Οτι θελετε, εσεις...συγνωμη πηρες το σκυλο για να μας φοβεριζει? να μην μας βγαζει δηλαδη γλυκα συναισθηματα?
Εμενα παντως με δεν μου αρεσουν τα πολλα γλυκογουτσουγουτσουαχου, κλπ. Οπως διαπιστωσες, ειμαι πολυ σοβαρο και ψυχρο ατομο...
Οτι θελετε, εσεις...συγνωμη πηρες το σκυλο για να μας φοβεριζει? να μην μας βγαζει δηλαδη γλυκα συναισθηματα?
Εμενα τωρα ειναι 14. Τα αγγλικα γινονται οριακα 20 τα αρσενικα(τα πολυ bull type). Το προτυπο λεει βια 19. Ο δικος μου ειναι η γραμμη Moderate, που σημαινει οτι δεν θα παει πανω απο 17-18. Τα amstaff πανε και 40, αναλογα. Εκει δεν υπαρχει σαφες οριο οπως στα αγγλικα...και πόσα κιλά? ο δικός μου είναι 5 μηνών τωρα και 16κιλα...αλλά είναι αμσταφ.
να δώ διαφορά θέλω!
Να σου ζήσει πάντως
δεν υπαρχει οριο? ή ο σκυλος του ειναι μορφολογικα "λαθος" 22-25 μεχρι τα 36 ειναι λιγο μεγαλη διαφορα...χμμ κατάλαβα..Το πρότυπο από ότι λέει στα αρσενικά αμσταφ είναι 22-25..
Εγώ συναντησα ένα που ήταν 36! :O
Οπότε όπως είπες και σύ δν υπάρχει όριο...
αυτο δεν το ηξερα...οτι υπαρχει φυλη χωρις στοιχεια βαρους....Οχι, δεν υπαρχει οριο στα amstaff. Αυτος για παραδειγμα που το εχω δει απο κοντα, ειναι 40 κιλα !!
Και πηρε μερος και σε εκθεση κανονικα...
View attachment 21635
υπαρχουν και τα ''βασιλικα'' ροττβαιλερ...αυτο δεν το ηξερα...οτι υπαρχει φυλη χωρις στοιχεια βαρους....
Πρέπει να υπάρχει σωστή αναλογία ύψους και βάρους. Ένα ύψος περίπου 48-50 εκ. στο ακρώμιο για το αρσενικό και 43-46 εκ. για το θηλυκό, θεωρείται το επιθυμητό ύψος για τα άμσταφ.αυτο δεν το ηξερα...οτι υπαρχει φυλη χωρις στοιχεια βαρους....
ευχαριστω...ενα αρσενικο δηλ. με 48-50 εκ. υψος δεν πρεπει να εχει ενα σταθερο βαρος?Πρέπει να υπάρχει σωστή αναλογία ύψους και βάρους. Ένα ύψος περίπου 48-50 εκ. στο ακρώμιο για το αρσενικό και 43-46 εκ. για το θηλυκό, θεωρείται το επιθυμητό ύψος για τα άμσταφ.
Ετσι! Αυτη ειναι η αποψη που μπορει να επικρατει στους ''απ΄εξω''...συμφωνω ice...σε τετοιου ειδους σκυλια, συχνα ακουω...οσο πιο "γομαρι" τοσο το καλυτερο....
κι οχι μονο στην κριση....κι απο τους ιδιους τους εκτροφεις οταν αγαπουν τη φυλη πρεπει να βλεπουμε να βγαινουν σωστα σκυλια....Ετσι! Αυτη ειναι η αποψη που μπορει να επικρατει στους ''απ΄εξω''...
Η κριση σε μια εκθεση μορφολογιας ομως, ειναι κατι αλλο...
''Σοβαρα'' τωρα, μου ειπανε οτι θα του πηγαινε το ασπρο. Και θα εβγαινε και πιο ωραιος στις φωτο...μα δεν το λυπασαι?θα του αλλαξεις το χρωμα!