Ενημερωτικα μονο θα πω οτι περα απο τη μορφολογια που προφανως δεν ενδιαφερει σε μια τετοια γεννα, ο χαρακτηρας και η ψυχοσυνθεση του καθε σκυλου επηρρεαζεται κατα πολυ απο τους γεννητορες και τους προγονους του. Αυτο σημαινει οτι ενας σωστος εκτροφεας πχ θα ζευγαρωσει 2 σκυλους γιατι κατι συγκεκριμενο θελει να παρει απο αυτους και τους προγονους αυτων. Γιαυτο ειναι σωστοτερο να αποκτουμε σκυλο απο εκτροφεα. αυτος εχει φροντισει πριν απο μας για μας να εχουμε οχι μονο ενα μορφολογικα τυπικο σκυλο αλλα και εναν τυπικο σκυλο στον χαρακτηρα. Οι ευσυνείδητοι εκτροφεις δε, προσπαθουν μετα κοπων και βασανων για την βελτιωση της φυλης τους σε ολους τους τομεις. Bottom line: η επιλογη των γεννητορων ΔΕΝ ειναι καθολου τυχαια. Ακομα και αυτοι που δημιουργησαν καινουριες φυλες ζευγαρωνωντας διαφορετικες ρατσες μεταξυ τους, το εκαναν με συγκεκριμενο σκοπο και προγραμμα, και χρειαστηκε πολυς κοπος για το επιθυμητο αποτελεσμα που δεν ηταν παντα εφικτο. Ο σκυλος σου εχει γεννηθει απο ενα τυχαιο ΓΠ και ενα τυχαιο ροττ χωρις κανενα συγκεκριμενο σκοπο και με κανενα προγραμματισμο. Ειμαι σιγουρη οτι κανενας απο τους γονεις δεν ειναι τυπικο δειγμα της φυλης του γιατι δεν θα ειχαν αυτη την τυχη. Αρα το κουταβι σου και τα αδερφια του ειναι απλα ακομα μερικα ημιαιμα. Μην περιμενεις δηλαδη οτι θα παρει τη σβελταδα του ΓΠ και το βαρος του ροττ και την φυλαξη του ΓΠ με το δαγκωμα το ροττ ή δεν ξερω κι εγω τι αλλο χαρακτηριστικο σου αρεσει απο τις 2 φυλες. Θα παρει οτι η φυση αποφασισε να παρει κατα το ζευγαρωμα των 2 συγκεκριμενων σκυλων, ειτε θετικα ειτε αρνητικα. Και για να μην παρεξηγηθω, αγαπω τα ημιαιμα, τα θεωρω μοναδικα και δεν υστερουν καθολου σε σχεση με εναν καθαροαιμο σκυλο. Απλως η τυχη τους συνηθως ειναι κακη στραβη και αναποδη γιατι καποιοι αποφασισαν να ζευγαρωσουν τον σκυλο του Μητσου με την σκυλα του Κιτσου χωρις να αναλογιστουν την υγεια των απογονων, τον χαρακτηρα, την ποιοτητα της ζωης τους και το ποσα αδεσποτα μπορει να δημιουργηθουν απο τη μια και μονο αυτη γεννα.
Και θα κλεισω το offtopic σχολιο μου, με την ευχη το κουταβι σου να ειναι υγιες πανω απο ολα, ο χαρακτηρας του να ειναι αυτος που προσδοκας και να εχετε μια ευτυχισμενη ζωη μαζι.