Kόψιμο αυτιών και ουράς......ή όχι;;;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
ειχα σκυλο φυλης Boxer.

2 μηνων ηρθε σπιτι με ακοπα αυτια και κομμενη ουρα.(την ειχαν κοψει απο το εκτροφειο.)

ποτε δεν του εκοψα τα αυτια,γιατι δεν βρηκα τον λογο και γιατι μου αρεσε οπως ηταν.

ημουν φυσιολογικος και χωρις κομπλεξ,ανθρωπος!

αυριο (δεν μου αρεσει σαν φυλη) ερχεται στην κατοχη μου ενα Doberman.

του κοβω αυτια και ουρα,γιατι προσωπικα το θεωρω πολυ πιο ομορφο ετσι...αγαλμα!

εγινα κομπλεξικος και σχιζοφρενης?

αλλαξε η οποια παιδεια ειχα-εχω?
Οχι.Εισαι διχασμενη προσωπικοτητα.:D

Δε θα χαρακτηρισω κανενα προσωπικα.Ο χαρακτηρισμος πηγαινε γενικα.
Το θεωρεις ομως και σωστο να κοβεις τα αυτια αναλογα αν σου αρεσει ή οχι εμφανισιακα;Αναλογα τα γουστα σου;Δηλ ασκεις εξουσια σε ζωο επειδη απλα μπορεις;

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
δεν εχω ορεξη να ανοιξω συζητηση εαν κανω το οτιδηποτε,επειδη απλα μπορω...επειδη ειμαι ανθρωπος κλπ.

οπως και στο αλλο θεμα με την ξηρα,ετσι και εδω κανω ακριβως το ιδιο πραγμα.

προσπαθω να "δω" και τις αλλες αποψεις-οπτικες.

εαν το απαιτουσε η φυλη για την εργασια της,εαν εμφανισιακα μου αρεσε περισσοτερο ισως να εκοβα τα αυτια και την ουρα σε μια φυλη.

το παραπανω δεν θα με εκανε λιγοτερο φιλοζωο(απ'οσο ειμαι),γνωστη ή μη,καλο και ισορροπημενο ανθρωπο ή σχιζοφρενη.

εαν τα εκοβα με μπαλτα και το ανεβαζα στο FB γελωντας (το εγραψα μερικα ποστ πισω),τοτε ειναι αλλο θεμα.

η γνωμη μου ειναι οτι επειδη εγω εχω την Χ αποψη δεν σημαινει οτι ειναι σωστη και πρεπει να την εστερνιζονται ολοι.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
δεν εχω ορεξη να ανοιξω συζητηση εαν κανω το οτιδηποτε,επειδη απλα μπορω...επειδη ειμαι ανθρωπος κλπ.

οπως και στο αλλο θεμα με την ξηρα,ετσι και εδω κανω ακριβως το ιδιο πραγμα.

προσπαθω να "δω" και τις αλλες αποψεις-οπτικες.

εαν το απαιτουσε η φυλη για την εργασια της,εαν εμφανισιακα μου αρεσε περισσοτερο ισως να εκοβα τα αυτια και την ουρα σε μια φυλη.

το παραπανω δεν θα με εκανε λιγοτερο φιλοζωο(απ'οσο ειμαι),γνωστη ή μη,καλο και ισορροπημενο ανθρωπο ή σχιζοφρενη.

η γνωμη μου ειναι οτι επειδη εγω εχω την Χ αποψη δεν σημαινει οτι ειναι σωστη και πρεπει να την εστερνιζονται ολοι.
Η διατύπωση σου με βρίσκει απολύτως σύμφωνη...και δεν έχω να προσθέσω τίποτα,με κάλυψες πλήρως!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ναι ρε παιδι μου.Συζηταμε.Μην μπαινεις στη διαδικασια οτι πρεπει ντε και καλα να βγει ποιο ειναι το σωστο ή οχι.Λεμε οτι πιστευουμε και ο καθενας παιρνει οτι θελει.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Ναι ρε παιδι μου.Συζηταμε.Μην μπαινεις στη διαδικασια οτι πρεπει ντε και καλα να βγει ποιο ειναι το σωστο ή οχι.Λεμε οτι πιστευουμε και ο καθενας παιρνει οτι θελει.
μα δεν διαφωνω σε αυτο!

ακριβως,συζητηση κανουμε και ...καλα κανουμε!

αν δεν μου ταιριαζει καποια στιγμη (βαζω παλι τον εαυτο μου,ως ευκολο παραδειγμα για να μην κατηγορηθω οτι στοχευω αλλον),θα αποχωρησω.

*με καταλαβαινεις γιατι δεν θελω να ξεκινησει η οποια συζητηση..."ειμαι ανθρωπος μπορω να κανω οτι θελω επανω στον σκυλο μου?...γιατι?..κλπ"...ισως δεν μας βγαλει καπου.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Μήπως ξέρει κάποιος να μας πει πως , πότε και γιατί ξεκίνησε αυτή η ιστορία με το κόψιμο των αυτιών και ουράς στο παρελθόν σε ορισμένες φυλές ?

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Οποιος κοβει οτιδηποτε για λογους αισθητικης , να αναθεωρησει την κυνοφιλικη του ταυτοτητα και ευαισθησια.

Θεωρω απαραδεκτο να υποβαλλουμε το ζωντανο πλασμα που αγαπαμε προστατευουμε και μας δινει τα παντα ακομα και την ζωη του σε τετοια δοκιμασια , επειδη θα μας αρεσει περισσοτερο.:(

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Έχουμε επέμβει τόσο πολύ στην φύση του σκύλου για να προσαρμόζεται στις δικές μας ανάγκες και γούστα,που φαντάζει σουρεαλιστικό να μαχόμαστε με νύχια και με δόντια ενάντια στο κόψιμο των αυτιών ή τις ουράς.
Ο σκύλος μας τα κάνει όλα όπως εμείς θέλουμε και όταν το θέλουμε,και τα χαρακτηριστικά του είναι έτσι για να μπορεί μας εξυπηρετεί,
ε ας έχουμε και την ουρά του και τα αυτιά του σύμφωνα με τα δικάς μας γούστα.

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Δηλαδη το νομιμοποιουμε βαση του εγωισμου μας και της δικης μας αισθητικης.Τον ακρωτηριασμο δηλαδη , ετσι για να φαινεται , ωραιο ρε παιδι μου.

Τελος παντων i rest my case , θα διαφωνουμε οπως και ναχει

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Δηλαδη το νομιμοποιουμε βαση του εγωισμου μας και της δικης μας αισθητικης.Τον ακρωτηριασμο δηλαδη , ετσι για να φαινεται , ωραιο ρε παιδι μου.

Τελος παντων i rest my case , θα διαφωνουμε οπως και ναχει
Η λέξη ακρωτηριασμός χρησιμοπείται για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα σκυλιά έχουν διαφορετική άποψη ;) :

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Τα σκυλια στις φωτο εχουν θεμα και επιβαλλεται λογω υγειας να κοπουν οι ουρες.

Σε βιβλιο για μολοσσους γραφει να κοπουν τα αυτια,γιατι πολλες φορες λογω τιναγματος,ματωνουν.Δεν εχω κοψει τα αυτια και ποτε δεν ματωσαν.

Μη συγκρινουμε τους λογους υγειας με τους λογους εμφανισης.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Ειδικά το κόψιμο της ουράς σε κάποιες φυλές (εργασιακές ως επι το πλείστον) αποτελεί πρόληψη. Ειδικά όταν γίνεται με banding (περίδεση) 3-7 ημερών. Σε αυτή την ηλικία το κουτάβι δεν αντιλαμβάνεται πόνο http://www.cdb.org/vets/fritsch.htm

Για το κόψιμο των αυτιών τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, είναι πράγματι ταλαιπωρία και για το σκύλο και για τον ιδιοκτήτη και χρειάζεται πολύ ώριμη σκέψη πριν γίνει. Και σε αυτή τη περίπτωση υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα και επιχειρήματα και απο τις δύο πλευρές.

Προσωπικά έχω σκυλιά όλων των κατηγοριών: αυτιά και ουρά κομμένη, όλα άκοπα, μόνο ουρά. Δεν με επηρεάζει και μου είναι αδιάφορο αισθητικά. Έχω μάθει να βλέπω πέρα απο αυτό.

Η άποψη μου όμως είναι ότι ο εκτροφέας έπρεπε και πρέπει να έχει το δικαίωμα της επιλογής. Το αν θα ασκήσει το δικαίωμα ή όχι είναι αδιάφορο.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Ο άνθρωπος είναι το πιο εγωπαθές ζώο που υπάρχει κι έχει την εντύπωση οτι μπορεί να κάνει ότι θέλει στη φύση για να τη φέρει στα μέτρα του. Συνήθως μάλιστα λόγω της εφυΐας του μπορεί να δικαιολογεί τις πράξεις του με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Καλό είναι όπου μπορούμε να προσπαθούμε να μετριάζουμε αυτή την ιδέα παντοδυναμίας που έχουμε.
Το κόψιμο αυτιών και ουράς είναι ακρωτηριασμός (εξ ορισμού) και όπου γίνεται για αισθητικούς λόγους για μένα είναι καθαρά λάθος. Το ντόπερμαν είναι η μόνη ράτσα που μου αρέσει κομμένη (δεν μπορώ καν να το συγκρίνω με το άκοπο, καμμία σχέση) και αυτός είναι λόγος απόρριψής της. Αν τώρα έβρισκα ένα ντόπερμαν στο δρόμο και το κρατούσα, δεν θα έκοβα τίποτα. Θα κοίταζα πέρα απ την εμφάνιση. Μην ξεχνάμε οτι οσκύλος είναι προέκταση του εγώ μας και όπως του φερόμαστε, φερόμαστε στην πραγματικότητά και στον ίδιο μας τον εαυτό.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Υπάρχουν φυλές που οι εκτροφείς επιλέγουν να κόβουν τα αυτιά ή/και την ουρά...φαντάζομαι πως εκτός απο εμφανισιακούς λόγους θα έχουν και άλλους...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog