It's Me or the Dog

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Χαρα στην υπομονη σου που το περιεγραψες ολο και με λεπτομερεις πληροφοριες για το αμερικανικο και το αγγλικο. Εγω σε ευχαριστω πολυ γιατι μ αρεσουν οι εκπομπες της Victoria και θα ηθελα πολυ να της εβαζε το ΣΚΑΙ παλι και να τις βλεπω. Αλλα δεν κατααβαινω πιο το νοημα να παρουσιασουν μια τετοια περιπτωση...μαλλον για οποιον σκεφτεται οπως αυτος και να τον αποτρεψουν απο το να κανει το ιδιο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μα φυσικά. Ο τύπος αντέδρασε σα να τον είχαν περιλούσει με κρύο νερό. Έπαθε την πλάκα του και αποφάσισε να στειρώσει τη σκύλα του. Είναι αυτό που λένε οι ντόπιοι ιθαγενείς reality check.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
2) Ο δεύτερος κύκλος της αμερικανικής σειράς It's Me Or the Dog, πουλιέται με πάσο ΜΟΝΟΝ από το iTunes. Το πάσο σημαίνει ότι πληρώνεις πρώτα και μετά κατεβάζεις τη σειρά κατά τη διάρκεια της σαιζόν. Όταν την αγόρασα εγώ κατέβηκαν 18 επεισόδια και σήμερα πήρα μήνυμα από το iTunes ότι μόλις τους ήρθε το 19ο επεισόδιο. Τα βίντεο κατεβαίνουν μεν, αλλά ΜΟΝΟΝ σε ένα συγκεκριμένο κομπιούτερ το οποίο με τσαντίζει αφάνταστα διότι θέλω να πουλήσω το υπάρχον λάπτοπ στο Ebay μαζί με άλλα παλιά και να αγοράσω καινούριο με πολύ λιγότερα λεφτά. Αν δεν τελειώσει όμως η Βικτώρια ΟΛΗ τη σαιζόν (το οποίο ΔΕΝ μας λέει πότε θα το κάνει!), δεν μπορώ να το κάνω διότι μετά δε θα κατεβαίνει η σειρά στο καινούριο κομπιούτερ κι ας είναι από τον ίδιο λογαριασμό!! Είναι για δέσιμο και μάλιστα χρεώνει αρκετά η Βικτώρια, περισσότερο από το Μιλλάν!
Ποσο τραγικοι είναι;;; Νομίζουν ότι θα έτσι θα παταξουν την πειρατεία!!

Sara για τον Μιλαν έχω καποιες επιφυλάξεις.
Χαρην της συζητησης αυτης (και του άλλου topic που "τρέχει" συτες τις μέρες στο forum ) είδα μερικα αποσπάσματα ακομα αλλα δεν καταλαβα πολλα ...:confused::confused:

Σε καποια στιγμή που η Λορα μου γαυγιζε χωρίς λόγο είπα να αποβαλλω τη "θετικη" Victoria απο μέσα μου και τη... σβέρκωσα!!
:D:D

Με κοιταγε αποσβολωμένη αλλα σταμάτησε να γαυγιζει.. (αφου το τρομαξα το ζωντανο).
Θα διαβάσω ξανα το αλλο topic με το Μιλαν μπας και σκαμπασω.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ο Μιλλάν δουλεύει σε ορισμένα, όχι όμως σε πολύ δύσκολες ή ιδιαίτερες περιπτώσεις, π.χ. παπυμιλλάδικα σκυλιά. Και ναι, βρίσκω κι εγώ πολύ χαζό αυτό που κάνουν με τις εκπομπές της Βικτώριας διότι έτσι δεν έχει απήχηση η εκπομπή της.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
angeliki222, συγνώμη που θα το πω, αλλά δε γίνεται διαβάζοντας απλώς ένα τόπικ όπου παραθέτονται απόψεις για έναν εκπαιδευτή που έχει μία εκπομπή να βγάλεις τέτοια συμπεράσματα που να σε βοηθήσουν με το δικό σου σκύλο. Ακόμη και αν όλοι όσοι σχολίαζαν είχαν δει όλα του τα επεισόδια και είχαν διαβάσει όλα του τα βιβλία, πάλι αδύνατο θα ήταν. Πόσο μάλλον το πώς, πότε και γιατί "σβερκώνουμε" έναν σκύλο.

Αν μέχρι τώρα έχεις δει κάποια πράγματα από την εκπομπή του ΣΚΑΪ και έχεις καταφέρει κάποια πράγματα με το σκυλί σου με αυτές τις τεχνικές τότε συνέχισε με αυτές ή ακόμη καλύτερα απευθύνσου σε κάποιον υπεύθυνο εκπαιδευτή. Αν πάντως η μικρή σου γαυγίζει χωρίς λόγο, τότε πρέπει πολύ απλά να βρεις το λόγο. Σίγουρα κάτι είναι, μπορεί και από βαρεμάρα ή πλήξη.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
angeliki222, συγνώμη που θα το πω, αλλά δε γίνεται διαβάζοντας απλώς ένα τόπικ όπου παραθέτονται απόψεις για έναν εκπαιδευτή που έχει μία εκπομπή να βγάλεις τέτοια συμπεράσματα που να σε βοηθήσουν με το δικό σου σκύλο. Ακόμη και αν όλοι όσοι σχολίαζαν είχαν δει όλα του τα επεισόδια και είχαν διαβάσει όλα του τα βιβλία, πάλι αδύνατο θα ήταν. Πόσο μάλλον το πώς, πότε και γιατί "σβερκώνουμε" έναν σκύλο.
Το ότι "σβέρκωσα" τη Λώρα για να δω πως θα αντιδράσει και παραδεχόμενη ότι την τρόμαξα και γι'αυτο σταματησε να γαυγιζει, σε κανει να πιστευεις ότι θα ακολουθούσα μια τετοια "τεχνική" χωρις καν να έχω καταλάβει περι τινος προκειται και διαβαζοντας την γνωμη καποιων ,σχετικών ή μη, για αυτες;
Αν κάτι απο τα γεγραμμενα μου αφήνει να εννοηθεί κάτι τετοιο, ισως θα πρεπει να βελτιώσω τον τροπο που γραφω ή ακομα χειρότερα το χιούμορ μου...:rolleyes:

Αν πάντως η μικρή σου γαυγίζει χωρίς λόγο, τότε πρέπει πολύ απλά να βρεις το λόγο. Σίγουρα κάτι είναι, μπορεί και από βαρεμάρα ή πλήξη.
Το "χωρίς λογο" για μένα μπορει να είναι "μετα λόγου" και μάλιστα πολύ σημαντικου για τη Λωρα. Προσφατα μετακομοίσαμε στην εξοχη οπού σχεδον όλοι οι γείτονες έχουν σκυλια, γατες, παπιες, χήνες. Οπως λές κι εσυ σίγουρα είναι κάτι αλλα .. εγω δεν το ακούω.. Ισως να μην έχει συνηθίσει ακομα τους ήχους της περιοχης. Απαντάει στα γαυγίσματα των αλλων σκύλων, όχι όμως πάντα. Όταν τη "σβέρκωσα" ίσως να γαυγιζε σε απαντηση καποιου άλλου σκύλου. Δεν θυμαμαι καθολου.
Αν μέχρι τώρα έχεις δει κάποια πράγματα από την εκπομπή του ΣΚΑΪ και έχεις καταφέρει κάποια πράγματα με το σκυλί σου με αυτές τις τεχνικές τότε συνέχισε με αυτές ή ακόμη καλύτερα απευθύνσου σε κάποιον υπεύθυνο εκπαιδευτή.
Η μόνες εκπομπες που έχω δει είναι αυτες με τη Βικτώρια. Προσπαθω γενικότερα να "εκπαιδευω" τα σκυλάκια μου περισσοτερο με το ένστικτο μου και όχι τόσο με τις συμβουλες τις συγκεκριμενης εκπομπης. Ο λόγος είναι ότι θεωρώ ότι επιμενει πολύ στην λιχουδιά (luring) κάτι που θεωρω υπερβολικο. Κατα τα άλλα έχω βρει αρκετα χρησιμα tips.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το σβέρκωμα δουλεύει με το Μουφ αλλά το κάνω σπάνια. Στο μεταξύ βρήκα τα αγγλικά επεισόδια της Βικτώριας εδώ:

http://www.channel4.com/programmes/its-me-or-the-dog/4od#2921534

Στην Αμερική δεν παίζουν, μπορεί όμως να παίζουν στην Ελλάδα. Μόλις μάλιστα ανακάλυψα ότι ο πρώτος κύκλος της αμερικανικής σειράς είναι συλλογή βρεττανικών επεισοδίων που τα έχουν ήδη δείξει στην Αγγλία. Φαντάζομαι ότι πρόκειται για τα επεισόδια που δεν ενοχλούν τους "ηθικούς" Αμερικάνους...:rolleyes:

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Ούτε στην Ελλάδα παίζουν..
The service is not currently avaliable in your area..

Εμενα τη μεγαλύτερη εντύπωση μου την είχε κανει μια εκπομπή που τρία κορίτσια που γνωρίστηκαν μέσω internet αποφασισαν να συγκατοικήσουν στο σπίτι της μιας εκ' των τριών που δεν είχε σκύλο φερνωντας βεβαια μαζί και τα σκυλάκια τους, τα οποί δεν είχαν καποιο πρόβλημα τα ίδια, αλλα ως συνήθως, οι ιδιοκτήτριες τους..
Το ένα (δε θυμαμαι ποσα ήταν, ή δύο ή τρία) απο αυτα ουρούσε και αφοδευε κατω απο το κρεββατι της ιδιοκτήτριας. Μονίμως...
Αυτη η εικόνα μου έχει μείνει...:eek::eek::eek:

Σε κάποιο άλλο επεισόδειο μου έχει κανει εντύπωση που η Victoria είχε πει ότι δεν έχει "φιλήσει" ποτέ το σκύλο της!
Εδειχνε μαλιστα να σιχαινεται ακόμα και στην ιδέα...!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το επεισόδιο με τις ηλίθιες συγκατοίκους το είδα κι εγώ, από κει μάλιστα έμαθα εκείνο το γρασιδοειδές για τη βεράντα που παρουσίασα τις προάλλες στο φόρουμ. Είναι από το δεύτερο κύκλο της αμερικανικής σειράς.Το άλλο που λες δεν το έχω δει αλλά δε μου κάνει εντύπωση. Η Βικτώρια ανήκει στην περίεργη συνωμοταξία ζωόφιλων που για κάποιο λόγο δεν έχουν πολλά πάρε-δώσε με τους σκύλους τους. Μου είναι αδύνατο να φανταστώ να έχω το Μουφ στο σπίτι και να μην μπορώ να το ζουπήξω ή να το φιλήσω. Δεν το παρακάνω, αλλά μ' αρέσει και του αρέσει κι εκείνου. Και δεν είναι και τόσο δύσκολο πια σκυλί που να κάνει τρομερά πράματα. Το μεγαλύτερό του ελάττωμα είναι ότι παρατρώει.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Ευκαιρία είναι λοιπόν να καλέσεις τη Βικτώρια να σου ρυθμίσει το πρόβλημα με το φαγητό..!
:D:D:D

Όταν λές ότι παρατρώει εννοείς ότι τον ταϊζεις μέχρι να χορτάσει και να μη θελει να φαει άλλο;
Εγω τους δίνω όσο χρειάζονται (αναλόγα με τις οδηγίες της τροφης). Εννοείται ότι πολύ ευχαριστως θα τρωγανε αλλο τοσο....
:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εννοώ ότι παρακαλάει και ζητιανεύει και μουφιάζει και με κοιτάζει σα να τον λιμοκτονώ! Παλιά ανέβαινε και στους πάγκους της κουζίνας, έρριχνε τα σκουπίδια, μου γαύγιζε να έρθω στην κουζίνα και μου έκανε νόημα να ανοίξω το ψυγείο. Τώρα με την εκπαίδευση έχει σταματήσει τα πολλά, αλλά και πάλι θα βουτήξει κάτι αν μπορεί και έφαγε και τα χάπια βιταμινών του πατέρα μου πριν από μερικές βδομάδες και με κοψοχόλιασε. 'Εχει ψύχωση με το φαΐ και θολώνει το μάτι του, ακόμα και στην εκπαίδευση. Έχω καταφέρει να τον κάνω να μη συνεχίζει να ζητιανεύει το φαΐ μου μετά από λίγο, αλλά είναι πολύ δύσκολο με το βλέμμα που έχει. Και γενικώς κάνει όλο τον κόσμο να τον ταΐζει, κτηνίατρο, εκπαιδευτές, τους υπαλλήλους της τράπεζας, στα μαγαζιά, στο δρόμο, στο πάρκο, είναι άλλο πράμα η πειθώ του! Παλιά τον μπούκωνα, αλλά τώρα του το έχω κόψει το ανθρώπινο φαΐ εκτός από λίγες εξαιρέσεις διότι πραγματικά, άλλο να σας τα γράφω και άλλο να τον βλέπετε.

Όσο για τη Βικτώρια, θα μου μπήξει τις φωνές και μετά θα καταλήξει να τον ταΐζει κι αυτή μαζί! Μιλάμε τώρα για το Μουφ.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Μπορώ να φανταστώ το ύφος αφού κατι αντιστοιχο αντικρυσα την τελευταία φορά που έλειψα μερικές μέρες (τότε ειχα μονο τη Lora) και η μητέρα μου της έδινε μπουκιτσες την ώρα του φαγητου. Οταν γύρισα και καθισα να φαω ήρθε διπλα μου "χαμογελώντας" και στρογγυλοκάθισε (με το ένα ποδι στο πλάι πάντα) και με κοιτούσε με νόημα. Αφου απελπίστηκε πήγε στη μητερα μου κι έτσι αποκαλυφθηκε αμεσως ο ένοχος. Ακομα την πιανω καμια φορα που της δίνει κρυφα....
Θυμαμαι στις εκπομπές μια περιπτωση λαίμαργου σκύλου. Είχαν φτιάξει κατι απιστευτα muffin (μαλλον γιάυτο το θυμάμαι) και τα άφησαν στην κουζίνα, πάνω στον παγκο. Αφου είχαν μάθει στο σκύλο την εντολή "μη", αφησαν το σκύλο στη κουζίνα με τα muffin και απο άλλο δωματιο, χρησιμοποιηώντας κάτι σαν ενδοεποικοινωνία, αν θυμάμαι καλα, κάθε φορα που πλησίαζε τα muffin, ελεγαν "μη" προκειμένου να δώσουν την αίσθηση στο σκύλο ότι παρακολουθείται ακομα κι όταν δεν είναι παρόντες.. Εξυπνο και αποτελεσματισκο σύμφωνα με το μοντάζ πάντα..
Είναι πράγματι δύσκολο πραγμα η λαιμαργία και στους σκύλους..!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πάντως η Βικτώρια δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα σκύλο σαν το Μουφ. Το μόνο που είχε ήταν ιδιοκτήτες που ταΐζανε τους σκύλους τους αηδίες από μόνοι τους. Επειδή όμως κάποιοι σκύλοι ήταν λιγόφαγοι ή αρνούνταν να φάνε σκυλόφαγο, τους πρότεινε να ανακατεύουν λίγη κονσέρβα μέσα για νοστιμιά ή και λίγο ανθρώπινο αλλά όχι ανθυγιεινό φαΐ. Αυτό το ξεσήκωσα κι εγώ από κει και έτσι έκοψε το Μουφ λίγο την τρέλλα και ποτέ δεν ανεβαίνει πια στους πάγκους (βοήθησε και η καραμούζα). Από ανθρώπινο φαΐ του δίνω καμιά φορά λίγο κιμά μαγειρεμένο χωρίς όμως τίποτα άλλο.

Παλιά με τα μάφφιν είχα πρόβλημα διότι έφτιαχνα με σταφίδες και σάλτσα μήλου. Είχε μάθει το μικρό τέρας να περιμένει μια ώρα να κρυώσουν και μόλις γλάρωνα να κοιμηθώ (με παρακολουθούσε και ξέρει να μετράει κιόλας!) πήγαινε στην κουζίνα, ανέβαινε στον πάγκο και τα βούταγε. Στο τέλος τα άφηνα μέσα στο φούρνο ώστε να μαλατσιάζουν μεν, να μην τα τρώει δε. Όχι τίποτ' άλλο, αλλά είναι κιόλας επικίνδυνες οι σταφίδες μέσα...

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μου ήρθε μόλις το πιο πρόσφατο επεισόδιο του αμερικανικού δεύτερου κύκλου του It's Me or the Dog. Αυτή τη φορά η Βικτώρια πήγε να οργανώσει ένα καταφύγιο στην Ατλάντα που είχε το μαύρο του το χάλι, σε τέτοιο σημείο που θα παθαίνατε εγκεφαλικό αν το βλέπατε. Το καταφύγιο είναι αυτό και μάλιστα τους χρηματοδοτεί από τώρα η ίδια και έπεισε και την επιχείρηση Lowes που πουλάει εργαλεία και οικοδομικά υλικά να τους δώσει 250.000 δολλάρια και να το ανακαινίσει: http://www.pawsatlanta.org/

Last edited:

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Θυμαμαι στις εκπομπές μια περιπτωση λαίμαργου σκύλου. Είχαν φτιάξει κατι απιστευτα muffin (μαλλον γιάυτο το θυμάμαι) και τα άφησαν στην κουζίνα, πάνω στον παγκο. Αφου είχαν μάθει στο σκύλο την εντολή "μη", αφησαν το σκύλο στη κουζίνα με τα muffin και απο άλλο δωματιο, χρησιμοποιηώντας κάτι σαν ενδοεποικοινωνία, αν θυμάμαι καλα, κάθε φορα που πλησίαζε τα muffin, ελεγαν "μη" προκειμένου να δώσουν την αίσθηση στο σκύλο ότι παρακολουθείται ακομα κι όταν δεν είναι παρόντες.. Εξυπνο και αποτελεσματισκο σύμφωνα με το μοντάζ πάντα..
Είναι πράγματι δύσκολο πραγμα η λαιμαργία και στους σκύλους..!
Και ναι!
Μετα χαρας συνειδητοποιώ (μετα απο αυτό) οτι αυτος ο "λαίμαργος σκύλος" ειναι ενα... μουφόσκυλο!
Τελικα μερικα πραγματα δεν είναι τυχαία! :cool::cool:

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Ναι καινουργια ειναι...Δεν ασχολειται αλλο με Βρεττανους. Αφου η Victoria εκπαιδευσε ολα τα σκυλια του Ηνωμενου Βασιλειου, ειπε να κανονισει και τα Αμερικανακια!! :D:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, απλώς τα Αμερικανάκια της δίνουνε μεγαλύτερη σειρά και πολύ περισσότερα λεφτά και ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για να βγάλει ακόμα περισσότερα με άλλες δραστηριότητες. Επίσης πολύ χαμηλότερους φόρους. Επιπλέον διατηρεί και την μπίζνα της στην Αγγλία. :) Τα επεισόδια που θα δείξουν στην Ελλάδα είναι μάλλον του δεύτερου αμερικανικού κύκλου. Ο τρίτος θα αρχίσει εδώ από Ιανουάριο νομίζω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97