Είδα μόλις το πρόσφατο επεισόδιο της αμερικανικής (και όχι της βρεττανικής) σειράς
It's Me Or the Dog. Μια σημείωση εδώ: η βρεττανική σειρά βρίσκεται στον τέταρτο κύκλο και εκτυλίσσεται στην Αγγλία, ενώ η αμερικανική στο δεύτερο κύκλο και εκτυλίσσεται στην Αμερική. Δεν υπάρχουν DVD της αγγλικής σειράς παρά μόνο μερικά επεισόδια που ανέβασαν στο ίντερνετ μερικοί και που η Αγγελική έδωσε λινκς για το πού να τα βρείτε. Η αμερικανική σειρά δεν υπάρχει καθόλου στο ίντερνετ και μπορεί κανείς να προμηθευτεί τα επεισόδιά της μόνο από:
1) την Amazon αλλά ΜΟΝΟΝ τον πρώτο κύκλο. Είχε κυκλοφορήσει αρχικά σε πανάκριβο DVD που το πουλούσε μόνο το Animal Planet/Discover αλλά για κάποιο λόγο το απέσυρε (ναι, διαβάσατε καλά, ΔΕΝ εξαντλήθηκε, το απέσυρε) και τώρα το πουλάει με μπαγαποντιά μέσω Amazon: δεν μπορεί δηλαδή να το κατεβάσει κανείς, παρά το τι γίνεται με άλλα που πουλάει. Υπάρχει μόνο ένα θολό πρόγραμμα που το επιτρέπει, δουλεύει όμως μόνο με PC. Δεν έχω καταλάβει γιατί η τόση προσπάθεια διότι άλλες εκποπές και ντοκυμαντέρ που πουλάει το κανάλι είναι διαθέσιμες κανονικά. Υποτίθεται λοιπόν ότι τα επεισόδια τα βλέπει κανείς μόνο ως video on demand, το οποίο συνήθως σημαίνει ότι πληρώνεις κανονικά λες και το αγόρασες και αύριο μπορεί να σου αφαιρέσουν τα δικαιώματα και να το χάσεις ανά πάσα στιγμή. Κάτι τέτοιες μαλακίες κάνει η Amazon και στη Γερμανία μάλιστα είναι έξαλλοι με το Kindle διότι όποτε θέλει η Amazon τους εξαφανίζει βιβλία που αγόρασαν κανονικά.
2) Ο δεύτερος κύκλος της αμερικανικής σειράς
It's Me Or the Dog, πουλιέται με πάσο ΜΟΝΟΝ από το iTunes. Το πάσο σημαίνει ότι πληρώνεις πρώτα και μετά κατεβάζεις τη σειρά κατά τη διάρκεια της σαιζόν. Όταν την αγόρασα εγώ κατέβηκαν 18 επεισόδια και σήμερα πήρα μήνυμα από το iTunes ότι μόλις τους ήρθε το 19ο επεισόδιο. Τα βίντεο κατεβαίνουν μεν, αλλά ΜΟΝΟΝ σε ένα συγκεκριμένο κομπιούτερ το οποίο με τσαντίζει αφάνταστα διότι θέλω να πουλήσω το υπάρχον λάπτοπ στο Ebay μαζί με άλλα παλιά και να αγοράσω καινούριο με πολύ λιγότερα λεφτά. Αν δεν τελειώσει όμως η Βικτώρια ΟΛΗ τη σαιζόν (το οποίο ΔΕΝ μας λέει πότε θα το κάνει!), δεν μπορώ να το κάνω διότι μετά δε θα κατεβαίνει η σειρά στο καινούριο κομπιούτερ κι ας είναι από τον ίδιο λογαριασμό!! Είναι για δέσιμο και μάλιστα χρεώνει αρκετά η Βικτώρια, περισσότερο από το Μιλλάν!
Τα βίντεο είναι συγκεκριμένης μορφής της Apple και παίζουν ΜΟΝΟΝ σε iTunes ή προϊόντα της Apple όπως το iPod. Προσωπικά πιστεύω ότι με τη μαλακία που τους δέρνει μπορεί μεν να έχουν πατάξει την πειρατεία, όμως θα πουλήσουν πολύ λιγότερα και θα βγάλουν επομένως πολύ λιγότερα λεφτά διότι ο κόσμος θα βαριέται να μπαίνει σε τέτοιους μπελάδες. Επιπλέον η Βικτώρια δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο ο Μιλλάν που παίζει τους Αμερικάνους στα δάχτυλα και αν και σεβαστή, δεν έχει την απήχησή του που μας έχει ταράξει όλους στα βιβλία και τα DVD του. Οι Αμερικάνοι μπορεί να επιδίδονται σε πειρατεία, αγοράζουν όμως και νόμιμα προγράμματα και γενικά ξοδεύουν εύκολα. Πάντως το αρχικό DVD που έβγαλε η Βικτώρια και που η τιμή του ήταν στα επουράνια, έχει τελείως εξαφανιστεί από προσώπου γης και θα είμαι τυχερή αν το βρω ποτέ σε μεταχειρισμενάδικο.
Τελοσπάντων, μετά από την παραπάνω εξήγηση, να σας πω και για τους στόκους του 19ου επεισοδίου: ήταν μια οικογένεια που είχε δυο πιτμπουλς που τα πηγαίνανε φρικτά μεταξύ τους και το ζώον το όρθιον και δίπουν ο τύπος ήθελε να τα ... ζευγαρώσει κιόλας!!! Εν τω μεταξύ, το ένα είχε heartworms (διροφιλαρίωση) και δεν του έκανε θεραπεία διότι, λέει, ήθελε να περάσουν μερικοί μήνες να μαζέψει τα λεφτά (κοστίζει πάνω από 1000 δολλάρια), ενώ το πήγαινε και βόλτα τακτικά που είναι ένα κι ένα για να αγκομαχάει η καρδιά του σκύλου με όλα τα σκουλήκια και να του μείνει στο τέλος το κακομοίρικο στα χέρια!
Να έχει, ρε σεις, τώρα τα δυο μωρά του να τους επιτίθενται οι σκύλοι, κυρίως το θηλυκό που ήταν απαισιότατο (αλλά ήθελε να το ζευγαρώσει τρομάρα του!) και γενικώς ήταν ένα χάλι η όλη υπόθεση. Οπότε για να του κόψει την επιθυμία για ζευγαρώματα η Βικτώρια τον πήγε σε καταφύγιο να δει πώς κάνουν ευθανασία σε σκύλους λόγω έλλειψης χώρου. Εκείνη τη μέρα το μενού είχε 29 σκύλους, κατά 90% πίτμπουλς, και έβλεπες τους τύπους του καταφυγίου να στεναχωριούνται μεν και να είναι έξαλλοι με το μαλάκα που ήθελε να βγάλει κι άλλα κουτάβια, τους δείχνανε όμως αβέρτα τι κάνανε δε. Και ναι μεν δεν δείχνανε πώς κάνανε την ευθανασία στους τηλεθεατές, μας δείξανε όμως το ψυγείο όπου διατηρούσαν τα πτώματα μέσα σε σκουπιδοσακκούλες μέχρι να τα πάρει το φορτηγό για disposal!! Εν τω μεταξύ δε δούλευε καλά το ψυγείο φαίνεται διότι με το που το ανοίγουν βγαίνει, λέει, μια μπόχα που η γυναίκα του τύπου και η Βικτώρια κοντέψανε να λιποθυμήσουν!!
Το θετικό με τα παραπάνω ήταν ότι ο μάλαξ αποφάσισε ότι τελικά δεν ήταν τόσο καλή ιδέα να ζευγαρώσει τα πιτμπούλια μεταξύ τους και επομένως τώρα μαζεύει λεφτά, λέει, για να τα στειρώσει. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι γιατί δεν πάει στα καταφύγια της κομητείας του που προσφέρουν στους μη έχοντες (ή μη δίνοντες) φτηνές υπηρεσίες στείρωσης περί τα 150 δολλάρια και τους δυο σκύλους. Πάντως πολύ στόκοι ήταν οι εν λόγω στόκοι και δεν τους βλέπω και πολύ σόι, ούτε νομίζω ότι θα καταφέρουν να δαμάσουν τα δυο θηρία που κατασκευάσανε λόγω ασχετίλας.
Ηθικόν δίδαγμα για όλους μας: τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους αποτέτοιους. Επίσης προσωπικά μου έχει ανακατευτεί το στομάχι και έχω πάθει και παράνοια διότι τώρα κάθομαι και μετράω τους μήνες που μου απομένουν μέχρι να ξανακάνω εξετάσεις του Μουφ (το οποίο παίρνει σχολαστικά Interceptor κάθε μήνα) για διροφιλαρίωση, τις οποίες του κάνω δυο φορές το χρόνο. Όχι τίποτ' άλλο αλλά αντιπαρασιτικά του βάζω συνέχεια και να που έπαθε αλλεργία και διάρροια.
Και το έχω το καημένο όλη μέρα δίπλα και του τα πρήζω, ούτε να ξαπλώσει μόνο του δεν το αφήνω αλλά το κοιτάζω με ανησυχία.