Koυταβι και crate

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Kαλησπερα σε ολους μετα απο αρκετο καιρο.Προσφατα απεκτησα ενα γαλλικο bulldog.Τις πρωτες μερες ηταν ηρεμο και εμπαινε μεσα στο crate του με εντολη και τα εκανε στις πανες και αλλες φορες που δεν τον προλαβαινα και αλλου φυσικα.Περιττον να πω πως ειναι κολλημενος συνεχεια πανω μου,κοιμαται ακομα αναμεσα στα ποδια μου οταν βλεπω τηλεοραση.
Ξαφνικα,ενα πρωι με ξυπνησε,ανοιξα το crate και τα ειχε κανε μεσα.Του το εκλεισα για μια μερα,τα εκανε παλι στην πανα του και οταν μπηκε στο crate τα ξαναεκανε εκει παλι που ηταν και τα παιχνιδια του.Το εχει κανει συνολικα 4 φορες και δεν ξερω τι να κανω.Επισης,πηδαει πολυ για να φτασει πραγματα,πραγμα το οποιο δεν κανει ασχετως απο τα μη και την τιμωρια.Ειναι πεισματαρης και θελει να κανει το δικο του.
Ευτυχως σημερα θα παει για πρωτη φορα βολτα.
Εχετε καποιες προτασεις?
Σκεφτομαι σοβαρα να απευθυνθω σε εκπαιδευτη τωρα που ειναι μικρος...

Φιλικα,
William.

• Like
Reactions: GRDANE

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Καλησπέρα,

Μια εύκολη λύση είναι να πάρεις ένα χαρτόνι 20cmx10cm και με ένα μαρκαδόρο να γράψεις επάνω "WC" και να το κρεμάσεις στο crate αγοράζοντας ένα άλλο για να κοιμάται ο σκύλος... :D

Πέρα από την πλάκα, νομίζω πως με τις βόλτες και ακολουθώντας ένα "πρόγραμμα" εκμάθησης ώστε να κάνει τις ανάγκες του έξω, θα σταματήσει αυτή την σύντομη και ανεπιθύμητη συνήθεια.

Να τον βγάζεις αμέσως μετά τα γεύματα ή να τον μεταφέρεις στον χώρο που επιθυμείς να τα κάνει αμέσως μετά τα γεύματα. Στο crate να μπαίνει εφόσον έχει κάνει κακά και τσίσα και για λίγη ώρα ώστε να μην επιτραπεί καμία "αποτυχία".

Είναι Μπουλντόγκ (έστω... Γαλλικό :p).

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Καλησπέρα,

Μια εύκολη λύση είναι να πάρεις ένα χαρτόνι 20cmx10cm και με ένα μαρκαδόρο να γράψεις επάνω "WC" και να το κρεμάσεις στο crate αγοράζοντας ένα άλλο για να κοιμάται ο σκύλος... :D

Πέρα από την πλάκα, νομίζω πως με τις βόλτες και ακολουθώντας ένα "πρόγραμμα" εκμάθησης ώστε να κάνει τις ανάγκες του έξω, θα σταματήσει αυτή την σύντομη και ανεπιθύμητη συνήθεια.

Να τον βγάζεις αμέσως μετά τα γεύματα ή να τον μεταφέρεις στον χώρο που επιθυμείς να τα κάνει αμέσως μετά τα γεύματα. Στο crate να μπαίνει εφόσον έχει κάνει κακά και τσίσα και για λίγη ώρα ώστε να μην επιτραπεί καμία "αποτυχία".

Είναι Μπουλντόγκ (έστω... Γαλλικό :p).
Καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση σου.Η αληθεια οπως ειπα ειναι μολις ετρωγε τον πηγαινα στην πανα περιμενωντας υπομονετικα και αν δεν του ερχοταν τον ξαναπηγαινα.Αυτο με το crate το εκανε ξαφνικα και συνεχιζε να το κανει ενω ειχε καταλαβει οτι ειναι ο χωρος που κοιμαται η μενει οταν πρεπει....

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση σου.Η αληθεια οπως ειπα ειναι μολις ετρωγε τον πηγαινα στην πανα περιμενωντας υπομονετικα και αν δεν του ερχοταν τον ξαναπηγαινα.Αυτο με το crate το εκανε ξαφνικα και συνεχιζε να το κανει ενω ειχε καταλαβει οτι ειναι ο χωρος που κοιμαται η μενει οταν πρεπει....
Καλησπέρα william καλός ήρθες και να χαίρεσαι το κουταβάκι σου.εγω την έβαζα στο κρειτ μονο οταν τα είχε κανει.μεχρι να γίνει αυτο 5-7 φορές την ημέρα απλα την παρακολουθούσα συνέχεια.επισης οταν ήμουν στο σπίτι και δεν έλειπα την άφηνα παρόλο που τα είχε κανει,έξω για εξερεύνηση στο σπίτι.

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Καλησπέρα william καλός ήρθες και να χαίρεσαι το κουταβάκι σου.εγω την έβαζα στο κρειτ μονο οταν τα είχε κανει.μεχρι να γίνει αυτο 5-7 φορές την ημέρα απλα την παρακολουθούσα συνέχεια.επισης οταν ήμουν στο σπίτι και δεν έλειπα την άφηνα παρόλο που τα είχε κανει,έξω για εξερεύνηση στο σπίτι.
Kαλησπερα Μαρια.
Εγω ειμαι σχεδον ολη μερα σπιτι και τον παρακολουθω συνεχεια.Οπως προανεφερα τα κανει στην πανα (αλλες φορες αν δεν τον προλαβω και αλλου) και μετα τον βαζω στο crate.
Βεβαιως οπως ειπα,μια φορα (ενω ειχε παει τουαλετα),τα εκανε στο crate και τωρα του εχει γινει συνηθεια...Πραγματικα,εχω προβλημα και με το αλλοπροσαλλο της πανας (μια παω-μια δεν παω) αλλα και με το crate....

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Kαλησπερα Μαρια.
Εγω ειμαι σχεδον ολη μερα σπιτι και τον παρακολουθω συνεχεια.Οπως προανεφερα τα κανει στην πανα (αλλες φορες αν δεν τον προλαβω και αλλου) και μετα τον βαζω στο crate.
Βεβαιως οπως ειπα,μια φορα (ενω ειχε παει τουαλετα),τα εκανε στο crate και τωρα του εχει γινει συνηθεια...Πραγματικα,εχω προβλημα και με το αλλοπροσαλλο της πανας (μια παω-μια δεν παω) αλλα και με το crate....
Πολυ περίεργο μέσα στο κρειτ.συνηθως εκει που κοιμούνται δεν κάνουν τιποτα.οσο για την πάνα μην ανησυχείς θα μάθει.ποσο μηνών ειναι;;;;

• Like
Reactions: William

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Πολυ περίεργο μέσα στο κρειτ.συνηθως εκει που κοιμούνται δεν κάνουν τιποτα.οσο για την πάνα μην ανησυχείς θα μάθει.ποσο μηνών ειναι;;;;
Γεννηθηκε 7 Δεκεμβριου οποτε κοντα 4 μηνων.Και μενα αυτο μου κανει εντυπωση...Δεν λερωνουν τη φωλια τους...ειναι στο ενστικτο τους...

• Like
Reactions: mariatheo

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Γεννηθηκε 7 Δεκεμβριου οποτε κοντα 4 μηνων.Και μενα αυτο μου κανει εντυπωση...Δεν λερωνουν τη φωλια τους...ειναι στο ενστικτο τους...
Το crate ειναι στο σωστό μέγεθος ή μήπως εχει αρκετό ελεύθερο χώρο ώστε δε τον νοιαζει και πολυ αν θα λερώσει μεσα;

• Like

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Το crate ειναι στο σωστό μέγεθος ή μήπως εχει αρκετό ελεύθερο χώρο ώστε δε τον νοιαζει και πολυ αν θα λερώσει μεσα;
Vas,το crate εχει χωρο αλλα με το κρεβατακι που του ειχα ειχε μειωθει αρκετα ο χωρος κινησεως του.Το κρεβατακι το εκανε ''καινουργιο'' δυο φορες,θα παω να του παρω αλλο.Σκετο τωρα εχει καμποσο χωρο,μη φανταστεις να κανει τουμπες αλλα ειναι ανετος.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Vas,το crate εχει χωρο αλλα με το κρεβατακι που του ειχα ειχε μειωθει αρκετα ο χωρος κινησεως του.Το κρεβατακι το εκανε ''καινουργιο'' δυο φορες,θα παω να του παρω αλλο.Σκετο τωρα εχει καμποσο χωρο,μη φανταστεις να κανει τουμπες αλλα ειναι ανετος.
Στην πρώτη μου σκυλα, καθώς δεν ειχα ιδέα, ειχα παρει crate αρκετα μεγαλο ώστε χωρούσε ανετοτατα το κρεβάτι της και μια πάνα δίπλα, λεω μήπως συμβαίνει το ίδιο και με εσάς.

• Like

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Στην πρώτη μου σκυλα, καθώς δεν ειχα ιδέα, ειχα παρει crate αρκετα μεγαλο ώστε χωρούσε ανετοτατα το κρεβάτι της και μια πάνα δίπλα, λεω μήπως συμβαίνει το ίδιο και με εσάς.
Το crate απο το εκτροφειο μου το εδωσαν αλλα δεν νομιζω οτι παιζει τοσο μεγαλο ρολο.Ωστοσο τιποτα δεν ειναι απιθανο.Αποψε θα τον βαλω με μια κουβερτουλα μονο να δω τι θα κανει...

• Like
Reactions: mariatheo

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
46
Καλησπέρα. Είναι πολύ μικρό το σκυλί για να μπορεί να ελέγξει τις ανάγκες του. Οι σφηχτήρες του είναι χαλαροί. Τρώει κανει τσίσα,ξυπνάει κάνει το ίδιο επίσης μετά απο έντονη δραστηριότητα. Ακόμα και στη βόλτα να μάθει να τα κάνει(το οποίο θέλει το χρόνο του)πάλι θα συνεχίσει να κάνει και στο σπίτι. Νομίζω ότι με λίγη υπομονή και επιμονή απο την πλευρά σου θα πετύχεις το στόχο σου. Μην ξεχνάς οτι τα κουτάβια έχουν πισωγυρίσματα. Εκεί που λές οτι το μάθανε αυτό εκεί κάτι γίνετε και φτου και απο την αρχή. Να σου ζήσει!!!!

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Καλησπέρα. Είναι πολύ μικρό το σκυλί για να μπορεί να ελέγξει τις ανάγκες του. Οι σφηχτήρες του είναι χαλαροί. Τρώει κανει τσίσα,ξυπνάει κάνει το ίδιο επίσης μετά απο έντονη δραστηριότητα. Ακόμα και στη βόλτα να μάθει να τα κάνει(το οποίο θέλει το χρόνο του)πάλι θα συνεχίσει να κάνει και στο σπίτι. Νομίζω ότι με λίγη υπομονή και επιμονή απο την πλευρά σου θα πετύχεις το στόχο σου. Μην ξεχνάς οτι τα κουτάβια έχουν πισωγυρίσματα. Εκεί που λές οτι το μάθανε αυτό εκεί κάτι γίνετε και φτου και απο την αρχή. Να σου ζήσει!!!!
Βrave,χθες τον ξαναεβαλα να κοιμηθει στο crate και οταν ξυπνησα ειδα ιχνη κοπρανων και φοβαμαι μηπως τα ειχε φαει...και μην νομιζεις,στο ιδιο δωματιο κοιμομαστε και πανω απο 5 ωρες δεν καθεται μεσα.Εχω πολυ καιρο να κοιμηθω 8ωρο.
Επισης,το πρωι ενω βγηκε στο μπαλκονι αντι να παει στην πανα οπως χθες τα εκανε αλλου για αλλου.
Σημερα τον πηγα την πρωτη του βολτα και ηταν μαρτυριο.Με το ζορι περπατουσε (πεσαμε και πανω σε ενα Ακιτα και ενα Πρεσα...) και μετα ειχε κατσει κατω και δεν προχωρουσε και ετρεμε...Τον πηγα σπιτι αγκαλια....
Ξερω ειναι πολλα αυτα που ρωταω απλα οι ανθρωποι στο εκτροφειο ειναι εξωτερικο και μεχρι την Κυριακη που εχουμε σεμιναριο στο εκτροφειο,εχω αγχος και δεν μπορω να περιμενω.

Επισης,παρατηρησα οτι ξυνει συχνα το πισω μερος του δεξιου αυτιου αλλα κοιταξα και δεν βλεπω καποιο σημαδι η εστω πληγη.Επισης,ξαφνικα το κατω χειλος στους πορους και σε μερικες τριχουλες εχει ασπρισει και εχω τρελαθει.Ολα αυτα εγιναν αφοτου του εδωσα το Drontal για την αποπαρασιτωση πριν μερες.Τα δερματικα εννοω...
Επισης,δεν μπορω με τιποτα να τον κανω να μην πηδαει και να μην τρεχει με αποτομο φρεναρισμα οπως και οταν ξυπναει και τεντωνεται σαν μπασκεμπολιστας....
Αν θυμαμαι καλα,γιατι 2 χρονια εχω να μπω η Frenchiefan ηταν ειδικη στη ρατσα αυτη.Υπαρχει καποιος με γνωσεις για τη φυλη που μπορει καπως να με βοηθησει μεχρι να παω στο εκτροφειο σε μια εβδομαδα?

Φιλικα,
William.

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Βrave,χθες τον ξαναεβαλα να κοιμηθει στο crate και οταν ξυπνησα ειδα ιχνη κοπρανων και φοβαμαι μηπως τα ειχε φαει...και μην νομιζεις,στο ιδιο δωματιο κοιμομαστε και πανω απο 5 ωρες δεν καθεται μεσα.Εχω πολυ καιρο να κοιμηθω 8ωρο.
Επισης,το πρωι ενω βγηκε στο μπαλκονι αντι να παει στην πανα οπως χθες τα εκανε αλλου για αλλου.
Σημερα τον πηγα την πρωτη του βολτα και ηταν μαρτυριο.Με το ζορι περπατουσε (πεσαμε και πανω σε ενα Ακιτα και ενα Πρεσα...) και μετα ειχε κατσει κατω και δεν προχωρουσε και ετρεμε...Τον πηγα σπιτι αγκαλια....
Ξερω ειναι πολλα αυτα που ρωταω απλα οι ανθρωποι στο εκτροφειο ειναι εξωτερικο και μεχρι την Κυριακη που εχουμε σεμιναριο στο εκτροφειο,εχω αγχος και δεν μπορω να περιμενω.

Επισης,παρατηρησα οτι ξυνει συχνα το πισω μερος του δεξιου αυτιου αλλα κοιταξα και δεν βλεπω καποιο σημαδι η εστω πληγη.Επισης,ξαφνικα το κατω χειλος στους πορους και σε μερικες τριχουλες εχει ασπρισει και εχω τρελαθει.Ολα αυτα εγιναν αφοτου του εδωσα το Drontal για την αποπαρασιτωση πριν μερες.Τα δερματικα εννοω...
Επισης,δεν μπορω με τιποτα να τον κανω να μην πηδαει και να μην τρεχει με αποτομο φρεναρισμα οπως και οταν ξυπναει και τεντωνεται σαν μπασκεμπολιστας....
Αν θυμαμαι καλα,γιατι 2 χρονια εχω να μπω η Frenchiefan ηταν ειδικη στη ρατσα αυτη.Υπαρχει καποιος με γνωσεις για τη φυλη που μπορει καπως να με βοηθησει μεχρι να παω στο εκτροφειο σε μια εβδομαδα?

Φιλικα,
William.
Επισης,ξεχασα να αναφερω οτι το πανω μερος της μυτουλας του ειναι αρκετα ξηρο,οχι τοσο τα ρουθουνια και απο το εκτροφειο μου ειπαν να του βαζω καθε μερα λιγο βαζελινη αλλα μεχρι τωρα δεν εχει γινει κατι.

Υ.Γ.Αναφερω συνεχεια εκτροφειο και ανθρωποι του εκτροφειου για να μην κανω διαφημιση στο εκτροφειο απο οπου τον πηρα τον Frankie.

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
46
Νομίζω οτι έχεις αγχωθεί πάρα πολύ και έχεις θέσει πολλά θέματα ταυτόχρονα. Είναι κουτάβι σωστά? Όσο αφορά τις φυσικές του ανάγκες με πολύ υπομονή απο εσένα όλα θα ρυθμιστούνε. Αν υπάρχει θέμα κοπροφαγίας οι λόγοι ποικίλουν. Μιμητική συμπεριφορά απο την μαμά του(όταν γεννήσουν τρώνε όλες τις ακαθαρσίες για να διατηρούν καθαρό το χώρο για τα μωρά τους),έλλειψη βιταμινών,στρεςκ.α. γενικά πολλά κουτάβια το κάνουν πρέπει όμως να βρεις το λόγο για να το αντιμετωπίσεις. Υπάρχουν τρόποι. Τώρα όσο αφορά τη βόλτα καλό θα ήταν το μικρό σου να το κοινονικοποιήσεις πριν έρθει αντιμέτωπο με διάφορα σκυλιά στο δρόμο τα οποία ίσως με την συμπεριφορά τους να τον τρομάξουν. Όσο για το ότι κάθησε κάτω και αυτό στα πλέσια της βόλτας είναι. Πρώτον είναι μικρό μπορεί να κουράστηκε και δεύτερον έχει πολλά ερεθίσματα να επεξεργαστεί. Όσο αφορά τα δερματολογικά μόνο ο κτηνίατρος είναι ειδικός και όχι ο εκτροφέας. Επίσης μήπως πρέπει να σκεφτείς το θέμα του εκπαιδευτή?

• Like

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τι να πω - πολλα στραβα σας πηγαν!
Εγω μαλλον απο το ιδιο εκτροφειο εχω παρει την τεταρτη γαλλιδα μου! ( την Maggie Weber!)
Δεν ειχαμε ποτε κανενα προβλημα σε τιποτα!
Σχεδον απο την πρωτη μερα εμαθε να κανει ολες της αναγκες της εξω ( εχω αυλη) και την πανα την ειχαμε για λιγα ατυχηματα αναμεσα.
Την νυχτα κοιμοταν σε Box διπλα στο κρεβατι μου- και μολις γρινιαζε την εβγαζα και την πηγαινα κατω. Ακομα και 2 φορες τη νυχτα, εαν χρειαζοταν.
Σε ηλικια 5 μηνων ηταν εντελος καθαρη πια!
Ποτε δεν λερωσε καπου που κοιμοταν!

Εμεις αλλαξαμε οστοσο πολυ γρυγορα την τροφη που μας συστησε η εκτροφεας (δεν της αρεσε καθολου, οταν ειδε οτι οι αλλες τρωνε κατι αλλο).
Τωρα για την μυτουλα- βαλε και λιγη κεραλοιφη!
Και στο αυτη ας ριξει και καποιος κτηνιατρος ενα ματι μεσα!!
Μπορει να εχει οτιτιδα- η να ξεκιναει.

• Like

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
αα- ουτε στην βολτα δεν ειχαμε ποτε θεμα! Απο την πρωτη μερα περπατουσε με το λουρι, σαν να μην εκανε ποτε κατι αλλο.Αλλα στην αρχη βγαιναμε παντα με παρεα καποια απο της αλλες, εαν οχι ολες.

• Like

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Τι να πω - πολλα στραβα σας πηγαν!
Εγω μαλλον απο το ιδιο εκτροφειο εχω παρει την τεταρτη γαλλιδα μου! ( την Maggie Weber!)
Δεν ειχαμε ποτε κανενα προβλημα σε τιποτα!
Σχεδον απο την πρωτη μερα εμαθε να κανει ολες της αναγκες της εξω ( εχω αυλη) και την πανα την ειχαμε για λιγα ατυχηματα αναμεσα.
Την νυχτα κοιμοταν σε Box διπλα στο κρεβατι μου- και μολις γρινιαζε την εβγαζα και την πηγαινα κατω. Ακομα και 2 φορες τη νυχτα, εαν χρειαζοταν.
Σε ηλικια 5 μηνων ηταν εντελος καθαρη πια!
Ποτε δεν λερωσε καπου που κοιμοταν!

Εμεις αλλαξαμε οστοσο πολυ γρυγορα την τροφη που μας συστησε η εκτροφεας (δεν της αρεσε καθολου, οταν ειδε οτι οι αλλες τρωνε κατι αλλο).
Τωρα για την μυτουλα- βαλε και λιγη κεραλοιφη!
Και στο αυτη ας ριξει και καποιος κτηνιατρος ενα ματι μεσα!!
Μπορει να εχει οτιτιδα- η να ξεκιναει.

Καλησπερα,
διαβασα αυτα που εγραψες και οντως απο το ιδιο εκτροφειο τον εχω παρει απο την τελευταια γεννα με ονομα εγγραφης του Αperol.Ηταν ο μικροτερος σωματικα της γεννας (πρωτος πηγα και διαλεξα,απλα αυτος μου εκατσε καλα,γιατι ηρθε πανω μου παιξαμε κλπ.)

Καταρχην στο θεμα της καθαριοτητας δεν εχουμε την ιδια εμπειρια και πολλες φορες παω τουαλετα και τα κανει οπου θελει.Μια στην πανα μια κατω.
Οσον αφορα το crate το εμαθε,γκρινιαξε την πρωτη μερα αλλα απο τοτε δεν κλαιει περα απο το ξαφνικο περιστατικο που τα εκανε μεσα και συνεχιζε.Το κλουβακι ειναι και μενα διπλα μου και οπως ειπα κοιμαμαι 4 30 το πρωι και ξυπναω 9,οποτε δεν μενει μεσα πολυ.Κατα τη διαρκεια της ημερας καθολου εκτος αν θελω να καθαρισω και σε οποιο δωματιο παω τον εχω μαζι μου ποτε μονο του.

Οσον αφορα τη βολτα,δεν νομιζω οτι φοβηθηκε τα σκυλια αλλα περισσοτερο το περιβαλλον γυρω του.Εσυ ειχες και αλλα γαλλακια οταν πηρες τη μικρουλα οποτε ειχε καθημερινη επαφη τον φυλετικο του περιγυρο.
Αυριο θα ερθει ο θειος μου για φαγητο και θα φερει το westie του μαζι οποτε θα προσπαθησω να τους φερω σε επαφη (9 χρονων ειναι η σκυλα του αλλα καπως επιθετικη).

Οσον αφορα την τροφη του δινω τη Forza10 puppy starter κοτοπουλο-πατατα και ενα τεταρτο του χαπιου βιταμινη τη μερα.Τρωει 3 φορες την ημερα και καθε εβδομαδα αυξανω λιγο την ποσοτητα.To κακο ειναι οτι εχει πολλα αερια ( Α Παγκοσμιος πολεμος,χαρακωματα) κατα τη διαρκεια της μερας.

Οσο για το αυτι,δεν το κανει συνεχεια,ισως εγω ειμαι υπερβολικα προστατευτικος οπως και με το λιγο ασπρο στο κατω χειλος το οποιο δεν φαινεται πρεπει να τον παρεις αγκαλια και να το δεις.Επισης,μερικες φορες τρεμει αρκετα και δεν ξερω γιατι.

Σιγουρα στο σεμιναριο την Κυριακη (δεν θα παω σκοποβολη παλι...:oops:) ο εκπαιδευτης και η κυρια Μαργαριτα θα μου λυσουν πολλες αποριες.

Σ'ευχαριστω frenchiefan,εχω διαβασει τα παντα σχεδον που εχεις γραψει για τη φυλη και αν θες σου στελνω με p.m φωτογραφιες του να μου πεις τη γνωμη σου,ακομα και για το εκτροφειο οπως και για την σκεψη μου να τον κατεβασω σε εκθεση.Η Μαργαριτα μου ειπε ναι αρκει να μου μαθει το handling και γενικοτερο τον χωρο των εκθεσεων μορφολογιας.

Φιλικα,
William.

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
αα- ουτε στην βολτα δεν ειχαμε ποτε θεμα! Απο την πρωτη μερα περπατουσε με το λουρι, σαν να μην εκανε ποτε κατι αλλο.Αλλα στην αρχη βγαιναμε παντα με παρεα καποια απο της αλλες, εαν οχι ολες.
Επισης,στη βολτα νομιζω οτι περα απο το περιβαλλον φοβηθηκε τα σκυλια που γαυγιζαν απο μπαλκονια και ταρατσες ( οτι να ναι οι ιδιοκτητες) παρα το Ακιτα απο το οποιο δεν απομακρυνθηκε και το Πρεσα.
Επισης,2 κυριοι με ρωτησαν αν μπορουν να το χαιδεψουν και αφου εδωσα αδεια,τους εγλειφε και δεν εδειξε καμια ανησυχια απεναντι τους...

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Νομίζω οτι έχεις αγχωθεί πάρα πολύ και έχεις θέσει πολλά θέματα ταυτόχρονα. Είναι κουτάβι σωστά? Όσο αφορά τις φυσικές του ανάγκες με πολύ υπομονή απο εσένα όλα θα ρυθμιστούνε. Αν υπάρχει θέμα κοπροφαγίας οι λόγοι ποικίλουν. Μιμητική συμπεριφορά απο την μαμά του(όταν γεννήσουν τρώνε όλες τις ακαθαρσίες για να διατηρούν καθαρό το χώρο για τα μωρά τους),έλλειψη βιταμινών,στρεςκ.α. γενικά πολλά κουτάβια το κάνουν πρέπει όμως να βρεις το λόγο για να το αντιμετωπίσεις. Υπάρχουν τρόποι. Τώρα όσο αφορά τη βόλτα καλό θα ήταν το μικρό σου να το κοινονικοποιήσεις πριν έρθει αντιμέτωπο με διάφορα σκυλιά στο δρόμο τα οποία ίσως με την συμπεριφορά τους να τον τρομάξουν. Όσο για το ότι κάθησε κάτω και αυτό στα πλέσια της βόλτας είναι. Πρώτον είναι μικρό μπορεί να κουράστηκε και δεύτερον έχει πολλά ερεθίσματα να επεξεργαστεί. Όσο αφορά τα δερματολογικά μόνο ο κτηνίατρος είναι ειδικός και όχι ο εκτροφέας. Επίσης μήπως πρέπει να σκεφτείς το θέμα του εκπαιδευτή?
Brave,το θεμα του εκπαιδευτη οπως ανεφερα παραπανω το σκεφτομαι σοβαρα τωρα που ειναι αρχη.Εχουν περασει 13 χρονια απο τοτε που ειχα δικο μου σκυλο (ενα American Staff) και ειμαι σκουριασμενος.Εχω μονο φιλοξενησει για καιρο σκυλια οπως το westie του θειου μου,εναν ελληνικο ποιμενικο κουταβι του ξαδερφου μου,ενα rotweiller που βρηκε ενας φιλος μου μεχρι να του βρουμε σπιτι,ενα american bulldog και ενα αδεσποτο το καλοκαιρι στην Αιγινα στο εξοχικο pitbull-boxer mix το οποιο το γυρισα σε αλλον εθελοντη μιας και επνιξε 3 νεογεννητα γατακια στο χωραφι και ορμηξε και στο προσωπο της ξαδελφης μου.