HD,ED (Denis Novac)

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Για μένα αν ο ΚΟΕ έδινε και certificate (και είχε αγκώνα) θα ήταν πρώτη επιλογή (τονα στέλνονται σε άγνωστο γιατρό οι ακτίνες είναι πολύ καλό, για όποιον κακοπροαίρετο)
Αυτην την στιγμη η ακτινογραφιες του ΚΟΕ εγγραφονται στο STUD BOOK OF GREECE..
και δεν ειναι αναγνωρισμενες απο την FCI αλλα ουτε απο αλλη χωρα..

Επομενως ρωταω αμα εννουσες με το Certificate αμα θα ειναι και εγγηγραμμενα στην FCI ..για να ειναι σωστα ..κατα την αποψη σου..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Xριστίνα η εξέταση του SV αναγνωρίζεται από την FCI.

Oταν παίρνεις όλη την χαρτούρα από τον ΚΟΕ να την πάς στον γιατρό στην Ελλάδα, θα έχεις προσέξει ότι ΕΧΕΙ certificate με σφραγίδες της FCI KANONIKOTATA, πάνω στο οποίο ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ προφανώς κυκλώνονται τα αποτελέσματα όπως και όταν πάς στον Novak ή όπου αλλού. Το certficate αυτό απλά ΠΟΤΕ δεν έρχεται πίσω στα χέρια μας ? Γιατί, δεν το γνωρίζω.

Ο Βέλγικος Κυνολογικός Ομιλος δεν αναγνωρίζει δυσπλασίες (δεν εξετάζει κάν) σκύλων που δεν έχουν γεννηθεί εκεί. Ο οποιοσδήποτε όμιλος έχει λοιπόν το δικαίωμα να μην αναγνωρίσει κατά την κρίση του (και επικαλούμενος οποιοδήποτε πρόβλημα ή "πρόβλημα") άλλον όμιλο ή γιατρό. Ετσι πχ και οADRK δεν αναγνωρίζει άλλους γιατρούς της Σερβίας που ΔΙΝΟΥΝ πιστοποιητικά FCI (γιατί ? δεν θα έπρεπε, με την λογική ότι όλοι θα έπρεπε να αναγνωρίζουν τον ΚΟΕ ? Δεν γίνεται όμως ... ) ΑΡΑ και ο Σουηδικός Κυνολογικός Ομιλος (σε αυτήν την περίπτωση δεν αναφέρεσαι, του σκύλου σου που δεν το δεχόντουσαν?) μπορεί να μην αναγνωρίσει παρά μόνο ό,τι θέλει. Δεν σημαίνει ότι ο SV δεν αναγνωρίζεται πουθενά, ενώ ο Novak παντού. Η πιστοποίηση του ADRK είναι κάτι φυσικά, μάλλον όχι απλά κάτι ... αλλά σου ξαναλέω ότι ο ίδιος ο ADRK ΔΕΧΕΤΑΙ τον SV (αρα τον ΚΟΕ) ... τον οποίο δεν δέχεται πχ η Ουκρανία ...

Θα ξέρετε κι εσείς ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι αυτή η ασυννενοησία των διεθνών οργανισμών ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Επομενως ρωταω αμα εννουσες με το Certificate αμα θα ειναι και εγγηγραμμενα στην FCI
Οχι. Εννοώ ότι με το certificate είσαι πιο καλυμμένος:

α) όταν κάνεις εμπόριο και δή διεθνές (αλλιώς εξηγείς τα ανεξήγητα)

β) από τους κακοπροαίρετους και δή τους ανενημέρωτους (αλλιώς παίρνεις χάπια)

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
δεν ειμαι η μονη που συνταντησα αυτο το προβλημα..και δεν ειχε σχεση ο Ομιλος της Σουηδιας αλλα το γεγονος οτι η εξεταση HD του ΚΟΕ δεν ηταν εγγηγραμμενα στην FCI ..αλλα το ED του Novak ηταν!
Γι'αυτο αναγνωρισαν το ενα και οχι το αλλο..

Που στο Pedigree γραφει κατι αλλο απο το KCG..??

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Πουθενά.
Αλλά το certificate κάπου είναι (όχι σε εμάς σίγουρα) και υπάρχει πάλι σίγουρα. Πρίν 3 μέρες το είχα στα χέρια μου.
ΙΣΩΣ να μην ενημερώνει κανείς την FCI, ή να αργεί να ενημερώσει ... αυτό θεωρώ πιο πιθανό.

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Τι να πω δεν ξερω..αμα τα εχουν αλλαξει η οχι..γιατι εμεις μιλωντας με το ΚΟΕ μαθαμε οτι δεν γινετε η εγγραφη στην FCI..
και δεν ειναι κατι που ακουσα απο καποιον αλλων..ειναι κατι που εζησα ..

Αλλα οπως βλεπεις η τελευταια ακτινογραφια που βγαλαμε στην Ελλαδα πανε καποια χρονια ;)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Εγώ πάντως

- από την στιγμή που έχω πάρει ούκ ολίγα C και D από τον ΚΟΕ (ότι έρχεται μόνο Α είναι ψέμμα)
- και από την στιγμή που γράφω στον ADRK το αποτέλεσμα κανονικά

Δεν έχω πρόβλημα να ακολουθήσω την διαδικασία του ΚΟΕ - δεν θα το προτιμήσω βέβαια αντί του Novak αλλά δεν θα ανέβω με έναν σκύλο πχ να κάνω τόσα έξοδα για ένα certificate ... ειδικά αν δεν θέλω να τον πουλήσω με τίποτα ... όταν έχω 3-4 σκυλιά σε κατάλληλη ηλικία, ανεβαίνω, και πέρνω και κάποιο μεγαλύτερο, το έχω κάνει και θα το ξανακάνω ... εντωμεταξύ μένω με τον χαρακτηρισμό του SV.

Μην μπαίνουμε και στην λογική ότι είναι και απατεώνας όποιος ακτινογραφεί στην Ελλάδα όμως :p :p :p ούτε όποιος δεν έχει σκανάρει τα certificate ... :)

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Μην μπαίνουμε και στην λογική ότι είναι και απατεώνας όποιος ακτινογραφεί στην Ελλάδα όμως :p :p :p ούτε όποιος δεν έχει σκανάρει τα certificate ... :)
Δεν ειπα κατι τετοιο..
Αλλα οταν βλεπεις σε ενα σιτε 10 σκυλια HD A ..τι θα πεις? δεν θα λες κατι δεν παει καλα??
και στο γεγονος οτι ο Novak εκανε αναφορα επανω στο θεμα κατι εχει ακουσει η κατι εχει δει ετσι δεν ειναι ?

Ειπα οτι σκαναρω τα αποτελεσματα για να αποφυγω καποιους εξυπνους που δεν ειναι λιγοι τα τελευταια χρονια ..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δεν ξέρω ... για ποιό site μιλάς ?

Στο δικό μου έχει Α - Β - C (1)
και αγκώνα 1 (πλήν ενός που είναι Ο)
Tα D και τα C δεν τα βλέπεις γιατί δεν χρησιμοποιούνται στην εκτροφή μου.

Γνωρίζω site που έχουν τέτοια αποτελέσματα, στο εξωτερικό. Εγώ τα πιστεύω. Θεωρώ ότι ΑΝΤΕ κάποιο να είναι Β ... Γιατί ?? Γιατί ΕΝΑΣ να πάρει ένα σκυλί με σοβαρό πρόβλημα (όλα τα σκυλιά πωλούνται) ο τύπος απλά τελείωσε. Το Ιnternet είναι αμείλικτο, ειδικά όταν είσαι γνωστός και ΠΟΥΛΑΣ καλοθελητές έχει πολλούς ...

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Μεταξύ αυτών μία σκύλα από την Γερμανία εξετασμένη από τον Novak με HD-C (ούτε με αυτό κάνω γέννα)
Αλλά και ο Conan vom Entferntland (ακτινογραφία στην Ελλάδα) HD - D
Aλλος ένας αρσενικός HD - D (Ελλάδα)
2 Θηλυκιές ΗD - C (Ελλάδα πάλι)
και μία HD - D Ελλάδα κι αυτή.

Θα αλλα που δεν ονόμασες δεν είχανε όνομα η απλά δεν ήτανε παιδιά του Dasty von Scarva's Strand????:confused:

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Οχι ο σκύλος είναι νεκρός, γι'αυτό και τον ονόμασα.

Είναι και άλλα από αυτά παιδιά του Dasty von Scarva's Strand, όπως και άλλα σκυλιά παιδιά του που είναι HD-A ... όπως Bianka, Cindy και Chaya vom Entferntland

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
μία σκύλα από την Γερμανία εξετασμένη από τον Novak με HD-C (ούτε με αυτό κάνω γέννα)
2 Θηλυκιές ΗD - C (Ελλάδα πάλι)
και μία HD - D Ελλάδα κι αυτή.

Αυτές ζούνε άραγε έχουν και όνομα έτσι δεν είναι ???

όχι και πως συγχωρεμένος δεν είχε όνομα:confused:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δεν είναι δικές μου.
Εχω πληρώσει σε ΧΡΗΜΑΤΑ την αξία τους στους ιδιοκτήτες τους και ζούν αυτές καλά κι εμείς καλύτερα.
Αν υποννοείς (για άλλη μία φορά φαίνεται ερώτηση αντί για θέση όπως παρατήρησε ο Promitheas, δυστυχώς) ότι σκάβω τον λάκκο του Dasty, να σε ενημερώσω ότι ΠΟΤΕ δεν θα είχα τέτοια συμπεριφορά για σκύλο που ζευγάρωσα, και δή στις πρώτες μου γέννες ... και να σου θυμίσω ότι την θέση μου για τον σκύλο την έχω γράψει εδώ
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=5930
... θέση που δημοσίως δεν θα έχεις συνηθίσει να διαβάζεις εκφερόμενη από έναν εκτροφέα για σκύλο άλλου.
ΞΑΝΑ-ευχαριστώ λοιπόν τον Dasty για ό,τι μου έχει δώσει ...

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Δηλαδή δεν βάζεις ονόματα επειδή τα εξής δόση κάπου και δεν είναι ιδιοκτησία σου πια?

Η ποιος είναι ο λόγος που έγραψες μονο του Conan???

Η μήπως δεν τα λες επειδή κάποιος θα τα ζευγαρώσει κάποια στιγμή?

Last edited: