Great Dane από Ουγγαρία και εκθέσεις μορφολογίας

brillians

Active Member
14 Ιουλίου 2008
33
0
τον σκυλο τον εκανα εισαγωγη απο ουγκαρια μεσο γνωστου ειναι αυτος που βλεπεται
στο avatar ειναι τωρα 24 μηνων και πολυ φιλικος με τα παιδια εχω δυο παιδια το ενα2 και το αλλο 7 χρονων ειχα πολλα μικρα σκυλακια και παντα ηθελα ενα μεγαλο με τον χαρακτιρα ενος μικρου κουταβιου και σκεφτομε αν μπορεσω να βρω να φερω και ενα μπλου μπλακ με εχει καταπλιξη αυτη η ρατσα παρολο που το κοστος συντιρισης ειναι μεγαλο.

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλώς τον! Να σου ζήσει ο... μικρός :D
Καλύτερα για τον επόμενο σκύλο σου να μην κάνεις πάλι εισαγωγή από Ουγγαρία. Στην ενότητα "διαλέγοντας σκύλο" θα βρεις πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Ξεκίνα από τα sticky :)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
καλώς ήρθες και από εμένα.

οπως έχω πει αλλού οι μεγάλοι Δανοί είναι το απωθημένο μου.....

Καλύτερα για τον επόμενο σκύλο σου να μην κάνεις πάλι εισαγωγή από Ουγγαρία. Στην ενότητα "διαλέγοντας σκύλο" θα βρεις πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Ξεκίνα από τα sticky :)
μπορείς να μας πεις το γιατί???????

FATSAS

Active Member
11 Ιουλίου 2008
36
0
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Κι εγώ την ίδια απορία με τον Μάκη έχω. Γιατί όχι στην εισαγωγή από την Ουγγαρία.
Και ο Φάτσας από την Ουγγαρία είναι.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ας κρατήσουμε λοιπόν το 10% και ας μας πει πως το έφερε και ας προτείνουμε να είναι προσεκτικός ως προς την πηγή και όχι ως προς την χώρα.

μην δημιουργούμε δηλαδή εσφαλμένες εντυπώσεις για μια χώρα με τεράστια κυνολογική παράδοση την οποία θα αργήσουμε πολύ να φτάσουμε.

brillians

Active Member
14 Ιουλίου 2008
33
0
παιδια η εταιρια που εργαζομαι εχει κλειση στην ελλαδα και εχει ανοιξη βουλγαρια και ενα υποκαταστιμα στην ουγκαρια και εδω ειναι μονο η διακινηση και το κεντρικο.
πληθος κοσμου τοτε που κλεισαμαι αναγκαστικαι να παει να δουλεψη εξω η κανονες ηταν ριτη η εκει η στο σπιτι σου.
ετσι βρεθηκα με πολους γνωστους που μενουν μονιμα πλεον στο εξωτερικο.
τα παιδια αυτα πλεον πανε και ερχονται για να βλεπουν τους δικους τους ετσι και ρωτησα αν μπορουν να μου φερουν τον σκυλο,και ετσι εγινε.
ζουνε τωρα 4 χροννια εξω και εχουν κανει γνωριμιες πολλες.
να φανταστιτε οτι τα φορτιγα τα οποια μας κανουν την μεταφορα τον εμπορευματων ειναι βουλγαρικες και ουγκρικες εταιριες.
παντος και τον μπλου μπλακ θα τον παρω απο εξω για τον λογο της τιμης εδω η τιμη του ενος G.D εχει με χαρτια 1500 ευρω ενω εμενα μου τον εφεραν 400 ευρω και εκθεσιακο.οχι απο πετ σοπ αλλα απο γνωστο εκτρωφεα τις ουγκαριας με ολα τα χαρτια τσιπαρισμενος με διαβατηριο και με ολα τα εμβολια και τις αποπαρασιτοσις.
Υ.Γ η εταιρια μας εχει δικοτης τελωνιακο μεσος ορος παραλαμβανουμαι 140 νταλικες εμπορευμα το μηνα + τις εξαγωγες τον σκυλο τον περασε ο τελωνιακος μας.
Ο σκυλος αγοραστικε απο ουγκρο γνωστο μεσα απο τον κυνολογικο ομιλο της βουδαπεστης.
και κατι ακομα ο σκυλος εχει λαβη μερος σε 5 εκθεσης του κ.ο.ε και εχει παρη 2 φορες το καλυτερο φυλης 3 φορες το εξεραιτος συν τα R.C.A.C.I.B και R.C.A.C αυτα πληρωφοριακα για τα περιλογου puppy mill και το οτι ειναι σιγουρα απο εκει.

Last edited:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Μάκη μου, η ονομασία "Great Dane" είναι απαξιωτική και αποδόθηκε από τους Αμερικανούς στον Γερμανικό Μολοσσό κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τότε που δημιουργήθηκε ένα κίνημα αντιγερμανισμού από τους συμμάχους. Τότε που τίποτα Γερμανικό δεν έπρεπε να αποκαλείται "Γερμανικό". Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν και ο Γερμανικός Ποιμενικός μετονομάστηκε "Ποιμενικός Αλσατίας" (αφού η περιοχή της Αλσατίας μοιράζεται ανάμεσα στην Γερμανία και την Γαλλία) και ο Γερμανικός Μπόξερ σκέτος "Μπόξερ".

Δεν υπάρχει φυλή αναγνωρισμένη από την FCI που να αναφέρεται σαν "Great Dane" κι εμείς είμαστε χώρα που υπάγεται στην FCI. Ο όρος χρησιμοποιήται ακόμα και σήμερα από το AKC (Αμερικάνικο Κυνολογικό Όμιλο) και το KC της Αγγλίας. Το παράδοξο είναι πως ο σκύλος αποκαλείται "Δανός" ενώ σαν χώρα προέλευσης αναφέρεται η Γερμανία.

Αν θέλουμε να είμαστε (πολιτικά) ορθοί λοιπόν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο "Γερμανικός Μολοσσός" στην ελληνική γλώσσα ή τον διεθνή όρο "Deutsche Dogge".

Άλλωστε κανείς δεν αναφέρεται στον Γερμανικό Ποιμενικό χρησιμοποιώντας τον όρο "Αλσατικός Ποιμενικός".
;)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
δεν διαφωνώ.

αλλά καλώς ή κακώς έστω και εσφαλμένα χρησιμοποιείτε.

οπως χρησιμοποιήτε και ο όρος μολοσσός

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
ο κριτης δυστυχως οτι θελει κανει..
τιποτα δεν ειναι μονο για τους εκτροφεις..
και γω εχω παρει εξαιρετος,bob και 2 big χωρις να μου δωσει το cc o κριτης.τι θα επρεπε να κανω?να τραβηξω τις κοτσιδες μου η να μην ξανακατεβασω τον σκυλο στην εκθεση?
δες το λιγο αλλιως:)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
οχι επειδη εχασα αφτο θα ηταν το σεβαστο αλλα επειδη μονος του ο σκυλος και με χαρακτιρησμο εξαιρετος δεν του δωσανε το καλυτερο φυλις και οταν τους ειπα αν δεν αξιζει ο σκυλος δεν θελω να μου κανεται χαρη γραψται ενα πολυ καλος να μπορω να το χωνεψω και εγω γιατη δεν παιρνη το καλυτερο φυλης.
Και μου ηπανε οτι ο σκυλος αξιζει αλλα ειναι θεμα του κριτη και οταν ρωτησα αυτο απο τον κανονισμο δεν νομιζω οτι προβλεπεται μου ειπαν κανε ενστανση πληρωσε 200 ευρ. και θα το εξετασουμαι. ψανοντας και εχω ερθει σε επαφη με πολους ελληνες κριτες αυτο δεν το εχουν ξανασυναντηση.
Και κοιτα για να μην ξεγελιομασται η εκθεσεις αυτου του τυπου ειναι για εσας τους εκτρωφεις.
κανενας ιδιωτης δεν θα μπορεση να σταθη μπροστα σε ενα εκτρωφειο οσο καλος και να ειναι ο σκυλος του.
μην το ψαξουμε παραπανω για το τη παιζονται στης εκθεσεις
γιατη βρωμαει πολυ.
Υ.Γ τον χαρακτιρισμο τον εχω αν ποτε θελης να τον δεις.
ελπίζω να μην εκανες ένσταση τα λεφτά σου θα έχανες.

άλωστε δεν γίνοντε δεκτές ενστάσεις που να αφορούν τις κρίσεις των κριτών.

στο θέμα μας τώρα

οι εκθέσεις δεν ειναι για τους εκτροφείς αλλά για όλους

πάντως ειναι οντως δύσκολα για κάποιον ιδιώτη να σταθεί δίπλα σε εναν εκτροφέα.

ο εκτροφέας ΞΕΡΕΙ να διαλέγει το υποσχόμενο κουτάβι.

ο εκτροφέας ΞΕΡΕΙ να μεγαλώνει το υποσχόμενο κουτάβι

ο εκτροφέας ΞΕΡΕΙ να γυμνάζει το υποσχόμενο κουτάβι

ο εκτροφέας ΞΕΡΕΙ να παρουσιάζει το σκυλί μέσα στον στίβο

τέλος για το καλύτερος φυλής θα σε παραπέμψω στο

Άρθρο 21.
Οι κριτές έχουν το δικαίωμα να απονείμουν το C.A.C. μόνο, σε έναν αρσενικό σκύλο (κάτοχο του πρώτου βραβείου με χαρακτηρισμό «Εξαίρετος», στην κατηγορία Ανοικτή Αρσενικών ή Εργασίας Αρσενικών ή Πρωταθλητών Αρσενικών ) και σε έναν θηλυκό σκύλο (κάτοχο του πρώτου βραβείου με χαρακτηρισμό «Εξαίρετος», στην κατηγορία Ανοικτή θηλυκών ή Εργασίας θηλυκών ή Πρωταθλητών θηλυκών) και μόνον εάν, κατά την κρίση τους, ο σκύλος είναι τέτοιας εξαιρετικής ποιότητας.

Άρθρο 22.

Ακόμα και εάν έχει αποδώσει τον χαρακτηρισμό «Εξαίρετος», ο κριτής έχει το δικαίωμα να μην απονείμει το C.A.C., εάν πιστεύει ότι ο σκύλος δεν είναι απολύτως άξιος μίας τέτοιας υψηλής διακρίσεως.

προφανώς λοιπόν ο κριτής έκρινε οτι ο σκύλος σου δεν ήταν άξιος της βράβευσης

brillians

Active Member
14 Ιουλίου 2008
33
0
ο κριτης δυστυχως οτι θελει κανει..
τιποτα δεν ειναι μονο για τους εκτροφεις..
και γω εχω παρει εξαιρετος,bob και 2 big χωρις να μου δωσει το cc o κριτης.τι θα επρεπε να κανω?να τραβηξω τις κοτσιδες μου η να μην ξανακατεβασω τον σκυλο στην εκθεση?
δες το λιγο αλλιως:)
το προβλημα ειναι φιλε μου το τη ακουμπαη ο καθενας αλλο να κατεβαζης 10 σκυλια και αλλο 1
οσο για αν θα πας η οχι αυτη ειναι επηλογη δικια σου και αν οπως πρωσοπικη μου επειλογη ειναι αν θα ξανακατεβω με αυτες της προιποθεσης τις οπειες ισχυουν.
οσο για το θεμα κριτη αστο να παει οπως σου ειπα ας εβαζε ενα πολυ καλος να ηταν καλυμενος και αυτος και εγω.

brillians

Active Member
14 Ιουλίου 2008
33
0
ελπίζω να μην εκανες ένσταση τα λεφτά σου θα έχανες.

άλωστε δεν γίνοντε δεκτές ενστάσεις που να αφορούν τις κρίσεις των κριτών.

στο θέμα μας τώρα

οι εκθέσεις δεν ειναι για τους εκτροφείς αλλά για όλους

πάντως ειναι οντως δύσκολα για κάποιον ιδιώτη να σταθεί δίπλα σε εναν εκτροφέα.

ο εκτροφέας ΞΕΡΕΙ να διαλέγει το υποσχόμενο κουτάβι.

ο εκτροφέας ΞΕΡΕΙ να μεγαλώνει το υποσχόμενο κουτάβι

ο εκτροφέας ΞΕΡΕΙ να γυμνάζει το υποσχόμενο κουτάβι

ο εκτροφέας ΞΕΡΕΙ να παρουσιάζει το σκυλί μέσα στον στίβο

τέλος για το καλύτερος φυλής θα σε παραπέμψω στο

Άρθρο 21.
Οι κριτές έχουν το δικαίωμα να απονείμουν το C.A.C. μόνο, σε έναν αρσενικό σκύλο (κάτοχο του πρώτου βραβείου με χαρακτηρισμό «Εξαίρετος», στην κατηγορία Ανοικτή Αρσενικών ή Εργασίας Αρσενικών ή Πρωταθλητών Αρσενικών ) και σε έναν θηλυκό σκύλο (κάτοχο του πρώτου βραβείου με χαρακτηρισμό «Εξαίρετος», στην κατηγορία Ανοικτή θηλυκών ή Εργασίας θηλυκών ή Πρωταθλητών θηλυκών) και μόνον εάν, κατά την κρίση τους, ο σκύλος είναι τέτοιας εξαιρετικής ποιότητας.

Άρθρο 22.

Ακόμα και εάν έχει αποδώσει τον χαρακτηρισμό «Εξαίρετος», ο κριτής έχει το δικαίωμα να μην απονείμει το C.A.C., εάν πιστεύει ότι ο σκύλος δεν είναι απολύτως άξιος μίας τέτοιας υψηλής διακρίσεως.

προφανώς λοιπόν ο κριτής έκρινε οτι ο σκύλος σου δεν ήταν άξιος της βράβευσης
εδω εσυ μου μιλας για το C.A.C που δεν εχει σχεση με το καλυτερο φυλης μπορει να δωση το καλητερο φυλης και να μην δωση το C.A.C
ενας σκυλος που παιζει μονος του με χαρακτηρισμο εξαιρετος απο την στιγμη που δεν υπαρχη αλλος δικαιουται το καλυτερο φυλης και στην κριση του ειναι αν θα σου δωση το C.A.C.
Δεν μηλαμε για το C.A.C αλλα για το καλυτερο φυλης.

Last edited:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ποιο κάτω ο κανονισμός μιλάει και για CACIB.

γενικά είναι στην κρίση του κριτή αν θα δώσει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τίτλο σε σκυλί

είχε τύχει σε φίλο μου με παγκ κριτής να δώσει CAC αλλά ούτε CACIB και ουτε BOB σε κανένα σκυλί

μήπως ακριβώς επείδη ήταν μόνος του δεν έδωσε το καλύτερο φυλής???????

brillians

Active Member
14 Ιουλίου 2008
33
0
ποιο κάτω ο κανονισμός μιλάει και για CACIB.

γενικά είναι στην κρίση του κριτή αν θα δώσει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τίτλο σε σκυλί

είχε τύχει σε φίλο μου με παγκ κριτής να δώσει CAC αλλά ούτε CACIB και ουτε BOB σε κανένα σκυλί

μήπως ακριβώς επείδη ήταν μόνος του δεν έδωσε το καλύτερο φυλής???????
αα

Last edited:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
μα γιατί να βάλει Πολύ Καλός???

ο κριτής έκρινε ότι είναι άξιος για εξαίρετος αλλά όχι για άλλο τίτλο.

αυτό εχεις μπερδέψει

το εξαίρετος είναι εξαίρετος

τίποτα παραπάνω , τίποτα παρακάτω