HD,ED (Denis Novac)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αυτό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ διαδικαστικό πρόβλημα του ΚΟΕ ...

Αν πήγαινες σε κάποιον απατεώνα ... ?

Γιατί δεν δέχεται τότε ΟΛΟΥΣ τους έλληνες κτηνιάτρους που έχουν ακτινογραφικό??

Επίσης είναι ΚΑΙ δικό σου προβλημα, μακροπρόθεσμα ... κι ας μην το καταλαβαίνεις ...

Εγώ θα ΡΩΤΗΣΩ στον ΚΟΕ πρώτα ... γιατί μπορεί να λέμε βλακείες ... και αναλόγως θα πράξω ... προτιμώ πάντως να φυλάω τα ρούχα μου, κι ας αργούν οι δυσπλασίες ...

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
Denis

Όπως και παραπόλα αλλα!

Denis

E αν είναι αυτός αναγνοριζμενος από FCI και ADRK το φταίξιμο δικό μου?

Είναι αναγνοριζμενι από FCI και ADRK ?

Εγώ θα ΡΩΤΗΣΩ στον ΚΟΕ πρώτα ... γιατί μπορεί να λέμε βλακείες ... και αναλόγως θα πράξω ... προτιμώ πάντως να φυλάω τα ρούχα μου, κι ας αργούν οι δυσπλασίες ...
Πολύ καλά τα κανεις αφού δεν με πιστεύεις :wink:

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
denis said:
Τώρα το πολύ να μου κάνουνε DA επειδή έκανα mudsura πάνω στο pedigree

Σε ξαναρωτάω πλάκα κάνεις?

Σίγουρα έκανα πλακα που ηπα για την σφραγίδα mudsura,το ηπα με την εννιά ότι το πολύ να τι θεώρηση κάποιος mudsura αλλα εμενα μου αρκεί και με το παραπάνω :wink:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Επίσης δεν κατάλαβες τί λέω ...

Λέω ΠΩΣ θα διαχωρηστείς από κάποιον που δεν πάει στον Novac ή σε κάποιον αναγνωρισμένο και καλό, αλλά έχει μπατζανάκη κτηνίατρο στην τάδε χώρα και σφραγίζει ... θα εξηγείς σε όλους ποιός είναι ο Novac και ΠΟΙΟ τα ώφελος να μην κάνεις ΚΑΙ στον ΚΟΕ την διαδικασία, και τα χαρτιά του Novac και τα ED να τα εχεις για την πάρτυ σου ...

Η τάξη και η υπακοή ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ κανόνες είναι η αρχή της εκτροφής, για μένα, αλλιώς το ΧΑΟΣ ...

Τώρα για τα διαδικαστικά του ΚΟΕ ... υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα ΚΑΙ με την δυσπλασία, αλλά και χίλια 2 άλλα ...

Αντί να διευκολύνει, απομακρύνει, εγώ αυτό βλέπω ... και όσο η εκτροφή προχωρά, τόσο πιο δύσκολα εμπόδια τίθενται ...

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
denis said:
Εβαλε ο ΚΟΕ την σφραγιδούλα την κόκκινη πάνω στο άσπρο-μπλέ pedigree σας ... πήγατε στον Novac ... με παράβολα του ΚΟΕ ... εξέτασε - εβγαλε πόρισμα, και ο ΚΟΕ ξανασφράγισε από πάνω τα γραφόμενα του Novac ???????

Ρωταω την διαδικασία, μην μου λέτε για σφραγίδες ... :D
Το παράβολο του ΚΟΕ είναι θέμα του ΚΟΕ (ο νοών νοήτω)........

Οποιοσδήποτε είναι εγκεκριμένος από κάποιον Οργανισμό, πληροί τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις του Οργανισμού. Μία σύγκριση του μεγέθους των Οργανισμών και των δραστηριοτήτων τους (να μην μιλήσουμε για το έργο τους) θα βοηθήσει κάποιον να κατανοήσει πιά αποδοχή (από ποιόν Οργανισμό) είναι πιό σημαντική και πιό βαρύνουσα.....

Τα χρώματα δεν έχουν σημάσια, το "Α" έχει...

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
denis said:
Ρε παιδιά άλλο λέω.

Βγάζεις ακτινογραφία.

Είναι τέλεια - ο γιατρός τέλειος ... δεν αμφισβητώ ...

ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙΣ πάνω στο pedigree σου ???????

Πώς το δέχεται αυτό ο ΚΟΕ ......... ????????

Και άν όχι, γιατί το κάνεις ?????????

......................................
Γιατί ο ΚΟΕ είναι μέλος της FCI και διέπεται από τις ίδιες αρχές και υποχρεώσεις. Τι θα κάνει? Θα αρνηθεί να αναγνωρίσει γνωμάτευση εργαστηρίου/κτηνιάτρου που αναγνωρίζεται από την FCI....???

Ο λόγος για να το κάνει κάποιος είναι η βαρύτητα που φέρει η συγκεκριμένη υπογραφή της γνωμάτευσης (πάλι ο νοών νοήτω..).

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
ΜΑΚΗΣ said:
..................

σου ΄'εδωσε το άσπρο επίσημο χαρτί της FCI.

ήρθες Ελλάδα ζευγάρωσες τον σκύλο και ο ΚΟΕ ΕΓΡΑΨΕ τα αποτελέσματα της εξέτασης στα pedigree των κουταβιών.

έτσι έγινε Η έτσι νομίζεις ότι θα γίνει???

εγώ ξέρω ότι και ο DENIS

εαν η δυσπλασία ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ σφραγισμένη στο pedigree του σκύλου ο ΚΟΕ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΤΕ

και ο NOVAC πριν καν δυό χρόνια που το είχα ρωτήσει ΔΕΝ ΣΦΡΑΓΊΖΕΙ pedigree.

το άσπρο χαρτί της FCI δίνει
α) Αν δεν υπάρχει σφραγίδα με το αποτέλεσμα πάνω στο pedigree πως να το δεχθεί ο ΚΟΕ????

β) Το 2006 υποβάλλαμε ξανά όλα τα σκυλιά μας σε HD (είχαν περάσει 2 χρόνια από την τελευταία τους εξέταση), πήραμε την γνωμάτευση του DENIS στο άσπρο χαρτί που αναφέρεις ΚΑΙ σφράγισε τα pedigree μας στο χώρο του αποτελέσματος εξέτασης HD. Τα "νέα" (διαφοροποιημένα) pedigree σταλθήκαν ώς φωτοτυπία στον ΚΟΕ με τη δήλωση της νέας μας γέννας και τα pedigree των κουταβιών μας φέρουν κάτω από το όνομα των γονέων τους τα HD-A, μαζί με κάποιους από τους τίτλους τους...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
EΜΕΝΑ προσωπικά ο ΚΟΕ μου είπε ΠΡΙΝ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ότι δέχεται μόνο τα δικά του αποτελέσματα HD στα σκυλιά που έχουν ΒΕΚ ...

Ενας από τους δύο μας είναι τρελός, ή μας δουλεύουν, κι ότι πιάσουν ...

Θα ρωτήσω σήμερα, τί άλλο να πώ ??

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
denis said:

Επίσης είναι ΚΑΙ δικό σου προβλημα, μακροπρόθεσμα ... κι ας μην το καταλαβαίνεις ...

Καταρχάς απατεώνες υπάρχουν παντού.....................

Το να έχεις ακτινογραφικό δε σημαίνει ότι είσαι και Ακτινολόγος/Ραδιολόγος... Άμα ήταν έτσι, τότε όλες οι ειδικεύσεις του επιστημονικού χώρου θα ήταν άχρηστες. Δεν είναι ο εξοπλισμός που θέτει τα στάνταρ, αλλά ο άνθρωπος πίσω από το μηχάνημα... Από το να δεις την έκταση ή την ύπαρξη ενός κατάγματος μέχρι του να υπολογίσεις και να εφαρμόσεις τις εξισώσεις της σωστής γεωμετρίας των αρθρώσεων υπάρχει μεγάλη απόσταση. Απόσταση μιάς ολόκληρης ειδίκευσης και μιας πιστοποίησης από τον Ευρωπαϊκό Κτηνιατρικό Οργανισμό Ραδιολόγων/Ακτινογράφων. Και άν είσαι Ακτινολόγος/Ραδιολόγος δε σημαίνει ότι είσαι πιστοποιημένος για να γνωματεύεις για δυσπλασία. Οι γενικότητες στην επιστήμη δε χωράνε. Δε λειτουργεί έτσι ο χώρος. Υπογράφεις μόνο για ότι είσαι πιστοποιημένος.

Παραθέτω το αντίστοιχο εδάφιο από την ιστοσελίδα του συγκεκριμένου κτηνιάτρου (μιάς και περί αυτού ο λόγος - συγχωρέστε την Αγγλική, αλλά η άλλη επιλογή ήταν η Σερβική....):

On 01.11.2002 in Dortmund, Dr D. Novak and Dr G.Cvetkovic passed the exam for HD/ED diagnosis. The examiners were prof.dr B.Tellhelm and dr H.Wurster from Germany.

Dr Novak and dr Cvetkovic became a full members of "Gesellschaft fur Rontgendiagnostik genetisch beeinfluster Skeletterkrankungen bei Kleintieren e.V.,Bochum."

This organization is an authority for radiological investigation and diagnosis of genetically influenced diseases of the skeletal system of small animals.

The Organization is officially recognized by the Scientific Comunity of FCI and IEWG.

In this way, dogs that are examined by this veterinary panel can be issued with an internationally recognized certificate for HD and ED.

Και σας πληροφορώ ότι στην Ελλάδα υπάρχουν και άλλοι κτηνίατροι με ειδίκευση Ακτινολόγου/Ραδιολόγου, πιστοποιημένοι για να γνωματεύουν δυσπλασία ισχύων (τουλάχιστον), αλλά δεν "αναγνωρίζονται" από τον ΚΟΕ.

Γιατί άραγες..............................???

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Και σε τελική ανάλυση ΠΟΙΟΣ στον ΚΟΕ έχει την ειδίκευση (επιστημονικό υπόβαθρο) για να δεχθεί ή όχι έναν επιστήμονα (δηλαδή να κρίνει)?

Μήπως έχουμε λίγο μπερδέψει τι είναι ο ΚΟΕ???????? Όμιλος...... Μη Κερδοσκοπικό (!!!!) Σωματείο........ Ιδιώτες....... ????

Όχι ότι η FCI διαφέρει ώς νομικό πλαίσιο... Απλώς διαφέρει ώς τάξη μεγέθους και στελέχωση και έργο...

Άλλος πιστοποιεί για επιστημονικά θέματα. Αυτός που έχει το επιστημονικό υπόβαθρο. Και την αντίστοιχη αναγνώριση από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα (το βάρος είναι στη λέξη επιστημονική).

Γιατί στην Ελλάδα τα έχουμε λίγο μπερδεμένα....

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δεν έκανα ΠΟΤΕ αντίλογο για το αν ο Novak είναι καλός ...

αυτοί λοιπόν οι κτηνίατροι ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΕ

.................................

ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟVAK ??????????????

Αν πάω ΗD από αυτούς σφραγισμένο πάνω στο pedigree ο ΚΟΕ θα το αναγνωρίσει ???????

ΓΙΑΤΙ αναγνωρίζει του Νovak .... ?????????

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέμα πολιτικής του ΚΟΕ. Υπάρχει μια αντιπαλότητα, υπάρχει ένα "κεκτημένο" να το πούμε...........?

...που δε πρέπει να απολεσθεί..........?

Αν φύγει από τον ΚΟΕ ο έλεγχος, ποιός θα τον πάρει............??

Και πως θα μπορεί ο ΚΟΕ να τον ασκεί μετά.............??

Και αν δε μπορεί..............???????

Γιατί να χάσουμε κάτι που είναι δικό μας κεκτημένο......??? .

.........έτσι, στα καλά καθούμενα...........

Από τι στιγμή που ένας κτηνίατρος είναι και Ακτινολόγος/Ραδιολόγος και πιστοποιημένος από την FCI για να κρίνει δυσπλασίες δεν είναι στο χέρι κανένα εθνικού Ομίλου (και στου ΚΟΕ) να αμφισβητήσει τη γνωμάτευσή του. Δεν είναι "εξοπλισμένοι" οι Όμιλοι για να κάνουν κάτι τέτοιο.... δεν είναι επιστημονικά Ιδρύματα. Δεν έχουν τη Τεχνογνωσία. Απλά τα πράγματα.

Και σε τελική ανάλυση τι σόι Ενωμένη Ευρώπη είναι αυτή αν δεν αναγνωρίζονται οι επιστημονικές ειδικεύσεις από μία χώρα μέλος σε άλλη, ειδικά όταν εμπλέκεται και Πανευρωπαϊκός Οργανισμός του Κλάδου (Κτηνιατρικής). Και μη μου πει κανείς ότι η Σερβία δεν είναι μέλος...... Άλλο εννοώ.....

.......κρίμα δεν είναι???

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Βρε κρίμα είναι .... άλλο λέω ...

ο ΚΟΕ για Χ λόγους, (δεν με ενδιαφέρει και δεν θα τους κρίνω, όπως ο ΚΟΕ λές ότι δεν μπορεί να κρίνει την FCI έτσι και εσύ δεν μπορείς να κρίνεις τον ΚΟΕ, ξαναλέω αλλιώς το ΧΑΟΣ) ... δεν αναγνωρίζει τους άλλους κτηνιάτρους ειδικευμένους - Ελληνες - και πιστοποιημένους ...

ΠΩΣ αναγνωρίζει τον Novak ??

ΜΗΠΩΣ αναγνωρίζει μόνο ότι πάς εκεί και το τρίψεις στην μούρη ?? και στους υπόλοιπους λέει ότι θέλει ??

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δεν κάνω κάν τον κόπο να πάρω ... και μόνο αυτή η περίπτωση με τρομάζει ...

συνεχίζω να πιστεύω όμως ότι η υπακοή στους όποιους κανόνες, θα μας διαχωρίσει από απατεώνες ... όπως πας στον Novak κάποιος άλλος παίρνοντας θάρρος θα πάει αλλού ... και θα λέει μα και οι άλλοι Σερβία πάνε ... και μετά καλά ξεμπερδέματα ...

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
λοιπόν για να τελειώνουμε γιατί εγώ είμαι ηλίθιος..........

πέρνω τα pedigree των σκύλων.

πάω στην Γερμανία.

κάνω ακτινογραφίες δυσπλασίας

ο γιατρός υπογράφει στον χώρο της δυσπλασίας ΚΑΙ μου δίνει το επίσημο χαρτί της FCI

έρχομε Ελλάδα

κάνω γέννα

και ο ΚΟΕ ΓΡΑΦΕΙ τα αποτελέσματα της δυσπλασίας στα pedigree των κουταβιών.

ναι ή ΄όχι