Kόψιμο αυτιών και ουράς......ή όχι;;;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Συνονόματε William, πάντα υπάρχουν κάποια όρια που δεν πρέπει να προσπερνάμε.

Αυτό που κατάλαβα απο τα γραφόμενα σου είναι ότι ο σκύλος μοιάζει με έναν φαντάρο. Συμφωνώ μαζί σου, έτσι είναι.
Έχεις δει όμως φαντάρο με κομμένα μέλη σώματος? :D

Μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας σαν πουριτανοι Αμερικανοι και ας αντικρισουμε την αληθεια οπως πραγματικα ειναι...και δεν ειναι απαραιτητα κακη...Η ηθικη δεν επιδεχεται ''εκπτωσεις'' και καλο ειναι να τη βλεπουμε καταματα...
Πιθανοτατα, δεν θα εκοβα αυτια και ουρα σε σκυλο μου αλλα σεβομαι και δεν κατακρινω ανθρωπους που για τους δικους τους λογους το θεωρουν απαραιτητο.
Ούτε κρύβομαι πίσω απο το δάχτυλο μου σαν Αμερικάνος, ούτε κατακρίνω το άτομο που θα κόψει αυτιά/ουρά, ούτε θα ρωτήσω "τι σημαίνει το απαραίτητο". Ξέρω όμως ότι αυτή την στιγμή το κόψιμο είναι παράνομο στην Ελλάδα.
Αλλα σαν Έλληνάρες που είμαστε τον νόμο τον έχουμε...

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Ούτε κρύβομαι πίσω απο το δάχτυλο μου σαν Αμερικάνος, ούτε κατακρίνω το άτομο που θα κόψει αυτιά/ουρά, ούτε θα ρωτήσω "τι σημαίνει το απαραίτητο". Ξέρω όμως ότι αυτή την στιγμή το κόψιμο είναι παράνομο στην Ελλάδα.
Αλλα σαν Έλληνάρες που είμαστε τον νόμο τον έχουμε...
Σε αυτα που εγραψα τονισα την Ηθικη πλευρα του ζητηματος και οχι την νομικη...Και δεν ειναι μονο οι Ελληνες που δεν σεβονται τον νομο για το συγκεκριμενο ζητημα.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
William,

Το ποστ σου ήταν πραγματικά καλογραμένο, παρόλαυτά με βρίσκεις αντίθετη σε αυτά που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του.
Καταρχάς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πας να επιχειρηματολογήσεις ή να υπερασπιστείς μια ιδέα με το να λες "εντάξει δεν είναι μόνο το κόψιμο, κάνουμε και άλλα στους σκύλους". Το ένα δεν αναιρεί το άλλο, το συγκεκριμένο θέμα όμως αφορά το κόψιμο αυτιών-ουράς.

Επίσης η ηθική δεν είναι κάτι σταθερό και ενιαίο που ή την έχεις ή όχι! Αντίθετα είναι κάτι που το χουμε όλοι και παίρνει τη μορφή του χαρακτήρα μας. Έτσι λοιπόν η δική μου ηθική δεν αντιδρά στο να μαθαίνω βασική υπακοή στο σκύλο μου (όταν γίνεται με μη βίαιο τρόπο), αλλά αντιδρά στο να του κόψω την ουρίτσα και τα αυτάκια για αισθητικούς λόγους. Δεν κρύβομαι, ούτε είμαι πουριτανή, απλά αυτό πιστεύω.

Από την άλλη, είμαι κατά στο να αγριεύουμε τους σκύλους ως εκπαίδευση σε "επιθετικά" σπορ, όπως και να τους φοράμε γελοία ρουχαλάκια αλλά το καθένα με ενοχλεί σε διαφορετικό βαθμό.

Και φυσικά κατακρίνω όσους φέρονται στο σκυλάκι τους με τρόπο που δεν "εγκρίνω", αλλά δεν πάει να πει οτι θα τους κόψω την καλημέρα! Την καλημέρα θα την κόψω για συμπεριφορές που θεωρώ πιο ακραίες (ηθικά πάλι).

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Για μένα είναι σαφές είτε απο την αισθητική του πλευρά είτε απο την ηθική του είτε απο οποιαδήποτε άλλη οτι είμαι αντίθετη στα κοψίματα, εκτός αν συντρέχει κάποιος λόγος υγείας. Και μου την έχει δώσει και περισσότερο που ο δικός μου όταν μου ήρθε (5 μηνών) ήταν ήδη με κομμένη ουρά. Αλλά θα το ξεκινήσω και λίγο ανάποδα δηλαδή ..εφόσον απαγορεύεται δια νόμου γιατί οι κτηνίατροι δέχονται να κάνουν τις επεμβάσεις εφόσον είναι παράνομο ? δεν θα είχε σημασία τι ζητάνε οι πελάτες οι κτηνίατροι δεν θα το έκαναν.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Γιατι σταματια μου... ειναι γλυκα τα φραγκα!!

Γνωριζω κτηνιατρο αρκετα γνωστο... ο οποιος εκοψε τα αυτια σκυλου μου πριν 12 χρονια χωρις κανενα ενδοιασμο... ετυχε και φιλη μου παει στον ιδιο κτηνιατρο.. παει να κοψει τα αυτια του σκυλου της.. και τι λεει οκαραγκιοζης!!?
"κοιτα εγω ειμαι εναντια στο κοψιμο, αλλα τα κοβω επειδη πανε και τα κοβουν αλλου και βλεπω τραγικα λαθη"
της παιρνει 150 ευρα, +10 ευρα το κολαρο + ποσα για φαρμακα της χρεωσε... ο υπερ ανω!
και μα την παναγια αμα δεις πως εκοψε τα αυτια του καυμενου του σκυλου θα βαλεις τα κλαματα....
γιατι ειναι καραγκιοζηδες, και γιατι το προσκυνανε το χρημα, και γιατι την εχουν δει να πω τι... ειναι ελαχιστοι οι σωστοι.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Kasi μου αν λειτουργούσε ο φραγμός των κτηνιάτρων δεν θα το συζητάγαμε τώρα, αλλά θα συζητάγαμε για το κάθε μ@λ&κ$ που θα το έκανε μόνος του, λέω εγώ τώρα...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ναι, αυτο που λες ειναι ακριβως.. συμφωνω.. αφου οι "αρμοδιοι" το επιτρεπουν και το κανουν.. σου λεει αφου η επιστημη λεει ναι...
γιατι ομως εξω δεν το κανουν?..
ο κτηνιατρος που συνεργαζομαι τωρα .. δεν το κανει, ειναι κατηγορηματικα αρνητικος... και οταν ρωταω .. μα γιατι οι αλλοι το κανουν δλδ.. απανταει αμα φανε μια ωραια καταγγελια θα μπουν στην θεση τους. και αυτος βγαζει φραγκα, κακα τα ψεματα αλλα οχι εις βαρος των ζωων.. μεταξυ κατεργαρεων ειλικρινια.

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Αμα σταματήσουν να το κάνουν οι κτηνίατροι, θα δούμε περιστατικά αυτοσχέδιων επεμβάσεων όπως Κρήτη κλπ. Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί είμαστε κατά του κοψίματος ενώ άνετα θα στειρώναμε το σκυλάκι μας. Εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων που πρέπει να γίνει για να σωθεί ένα σκυλί οι περισσότεροι θα το κάνουν για να μην έχουν π.χ το αίμα της περιόδου ή για να "ηρεμίσει" το σκυλάκι τους. Εκεί υπάρχει περισσότερο πόνος από το κόψιμο υποθέτω. Γιατροί που κάνουν τέτοιες επεμβάσεις για τα λεφτά δεν υπάρχουν και είναι και περισσότεροι;

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Εγώ δεν στειρώνω "άνετα" το σκυλάκι μου. Αντίθετα είναι κάτι που το εξετάζω πολύ πριν προβώ σε τέτοια ενέργεια. Και αν το κάνω, θα το κάνω γιατί θα κρίνω οτι είναι καλύτερο για την υγεία της σκύλας μου, όχι για να μην λερώνει ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Τη στείρωση για λόγους ευκολίας την κατατάσσω (προσωπικά) στην ίδια θέση με αυτή του κοψίματος μελών για αισθητικούς λόγους.

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Δεν έχει γίνει καμμιά διαμαρτυρία για την ms.Στείρωση που παίζει κάθε τόσο στην τηλεόραση και λανσάρει κάτι και αφορά πολλά περισσότερα σκυλάκια από τα κομμένα.

smartpower

Active Member
26 Ιανουαρίου 2011
37
0
menidi
στον προηγουμενο κτηνιατρο που πηγαινα ρωτησα απο περιεργια για το αν κανει τετοιες επεμβασεις και μου απαντησε οτι απαγορευοντε,αλλα επειδη ζουμε στην ελλαδα αν ηθελα να κοψω τα αυτια της pit bullitsas μου να την πηγαινα.κι αν μου εκανε και κεφι μετα να του κανα και μια καταγγελια!!!δεν ειναι τραγικο???

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Τελικά είναι υποκειμενικό το θέμα για το κόψιμο αυτιών, αλλά επειδή το ρητό φόρμα ακολουθεί την λειτουργικότητα δεν ισχύει για τα σκυλιά, θα είναι κρίμα να δούμε φυλές να φθήνουν και να εκλείπτουν τελικά από τέτοιες αποφάσεις.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αμα σταματήσουν να το κάνουν οι κτηνίατροι, θα δούμε περιστατικά αυτοσχέδιων επεμβάσεων όπως Κρήτη κλπ. Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί είμαστε κατά του κοψίματος ενώ άνετα θα στειρώναμε το σκυλάκι μας. Εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων που πρέπει να γίνει για να σωθεί ένα σκυλί οι περισσότεροι θα το κάνουν για να μην έχουν π.χ το αίμα της περιόδου ή για να "ηρεμίσει" το σκυλάκι τους. Εκεί υπάρχει περισσότερο πόνος από το κόψιμο υποθέτω. Γιατροί που κάνουν τέτοιες επεμβάσεις για τα λεφτά δεν υπάρχουν και είναι και περισσότεροι;
Για να μην υπάρχουν αυτοσχεδιασμοί ...δεν σημαίνει οτι πρέπει να το κάνουν οι κτηνίατροι εφόσον παρανομούν. Αν πέφτανε χοντρές καμπανιές στους αυτοσχεδιασμούς δεν θα τους είχαμε ή θα είχαμε πολύ λιγότερους, αλλά ΧΟΝΤΡΕΣ καμπανιές (πράγμα που στην Ελλάδα δεν έχουμε. Γενικά πολλές φορές αναρωτιέμαι σε τι κράτος ζούμε ). Δεν διανοούμαι καν οτι κάποιος στειρώνει την σκύλα του για να γλυτώσει το αίμα περιόδου. Δεν είμαι υπερ της στείρωσης, όταν δεν είναι αναγκαία ένδειξη, αλλά την αποδέχομαι για να μην υπάρχει πληθώρα αδέσποτων ή προβληματικών σκύλων σε θέματα υγείας και συμπεριφοράς και βεβαίως το προτείνω όταν καταλαβαίνω οτι ο ιδιοκτήτης έχει σκέψεις ..αν κάνει να ζευγαρώσει το σκύλο του, γιατί....είμαι σχεδόν σίγουρη ...οτι κάποια στιγμή θα το κάνει εκτός αν πειστεί για το αντίθετο ,το έχουμε δει αρκετές φορές εδώ μέσα απο άτομα που θέλουν να ζευγαρώσουν και οτι και να πεις ...πάντα επιμένουν. Πόσοι απο αυτούς έχουν πειστεί για το αντίθετο? Προσωπικά πιστεύω οτι αυτοί που δεν ξαναεμφανίζονται στο φόρουμ δεν έχουν πειστεί και κάποια στιγμή θα ζευγαρώσουν τα σκυλιά τους. Επίσης προσωπικά η δική μου ηθική, μου απαγορεύει την οποιαδήποτε παρέμβαση, εκτός απο θέμα υγείας το ξανατονίζω, στο σώμα του σκύλου.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
βρε παιδια, δεν καταλαβαινω γιατι συγκρινουμε την στειρωση με αισθητικες επεμβασεις?
Αφου τα ημαιαμα, δεν ειναι για αναπαραγωγη.. η θυληκες, εχουν κινδυνο να παθουν πυομητρες κτλ, την δικια μου στο τσακ την προλαβαμε...
Τα αδεσποτα? δεν θα στειρωθουν?.. οχι? εναντια σε αυτο? (αλλο θεμα τουτο..)
Οι φιλοζωικες θα δινουν "καθαροαιμα" αστειρωτα, για να τα ζευγαρωνουν οι ψωναρες και να πουλανε τα κουταβια..
υπαρχουν απειρα ημιαιμα και περιμενουν αιωνες και μολις βρεθει ενα μποξερ αδεσποτο σε αγγελια ουρες εμφανιζονται οι υποψηφιοι ( εχουμε δειξει τις προθεσεις μας σαν λαος.. ) βγαλε τους 10-20-50 που τα λεμε εδω μεσα..
Δλδ αν πιαναμε τα αδεσποτα να τους κοψουμε τα αυτια ειναι το ιδιο με την στειρωση?

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν συζητάμε για τα κέρδη, πιθανόν να είναι κερδοφόρα και τα δύο, αλλά για την σκοπιμότητα της στείρωσης και της αισθητικής επέμβασης.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Δεν μπορω να γραψω κατεβατο. Θελω μονο να πω οτι ειμαι κατα του κοψιματος αυτιων και ουρας σε σκυλους γατες κλπ, για καθαρα ηθικους λογους.

Αν ημουν σκλαβος, δεν θα ηθελα να μου κοψουν το ενα ποδι επειδη ο αφεντης θα χαιρονταν ή ιθα του αρεσε να με βλεπει να πηγαινω ''κουτσο'' με πηδηματακια...

Εκτος εαν μιλαμε για γαγγραινα ή συψαιμια και ο γιατρος το αποφασισει εχοντας εξαντλησει ολα τα αλλα περιθωρια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog