Ευτυχως ο γάτος, οχι εγω...Ice αυτό το μπες - βγες του γάτου ...... σαν πολύ προβληματισμένος δεν είναι ?
Ευτυχως ο γάτος, οχι εγω...Ice αυτό το μπες - βγες του γάτου ...... σαν πολύ προβληματισμένος δεν είναι ?
Αγαπητε ICE,με ολο το σεβασμο αλλα παρα πολυ αστοχο το παραδειγμα σου.Το κοψιμο αυτιων και ουρας δεν κατανταει τον σκυλο ''αναπηρο'' αλλα ειναι μοναχα μια αισθητικη επεμβαση.Δεν μπορω να γραψω κατεβατο. Θελω μονο να πω οτι ειμαι κατα του κοψιματος αυτιων και ουρας σε σκυλους γατες κλπ, για καθαρα ηθικους λογους.
Αν ημουν σκλαβος, δεν θα ηθελα να μου κοψουν το ενα ποδι επειδη ο αφεντης θα χαιρονταν ή ιθα του αρεσε να με βλεπει να πηγαινω ''κουτσο'' με πηδηματακια...
Εκτος εαν μιλαμε για γαγγραινα ή συψαιμια και ο γιατρος το αποφασισει εχοντας εξαντλησει ολα τα αλλα περιθωρια.
William,
Επίσης η ηθική δεν είναι κάτι σταθερό και ενιαίο που ή την έχεις ή όχι! Αντίθετα είναι κάτι που το χουμε όλοι και παίρνει τη μορφή του χαρακτήρα μας. Έτσι λοιπόν η δική μου ηθική δεν αντιδρά στο να μαθαίνω βασική υπακοή στο σκύλο μου (όταν γίνεται με μη βίαιο τρόπο), αλλά αντιδρά στο να του κόψω την ουρίτσα και τα αυτάκια για αισθητικούς λόγους. Δεν κρύβομαι, ούτε είμαι πουριτανή, απλά αυτό πιστεύω.
Ειναι ανηθικο με την εννοια οτι αποφασιζεται αυθαιρετα απο καποιους ανθρωπους και οχι επειδη επερχεται αναπηρια. Τοτε θα μιλουσαμε για σαδισμο...Αγαπητε ICE,με ολο το σεβασμο αλλα παρα πολυ αστοχο το παραδειγμα σου.Το κοψιμο αυτιων και ουρας δεν κατανταει τον σκυλο ''αναπηρο'' αλλα ειναι μοναχα μια αισθητικη επεμβαση.
Και ειναι γελοιο οι πρωτοι διδαξαντες του κοψιματος αυτιων και ουρας να μας το παιζουν ηθικολογοι τωρα και να βγαζουν και νομο κατα αυτου...