος δηλαδή) σύμφωνα με τον νόμο ως έχει. Σε έκαναν ελέφαντα. Όπως είσαι ελέφαντας που έκοψες τα αυτιά του Μ.Δανού, που έχεις πέργκολα, που καπνίζεις στην ταβέρνα, που γκαζώνεις στο πορτοκαλί, που δίνεις και παίρνεις "φακελάκι", που βάφεις το σπίτι σου και δεν σε δηλώνεις στο ΙΚΑ και πολλά άλλα. Το θέμα είναι υπάρχει συμφέρον σε κάποιον να σε "δώσει"; Ε, την πάτησες!

Τα έχεις καλά με όλους και είσαι "διπλωμάτης" και "δικός μας"; Προχώρα και με φόνο (που λέει ο λόγος...ή όχι)!

Θα μου πεις "προτείνεις να παρανομήσει κάποιος;" και θα σου πω να κάνει όπως νομίζω και να είναι έτοιμος για το χειρότερο (βλ. υπογραφή μου).

Για να πούμε και κάτι για το θέμα...Λάθη συμβαίνουν μα σημασία έχει το πως τα διαχειρίζεσαι και εδώ έχουμε λανθασμένο χειρισμό (αν είναι και λάθος βέβαια). Δεν νομίζω όμως πως ο περισσότερος κόσμος, ο "πολύς" κόσμος το αντιμετωπίζει και το αξιολογεί ως κάτι σημαντικό. Αν ήταν έτσι δε θα ήταν 1η πηγή απόκτησης καθαρόαιμου (όσο) σκύλου το pet shop. Μη τρελαινόμαστε...:)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μα είσαι ελέφαντας (παράνομος δηλαδή) σύμφωνα με τον νόμο ως έχει. Σε έκαναν ελέφαντα. Όπως είσαι ελέφαντας που έκοψες τα αυτιά του Μ.Δανού, που έχεις πέργκολα, που καπνίζεις στην ταβέρνα, που γκαζώνεις στο πορτοκαλί, που δίνεις και παίρνεις "φακελάκι", που βάφεις το σπίτι σου και δεν σε δηλώνεις στο ΙΚΑ και πολλά άλλα. Το θέμα είναι υπάρχει συμφέρον σε κάποιον να σε "δώσει"; Ε, την πάτησες!

Τα έχεις καλά με όλους και είσαι "διπλωμάτης" και "δικός μας"; Προχώρα και με φόνο (που λέει ο λόγος...ή όχι)!

Θα μου πεις "προτείνεις να παρανομήσει κάποιος;" και θα σου πω να κάνει όπως νομίζω και να είναι έτοιμος για το χειρότερο (βλ. υπογραφή μου).

Για να πούμε και κάτι για το θέμα...Λάθη συμβαίνουν μα σημασία έχει το πως τα διαχειρίζεσαι και εδώ έχουμε λανθασμένο χειρισμό (αν είναι και λάθος βέβαια). Δεν νομίζω όμως πως ο περισσότερος κόσμος, ο "πολύς" κόσμος το αντιμετωπίζει και το αξιολογεί ως κάτι σημαντικό. Αν ήταν έτσι δε θα ήταν 1η πηγή απόκτησης καθαρόαιμου (όσο) σκύλου το pet shop. Μη τρελαινόμαστε...:)

Δεν θα σου πω οτι προτρέπεις να παρανομησει, γιατι η παρανομια όπως και η ηθκη ειναι κατι αρκετά ρευστό ανα τους αιώνες... αυτό που χτες δεν ηταν παρανομο, εγινε τώρα, αυτό που σημερα ειναι ανηθικο αύριο θα ειναι ηθικο.... η δυναμική της κοινωνιας το επιτάσσει. Το θεμα ειναι πώς προσαρμόζεσαι στις εκαστοτε συνθήκες και κοινωνικοηθικές επιταγές.
Υπάρχει κάποιος που ειναι "δικος μας" και τα εχει με ολους καλά? Τοτε ειναι ατομο που δεν θέλει να σπασει αυγά για να κάνει ομελέτα, αρα προκειται για ατομο που αλλάζει και παντιερα καθε που αλλάζει ο ανεμος... Οποτε και πάλι δεν εισαι "ασφαλης"

Οσο για το ζευγάρωμα... ατυχημα? οκ ατυχημα, αδικαιολογητο, αλλά ακόμα πιο απάραδεκτος ο χειρισμός της γνωστοποιησης του με αναγγελια της γεννας και βλακειες περι συγγενικών φυλών κλπ.... ενα τετοιο ατυχημα στο δικό μου μυαλό το κάνεις γαργάρα.... δεν ρισκάρεις για ενα ατυχημα την δουλειά και την εκτροφική δραστηριότητα/φημη σου...

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Για τον ίδιο λόγο που ο νέος νόμος (και όχι μόνο) δίνει το δικαίωμα να ζευγαρώσουν (χα, σαρκαστικό) σκυλιά που δεν..., χμ το πολυκαταφέρνουν χωρίς υποβοήθηση να πω, που δεν γεννούν φυσιολογικά, κλπ,κλπ. Κι όμως οι εκτροφείς τους μια χαρά έντιμοι και συμπαθείς άνθρωποι είναι.
Πολλά τα φιλοσοφικά τα ερωτήματα και μάλλον είμαι πολύ καινούριος για να τα κατανοήσω...