labakis_me_pincher

9 Ιουλίου 2010
19
0
Καλησπέρα σε όλους και θέλω να συστηθώ στη παρέα σας από τα 12 είχα σκυλάκια τα δύο πρώτα αδέσποτα τα οποία φρόντιζα αλλά και τα δύο φύγαν από φόλα, στο δευτερο όταν έπιασα τον ένοχο "γείτονας"... μου είπε έλα μωρέ κοπρίτης ήταν θα σου φέρω άλλο, ... έτσι αποφάσισα πλέον να πάρω ράτσας ... ,ένα κανίς το οποίο δεν ήθελαν από τη γέννα οι ιδιοκτήτες επειδή είχε προγναθισμό και θα χάλαγε το pedigree στα υπόλοιπα κουτάβια ...και θα έμεναν απουλητα ... το πήρα 20 ημερών και είμασταν μαζί 19 χρόνια πρόσφατα πήρα ένα Pincher mini "(λόγο μεγέθους επειδή υπάρχει θέμα με δυσκολία βάδισης σε ένα άτομο της οικογένειας οπότε δεν θα μπορούσα να πάρω κάτι μεγαλύτερο)" και μην γνωρίζοντας τους κινδύνους των αλλοδαπών εκτροφέων το έχασα σε μια εβδομάδα...
και κάτι τελευταίο ....
γνωρίζοντας τους ανθρώπους αγάπησα τα ζώα... ενώ κάποιοι γνωρίζονται για να συγκρίνουν τα pedigree των σκύλων τους...
αυτά!

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Καλώς ήρθες λοιπόν, αν και...

Καλησπέρα σε όλους και θέλω να συστηθώ στη παρέα σας από τα 12 είχα σκυλάκια τα δύο πρώτα αδέσποτα τα οποία φρόντιζα αλλά και τα δύο φύγαν από φόλα,

...ε, δεν το λες και σπουδαία φροντίδα αυτό :(

στο δευτερο όταν έπιασα τον ένοχο "γείτονας"... μου είπε έλα μωρέ κοπρίτης ήταν θα σου φέρω άλλο, ... έτσι αποφάσισα πλέον να πάρω ράτσας ... ,

...τον συλλογισμό σου λίγο δεν τον κατάλαβα...:confused:

ένα κανίς το οποίο δεν ήθελαν από τη γέννα οι ιδιοκτήτες επειδή είχε προγναθισμό και θα χάλαγε το pedigree στα υπόλοιπα κουτάβια ...και θα έμεναν απουλητα ...

...πολύ κακώς που το πήρες...

το πήρα 20 ημερών

....ακόμη χειρότερα...

και είμασταν μαζί 19 χρόνια

...στάθηκες πολύ τυχερός

πρόσφατα πήρα ένα Pincher mini και μην γνωρίζοντας τους κινδύνους των αλλοδαπών εκτροφέων το έχασα σε μια εβδομάδα...

Ελπίζω τώρα που ξέρεις, η επόμενη φορά σου να είναι σωστότερη

και κάτι τελευταίο ....
γνωρίζοντας τους ανθρώπους αγάπησα τα ζώα... ενώ κάποιοι γνωρίζονται για να συγκρίνουν τα pedigree τους...
Δηλαδή; :confused:

9 Ιουλίου 2010
19
0
1 τι σχέση έχει η φροντιδα με το γλυκάκι στο κήπο...?
2 αλλιώς ...θα το πλήρωνε... οπότε θα το σκεφτόταν... εποχή '87 δεν εβρισκες το δίκιο σου... δεν υπήρχαν νόμοι προστασίας... οκ?
3 το πήρα για μένα όχι για εσενα όπως και ότι δεν είχα υποψιν pedigree και ότι απορρίπτεται ζωο λόγω μιας μικρής διαφορετικότητας
4 μια χαρα το μεγάλωσα
5 η τυχη δεν έχει καμια σχέση με τη σωστη διατροφη αλλά και τη φροντιδα "ειχε κανει 2 χειρουργεια για καρκινώματα στα γεννητικα όργανα και άλλα 2 από μολύνσεις από ξένα σώματα στο σώματου βρέθηκαν 2 φορές αγριοσταχα στη κοιλιακη χώρα
6 η επόμενη φορα θα είναι πάλι της ιδιας φυλής απλα 4 μήνες εψαχνα για έλληνες εκτροφεις της φυλής
7 ίδια απάντηση στο 3...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
1 τι σχέση έχει η φροντιδα με το γλυκάκι στο κήπο...?
Μεγάλη. Αν κρίνω εκ του αποτελέσματος. Προφανώς τα σκυλιά ήταν απροστάτευτα από "γλυκάκια".

2 αλλιώς ...θα το πλήρωνε... οπότε θα το σκεφτόταν... εποχή '87 δεν εβρισκες το δίκιο σου... δεν υπήρχαν νόμοι προστασίας... οκ?
Εννοείς θα το πλήρωνε που το φόλιασε, αν ήταν ράτσας; Δηλαδή σ' αυτή την περίπτωση θα είχε ψυχή, ενώ στην άλλη ήταν αμελητέα ποσότις, οπότε και τι έγινε; Και πόσο και ποιός θα εκτιμούσε την αξία της ζωής του σκυλιού ράτσας; Και ποιός θα αποφάσιζε ότι η ζωή του αδέσποτου δεν άξιζε;

3 το πήρα για μένα όχι για εσενα όπως και ότι δεν είχα υποψιν pedigree και ότι απορρίπτεται ζωο λόγω μιας μικρής διαφορετικότητας
Καλά, εγώ δεν θα έπαιρνα κανίς που να μου το χαρίζανε. Οταν λες απορρίπτεται; Από τι; Εκτροφείς ήταν οι ιδιοκτήτες;

4 μια χαρα το μεγάλωσα
Που το αμφισβήτησα αυτό;
Για να στο δώσαν 20 ημερών οι χασάπηδες, καιγόντουσαν να το ξεφορτωθούν. Επιμένω πάντως ότι κακώς το πήρες, αλλά από την άλλη για την εποχή που μιλάς, όντως μαύρα μεσάνυχτα είχαμε όλοι τότε.

5 η τυχη δεν έχει καμια σχέση με τη σωστη διατροφη αλλά και τη φροντιδα "ειχε κανει 2 χειρουργεια για καρκινώματα στα γεννητικα όργανα και άλλα 2 από μολύνσεις από ξένα σώματα στο σώματου βρέθηκαν 2 φορές αγριοσταχα στη κοιλιακη χώρα
Προφανώς η πρόσφατη εμπειρία σου δεν σε δίδαξε και πολλά ε; Αλλιώς θα δεχόσουν, ότι εφόσον δεν υπήρχε το σωστό γεννετικό υλικό, όλα τα υπόλοιπα τα της υγείας του, ήταν καθαρά θέμα τύχης.

6 η επόμενη φορα θα είναι πάλι της ιδιας φυλής απλα 4 μήνες εψαχνα για έλληνες εκτροφεις της φυλής
Και; Τι έγινε; Βρήκες;

7 ίδια απάντηση στο 3...
Εξακολουθώ να μην μπορώ να παρακολουθήσω τον συλλογισμό σου, αλλά μπορώ και χωρίς αυτή την γνώση.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
στο δευτερο όταν έπιασα τον ένοχο "γείτονας"... μου είπε έλα μωρέ κοπρίτης ήταν θα σου φέρω άλλο, ... έτσι αποφάσισα πλέον να πάρω ράτσας ... ,
Περιεργος συλλογισμος ομολογώ..
Αν ο γειτονας σου δεν ξερει απο ράτσες και σου φωλιασει το "ράτσας" που θα παρεις;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Περιεργος συλλογισμος ομολογώ..
Αν ο γειτονας σου δεν ξερει απο ράτσες και σου φωλιασει το "ράτσας" που θα παρεις;
Εντάξει, είπε ότι αυτό έγινε πριν 20 χρόνια.
Τώρα ο κόσμος ξέρει. Αν βρει ράτσας σε αυλή δεν το φολιάζει. Δείχνει κατανόηση.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Παιδια ελεος!!!Εξηγειστε της κοπελας τι εννοειτε!!Γιατι θα γινει μπαχαλο η συζητηση...προφανως καποια πραγματα τα σκεφτεται λιγο περιεργα, εχει μια Α (ισως λαθος) αντιληψη.Πειτε της πως διαλεγουμε σκυλο και θα καταλαβει θελει δε θελει! :)
Επισης ας μην συνεχιζουμε τη κουβεντα για αυτο το διαχωρισμο σκυλων ρατσας και μη ρατσας ειναι το λιγοτερο γελοιος!!!
Δηλ, τι;Τα ρατσας δε φολιαζονται και τα αλλα φολιαζονται;;Ήμαρτον!
Κι αν κρινω απο τις ασθενειες που περασε το κανισακι, ειχε προφανως κληρονομικα και εγινε ζημια που εφυγε τοσο νωρις απο τη μαμα του, κατα τα αλλα με τοσα χηρουργια πως εζησε και 19 χρονια ειναι θαυμα!Αλλα εφοσον εζησε μαζι σου και το φροντισες, εσυ μονο ξερεις πως εκανες και τι εκανες καλα και τι περασες. Και νομιζω το φροντησες αρκετα!
Εγω θα συμφωνησω με τη μαρεκο που σου λεει να μη το επαιρνες για δυο βασικους λογους και μονο. Πρωτον γιατι ταλαιπωρηθηκες, και δευτερον γιατι ενισχυσες το εργο εγκληματιων εκτροφεων που οπως λες τα κουταβια τα πωλουσαν. Αυτα λεγονται απλα και μονο για το μελλον για να γνωριζεις τι ισχυει και δεν ειναι προσωπικη κριτικη (ειδικα απο μενα!)Παντως αν το πηρες γιατι αισθανθηκες οτι ηθελες να το σωσεις καλα εκανες!

Φυσικα και οταν το ζωο βγαινει με τετοιο ελαττωμα απορριπτεται απο το πεντιγκρι, αυτο ειναι αυτονοητο, και η διαφορετικότητα δεν ειναι μικρη οταν ενας σωστος εκτροφεας το πουλαει. Αλλα μετα ειναι στη δικαιωδοσια του εκτροφεα πως θα μεγαλωσει το κουταβι. Και βασικα αν ηταν μια σωστη αναπαραγωγη το πιο πιθανο να μην εβγαινε το κουταβι με προγναθισμο. Καποια αιμομιξια μου μυριζεται. Πιστευω δεν το πληρωσες...

Καλως ηρθες και διαβασε καποιες ενοτητες για το πως διαλεγουμε κουταβακι και απο που και ισως σε βοηθησουν. Οπως και θεματα υγειας.
Κι οσο για το οτι καποιοι γνωριζονται για να συγκρινουν τα πεντιγκρι τους εχεις δικαιο γιατι προφανως εχεις καει απο κακους εκτροφεις, αλλα δεν ειναι ολοι ετσι, και εδω μπορεις να γνωρισεις μερικους. Διαβασε και μαθε, θα σου κανει καλο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Lindaki το έλεος σου έλειπε.
Ο φίλος Κώστας τα ξέρει όλα αυτά που του λες. Τα έχουμε ξαναπει. Προφανώς δεν τα συγκράτησε. Δικαίωμά του. Σε όλα τα υπόλοιπα που λες, δεν βλέπω κάτι καινούργιο. Γιατί τα δικά σου δεν είναι έλεος; Και δεν έχει καμμία πρότερη εμπειρία με εκτροφείς. Γι' αυτό δεν καταλαβαίνω προς τι η κουβέντα για pedigree και πράσινα άλογα...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Ο φίλος Κώστας τα ξέρει όλα αυτά που του λες. Τα έχουμε ξαναπει. Προφανώς δεν τα συγκράτησε.
Αντε αυτα δεν τα συγκράτησε.
Αυτο όμως;

έτσι είναι ... και επίσης εάν επέλθει το μοιραίο τότε θα πρέπει να περιμένω τουλάχιστον 6 μήνες "κάπου το διάβασα" για να ξαναβάλω άλλο σκυλάκι στο μολυσμένο πλέον σπίτι μου από τον ιό ... σωστό αυτό?
Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί ακόμη και χρόνο μετά..

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Lindaki το έλεος σου έλειπε.
Ο φίλος Κώστας τα ξέρει όλα αυτά που του λες. Τα έχουμε ξαναπει. Προφανώς δεν τα συγκράτησε. Δικαίωμά του. Σε όλα τα υπόλοιπα που λες, δεν βλέπω κάτι καινούργιο. Γιατί τα δικά σου δεν είναι έλεος; Και δεν έχει καμμία πρότερη εμπειρία με εκτροφείς. Γι' αυτό δεν καταλαβαίνω προς τι η κουβέντα για pedigree και πράσινα άλογα...
Πρωτον δε ξερω ποιος ειναι ο "φιλος Κωστας" νομιζα ο χρηστης με ονομα labakis_me_pincher ειναι νεο μελος, και ως τετοιο του απαντησα..
Τωρα στη δικη σου τη χολη με χολη θα απαντησω..Πρωτον τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ, δεν τα ξαναπιανεις στο στομα σου γιατι και υγειεστατα ειναι και σπιτι εχουν βρει!Οποτε μαζεψε τη διχαλωττη γλωσσα σου για αλλου, γιατι μαλλον εσυ εισαι το ελεος!!

Τωρα ο "φιλος Κωστας"δε ξερω τι γνωση εχει με εκτροφεις η μη και με πεντιγκρι και νομιζοντας τον σα νεο μελος ως το τετοιο του απαντησα..
Το πρασινο αλογο προφανως εισαι εσυ..αν μπορω να βγαλω νοημα με το συντακτικο σου!:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.013
ΑΤΤΙΚΗ
Φυσικα και οταν το ζωο βγαινει με τετοιο ελαττωμα απορριπτεται απο το πεντιγκρι, αυτο ειναι αυτονοητο, και η διαφορετικότητα δεν ειναι μικρη οταν ενας σωστος εκτροφεας το πουλαει. Αλλα μετα ειναι στη δικαιωδοσια του εκτροφεα πως θα μεγαλωσει το κουταβι. Και βασικα αν ηταν μια σωστη αναπαραγωγη το πιο πιθανο να μην εβγαινε το κουταβι με προγναθισμο. Καποια αιμομιξια μου μυριζεται. Πιστευω δεν το πληρωσες...
αυτό δεν ισχύει,όταν ένα κουτάβι γεννιέται με προγναθισμό ΒΕΒΑΙΩΣ και παίρνει pedigree, απλά δεν συνιστάται για αναπαραγωγή και δεν συμμετέχει σε εκθέσεις μορφολογίας. Τα άλλα κουτάβια της τοκετοομάδας δεν επηρεάζονται καθόλου .
Ο προγναθισμός είναι αρκετά συχνός και στις επιλεγμένες γέννες και οφείλεται σε κάποιο μακρινό γονίδιο που κάποτε έκανε την ζημιά.....
κατά τα άλλα σκυλιά με ήπιο προγναθισμό μπορούν και ζούν μια φυσιολογική ζωή. Ξέρω σκύλα που κάνει ΙΡΟ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Καλά, ότι να' ναι !!!!!
Αυτό με την μύγα που μυγιάζεται, το ξέρεις;

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
αυτό δεν ισχύει,όταν ένα κουτάβι γεννιέται με προγναθισμό ΒΕΒΑΙΩΣ και παίρνει pedigree, απλά δεν συνιστάται για αναπαραγωγή και δεν συμμετέχει σε εκθέσεις μορφολογίας. Τα άλλα κουτάβια της τοκετοομάδας δεν επηρεάζονται καθόλου .
Ο προγναθισμός είναι αρκετά συχνός και στις επιλεγμένες γέννες και οφείλεται σε κάποιο μακρινό γονίδιο που κάποτε έκανε την ζημιά.....
κατά τα άλλα σκυλιά με ήπιο προγναθισμό μπορούν και ζούν μια φυσιολογική ζωή. Ξέρω σκύλα που κάνει ΙΡΟ.
Και αγοραζει καποιος κουταβι με τετοιο ελαττωμα;;; Πωλουνται;;; Πρωτη φορα τ ακουω:!!

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
θα προτιμούσες να τους κάνουν ευθανασία;
Τωρα αυτο τι ειναι;;;Αστειο;;; Απλα νομιζα οτι τα χαριζουν απλα και δεν τα πουλανε! Αυτο!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.013
ΑΤΤΙΚΗ
άλλος τα χαρίζει και άλλος τα πουλάει (σε πολύ χαμηλότερη τιμή) για pet αφού ενημερώσει τον υποψήφιο ιδιοκτήτη για το πρόβλημα που έχει ο σκύλος. Δεν καταλαβαίνω που βλέπεις το πρόβλημα....

Απλά η διαφορά ενός σοβαρού εκτροφέα με έναν άσχετο είναι ότι ο πρώτος γνωρίζει το πρόβλημα του σκύλου του και μπορεί να βρεί καλό σπίτι και στο λιγότερο καλό κουτάβι της γέννας του ενώ ο δεύτερος δεν ξέρει την τύφλα του και δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για κανένα κουτάβι του ''μετά την απομάκρυνση απο το ταμείο''.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
Lindaki εχεις την εντυπωση οτι εσυ ξεχωριζεις απο τους υπολοιπους byb επειδη τα χαρισες και δεν τα πουλησες???

φιλε labakis_me_pincher εχεις κανει λαθος επιλογες οπως εχουμε κανει πολλοι φανταζομαι.ελπιζω με την παραμονη σου στο φορουμ να ενημερωθεις να μην επαναλαβεις τα ιδια λαθη και αν ειναι δυνατον να προλαβεις και αλλους απο το να κανουν τα ιδια..

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Lindaki εχεις την εντυπωση οτι εσυ ξεχωριζεις απο τους υπολοιπους byb επειδη τα χαρισες και δεν τα πουλησες???
Ειμαι ξεχωριστη ετσι κι αλλιως και μια παραπανω γιατι εγω δεν ειμαι κατα συρροη ΒΥΒ οπως το παρουσιαζεις σκοπιμως, αλλα ετυχε μια φορα κατα λαθος!
Καταλαβες τωρα;;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Lindaki αντι να πεις και ευχαριστω για οσα εχεις μαθει εδω μεσα και να πας να τσεκαρεις παλι τα σπιτια που εδωσες τα κουταβια που ειναι αποτελεσμα της ανευθυνοτητας σου, γιατι βλεπω σε λιγο καιρο η περιοχη σου να γεμιζει ημιαιμα ακιτα τα οποια θα ζουνε σε κλουβια... ενδιαφερεσαι αν η σκυλα σου θα βαδιζει σωστα στην Εκθεση... Οχι απλα ελεος....

Sorry για το off topic αλλα δεν αντεξα με αλα αυτα που διαβαζω:)