Malinois . & -

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
"
Και τους κανονισμούς λέει να διαβάζεις όταν εγγράφεσαι, αλλά κανείς δεν το κάνει.
"
αχ ποσα accept εχουμε κανει χωρις να διαβασουμε....!!

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
"
Και τους κανονισμούς λέει να διαβάζεις όταν εγγράφεσαι, αλλά κανείς δεν το κάνει.
"
αχ ποσα accept εχουμε κανει χωρις να διαβασουμε....!!

@betty coltrane Εμενα δεν με ενοχλει στο να προτεψεις καποιον στην σωστη πηγη αποκτησης σκυλου οταν ο αλλος παντα μιλαει για καθαροαιμο σκυλο...
Αυτο που με ενοχλησε και δεν νομιζω να καταλαβες..η κανεις την παπια..
Ειναι οτι σε ενα φορουμ που θελουμε να λεγομαστε κυνοφιλοι το να μπενει καποιος και να λεει οτι θα δωσει το σκυλο του γιατι του εφαγε 2 κοτες και να παρει αλλο με την ελπιδα οτι δεν θα του κανει και αυτο τα ιδια(αφου ξεφωρτοθει το παλιο)...
Και εμεις να στεκομαστε στο γιατι θα παρει σκυλο απο γεννα αστυνομικου και οχι απο εκτροφεα...
Εμενα με ξεπερναει...
Αν το βρισκεις εσυ λογικο τοτε παω πασο!!
μεγαλη κουβεντα ανοιξες και αν θες περνα από το "είμαι κατάλληλος για ροτ" να δεις πως κατεληξε η ιδια κουβεντα...καλη δυναμη σου ευχομαι.

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
31
@mareco Οχι δεν μπηκα...
Οπως εγραψα και παραπανω περναω πολλες ωρες της μερας μου διαβαζοντας το φορουμ...Χωρις ομως να σχολιαζω σχεδον πουθενα...
Προτιμω ομως να μην σχολιασω κατι απο το να δεχτω να απαντησω σε καποιον
"ναι φιλε δωσε τον σκυλο που εχεις τρια χρονια δεν κανει...Αλλα μην παρεις ανθευθινη γεννα..
παρε απο εκτροφεα"

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52

Στην τελική, δεν έχω καταλάβει τι συζητάμε και τι πρόβλημα υπάρχει;
Ποιός μπήκε αναφέροντας πρόβλημα με τον σκύλο του, και δεν πήρε βοήθεια, γιατί τέθηκε θέμα καθαροαιμίας ή όχι του σκύλου;
Μην τρελλαθούμε και τελείως έτσι;
Και βεβαίως, όταν το αντικείμενο του θέματος, είναι η απόκτηση σκύλου, θα συζητηθεί μεταξύ άλλων, η καθαροαιμία και η έννοιά της. Το γιατί, το θεωρώ εντελώς γελοίο να αναλυθεί.
Για την ακρίβεια το αντικείμενο του θέματος είναι: Ο σκύλος μου "χάλασε". Θα τον δώσω να πάρω άλλον.
Οπότε απαντώντας σε λεπτομέρειες του τύπου από πού θα πάρει τον άλλον, χάνουμε το νόημα. Δηλαδή άμα δέσει στην αυλή το καθαρόαιμο μαλινουά, το αδέσποτο από το δρόμο ή το κανίς από τη γέννα του φίλου του, κάνει διαφορά;

• Like
Reactions: d-friend

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@betty coltrane Εμενα δεν με ενοχλει στο να προτεψεις καποιον στην σωστη πηγη αποκτησης σκυλου οταν ο αλλος παντα μιλαει για καθαροαιμο σκυλο...
Αυτο που με ενοχλησε και δεν νομιζω να καταλαβες..η κανεις την παπια..
Ειναι οτι σε ενα φορουμ που θελουμε να λεγομαστε κυνοφιλοι το να μπενει καποιος και να λεει οτι θα δωσει το σκυλο του γιατι του εφαγε 2 κοτες και να παρει αλλο με την ελπιδα οτι δεν θα του κανει και αυτο τα ιδια(αφου ξεφωρτοθει το παλιο)...
Και εμεις να στεκομαστε στο γιατι θα παρει σκυλο απο γεννα αστυνομικου και οχι απο εκτροφεα...
Εμενα με ξεπερναει...
Αν το βρισκεις εσυ λογικο τοτε παω πασο!!
Ηδη σου εχω απαντησει αλλα οκ
Το σκυλο θα τον δωσει και καλα θα κανει γιατι δεν μπορει να ζησει δεμενος σε ενα χωρο που τον φοβονται. Ελπιζω επειδη λεει πως τον νοιαζεται πολυ να φροντισει να παει σε καλο σπιτι και να τον εχει στο νου του γενικα.

Απο κει και περα αν τον καταφερει καποιος να κατσει να σκεφτει 5 πραγματα πριν παρει τον επομενο, καλο θα ηταν.

Και ναι ολο αυτο μου φαινεται λογικο.

Νομιζω οτι ειναι η πιο ψυχραιμη αντιμετωπιση που προσπαθει να συγκερασει τον φαντασιακο κοσμο του φορουμ με την πραγματικοτητα του μεσου ελληνα ιδιοκτητη.

Αυτο που ισως δεν καταλαβαινετε ειναι οτι ο εκτροφεας που προτεινουν εδω δεν ειναι σουπερμαρκετ. Πας και ψωνιζεις. Ειναι ενας ανθρωπος με γνωσεις που θα σε καθοδηγησει και θα σε αποτρεψει κιολας απο λαθος κινηση. Σε αυτον προτρεπουν. Απο κει και περα μεγαλα παιδια ειμαστε.

• Like
Reactions: Orilis and mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Η δική μου λοιπόν γνώμη είναι...ότι είναι απείρως ηθικότερο, να μπεις, να συμμετάσχεις, να πεις αυτό που σκέφτεσαι και να συζητηθεί αν χρειαστεί, η γνώμη σου.

Το να μπαίνεις σπάνια και μόνο επιλεκτικά <και που; στο μέλος με το οποίο τα έχεις βάλει τόση ώρα! ειλικρινά είναι για γέλια> για να επικρίνεις τα σχόλια των άλλων, είναι κάτι που με τσαντίζει πολύ. Εχουμε βέβαια κι άλλους, που το'χουν σύστημα. Και αυτή είναι και η μόνη "προσφορά" τους, στο φόρουμ.

Μπες λοιπόν σε όποιο θέμα θέλεις και γράψε την γνώμη σου. Οπως έχει το δικαίωμα να το κάνει, κάθε μέλος. Και όπως ξαναέγραψα αυτές τις μέρες...γι'αυτό είμαστε τόσοι εδώ μέσα...για να μπορεί ο καθένας, να πιάσει και να σχολιάσει/αναλύσει/υποστηρίξει, όποιο κομμάτι του γουστάρει να κάνει, την συγκεκριμένη στιγμή, στο συγκεκριμένο θέμα. Στο δια ταύτα, δεν έχει καμμία υποχρέωση, να απολογηθεί σε κανέναν.

Εδώ έχω κάτσει εγώ, στο παρόν θέμα, να υπερασπίζομαι την έννοια της καθαροαιμίας. Πόσο πιο σουρεάλ δηλαδή!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Για την ακρίβεια το αντικείμενο του θέματος είναι: Ο σκύλος μου "χάλασε". Θα τον δώσω να πάρω άλλον.
Οπότε απαντώντας σε λεπτομέρειες του τύπου από πού θα πάρει τον άλλον, χάνουμε το νόημα. Δηλαδή άμα δέσει στην αυλή το καθαρόαιμο μαλινουά, το αδέσποτο από το δρόμο ή το κανίς από τη γέννα του φίλου του, κάνει διαφορά;
But...really???????????
Εσύ, έκατσες επί 20 σελίδες στην άλλη, που μπήκε με το "χαλασμένο" labrador, να την περάσεις από γεννεές 114, και μόνο κάρτα ψυχίατρου δεν της έδωσες, να κλείσει ραντεβού.

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
Η δική μου λοιπόν γνώμη είναι...ότι είναι απείρως ηθικότερο, να μπεις, να συμμετάσχεις, να πεις αυτό που σκέφτεσαι και να συζητηθεί αν χρειαστεί, η γνώμη σου.

Το να μπαίνεις σπάνια και μόνο επιλεκτικά <και που; στο μέλος με το οποίο τα έχεις βάλει τόση ώρα! ειλικρινά είναι για γέλια> για να επικρίνεις τα σχόλια των άλλων, είναι κάτι που με τσαντίζει πολύ. Εχουμε βέβαια κι άλλους, που το'χουν σύστημα. Και αυτή είναι και η μόνη "προσφορά" τους, στο φόρουμ.

Μπες λοιπόν σε όποιο θέμα θέλεις και γράψε την γνώμη σου. Οπως έχει το δικαίωμα να το κάνει, κάθε μέλος. Και όπως ξαναέγραψα αυτές τις μέρες...γι'αυτό είμαστε τόσοι εδώ μέσα...για να μπορεί ο καθένας, να πιάσει και να σχολιάσει/αναλύσει/υποστηρίξει, όποιο κομμάτι του γουστάρει να κάνει, την συγκεκριμένη στιγμή, στο συγκεκριμένο θέμα. Στο δια ταύτα, δεν έχει καμμία υποχρέωση, να απολογηθεί σε κανέναν.

Εδώ έχω κάτσει εγώ, στο παρόν θέμα, να υπερασπίζομαι την έννοια της καθαροαιμίας. Πόσο πιο σουρεάλ δηλαδή!!!

μη τσαντιζεσεεεεεεεεεε
δαγκα το κουιξ και ηρεμα...παρασκευαρα σημερα ..
όχι νευρα...

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
31
Τοτε μαλλον ειχουμε διαφορετικες αποψεις...Και συμβουλεθουμε διαφορετικα..
Για μενα το να περασεις τρια χρονια της ζωη σου με ενα σκυλο ο οποιοσ ειχε μαθει αλλιως...
Ξαφνικα να αλλαξουν ολα τα δεδομενα για το σκυλο...
Να μου φαει δυο κοτες και μετα να χασω την εμπιστοσυνη μ για το σκυλο και να τον δωσω οχι δεν μου καθετε καλα...
Γιατι αφενως μπορεις να βρεις λυση πολυ ευκολα στο προβλημα ητε εχοντας το σκυλο στο σπιτι ητε περιοριζοντας τον σε ενα χωρο που δεν θα μπορουσε να πειραξει τα αλλα ζωντανα...
Εγω λοιπον δεν θα προτρεψω σε κανεναν την αποκτηση σκυλου ενω θα πεταξουμε την παλιο...
Και δεν ειναι το προβλημα μου ο εκτροφεας...Και απο φιλοζωικη να το αποκτουσε..και απο καδο..το ιδιο θα μου εκανε...

ΥΓ την περασμενη κυριακη ειχα παει με την μικρη στο εξωχικο και καποια στιγμη χωρις να το καταλαβω επιασε ενα μικρο πουλακι και το σκοτωσε...
τωρα μηπως πρεπει να φοβαμαι μηπως πιασει και το "δικο" μου??

Last edited:

Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
επιτρέψτε μου μια μικρή ένσταση
νομίζω ότι το όλο πρόβλημα ξεκινά από τη χρήση της λέξης "καθαρόαιμο"

στη βάση της σημαίνει σκύλο που προέρχεται από γονείς ίδιας ράτσας τουτέστιν ίδια αίματα άρα κοινή φυλή και όχι μιξάρισμα

σε μια ευρεία ίσως και τραβηγμένη δεν ξέρω χρήση έχει καθιερωθεί να ισχύει για ζώα με συγκεκριμένα χαρτιά
στη βάση ίσως πως
χαρτιά βγάζεις με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και
επίσης πως κατοχυρώνεις πως γενιές πίσω δεν υπάρχει άλλη ράτσα στο γενεαλογικό δένδρο

πχ αν σε μια οικογένεια βγει σκουρόχρωμο εως κατίμαυρο παιδί και βρεις ότι ο προπροπροπάππους ήταν από την Αφρική ε ναι έχει λογική και βάση του άρα αν το έψαχνες θα το είχες ως πιθανότητα στο μυαλό σου

ομοίως αν σε πχ πεκινουά σου βγει σηκωμένο αυτί και γενιές πίσω έπαιξε πρόγονος άλλης ράτσας ε ναι μπορεί....ή μπορεί να είναι και μετάλλαξη who knows

τα χαρτιά αυτό προδιαγράφουν να δεις τις προηγούμενες γενιές
όχι live αφού δε γίνεται...στα χαρτιά

η ευρεία χρήση όμως του συνδυασμού καθαροαιμία-χαρτιά είναι που ενοχλεί αρκετούς εδώ και δεν τους παρεξηγώ δικαίωμά τους

εγώ προσωπικά χεστ#@
θα με ένοιαζε περισσότερο να ξέρω ότι μπορώ να τσεκάρω γενετικά το μικρό για ασθένειες που θα μου έδινε την βεβαιότητα από το να έχω χαρτιά .Εγώ....κάποιος άλλος λειτουργεί αλλιώς και δικαιωμά του

αλλά δεν πρόκειται να δεχτώ ότι το σκυλί μου που το ξέρω ότι έχει γονείς husky παππούδες husky κτλ κτλ μπορεί να είναι τσιουάουα επειδή δεν έχει χαρτί που να λέει husky

Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
Συγνωμη ρε παιδια και με ολο το θαρρος αλλα πως γινετε να μην εχετε αρπαξει απο τα μουτρα καποιον που σας λεει οτι δινει τον σκυλο του για νανπαρει αλλον καλυτερο. Δεν σας ενοχλησε καθολου αυτο το καλυτερος. Γιατι εγω σε αυτο σταθηκα. Δεν με ενδιαφερει εαν αυτος ο ανθρωπος θα απευθηνθει σε εκτροφεα byb η τον φιλο τ τον αστυνομικο γξα να παρει αλλο σκυλι. Αυτο που με νοιαζει ειναι το ποσο λαθος, κατα την γνωμη μου, βλεπει το ολο θεμα σκυλος.
Και επειδη καπου γραφθηκε δεν θυμαμαι εαν ηταν αυτο το θεμα ή αλλο οτι καποια μελοι εκνευριζομαστε στην συζητηση περι εκτροφεα γτ εχουμε μπασταρδακια. Θα ηθελα να πιστευω οτι ηταν ενα σχολιο που βγηκε παμω στον εκνευρισμο του αλλου μελους.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Όταν κάποιος αποφασίσει να σώσει ένα αδέσποτο, δεν θα μπω να του μιλήσω για φυλές και καθαροαιμία. Μάλιστα αρκετοί θέλουν να μάθουν με τι μοιάζει το εντελώς μια γκριλ σκυλί τους λες κι αν μπει υπό, έστω και την μερική σκέπη, κάποιας φυλής ο σκυλάκος θα αλλάξει χαρακτηριστικά προς το καλύτερο ή χειρότερο. Εκεί εξηγείς ότι ο σκύλος του είναι σκύλος κι ότι το μέλλον είναι Kinder έκπληξη, εαν μιλάμε για κουτάβι. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αυτές και όταν ο κάθε τέτοιος κάτοχος μας περιγράφει τη ζωή, τις χαρές ή τα προβλήματα με τέτοιο σκύλο, δεν είδα ποτέ κάποιον εδώ να γράφει "ας έπαιρνες από εκτροφέα".

Αλλά όταν κάποιος αναφέρεται σε φυλή, οφείλει να ενημερωθεί για το τι σημαίνει ο σκύλος ανήκει σε κάποια φυλή. Καλώς ή κακώς, όταν ένας σκύλος ανήκει σε μια φυλή, το δείχνουν τα χαρτιά του ή, αν πρόκειται για φυλή υπό αναγνώριση, το εξετάζει κάποιος γνώστης της φυλής για να αποφανθεί αν ανήκει στη φυλή αυτή ή όχι. Η καθαροαιμία δεν ορίζεται σε καμία περίπτωση από τους ευσεβείς πόθους του εκάστοτε κατόχου. Και πραγματικά απορώ όταν κάποιος αποκτά σκύλο απο διάσωση και είναι σίγουρος ότι ανήκει σε κάποια συγκεκριμένη φυλή. Ειδικά όταν ο σκύλος θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε από τρεις τέσσερις, όμοιες ή σχεδόν όμοιες φυλές. Τι κάνει εκεί; Διαλέγει ποια ταιριάζει καλύτερα στο αυτί του ή το ίματζ του; Αστεία πράγματα.

Ο θεματοθέτης, πρέπει να ξεκαθαρίσει μέσα του για τι το θέλει το σκυλί κι αν μπορεί να έχει σκύλο, και τις απαιτήσεις που χρειάζεται για να έχει το σκύλο που θέλει, οπως τον θέλει. Ζητάει αρκετά πιο απαιτητικά πράγματα από τον μέσο κάτοχο σκύλου και ειλικρινά αμφιβάλλω εάν μπορεί να ανταπεξελθει. Επί πλέον, θα του έλεγα να κατέβει από το συννεφάκι του και να καταλάβει ότι δεν τον ενδιαφέρει ο "σκύλος για μια ζωή". Αν τον ενδιέφερε, θα είχε φερθεί διαφορετικά στο πιτ μπούλ που είχε.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
Τοτε μαλλον ειχουμε διαφορετικες αποψεις...Και συμβουλεθουμε διαφορετικα..
Για μενα το να περασεις τρια χρονια της ζωη σου με ενα σκυλο ο οποιοσ ειχε μαθει αλλιως...
Ξαφνικα να αλλαξουν ολα τα δεδομενα για το σκυλο...
Να βγαλει μου φαει δυο κοτες και μετα να χασω την εμπιστοσυνη μ για το σκυλο και να τον δωσω οχι δεν μου καθετε καλα...
Γιατι αφενως μπορεις να βρεις λυση πολυ ευκολα στο προβλημα ητε εχοντας το σκυλο στο σπιτι ητε περιοριζοντας τον σε ενα χωρο που δεν θα μπορουσε να πειραξει τα αλλα ζωντανα...
Εγω λοιπον δεν θα προτρεψω σε κανεναν την ενα αποκτηση σκυλου ενω θα πεταξουμε την παλιο...
Και δεν ειναι το προβλημα μου ο εκτροφεας...Και απο φιλοζωικη να το αποκτουσε..και απο καδο..το ιδιο θα μου εκανε...

ΥΓ την περασμενη κυριακη ειχα παει με την μικρη στο εξωχικο και καποια στιγμη χωρις να το καταλαβω επιασε ενα μικρο πουλακι και το σκοτωσε...
τωρα μηπως πρεπει να φοβαμαι μηπως πιασει και το "δικο" μου??
Ειδες τι καλα που ειναι οταν συμμετεχεις ουσιαστικα; :)

Συμφωνω αλλα σκεψου οτι δεν ειναι μονος του, εχει οικογενεια, περιγυρο. Αν μπορεσει να εχει μια καλυτερη ζωη γιατι οχι.

Συγνωμη ρε παιδια και με ολο το θαρρος αλλα πως γινετε να μην εχετε αρπαξει απο τα μουτρα καποιον που σας λεει οτι δινει τον σκυλο του για νανπαρει αλλον καλυτερο. Δεν σας ενοχλησε καθολου αυτο το καλυτερος. Γιατι εγω σε αυτο σταθηκα. Δεν με ενδιαφερει εαν αυτος ο ανθρωπος θα απευθηνθει σε εκτροφεα byb η τον φιλο τ τον αστυνομικο γξα να παρει αλλο σκυλι. Αυτο που με νοιαζει ειναι το ποσο λαθος, κατα την γνωμη μου, βλεπει το ολο θεμα σκυλος.
Και επειδη καπου γραφθηκε δεν θυμαμαι εαν ηταν αυτο το θεμα ή αλλο οτι καποια μελοι εκνευριζομαστε στην συζητηση περι εκτροφεα γτ εχουμε μπασταρδακια. Θα ηθελα να πιστευω οτι ηταν ενα σχολιο που βγηκε παμω στον εκνευρισμο του αλλου μελους.
Πως το λενε αυτο; redirected aggression; τα εχετε παρει με το θεματοθετη και αντι να του την πειτε τη λετε στους αλλους γιατι δεν του τη λενε;; :ROFLMAO:

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Ο καθαρόαιμος σκύλος, αναγνωρίζεται καταρχάς από το γνήσιο pedigree του.
Καλημέρα (κι ας μεσημεριάζει...)

Ξεκινώ δινοντας ΜΕΓΑΛΗ έμφαση στη λέξη "γνήσιο" ως προσδιορισμό του pedigree!!!
Πριν λίγο καιρό εάν κάποιος έλεγε ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ fake pedigree, ορισμένοι έπεφταν να τον φάνε !!! (τι θυμάμαι τώρα....:whistle::whistle::whistle:)

Άρα ΥΠΑΡΧΟΥΝ fake!
Και συνεπώς ΥΠΑΡΧΟΥΝ και fake καθαρόαιμα, στη τιμή κανονικών, βεβαίως βεβαίως!

Ποιο είναι τώρα το παράδοξο, κατά την ταπεινή μου γνώμη...

Ότι αυτός ο τζίρος "καθαρόαιμων" και καθαρόαιμων βολεύει αλλά συγχρόνως πλήττει τους εκτροφείς !
Γιατί όπως υπάρχουν "καθαρόαιμα" και καθαρόαιμα υπάρχουν "εκτροφείς" κι εκτροφείς !

Αναγκαστικά λοιπόν στην κουβέντα περί καθαρόαιμων ΠΡΕΠΕΙ να μπει η γνησιότητα και η ποιότητα του εκτροφέα !!
Με άλλα λόγια η πιστοποίηση του!
Γιατί ναι(!!!) καλό το μεράκι, καλή η αγάπη, αλλά όταν ΠΟΥΛΑΣ ... ΠΟΥΛΑΣ....!!!

Μου λέτε παρακαλώ τον φορέα που πιστοποιεί τους εκτροφείς ?
Όχι εκδίδει άδεια εκτροφής. Πιστοποιεί την ορθή εκτροφή και την ορθή παραγωγή κουταβιών ! Πως λέμε ISO...
Υπάρχει καταρχάς?
Κι εάν δεν υπάρχει, γιατι δεν υπάρχει?
Αν πάλι υπάρχει, εύχομαι να μην είναι ο ΚΟΕ.
Γιατί αν είναι ο ΚΟΕ , προσωπικά εγώ τη συγκεκριμένη πιστοποίηση την γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια!

Γιατί?

Γιατί ΔΕΝ γίνεται από τη μια να πιστοποιείς εκτροφείς κι από την άλλη να έχεις στις λίστες των κριτών σου ανθρώπους που κάνουν εισαγωγή κουταβιών, στα φανερά, από το εξωτερικό, αμφιβόλου προελεύσεως και δις αμφίβολου καθαροαιμίας ! Τελεία και παύλα !

Όπως ΔΕΝ γίνεται (πάλι κατά την ταπεινή μου άποψη) ένας εκτροφέας (χωρίς εισαγωγικά) να κατεβάζει σκυλιά του σε εκθέσεις και να καταδέχεται να τον κρίνουν άνθρωποι σαν αυτούς που ανέφερα πριν ! Τελεία και παύλα, δεύτερη φορά!

Καλές λοιπόν οι "εντάσεις" εδώ, αλλά νομίζω ότι πρέπει ο καθένας να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί !
Κι εάν δεν θέλει να το αναλάβει από μόνος του, ας το αποδεχτεί όταν του αποδοθεί, αντί να φροντίζει να το αποποιείται!!

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
  • Like
Reactions: sea-mol

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
ΑΝ δεν πέσει όμως και η προπαγάνδα των χαρτιών δεν είμαστε πολιτικαλυ κορεκτ για το φόρουμ!!!
Προπαγάνδα των χαρτιών;;;;
Τι σημαίνει αυτό; Οτι τι δηλαδή;