Kόψιμο αυτιών και ουράς......ή όχι;;;

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Παιδιά εγώ σας θέτω ένα θέμα το οποίο αφορά περισσότερα ζώα, κάνει αρκετή ζημιά στα ζωάκια, υποστηρίζεται από κανάλια και εταιρίες, έχει σκοπό το κέρδος και εσείς το μόνο που έχετε να πείτε είναι για 10 κομμένα dobermann ή rottweiler;

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Δεν μπορω να γραψω κατεβατο. Θελω μονο να πω οτι ειμαι κατα του κοψιματος αυτιων και ουρας σε σκυλους γατες κλπ, για καθαρα ηθικους λογους.

Αν ημουν σκλαβος, δεν θα ηθελα να μου κοψουν το ενα ποδι επειδη ο αφεντης θα χαιρονταν ή ιθα του αρεσε να με βλεπει να πηγαινω ''κουτσο'' με πηδηματακια...

Εκτος εαν μιλαμε για γαγγραινα ή συψαιμια και ο γιατρος το αποφασισει εχοντας εξαντλησει ολα τα αλλα περιθωρια.
Αγαπητε ICE,με ολο το σεβασμο αλλα παρα πολυ αστοχο το παραδειγμα σου.Το κοψιμο αυτιων και ουρας δεν κατανταει τον σκυλο ''αναπηρο'' αλλα ειναι μοναχα μια αισθητικη επεμβαση.
Και ειναι γελοιο οι πρωτοι διδαξαντες του κοψιματος αυτιων και ουρας να μας το παιζουν ηθικολογοι τωρα και να βγαζουν και νομο κατα αυτου...

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
William,
Επίσης η ηθική δεν είναι κάτι σταθερό και ενιαίο που ή την έχεις ή όχι! Αντίθετα είναι κάτι που το χουμε όλοι και παίρνει τη μορφή του χαρακτήρα μας. Έτσι λοιπόν η δική μου ηθική δεν αντιδρά στο να μαθαίνω βασική υπακοή στο σκύλο μου (όταν γίνεται με μη βίαιο τρόπο), αλλά αντιδρά στο να του κόψω την ουρίτσα και τα αυτάκια για αισθητικούς λόγους. Δεν κρύβομαι, ούτε είμαι πουριτανή, απλά αυτό πιστεύω.

Η Ηθικη ειναι παγκοσμια αρετη και δεν θα τη βρειτε ουτε σε βιβλια της νομικης,ουτε τυπωμενη σε εγχειριδια με οδηγιες χρησης.Η Ηθικη ειναι σταθερη και δεν προσαρμοζεται στον χαρακτηρα του καθενος μας.Η Ηθικη οπως και η Αληθεια ειναι Μια, γι'αυτο και δεν μπορεις εσυ να εχεις την δικη σου ηθικη.Εξαλλου γι'αυτο ειναι τοσο δυσκολο να ειναι καποιος ηθικος....γιατι η Ηθικη δεν κανει ''εκπτωσεις'' και δεν ''κυκλοφορει'' μια για τον καθενα μας στα πολυκαταστηματα.
Δεν θελω να επεκταθω γιατι θα βγουμε off-topic.

Φιλικα,
William.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αγαπητε ICE,με ολο το σεβασμο αλλα παρα πολυ αστοχο το παραδειγμα σου.Το κοψιμο αυτιων και ουρας δεν κατανταει τον σκυλο ''αναπηρο'' αλλα ειναι μοναχα μια αισθητικη επεμβαση.
Και ειναι γελοιο οι πρωτοι διδαξαντες του κοψιματος αυτιων και ουρας να μας το παιζουν ηθικολογοι τωρα και να βγαζουν και νομο κατα αυτου...
Ειναι ανηθικο με την εννοια οτι αποφασιζεται αυθαιρετα απο καποιους ανθρωπους και οχι επειδη επερχεται αναπηρια. Τοτε θα μιλουσαμε για σαδισμο...
Πιστευω οτι ηθικα και μονο δεν στεκει οποιαδηποτε αφαιρεση μερους του ζωου αν δεν τιθεται σοβαρο προβλημα υγειας.
Το "αισθητικη παρεμβαση", δεν θελω να το σχολιασω... :-(

Sent from my Liquid Metal using Tapatalk

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog