Ghelly vs Celine: παμε για under....

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Χρυσούλα, πριν ειπες ότι αν το εκανε η Νεφέλη, ακόμα θα το μετάνιωνε. Τίνι τρόπω εννοείς? Γιατι μετά το "μη" και το επιδεικτικό κατουρημα, σκέφτομαι τον περιορισμό εν είδη τιμωρίας ως λύση. Δεν μου ερχεται κάτι αλλο στο μυαλό, οπότε αν μπορείς ενα παραδειγματάκι... ε?
Όπως σου είχα πει πιο παλιά το πρώτο πράγμα που μαθαίνω στο κουτάβι είναι το "μη" και το όνομά του....

Όταν μαθαίνω το "μη" όπως φυσικά μου έχει δείξει ο εκπαιδευτής μου, πάντα έχει την έννοια του σου απαγορεύω να κάνεις κάτι.... και επιμένω σε μία συγκεκριμένη άσκηση ώστε να κατανοήσει ότι μονόδρομος είναι να βγάλει από το μυαλό του το ... αντικείμενο του πόθου. Είναι μία άσκηση με έντονη κυριαρχία δική σου πάνω σε κάτι που θέλει το κουτάβι.
Με τον τρόπο αυτό 1) μπαίνει κυριαρχία στο μη και 2) μαθαίνει την έννοιά του το κουτάβι.

Η Νεφέλη το ξέρει πολύ καλά το μη.... ξέρει πως την ώρα που θα ακουστεί* το μη ό,τι κάνει εκείνη τη στιγμή πρέπει να σταματήσει. (Σε ότι έχει να κάνει με άψυχα αντικείμενα πλέον το έχει 100%. Θέλει ακόμα δουλίτσα σε ό,τι έχει να κάνει το θέλω να πάω σε άλλο σκύλο....αλλά δεν είναι της παρούσης).
Στάνταρ θα της είχαν κοπεί τα πόδια με ένα αρκετά έντονο μη.... θα ακολουθούσε και ένας εξάψαλμός και μετά περιορισμός με κάποιο τρόπο σίγουρα.... π.χ. μείνε σε ένα σημείο για αρκετή ώρα....

Θα πρέπει να ρωτήσεις τον εκπαιδευτή που συμβουλεύεσαι να σου δείξει κάποια παρόμοια τεχνική.

* το μη το λες την ώρα που πάει να ανέβει στον καναπέ, όχι αφού την κατεβάσεις .... αλλιώς το timing είναι λάθος.

Last edited:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Με ποιον τρόπο?
Μην θεωρείς ότι αντιλαμβανόμαστε όλοι τον περιορισμό με τον ιδιο τρόπο. Πχ εγώ όπως το λες αντιλαμβάνομαι περιορισμό σε ενα μέρος απαξ και κάνει τη βλακεία να κατουρήσει σε μέρος που δεν επιτρέπεται, ώστε να συνδέσει το κατούρημα με την τιμωρία και να το σταματησει.
Θα δυσκολευτώ να σου περιγράψω τη εννοώ αλλά θα το κάνω για σένα :D

Το να τον περιορίζεις όποτε κάνει κάτι "κακό" τον τιμωρείς αφαιρόντας του κάποιες ελευθερίες. Ελευθερίες της οποίες έχεις παραχωρίσει εσύ στον σκύλο. Για παράδειγμα αν ο σκύλος αρέσκεται στο να κάθετε στον καναπέ τότε βάζοντας το σε crate του αφαιρείς κάποια προνόμια που του έχεις δώσει.

Το να γνωρίζει ο σκύλος τι εστί περιορισμό σημαίνει ότι στα πάντα έχουν τεθεί όρια. Τίποτα δεν δίνεται στον σκύλο απλόχερα και τίποτα δεν του ανήκει. Σε ένα τέτοιο σκυλί το να τον βάλεις στο crate για τιμωρία δεν καταφέρνει τίποτα γιατί δεν νιώθει ότι του αφαιρείς κάτι. Γιαυτό λέμε ότι τα "καλομαθημένα" σκυλιά δεν δέχονται εύκολα το crate, επειδί χάνουν πολλά μπαίνοντας σε αυτό.

Οπότε ένας σκύλος που καταλαβαίνει 100% το που βρίσκετε (βρίσκετε στο σπίτι σου) τότε θα το σκεφτεί δύο-τρεις φορές πριν κάνει κάτι. Για να το καταλάβει αυτό όμως θα πρέπει να νιώσει ότι υπάρχουν όρια... πάντα. Τώρα το πως βάζεις περιορισμούς είναι μεγάλη συζήτηση αλλά με λίγα λόγια πρέπει να του αφαιρέσεις την ελευθερία επιλογών.

Αυτό που έγραψες ότι την "μάλωσες" και πήγε ύπουλα να κάνει την ανάγκη της αλλού... αχ, αν την είχα εγώ :D

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Το νιντζακι ηρεμησε; ο τρελιαρης έκανε δεύτερη φορά μαρκάρισμα στο πάπλωμα. το θέμα είναι ότι ενώ μπορεί να φύγει κάθεται και γαβγιζει για να πάμε να τον δούμε.
Αρα το @@@@κι το κάνει από αντίδραση;

Πρώτο μέτρο δεν ξαναμπαίνει στο υπνοδωμάτιο

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Mεχρι τα 2.... κατουρησα εναν δερμάτινο καναπέ, εφαγα ενα χέρι ξύλο και το εκοψα... Χμ παραπλήσιο περιστατικό... και μάλιστα ο καναπές ηταν απέναντι από αυτόν της Σελιν... βρε λες?????????
Κατά μάνα, κατά κόρη! :)

Εμείς, όσο φοιτούσα στην Κρήτη, είχαμε μία μεγάλη φλοκάτη στο χρώμα του πάγου. Περιττό να σου πω ότι από τότε που ήρθε η Κιάρα η φλοκάτη αυτή έγινε ως επί το πλείστον κίτρινη! (τιπ: καθαρίζει, λευκαίνει, απολυμαίνει!)

Εγώ πάντως όταν ήταν μικρότερη και εκείνη και το Πατάκι μου και τα επέπληττα για τις ζημιές που έκαναν, τις έκαναν συχνότερα μετά. Οπότε, θέλει αδιαφορία! Είναι δύσκολο, το ξέρω πολύ καλά, αλλά πιάνει! Δοκίμασε πάντως αν θες, στο σημείο του καναπέ, λίγο πιπέρι που λέγαμε. Βάλτο σε χαρτοπετσέτα, ή κάπου, σε κάποια επιφάνεια και θα δεις πως δεν θα πλησιάζει καν! Εμένα τη φοβούνται τη μυρωδιά του :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Κατά μάνα, κατά κόρη! :)

Εμείς, όσο φοιτούσα στην Κρήτη, είχαμε μία μεγάλη φλοκάτη στο χρώμα του πάγου. Περιττό να σου πω ότι από τότε που ήρθε η Κιάρα η φλοκάτη αυτή έγινε ως επί το πλείστον κίτρινη! (τιπ: καθαρίζει, λευκαίνει, απολυμαίνει!)

Εγώ πάντως όταν ήταν μικρότερη και εκείνη και το Πατάκι μου και τα επέπληττα για τις ζημιές που έκαναν, τις έκαναν συχνότερα μετά. Οπότε, θέλει αδιαφορία! Είναι δύσκολο, το ξέρω πολύ καλά, αλλά πιάνει! Δοκίμασε πάντως αν θες, στο σημείο του καναπέ, λίγο πιπέρι που λέγαμε. Βάλτο σε χαρτοπετσέτα, ή κάπου, σε κάποια επιφάνεια και θα δεις πως δεν θα πλησιάζει καν! Εμένα τη φοβούνται τη μυρωδιά του :)
Κακομοιρα μου... αν η Σελιν το φάει θα ερθω να σε τσουρομαδήσω... θα γινει καυτερο το μωρο μου!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97