Jack Russel - Τιμές;

Axel

Member
20 Ιανουαρίου 2010
13
0
α γιαυτό όλα τα σκυλάκια των πετσοπς είναι περίπου 2 μηνών.ειλικρινα δε το γνωριζα.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
α γιαυτό όλα τα σκυλάκια των πετσοπς είναι περίπου 2 μηνών.ειλικρινα δε το γνωριζα.
Και μικρότερα... 1.5 αποδείχτηκε το δικό μου!!! Μακριά απο pet σε κάθε περίπτωση!!!

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
διαβασε αρκετα εδω μεσα!
θα καταλαβεις πολλα για τα πετ σοπ αλλα και γιατι οι εκτροφεις εχουν ακριβοτερες τιμες!δες και τα βιντεο που σου λενε τα αλλα μελη!
χωρις να εχω προσωπικη εμπειρια απο αυτη την ρατσα καταλαβαινω οτι ειναι πολυ ζωηρα και μαλλον ειναι ο λογος για τον οποιο τα παρατανε πολλοι. εσυ εισαι σιγουρη οτι διαβασες πολυ για αυτη την ρατσα?ξερεις τι απαιτησεις εχει?

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Γενικότερα τα λένε απλά ζωηρά και πολλοί το θεωρούν χαριτωμένο! έχουν απίστευτη ενέργεια αυτό που λέμε duracel!

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
εξαρταται απο τον ιδιοκτητη πως θα την δει την ζωηραδα, αν την αντεχει ή οχι.
αλλα γενικα πρεπει να εχουν πολλη περισσοτερη ενεργεια απο αλλα μικροσωμα σκυλακια!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Αυτό ακριβώς εννοώ! άλλο ένα ζωηρό σκυλάκι άλλο ένα με πολύ μεγάλη ενέργεια. και με την ιδιοσυγκρασία του ιδιοκτήτη. πάντως επειδή το ζω κάθε μέρα χρειάζεται πάρα πολύ εκτόνωση και να μην του ανεβάζεις την αδρεναλίνι χωρίς λόγο! αααα μην ξεχάσω και το γαύγισμα! θέλει πάρα πολύ προσοχή γιατί είναι εξαιρετικά επίμονο και αν το αφήσεις μπορεί να γαυγίζει με τις ώρες!

Axel

Member
20 Ιανουαρίου 2010
13
0
γνωρίζω ότι τα συγκεκριμένα σκυλάκια έχουν πολύ ενέργεια αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρω.τώρα σχετικά με το γαύγισμα δε γνώριζα οτι μπορεί να γίνει τόσο επίμονο....

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Από τη φύση τους ως κύνηγοί που έπρεπε να σκάβουν έπρεπε να είναι επίμονα και να επιμένουν στο γαύγισμα μέχρι να πετύχουν και να τα ακούσουν!!! πάρα πολύ γαύγισμα! όχι πως με κατάλληλη εκπαίδευση και συμπεριφορά δεν θα το καταφέρεις να μην συμπεριφέρεται έτσι. απλά είναι και αυτό χαρακτηριστικό της φυλής!

Axel

Member
20 Ιανουαρίου 2010
13
0
Elli αν τελικά βρω τέτοιο σκυλάκι θα πρέπει να το πάω σε εκπαιδευτή,σωστά?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ήρθα κι εγώ...αν και βλέπω ότι δεν χρειάζομαι!!!:p:p:D:D

Λοιπον, αγαπητέ φίλε Αxel, είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθείς τις ανάγκες αυτής της φυλής!

Δηλαδή θα πρέπει να αφιερώνεις πολύ χρονο στην εκτόνωσή του, αν θες να είναι και το σκυλάκι κι εσύ αλλά και οι γείτονες ευτυχισμένοι και φυσικά το σπίτι χωρίς ζημιές!

Από κει και πέρα κάτι που είναι επίσης σημαντικό είναι να αντιληφθείς ότι πρόκειται για ένα σύντροφο για πολλά χρόνια, και θα δώσεις και πολλά λεφτά αυτά τα χρονια, πολύ περισσότερα από το κόστος αγορά, οπότε πιο σημαντικό από την τιμή είναι να βρεις έναν σωστό εκτροφέα που θα σου εξασφαλίσει, όσο είναι δυνατόν, ενα υγιές τυπικό μορφολογικά και στον χαρακτήρα σκύλο!
Επίσης, η επιλογή ενός σωστού εκτροφέα θα σου εξασφαλίσει ότι το κουτάβι θα μείνει με την οικογένειά του τους πολύ κρίσιμους πρώτους μήνες της ζωής του και θα πάρει πολύτιμα μαθήματα που είναι πολύ δύσκολο να του δώσουμε εμείς!
Και φυσικά στην συνέχεια, ο σωστός εκτροφέας θα είναι δίπλα σου να σε καθοδηγήσει σε ότι πρόβλημα συναντήσεις στην πορεία!

Σχετικά με την εκπαίδευσή του, εξαρτάται κι από την εμπειρία σου με σκυλιά!Αν δεν έχεις είναι καλό να σε καθοδηγήσει ένας εμπειρος εκπαιδευτής που θα εκπαιδεύσει εσενα να εκπαιδεύσεις τον σκύλο!

Αυτά για αρχή από εμένα!:)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Θα σου το συνειστούσα! Εγω πρόγραμμα δεν έχω ξεκινήσει ακόμα μην λέω χαζά αλλά... πήρα συμβουλές επαγγελματία που πιθανότατα θα συνεργαστούμε κίολας, έβγαλα τα μάτια μου στο διάβασμα και συν το γεγονός οτι έχω πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο και είμαστε πάρα πολλές ώρες μαζί. Περνάμε μέρες 24 ολόκληρα και έτσι την παρατηρώ και την μαθαίνω στο παραμικρό. Η αλήθεια είναι πως δεν με έχει κουράσει καθόλου! Θέλει όμως πολύ υπομονή και προσοχή σε αυτά τα δύο ενέργεια και γαυγισμα. κατα τα άλλα είναι πανέξυπνα όσο για αγαπησιάρικα??? λιώσιμό!!! η προσωπική μου συμβίωση και εμπειρία είναι αυτή!

Axel

Member
20 Ιανουαρίου 2010
13
0
Foibos κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη....
πως μπορώ να βρώ ένα σωστό εκτροφέα?
εργάζομαι καθημερινά 8 με 10 ώρες την ημέρα πιστεύεις ότι θα καταφέρω με ενα σκυλάκι αυτής της ράτσας?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
εργάζομαι καθημερινά 8 με 10 ώρες την ημέρα πιστεύεις ότι θα καταφέρω με ενα σκυλάκι αυτής της ράτσας?
Εγώ δεν νομίζω να τα καταφέρεις. Θα έχεις πρόβλημα με τους γείτονες (από το γαύγισμα).

Είναι δύσκολος σκύλος στον χαρακτήρα και θέλει περισσότερο άσκηση και χώρο από έναν Γερμανικό Ποιμενικό. Γι' αυτό και τα παρατάνε πολλοί.

Είναι σκύλος για αγρόκτημα.
Διάλεξε κάτι άλλο (πιο "φλεγματικό" που δεν γαυγίζει πολύ) και προς Θεού μην διανοηθείς να πάρεις σκύλο χωρίς να δεις τους γονείς του πρώτα (και ότι είναι καλο-φροντισμένοι και πάνω απ'όλα καλοί χαρακτήρες). ΔΕΝ θα προτιμούσες να διαλέξεις ΕΣΥ το κουτάβι σου (από ΟΛΑ της γέννας) ;

Οι σκύλοι από πετ-σοπ έχουν πιο συχνά προβλήματα υγείας και χαρακτήρα. Επίσης τα λεφτά σου θα συνησφέρουν στο βασανισμό και την συνεχής εκμετάλλευση άλλων σκύλων.

Εγώ δεν θα έπερνα ποτέ σκύλο που δεν είχα επισκευτεί στον δικό του χώρο. Θα πληρώσεις για "γουρούνι στο σακί" ;

Φρόντισε επίσης να έχει πεντιγκρί το κουτάβι που θα πάρεις και να είναι διλωμένη η γέννα στον Κυνολογικό Ομιλο Ελλάδος. Αλλιώς θα είσαι κορόιδο. Θα πληρώσεις καλά λεφτά για σκύλο που η φιλοζωική θα σου χάριζε!

Τώρα που το σκέφτομαι, δεν πας και μια βόλτα από την φιλοζωική της περιοχής σου;

Θα εκπλαγείς με τα υπέροχα σκυλιά που χαρίζουν...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η αλήθεια είναι ότι με 8-10 ώρες μόνο του δεν ξέρω κι εγώ αν μπορείτε να συνυπάρξετε αρμονικά....:(

Τώρα βέβαια εξαρτάται κι από τι όρεξη για θυσίες έχεις να κάνεις...
Πόσο πιο νωρίς το πρωί θα σηκώνεσαι για να το εκτονώσεις, πόσο θα ασχολείσαι το απογευμα και το βράδυ, πόσο καλά θα εκπαιδευτεί...
Αλλά και πάλι δεν μπορώ να πάρω όρκο ότι για 8-10 ώρε μόνο του δεν θα βαρεθεί οικτρά και δεν θα αρχίσει να κάνει χαμό στο σπίτι....

Ελπίζω και οι ιδιοκτήτες JR να σου πουν τις εμπειρίες τους και να σε βοηθήσουν!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το δεκαώρο είναι πολύ για να μείνει ένα JR μόνο του...
Καλύτερα να διαλέξεις μία άλλη φυλή πιό έυκολη η ένα αδεσποτάκι...

Axel

Member
20 Ιανουαρίου 2010
13
0
εχεις δικιο και για τη συγκεκριμενη ρατσα και για ολα βασικα.ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.οπως θα καταλαβες δε γνωριζω και πολλα πραγματα.σχετικα με τα Westie τι λες?ειναι καλυτερα?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Για τα westie πάντως υπάρχουν αρκετοί ιδιοκτήτες στο forum, όπως επίσης και πολλά θέματα να διαβάσεις!

Σίγουρα είναι λίγότερο υπερκινητικά από τα JR, αλλά εξακολουθούν να είναι ενεργητικά σκυλιά!
Δεν μαδάνε, αλλά χρειάζεται αρκετή σχετικά περιποίηση το τρίχωμά τους!