HD,ED (Denis Novac)

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
αυτο ειναι πολυ σοβαρο αν γνωριζεις κατι τετοιο θα πρεπει να το καταγγειλεις
Γι'αυτο και σκαναρο τα αποτελεσματα απο τα HD και τα ΕD και τα εχω στην ιστοσελιδα μας.. για να προλαβω οποιαδηποτε εξυπναδα μπορει να μου πει κανενας..

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εγω ειμαι και λιγακι σκραπας απο υπολογιστες πως σκαναρουν ? τι ειναι αυτο ? τι κανει ? ενταξει ξερω τι ειναι αλλα δεν ξερω να το κανω

αλλα και να μην το κανει αυτο καποιος οπως εγω (το σκαναρισμα) και καποιος αμφιβαλει για το αληθες της δυσπλασιας απλα του δειχνω τη σφραγισμενη πιστοποιηση στο pedigree

pixi

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2007
121
0
47
ΘΕΡΜΗ
www.katsampekis.com
Γι'αυτο και σκαναρο τα αποτελεσματα απο τα HD και τα ΕD και τα εχω στην ιστοσελιδα μας.. για να προλαβω οποιαδηποτε εξυπναδα μπορει να μου πει κανενας..
αμα θέλουν έχουν να σου πούνε... εχει γεμίσει καλοθελητές αυτή η χώρα...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Mάλλον εξομαλύνθηκε το θέμα με την ασυμφωνία αντιστοιχίας του μετρικού συστήματος του ADRK (+/-) ... πολύ ευχάριστο :)

Eγώ γράφω HD X (Germany) όπου ένα σκυλί είναι χαρακτηρισμένο στον SV ... είναι απλό, το γράφω γιατί είναι χαρακτηρισμένο στην Γερμανία.

Τα αποτελέσματα μπορούν να περάσουν στον ADRK (database) κανονικά, και θεωρούνται το ίδιο αξιόπιστα με του Novak.

Οσο για το αν γυρνάνε όλα Α ... αστείο. :)
Promithea δεν ισχύει αυτό
Αντιθέτως, αν είναι καθαρές πας και κάνεις τις επίσημες... πάιρνεις το Α σου και όλα μέλι - γάλα!
Υπάρχουν και τα σκυλιά άλλης ιδιοκτησίας, για τα οποία σαν εκτροφέας θα πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη σου, την οποία θα ζυγίσεις ... απλά με μία επίσημη εξέταση δυσπλασίας, αλλιώς δεν γίνεται (με το μάτι πχ :) )
Για τα σκυλιά που παραμένουν στο εκτροφείο, ισχύει το ίδιο ... ένας ευσυνείδητος εκτροφέας ΑΠΛΑ δεν χρησιμοποιεί σκυλιά με δυσπλασία.

Τα σκυλιά αυτά μπορείτε να τα δείτε στα σκυλιά που έχω δώσει (συνήθως σε κάποιο καλό σπίτι)

Μεταξύ αυτών μία σκύλα από την Γερμανία εξετασμένη από τον Novak με HD-C (ούτε με αυτό κάνω γέννα)
Αλλά και ο Conan vom Entferntland (ακτινογραφία στην Ελλάδα) HD - D
Aλλος ένας αρσενικός HD - D (Ελλάδα)
2 Θηλυκιές ΗD - C (Ελλάδα πάλι)
και μία HD - D Ελλάδα κι αυτή.
Εχω σκύλα με HD-B από τον Novak (και άλλες με HD-D), eνώ δεν έχω πάρει ΠΟΤΕ ED-O, όλα τα σκυλιά που έχει εξετάσει είναι ED-1 και δεν με ενοχλεί.

Για όλα τα σκυλιά έχω δε πιστοποιήσεις (όταν παραλάβω τα pedigree θα σκαναριστούν ανάλογα) καθώς και διπλές ακτινογραφίες σπίτι μου.

Γνώμη μου είναι ότι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάς στον Novak (από άποψη αξιοπιστίας (φαίνεσθαι). Το αμέσως καλύτερο είναι να εξετάσεις εδώ, ενώ αν θές να κάνεις πραγματικά κουτσουκέλα, πάς οπουδήποτε αλλού.

Ελπίζω να διαχώρισα ευκρινώς την θέση μου σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
εγω ειμαι και λιγακι σκραπας απο υπολογιστες πως σκαναρουν ? τι ειναι αυτο ? τι κανει ? ενταξει ξερω τι ειναι αλλα δεν ξερω να το κανω

αλλα και να μην το κανει αυτο καποιος οπως εγω (το σκαναρισμα) και καποιος αμφιβαλει για το αληθες της δυσπλασιας απλα του δειχνω τη σφραγισμενη πιστοποιηση στο pedigree
Αμα αυτο ειναι το προβλημα καποιος φιλος σου θα ξερει να σε βοηθεισει..
Εγω ειπα τι κανω εγω ..δεν ειπα οτι πρεπει να το κανει και καποιος αλλος;)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Oλα είναι "φαίνεσθαι" και όχι "είναι" ...
Συμφωνώ ότι καλύτερα να είναι ανεβασμένα και τα pedigree - certificates κλπ
Εχω δεί (ούκ ολίγες φορές) όμως εκτροφείς στο εξωτερικό να ανοίγουν και να μεγενθύνουν ακόμα και τις σκαναρισμένες ακτινογραφίες (κάποιοι έχουν) και να κράζουν τα αποτελέσματα (κάποια ήταν και του Novak), αν κάποιος έχει το μικρόβιο (ή δίκιο) δεν του αλλάζεις γνώμη περί αξιοπιστίας ...

το ίδιο ισχύει με την εργασία, ακόμα και με τις εκθέσεις ...

pixi

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2007
121
0
47
ΘΕΡΜΗ
www.katsampekis.com
Oλα είναι "φαίνεσθαι" και όχι "είναι" ...
Συμφωνώ ότι καλύτερα να είναι ανεβασμένα και τα pedigree - certificates κλπ
Εχω δεί (ούκ ολίγες φορές) όμως εκτροφείς στο εξωτερικό να ανοίγουν και να μεγενθύνουν ακόμα και τις σκαναρισμένες ακτινογραφίες (κάποιοι έχουν) και να κράζουν τα αποτελέσματα (κάποια ήταν και του Novak), αν κάποιος έχει το μικρόβιο (ή δίκιο) δεν του αλλάζεις γνώμη περί αξιοπιστίας ...

το ίδιο ισχύει με την εργασία, ακόμα και με τις εκθέσεις ...
Μεγάλη ανακάλυψη το photoshop...

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Για ανεπίσημη ακτινογραφία με μέτρηση μίλησα!

Αλλά χαίρομαι που ξεκαθάρισες πως δεν υπάρχουν μόνο HD-A στα ελληνικά σκυλία!

pixi

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2007
121
0
47
ΘΕΡΜΗ
www.katsampekis.com
Γνώμη μου είναι ότι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάς στον Novak (από άποψη αξιοπιστίας (φαίνεσθαι). Το αμέσως καλύτερο είναι να εξετάσεις εδώ, ενώ αν θές να κάνεις πραγματικά κουτσουκέλα, πάς οπουδήποτε αλλού.

Ελπίζω να διαχώρισα ευκρινώς την θέση μου σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.
Επειδή απο εμένα έγινε αναφορά και σε 2ο κτηνιατρο στην Σερβια, περισσότερο λόγω της συνωνυμίας με τον Dasty, θεωρείς οτι υπάρχει πρόβλημα με τις εξετάσεις της? θεωρείς ότι είναι καλύτερα να εξεταστει στην Ελλάδα παρά σε αυτή?
Προσωπικά δεν την γνωρίζω, μονο στον Novak έχω πάει για εξετάσεις, αλλά θα ήθελα να ξέρω αν έχει ακουστεί κάτι και το ρωταω αυτό γιατί ξέρω ότι θεωρούνται και οι δύο εξίσου καλοι γιατροί.
προσωπικά αναφέρω ότι δεν έχω καμία εμπειρία και με τους εδώ κτηνιάτρους, γι'αυτό και εξ'αρχής ξεκαθάρισα ότι δεν προκειται να τους ρίξω καμια ευθυνη για οτιδήποτε.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Επειδή απο εμένα έγινε αναφορά και σε 2ο κτηνιατρο στην Σερβια, περισσότερο λόγω της συνωνυμίας με τον Dasty, θεωρείς οτι υπάρχει πρόβλημα με τις εξετάσεις της? θεωρείς ότι είναι καλύτερα να εξεταστει στην Ελλάδα παρά σε αυτή?
:p :p :p
Με έχεις για μεγάλο μαλάκα έτσι ? :D :D

Αν είναι δυνατόν ... τώρα αν ο Dasty θέλει να πουλήσει έναν σκύλο στην Ινδία και φρικάρει ο Ινδός με την συνωνυμία, μπορεί να έχει πρόβλημα :p :p

Pixi αντιθέτως με πολλούς άλλους εννοώ ότι λέω και λέω ότι εννοώ.

pixi

Well-Known Member
11 Δεκεμβρίου 2007
121
0
47
ΘΕΡΜΗ
www.katsampekis.com
Αρα για να μην έχουμε παρεξηγήσεις:
η καλύτερη επιλογή είναι να πηγαίνουν τα σκυλιά για εξετάσεις δυσπλασίας στη Σερβία στους 2 που προτείνει ο εκεί όμιλος και μετά να πηγαίνουν στην Ελλάδα.
Σωστά?:rolleyes::rolleyes:

Αν σε θεωρούσα μεγάλο μαλάκα θα στο είχα πει. :D:D:D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Oύτε εγώ την γνωρίζω, έχω επίσης ακούσει καλά λόγια από πολλούς.

Στους εδώ κτηνιάτρους τί ευθύνη να ρίξεις ? Απλά ακτινογραφούν. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα - για να υπάρχει ευθύνη. Αν μπεί και οαγκώνας θα είναι ακόμα καλύτερα, και φυσικά να πάρουμε και ένα certificate στα χέρια μας, αν και ο ΚΟΕ έχει δίκιο περί σφραγίδας στο pedigree ... πουθενά στην κεντρική Ευρώπη δεν φτάνει ΜΟΝΟ το certificate, και το pedigree να είναι ασφράγιστο. Ακόμα και ο Νοvak σφραγίζει pedigree κανονικά.

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
πολυ σωστα pixi .
και εγω το ιδιο θα ελεγα .
Πρωτη επιλογη σε αυτους τους δυο στην Σερβια και εαν δεν ειναι δυνατον (λογω αποστασης κλπ....) δευτερη επιλογη επισημα στον κοε.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Γνώμη μου είναι ότι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάς στον Novak από άποψη αξιοπιστίας (φαίνεσθαι). Το αμέσως καλύτερο είναι να εξετάσεις εδώ, ενώ αν θές να κάνεις πραγματικά κουτσουκέλα, πάς οπουδήποτε αλλού.
Eχω απαντήσει. Για μένα (επειδή πολλοί επίσης αμφισβητούν τον Novak - δεν συμμερίζομαι - και γενικά υπάρχει μία αλλοπρόσαλλη κατάσταση όπου όλοι αμφισβητούν όλους) και επειδή μπαίνουν όλες οι επιλογές στην μέση οι επιλογές - κατά σειρά φαίνεσθαι - έχουν ώς εξής :

- εξέταση υπό τον ADRK στην Γερμανία (και να το αμφισβητείς το κάνεις με ένα καλό κρασάκι με τους φίλους σου :p )
- εξέταση στους εν λόγω κτηνιάτρους στην Σερβία (και ο Θεός βοηθός - άμα πάς πολλές φορές είσαι κολλητός και βγάζουν ό,τι θέλεις ... ή δεν τά χεις ακούσει :D )
- εξέταση υπό τον ΚΟΕ (τουλάχιστον δεν μπορείς να είσαι κολλητός, αλλά ... γυρνάνε όλα A-normal :D )

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Να ρωτήσω τώρα εγώ... ο μεγάλος μαλάκας:
Αρα για να μην έχουμε παρεξηγήσεις:
η καλύτερη επιλογή είναι να πηγαίνουν τα σκυλιά για εξετάσεις δυσπλασίας στη Σερβία στους 2 που προτείνει ο εκεί όμιλος και μετά να πηγαίνουν στην Ελλάδα.
Σωστά?:rolleyes::rolleyes:
Αυτό από που προκύπτει;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Προσωπικά πιστεύω ότι δεν ισχύει τίποτα,σε μεγάλο βαθμό.

Οπως μου έχει πεί και ο Novak και φαντάζομαι και σε εσάς, και το ξέρουμε έτσι κι αλλιώς πολύ καλά, χρειάζεται μία εκτεταμένη έρευνα σε pedigree, αδέρφια, απογόνους, ξαδέρφια, απογόνους κλπ κλπ και μία βασική γνώση για το ΤΙ δυσπλασία έχει ο συγκεκριμένος σκύλος. Τίποτα? Σχεδόν τίποτα? Μέτρια ? (από εκεί και πέρα η μέτρια αν είναι C-D ή Χ δεν έχει σημασία εκτροφικά. Μόνο εμπορικά, και καλό είναι να μην μπαίνουμε σε εμπορική λογική ακόμα δεν έχουμε δεί ούτε 50 ακτίνες ο καθένας ... ;)

Ο Novak και ο SV ή ο ADRK δεν είναι τρελός (γιατί τρελός πρέπει να είσαι) να χαρακτηρίζει άρπα κόλλα έναν σκύλο - την εποχή που όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται και ο συγκεκριμένος σκύλος μπορεί σε 2 μήνες να εξεταστεί ιδιωτικά από άλλον ιδιοκτήτη. Αν το κάνει αυτό ΤΕΛΕΙΩΣΕ, πολύ απλά ... άρα μπορεί (και είναι φυσικό, σε άλλα μετρικά συτήματα πχ ή λόγω ηλικίας κλπ κλπ ) να υπάρχει διαβάθμιση ενός βαθμού ... όχι παραπάνω ... και η διαβάθμιση αυτή δεν έχει πραγματικά (εκτροφικά) σημασία ... καλύπτεται από άλλες παραμέτρους - με την στατιστική έρευνα πχ που ανέφερα πρίν)

Παράδειγμα για να το καταλάβουν όλοι:

Ενας σκύλος HD-A είναι πιο επικίνδυνος από έναν σκύλο HD-B (βάλτε ότι βαθμούς θέλετε, κοντινούς) αν 4 από τα 5 αδέρφια του είναι HD-C, και οι δύο γονείς του HD-B ... ενώ μπορεί και ένας σκύλος με πολύ δυσπλασία στο ιστορικό του, ο ίδιος ελεύθερος, να μην δίνει δυσπλασία ... η δυσπλασία ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι τεράστιο και άλυτο θέμα ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Αυτό από που προκύπτει;
και φυσικά να πάρουμε και ένα certificate στα χέρια μας, αν και ο ΚΟΕ έχει δίκιο περί σφραγίδας στο pedigree ... πουθενά στην κεντρική Ευρώπη δεν φτάνει ΜΟΝΟ το certificate, και το pedigree να είναι ασφράγιστο. Ακόμα και ο Νοvak σφραγίζει pedigree κανονικά.
Για μένα αν ο ΚΟΕ έδινε και certificate (και είχε αγκώνα) θα ήταν πρώτη επιλογή (τονα στέλνονται σε άγνωστο γιατρό οι ακτίνες είναι πολύ καλό, για όποιον κακοπροαίρετο)

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Certificate..εννοεις οτι να ειναι και γραμμες στην FCI αλλα και οτι μπορουνε να αναγνωριστουν απο ομιλο του εξωτερικο?

Γιατι αλλιως στην ιδια μοιρα ειμαστε παλι..