Malinois . & -

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
@Orilis Το πάτημα δεν το δίνω εγώ. Δεν θα κάνω σταυροφορία για το πως θα λεει ο κόσμος ένα σκύλο σύμφωνα με τα πιστεύω του "εκτροφέα".

@theo9 @Beyond Wonderland το θέμα μας δεν είναι τα χαρτιά.. αλλά μιλάμε για ράτσες σκύλων πχ αν είναι κατάλληλη η όχι για κάποιες συνθήκες σπιτιού και γ@@@@ η συζήτηση και αμφισβητήται γιατί δεν έχει χαρτιά και το θέμα ΠΑΛΙ πάει να εξετάσουμε γιατί δεν έχει χαρτιά και που το πήρε και που θα το παρει και γιατι να το πάρει απο αυτόν και όχι απο μένα.

Καταλαβαίνετε τι λέω ή δεν μπορώ να εκφραστώ καλά;; Πρέπει σε κάθε θέμα να υπάρχει μέσα "είναι καθαρό; ...οχι;; ε τοτε, τι να συζητάμε!!"
Δόξα το Θεό, ένα (έστω χαμηλό) IQ το έχουμε για να εμπεδώσουμε κάποια πράγματα και να μην παπαγαλίζουμε τα ιδια και τα ίδια..
Μου θυμίζετε τους πολιτικούς που τους καλούν στις εκπομπές και ότι και να τους λένε αυτοί την κασέτα..

Απο το ότι ο άνθρωπος διώχνει το πιτμπουλ για να πάρει μαλινουα, αρχίσαμε να εξετάζουμε αν τα αστυνομικά μαλινουα έχουν πετιγκρι κι αν θα τους βάλουμε κορδελιτσες να πάνε σε σοου μορφολιας!!! Ημαρτον!!

Τέλος ας μας πει η @genie (αν θυμάμαι καλά είναι βιολόγος) για το 90%. Γιατί εμένα δεν με καλύπτει όταν οι ίδιοι εκτροφείς λέτε, ότι απο τα 8 κουτάβια που θα γεννηθούν όλα ειναι διαφορετικά, άλλο κυριαρχικο, αλλο υποταχτικο κλπ κλπ! άρα για ποια χαρακτηριστικά μιλάμε;;;

Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ αγαπητή μου @Orilis είναι αυτή που δίνει πάτημα για άλλα ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!
Με μπερδεύεις με άλλο μέλος. Όντως υπάρχει μια βιολόγος, αλλα δε θυμάμαι ποια.

• Like
Reactions: Beyond Wonderland

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Ξερω εναν μεγαλο Δανο που ζει σε κτημα και κανει ολα αυτα που λες. Δεν ζει ομως εξω, τον κοιμιζουνε μεσα. Επειδη ομως ειναι σκυλος αλλου μελους αν θελει μπορει να γραψει λιγα πραγματα οταν το δει.
Ναι αλλά εδώ θέλουν και να είναι το σκυλί έξω από όσο κατάλαβα.

• Like
Reactions: PeRiF@No$

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
@vasilis_mike Δεν αναφερθηκα στην συγκεκριμενη περιπτωση,γενικα μιλουσα και απαντουσα κυριως στον theo.

@Ήρα & Freedom
Αναφέρθηκα σε σάς τους δυο, όχι ως αντίλογο, αλλά επειδή το συζητούσατε. Δεν το πήρα προσωπικά.

Σε ευαριστώ για την βιολόγο :)

• Like

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@Orilis

Απο το ότι ο άνθρωπος διώχνει το πιτμπουλ για να πάρει μαλινουα, αρχίσαμε να εξετάζουμε αν τα αστυνομικά μαλινουα έχουν πετιγκρι κι αν θα τους βάλουμε κορδελιτσες να πάνε σε σοου μορφολιας!!! Ημαρτον!!
Γιατί δεν επιτρέπεις στον καθένα να απαντήσει σε αυτό που κρίνει ο ίδιος ότι πρέπει να σχολιάσει. :)
Και γενικά, καλώς ή κακώς αν σε ενδιαφέρουν τα σκυλιά κάποιας φυλής, οφείλεις να ενδιαφερθείς για την πηγή και τη χαρτούρα όπως λες. Αλλιώς μην ασχοληθείς. Δεν ειναι υποχρεωτικό. Δεν γίνεται όμως και την πίτα και τον σκύλο. (πολύ χαίρομαι όταν βρίσκω on forum παροιμιες!)
Αυτοί που έφτιαξαν το παιχνίδι, όρισαν και τους κανονες.

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
31
@betty coltrane
Το ποστ σου με εκανε να σχολιασω στο φορουμ μετα απο πολλους μηνες...
Σαν νεος σκυλογονιος και χωρις μεγαλες εμπειριες αποφευγω να μπενω σε θεματα και διαμαχες και πλα να καθομαι και να διαβαζω χωρις να εκφερω αποψη...
Αυτη ομως η φραση με εξοργησε...
"Γιατί δεν επιτρέπεις στον καθένα να απαντήσει σε αυτό που κρίνει ο ίδιος ότι πρέπει να σχολιάσει. :) "
Μπενει ενα μελος και μας λεει οτι ειναι ετοιμος να δωσει τον σκυλο που εχει 3 χρονια γιατι ειναι "ελατοματικος" και να παρει ενα νεο πιο "σουπερ ντουπερ" και αυτο που μας νοιαζει εμας ειναι να "ψωνισει" απο εκτροφειο για να μην βγει κ αυτος "ελατοματικος"
Και σε ενα φορουμ κυνοφλιας το γεγονος του δινω τον σκυλο μου μετα απο τρια χρονια για να παρω αλλο να μην σχολιαστει..
Να περασει στα ψιλα..
Αρκει να παρουμε σκυλο με χαρτια...
Και οταν ενα αλλο μελος πολυ σωστα λεει.. "ρε παιδια αυτο ειναι το προβλημα σας?"
Η δικη σου απαντηση ειναι "γιατι να μην λεει ο καθενας οτι θελει?"...
Ε μετα απο αυτο καλο θα ηταν να αλλαξετε και ονομα του φορουμ...
Για να ξερει και αυτος ο "αγνωστος αναγνωστης" που ολο αναφερεστε που παει να μπλεξει...

• Like
Reactions: theo9 and genie

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ε μετα απο αυτο καλο θα ηταν να αλλαξετε και ονομα του φορουμ...
Για να ξερει και αυτος ο "αγνωστος αναγνωστης" που ολο αναφερεστε που παει να μπλεξει...
Πως προτείνεις να μετονομαστεί;
Ποιό θα είναι το νέο consept του;
Που πάει να μπλέξει ο "άγνωστος αναγνώστης";

Με όποια σειρά θέλεις...

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
@vasilhstefarikhs
Ο σκύλος ειναι εκτός σπιτιού, δεμένος και δεν του έχουν καμία εμπιστοσύνη ουτε με τα ζώα ούτε με τους ανθρώπους..
Καταλαβες εσύ να είπε κανείς ότι βγηκε ελαττωματικός επειδή δεν ηταν απο εκτροφείο;
Κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε να το δώσει και να σκεφτει καλα πριν παρει αλλο σκύλο. Να σκεφτεί δηλαδη όχι μόνο το γούστο του αλλά και το σκύλο! Αν ειναι καταλληλες οι συνθήκες ή θα εχει τα ίδια.

Το ότι του ειπαν ότι απο τη στιγμή που τον θέλει για να κάνει τα πάντα, θα ήταν καθαρή βλακεία να τον πάρει απο εναν τυχαρπαστο που ζευγάρωσε δυο σκυλιά, σου φαίνεται παράλογο; Μίλησε κανείς για χαρτιά; Ο φίλος της αστυνομίας γνωρίζει να τον συμβουλέψει το μαλινουα κάνει για όλα αυτα που τον θέλει;

Θα θελα να μου δείξεις ποιος εχει χαρακτηρίσει σκυλο ελαττωματικό και δεν εχει φαει κράξιμο.

Υπάρχει κάποια απόσταση από αυτό που λένε κάποια παλιά μέλη και από αυτό που τελικά καταλαβαίνουν καποιοι άλλοι. Δεν μπορώ να μιλήσω για όλους φυσικά, γιατί δεν έχουμε όλοι τις ιδιες απόψεις φυσικά! ακόμα και στα θέματα που σε γενικές γραμμές συμφωνούμε. ΑΛΛΑ, ως επι το πλείστον, δεν εχει ποτέ χαρακτηρίσει κανείς το σκύλο σκάρτο ή ελαττωματικό. Κι αν εχει γινει δεν ειναι χαρακτηρισμός που απευθύνεται στο σκυλο αλλα στη νοοτροπία του ανθρωπου. Όλα αυτά τα κολληματα για να οποία κατηγορείς το φορουμ, έχουν σα νόημα να προστατευτεί ο σκυλος. Καποιοι θεωρούν οτι αυτό σημαίνει διατηρηση των χαρακτηριστικων με την προσεκτική και στοχευμένη εκτροφή. Αλλοι με τη μείωση των τυχαίων ζευγαρωματων ως τη βασική πηγη αδέσποτων και ανεπιθυμητων σκύλων. Η 'επίθεση' δεν εχει ποτέ ως στόχο το σκύλο αλλά τον ανευθυνο άνθρωπο.
Εσύ και ο @vasilis_mike και άλλοι, δυστυχώς νομίζω ότι αυτό το έχετε μεταφράσει ως 'εδώ λένε ότι αν το σκυλί εχει χαρτιά ειναι καλό, αν όχι ειναι μούφα γιατί ειναι σνομπ' γιατί αυτό βολεύει αλλα δεν ειναι ετσι.

Θα το ξαναπώ, αγαπάω όλους τους σκύλους όποια και να ναι η προέλευση τους και έχω θέμα με τον ματαιόδοξο άνθρωπο. Που βάζει πάνω από το καλό του σκυλου, την κ@#λα του, το εγώ του, την κουτοπονηριά του, την παρόρμηση του, τη χαμηλή του αυτοεκτίμηση, την αναγκη του για αυτοβεβαιωση ...

ποσες φορές έχω κάνει παρόμοιο ποστ πια...

Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
απέφυγα να σχολιάσω τόσο καιρό γιατί το θέμα χαρτιά -εκτροφέας κτλ παίζει σε αρκετά νήματα τόσο που αν δεν το δεις να εμφανόζεται λες μπα.....?
μπερδεύετε κάτι που ονομάζεται γενετική-κληρονομικότητα με την εμφάνιση ή όχι χαρτιών για ένα ζώντα οργανισμό όταν κατά καιρούς έχετε πει ότι
α) τα χαρτιά παραποιούνται
β) ο καθένας με ένα 20ευράκι μπορεί να βγάλει fake χαρτιά για σκύλο που δεν έχει
γ) ότι υπάρχουν εκτροφείς νόμιμοι και κάποιοι όχι (αυτό το έχασα ήταν στο θέμα του Ασμόδεου αλλά έτρεχε καμιά 10ρια σελίδες )

τι σχέση έχει το χαρτί με τα γενετικά χαρακτηριστικά του ζώου?στο χαρτί σου λέει ότι τόσες γενιές πίσω έχουμε ΤΕΚΜΙΡΙΩΜΕΝΑ εμφανίσει αυτά τα γνωρίσματα Και λέω τεκμηριωμένα καθώς το σκυλί το βλέπουμε ή το εξετάζουμε και ξέρουμε de facto πως είναι έτσι

ok οπότε θεωρούμε στη συνέχεια πως ζευγαρώνοντας 2 που έχουν τα α χαρακτηριστικά θα προκύψουν και κούταβοι με α χαρακτηριστικά ( εδώ τρίζουν τα κόκκαλα του Mendel πατέρα της γενετικής)
όχι δε πάει έτσι
υπάρχει
α) ο παράγοντας των μεταλλάξεων (τυχαίες μη προβλέψιμες)
β) ο παράγοντας του περιβάλλοντος....πχ εγώ γενετικά είναι να γίνω 2 μέτρα Μεγαλώνω με ελλειπή διατροφή-έλλειψη ήλιου και βγαίνω κοντύτερη Νάνος δε θα βγω ( εκτός πχ από μετάλλαξη στα ωάρια σπερματοζωάρια ) αλλά μπορεί να μη μοιάζω τους γονείς

και επίσης υπάρχουν χαρακτήρες που ελέγχονται από ομάδες γονιδίων
εκεί να δείτε πανηγήρι ποιοι συνδυασμοί και μ@$#κίες

που θέλω να καταλήξω
ναι το να ζευγαρώσεις 2 ζώα με κάποιους χαρακτήρες κατευθύνει ΕΛΑΧΙΣΤΑ το αποτέλεσμα
δεν το κατοχυρώνει γι αυτό και σε γέννες υπάρχει ποικιλομορφία τόσο χαρακτήριστικων όσο και συμπεριφορών
γι αυτό η εκπαίδευση είναι βασική στη διαμόρφωση του χαρακτήρα
γι αυτό και κάποια κουτάβια παρεκκλίνουν από το σύνολο

σε ότι τώρα έχει να κάνει με τις κληρονομικές ασθένειες όπως και όλοι οι χαρακτήρες κανείς δε σου λέει πως δε μπορεί λόγω μεταλλάξεων ή υπολειπόμενων κρυμένων γονιδίων να σου εμφανιστούν και σε γέννα από καθόλα υγιέστατους γονείς

και τέλος σε ότι αφορά τις ράτσες
είναι όπως οι φυλές στον άνθρωπο
όπως ένας καυκάσιος μπορεί να ζευγαρώσει με πυγμαίο και προκλυπτει μιγάς έτσι και ένα πεκινουά μπορεί με τη βοήθεια σκάλας να ζευγαρώσει με μολοσσό και προκύπτει ημίαιμο
τα χαρακτηριστικά του θα είναι μιξάρισμα των γονέων plus ότι τυχαία μπορεί να εμφανιστεί ( μεταλλάξεις -υπολειπόμενα γονίδια )

σε δύο σκύλους ίδιας ράτσας όπως σε δύο ανθρώπους ίδιας φυλής οι εκπλήξεις απλώς μειώνονται όχι πωςδεν υπάρχουν

αλλά δύο σκύλοι ίδιας ράτσας θα βγάλουν καθαρότατα κουτάβι της ίδιας ράτσας

και για να μην παρεξηγηθώ πιστεύω πως η ύπαρξη χαρτιών έχει νόημα μόνο ως προς το ότι μου δείχνει σε μορφή γενεαλογικού δένδρου τι προγόνους έχω άρα σε ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ βαθμό μπορώ να προβλέψω τις ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ να προκύψει ή όχι κάποιος χαρακτήρας
κατοχύρωση πάντως δεν είναι σε καμία περίπτωση μια κατεύθυνση πιθανοτήτας προδιαγράφει η οποία βέβαια μπορεί να είναι καλύτερη για κάποιους

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
@Ήρα & Freedom με όλο τον σεβασμό στο επάγγελμα και τις σχετικές επί αυτού γνώσεις σου, οι θεωρίες σου απέχουν έτη φωτός, από την πραγματικότητα της εφαρμογής τους, στην σωστή καθαρόαιμη αναπαραγωγή, τους στόχους που αυτή επιδιώκει και τα αποτελέσματα τα οποία τελικά πετυγχάνει :)

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
@Ήρα & Freedom Και για να ολοκληρώσεις την απάντηση. Μπορείς να μας πεις σε παρακαλώ ενοιολογικά, ετυμολογικά και ουσιαστικά τι σημαίνει καθαρόαιμο και τι ημίαιμο; Τι σημαίνει ράτσα;

• Like
Reactions: Kouros

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
@vasilhstefarikhs

Εσύ και ο @vasilis_mike και άλλοι, δυστυχώς νομίζω ότι αυτό το έχετε μεταφράσει ως 'εδώ λένε ότι αν το σκυλί εχει χαρτιά ειναι καλό, αν όχι ειναι μούφα γιατί ειναι σνομπ' γιατί αυτό βολεύει αλλα δεν ειναι ετσι.

Θα το ξαναπώ, αγαπάω όλους τους σκύλους όποια και να ναι η προέλευση τους και έχω θέμα με τον ματαιόδοξο άνθρωπο. Που βάζει πάνω από το καλό του σκυλου, την κ@#λα του, το εγώ του, την κουτοπονηριά του, την παρόρμηση του, τη χαμηλή του αυτοεκτίμηση, την αναγκη του για αυτοβεβαιωση ...

ποσες φορές έχω κάνει παρόμοιο ποστ πια...
Μπέττυ, καλημέρα. Συμφωνώ 100% στην τελευταία σου παράγραφο.
Το σχόλιό μου όμως πήγαινε ΑΚΡΙΒΩΣ στο ποστ που σχολίασα.Ξαναδιάβασέ το.
Μπορεί να είμαι νέος "σκυλογονιός" και ακόμη πιο νέος στο φόρουμ, αλλά στα 50 μου μία κριτική σκέψη την έχω αποκτήσει.
Κι όταν άνθρωποι που κατά τα άλλα είναι σοβαροί και έχουν κάνει τις γενικές παραδοχές και συμφωνούν με το σύνολο, "διαμαρτύρονται" ότι κάτι δεν πάει σωστά, καλό είναι να εξετάσεις γιατί το λένε και να μην θεωρείς ως δεδομένο ότι δεν γνωρίζουν, παρερμηνεύουν, έχουν πρόβλημα, κόμπλεξ, άγνοια ή οτιδήποτε άλλο.

Μπήκα εδώ (όπως πιστεύω και οι περισσότεροι) ως φορουμ για σκυλιά. Φόρουμ ανοιχτό για όλους. Όχι κλειστή ομάδα που αν δεν έχεις τα ίδια πιστεύω είσαι εκτός.

Τώρα αν θέλετε να έχετε ανοιχτό μυαλό και να κατανοήσετε τις ενστάσεις μου καλώς. Αν πάλι κολλάμε στην κασέτα, δεν υπάρχει λόγος να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοιχο

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
@Ήρα & Freedom Και για να ολοκληρώσεις την απάντηση. Μπορείς να μας πεις σε παρακαλώ ενοιολογικά, ετυμολογικά και ουσιαστικά τι σημαίνει καθαρόαιμο και τι ημίαιμο; Τι σημαίνει ράτσα;
Να πεταχτώ κι εγώ, με το μακρύ και το κοντό μου?:)

Ο Mendel ήταν κορυφαίος επιστήμονας...
Ο Leonardo Da Vinci, όμως... ακόμα (και, κυρίως, όμως) και ο Δαρβίνος... ήταν (πολύ πέρα και πάνω από επιστήμονες!) μεγαλοφυείς καλλιτέχνες - δημιουργοί - "διερμηνείς"... "εμπνευστές"...:cool:

Υ.Γ. Βγάζει κανένα νόημα η χαζομάρα μου, "παιδάκι μου"?

Ήρα & Freedom

Well-Known Member
22 Μαϊου 2016
210
639
Λάρισα
είδος:δύο οργανισμοί οι οποίοι μπορούν να αναπαραχθούν και να δώσουν ΒΙΩΣΙΜΟ και ΓΟΝΙΜΟ απόγονο
πχ το άλογο και το γαϊδούρι ζευγαρώνουν
προκύπτει το μουλάρι...ζωντανό αλλά στείρο => άλογο και γαϊδούρι ανήκουν σε διαφορετικά είδη

σκύλος και γάτα (λέμε τώρα ) ζευγαρώνουν => δεν βγαίνει απόγονος άρα διαφορετικά είδη

οι ράτσες-φυλές είναι ομάδες με κοινά γνωρίσματα μορφολογικά
ουσιαστικά αποτελούν υποομάδες στο είδος για την καλύτερη μελέτη των οργανισμών

@mareco σε καμία περίπτωση δεν υποβιβάζω την προσπάθεια των εκτροφέων να οδηγηθούν στο βέλτιστο
παίζουν με συνδυασμούς, πιθανότητες και την ελπίδα για το καλύτερο αποτέλεσμα
δεν αποτελούν όμως σε καμία περίπτωση κατοχύρωση του αποτελέσματος
απλώς δίνουν περισσότερες πιθανότητες για το α ή β αποτέλεσμα

πάντα με γνώμονα ότι η κληρονόμιση χαρακτήρων παίζει σε δεξαμενή μέγεθους ωκεανού και εκείνοι μπορούν να προβλέψουν πιθανότητες όχι σίγουρα αποτελέσματα

πάντα υπάρχει το νέο στην κληρονόμιση που είναι οι μεταλλάξεις η βάση όλης της γενετικής
πάντα υπάρχουν συνδυασμοί υπολειπόμενων κρυμμένων χαρακτήρων

απλώς θεωρώ ότι αυτό που προσπαθούν είναι να μειώσουν ή να ενισχύσουν κατά το δυνατό την εμφάνιση κάποιων χαρακτήρων αλλά αυτό δεν μπορεί να κατοχυρωθεί προγεννητικά

μετά τη γέννα με έλεγχο γονιδιακό του κουταβιού θα μπορούσαν να σου πουν μέχρι και το τι πιθανές ασθένειες θα εμφανίσει αλλά δε γνωρίζω αν αυτό γίνεται και πόσο στοιχίζει (υποθέτω πως από όσα γνωρίζω για τον άνθρωπο.....αρκετά)

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Πως προτείνεις να μετονομαστεί;
Ποιό θα είναι το νέο consept του;
Που πάει να μπλέξει ο "άγνωστος αναγνώστης";

Με όποια σειρά θέλεις...
Αν και δε ρώτησες εμένα, σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι υπάρχουν κάποιες εντυπώσεις που δημιουργούνται, ίσως χωρίς να υπάρχει και η πρόθεση να δημιουργηθούν:
- σε κάθε επίδοξο ιδιοκτήτη σκύλου, συστήνεται εκτροφέας. Δεν λέει κανείς μην υιοθετησεις αδεσποτο επίσης, αλλά αφού διαβάσεις σελίδες όχι περί ηθικής ή μη byb αλλά για το πώς το σκυλί που δεν είναι καθαρόαιμο δεν έχει "εγγυήσεις", εμμέσως πλην σαφώς δημιουργείται η αίσθηση ότι υπάρχουν σκυλιά "εγγυημένα" και σκυλιά από τα οποία δεν ελπίζεις και πολλά. Οπότε ναι μεν δεν αναφέρεται το θέμα "σωστός" ή "σκάρτος" σκύλος, πλην όμως είναι ένα αρκετά λογικοφανές συμπέρασμα
- υπάρχουν συνθήκες που παρουσιάζονται ως όχι μόνο χρήσιμες αλλά και αναγκαίες. Για παράδειγμα, το θέμα του εκπαιδευτή, που συχνά εμφανίζεται ως πανάκεια. Έλα όμως που στην πράξη ο μέσος σκύλος δεν έχει δει εκαπαιδευτή ούτε σε βιντεο, ο μέσος ιδιοκτήτης σκύλου δεν θέλει και δεν μπορεί να πληρώσει εκπαιδευτή, ο μέσος "καλός" σκύλος που καθημερινα βλέπουμε μάλλον δεν έχει περάσει "επίσημη" εκπαίδευση, και ο καλύτερος εκπαιδευτής δεν θα βοηθήσει καθόλου αν δεν ο ιδιοκτήτης είναι ακατάλληλος, και το αντίστροφο.
- υπάρχει το θέμα "αυλή" το οποίο είναι φοβερό ταμπού εδώ μέσα. Δηλαδή, αν έχεις αυλή στο σπίτι και το δηλώσεις, πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας με το καλημέρα. Αν ο θεματοθέτης ξεκινήσει με το "έχω κήπο", μοιραία θα υπάρξουν απαντήσεις ότι "τι το θες το σκυλί." Χωρίς να αναρωτηθεί κανείς ποτέ το ίδιο για όποιον μένει σε διαμέρισμα, λες και το σπίτι σου σε κάνει κατάλληλο ή μη για σκύλο.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
@vasilis_mike

Αν οι ενστασεις σου ειναι οτι ενα σκυλί χωρίς χαρτια ειναι καθαροαιμο, μπορείς να πιστευεις ό,τι θελεις. Αλλωστε ειναι προσωπικη σου αποψη, δεν αποδεικνυεται καπως.* Τυπικά δεν ειναι. Αν σε μια παρτιδα νικήσω τον παγκοσμιο πρωταθλητη στο σκάκι, θα γινω παγκοσμια πρωταθλητρια;; Θα το ξερω εγω και θα εχω να το λεω.

Και πες οτι τον βρηκες τον ορισμό, που καταληγεις; Τι κερδιζεις;
και θα σου πω εγω μετα τι χάνεις...

edit *λαθος υπαρχουν τεστ κλπ αλλα και παλι, και...;

Last edited:

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
@johnk Καλημέρα. Με όλο το σεβασμό τόσο σε σένα όσο και σε όλους τους υπόλοιπους.
θα μπορούσα να γράψω σεντόνι να ευτελίσω εντελώς την ένοια εκτροφέας. Αλλά δεν είμαι εδώ για αυτό ούτε και με ενδιαφέρει να μπω σε τέτοιο τρυπάκι.
Μπήκα στο φόρουμ για να μαθαίνω μέσα απο συζητήσεις, να μοιράζομαι γνώμες και εμπειρίες για όλα τα σκυλιά.
ΑΝ λοιπόν κάθε φορά που ανοίγεται θέμα για μια ράτσα, ξεφτυλίζεται η κουβέντα γιατί για μερικούς δεν είναι ράτσα αλλά είναι μπάσταρδο, γιατί δεν τηρεί αυτό που έχουν στο μυαλό τους και συνεχίζεται αυτό το παραμύθι και με τους υπόλοιπους, δεν βλέπω το λόγο να σχολιάζουμε πλέον για ράτσες;. Ή δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν σε συζητήσεις μέλη που δεν έχουν το "χαρτί" που θα τους επιτρέπει να μιλάνε...

Επειδή δεν θεωρώ ότι είναι δυσνόητο αυτό που λέω εδώ και ημέρες, δεν θέλω να μπω σε υποψία ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω απο αυτήν την επιμονή.

Νομίζω οτι το έχω εξαντλήσει το θέμα.. αν θεωρείται ότι δεν σας καλύπτουν αυτά που λέω, μπορώ να ξεκινήσω το σεντόνι.

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
@vasilis_mike Δεν αναφερθηκα στην συγκεκριμενη περιπτωση,γενικα μιλουσα και απαντουσα κυριως στον theo.

@Ήρα & Freedom
μα αν ειδες ειπα οτο τα χαρτια αφορουν αυτους που τους ενδιαφερει.εσενα σε ενδιαφερει και το λες και χιλια μπραβο σου.
από κει και περα όμως το αν θα εχει χαρτια ένα μαλινουα ή όχι δε σημαινει ότι αυτό που δεν θα εχει χαρτια θα είναι από χαρακτηρας αστα να πανε...το χαρτι δε δινει τοσο ποσοστο ώστε να λεμε ότι αν το σκυλι σου δεν είναι από τα πεντιγκρενια τοτε δεν ξερεις τι χαρακτήρα θα εχει.

αυτό για το αν καποιος εχει σκυλι που ισως να μπορει να βγαλει χαρτια και δε το κανει το ειπα σαν παράδειγμα....απλα για να πω ότι μαλλον εχουμε παρασυνδεσει το θεμα χαρτι με αλλα θεματα.

στο θεμα μας βασικα αυτό που θελω να πω είναι οτι
αν ο φιλος μας παρει μαλινουα και είναι από γεννα μαλινουα το σκυλι θα εχει σιγουρα τα πιο πολλα χαρακτηριστικα των μαλινουα. μπορει όχι όλα αλλα μπορει και όλα...κανεις δε ξερει.
ασχέτως χαρτιων.

• Like