Παγκρεατίτιδα και υποψία όγκου

MayoThebraveYorkie

New Member
11 Ιανουαρίου 2025
2
0
34
Γεια σας !
Έχω έναν σκυλακο 11 χρόνων - είναι Yorkshire Terrier και ξεκίνησε 3 μέρες πριν να έχει διάρροια , εμετό και καθόλου όρεξη για βόλτα , λιχουδιές κλπ . Φαινόταν πολύ κουρασμένος και το στομάχι του το έπιανα και καταλάβαινα ότι είχε πόνο . Πηγαίνοντας σε κτηνίατρο του χορήγησε όρο μεσοπλευρια και κοκτέιλ από παυσίπονα κλπ . Την επόμενη μέρα δεν του πέρασε όποτε τον ξαναπήγα και του έκανε ακτινογραφία όπου είδε υγρό το οποίο δεν της άρεσε κ μας έστειλε σε κλινική .Εκει ύστερα από αιματολογικές και υπέρηχο μας είχε ότι έχει παγκρεατίτιδα και υποψία για όγκο , αλλά δεν ήταν σίγουροι καθότι είχε φλεγμονή όποτε μας δώσαν μαζί μορφίνη και αλλά 2 χάπια να παίρνει .

μηπως γνωρίζει κανείς τι πρέπει να τρώει το σκυλάκι ; Μας είπαν μόνο κοτόπουλο κ ρύζι .
Επίσης μήπως υπάρχει κάποιος κτηνίατρος που μπορεί να διαβάσει τους υπερήχους ; Γιατί βρίσκομαι Γερμανία και δεν μπορω να συνεννοηθώ όπως θα ηθελα .

Οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί πολύ

ευχαριστω.
Μαγδα

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.362
8.176
εγω εχω μια μικρη με χρονεια παγκρεατιτιδα και γενικα κατα κυριο λογο της δινω κλινικη ειδικα στις εξαρσεις, υπαρχουν ειδικες τροφες (ξηρα και υγρη) για παγκρετατιτιδα με πολυ χαμηλα λιπαρα πχ Royal gastro low fat , Calibra gasτro pancreas κτλ , HILLS i/d low fat, δε ξερω τι κυκλοφορει εκει αλλα εχω δει μακραν καλυτερα αποτελεσματα με Calibra
Τωρα απο μαγειρευτο σωστα σου ειπαν για αντιμετωπιση της εξαρσης και γενικα..... Η διατροφη πρεπει να εχει πολυ χαμηλα λιπαρα δηλαδη απαχο κρέας στηθος κοτοπουλου οχι πετσες κτλ ή ψάρι χαμηλο σε λιπαρά, το ρυζι λευκο και παραβρασμενο οριακα χυλος και μπορεις ν αντικαταστησεις καποιες φορες και με απλη πατάτα αν θυμαμαι καλα. Καθολου δημητριακα καλαμποκι κτλ, εννοειται οχι λιχουδιες κτλ και καλο ειναι να δινεις 3-4 μικρα γευματα επίσης αντι 1 ή 2 .

Last edited:
  • Like
Reactions: MayoThebraveYorkie

MayoThebraveYorkie

New Member
11 Ιανουαρίου 2025
2
0
34
εγω εχω μια μικρη με χρονεια παγκρεατιτιδα και γενικα κατα κυριο λογο της δινω κλινικη ειδικα στις εξαρσεις, υπαρχουν ειδικες τροφες (ξηρα και υγρη) για παγκρετατιτιδα με πολυ χαμηλα λιπαρα πχ Royal gastro low fat , Calibra gasτro pancreas κτλ , HILLS i/d low fat, δε ξερω τι κυκλοφορει εκει αλλα εχω δει μακραν καλυτερα αποτελεσματα με Calibra
Τωρα απο μαγειρευτο σωστα σου ειπαν για αντιμετωπιση της εξαρσης και γενικα..... Η διατροφη πρεπει να εχει πολυ χαμηλα λιπαρα δηλαδη απαχο κρέας στηθος κοτοπουλου οχι πετσες κτλ ή ψάρι χαμηλο σε λιπαρά, το ρυζι λευκο και παραβρασμενο οριακα χυλος και μπορεις ν αντικαταστησεις καποιες φορες και με απλη πατάτα αν θυμαμαι καλα. Καθολου δημητριακα καλαμποκι κτλ, εννοειται οχι λιχουδιες κτλ και καλο ειναι να δινεις 3-4 μικρα γευματα επίσης αντι 1 ή 2 .
Ευχαριστω παρά πολύ για την άμεση απάντηση . Την calibra την βρίσκω εδώ (φαντάζομαι είναι αυτή που λέει gastro and pangreas?) . Επίσης μια ίσως κουτη ερώτηση - το κοτόπουλο το βράζω πχ το πρωί κ το κρατάω ψυγείο όποτε μπορω να του το δώσω και μεσημέρι κ βράδυ ;
Ευχαριστω εκ των προτέρων

μαγδα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie