Floyd - miniature poodle

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Chloe ο Floyd είναι κούκλος και πριν και μετά το κομμωτήριο.:)
Έχω μία ιδιαίτερη σχέση με τη φυλή, μιας και ήταν η πρώτη που έζησα μαζί της σαν παιδί πριν πολλά (μα πάρα πολλά:D) χρόνια

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Πραγματικα πανεμορφος!:)
Νομιζα θα του εκανες continental clip το οποιο ειναι λιγο καπως...:D Μου αρεσουν περισσοτερο να, λιγο, ετσι μαλλιαρα τα πουντλακια οπως ξαναειπα οποτε αφου ειναι ακομη μαλλιαρος ειναι κουκλος. :D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
continental clip
Παλιότερα μου φαινόταν τόοοοσο παράξενο! Μπορώ να πω ότι μου προκαλούσε και απέχθεια.
Πλέον, αν και δεν νομίζω να το κάνω ποτέ στον μικρό, μου φαίνεται έως και επιβλητικό, ιδιαίτερα σε έναν standard, μυώδη αρσενικό.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Μα δεν είμαστε groomers, άλλωστε αν δεις και στο πρότυπο κατά FCI ως αποδεκτά κουρέματα αναφέρονται τα lion, modern και english! Ούτε continental ούτε τίποτα. Κατά ΑKC τώρα "A Poodle under 12 months may be shown in the "Puppy" clip. In all regular classes, Poodles 12 months or over must be shown in the "English Saddle" or "Continental" clip. In the Stud Dog and Brood Bitch classes and in a non-competitive Parade of Champions, Poodles may be shown in the "Sporting" clip. A Poodle shown in any other type of clip shall be disqualified"

Οπότε πιάσ το κανίς και κούρευτο.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Ερώτηση άσχετου:
Με το να παρουσιάζεται ένα σκυλί κουρεμένο σε έκθεση...δεν αλλοιώνονται προς το καλύτερο ή το χειρότερο τα χαρακτηριστικά του?
Ένας καλός Groomer....δεν μπορεί να καμουφλάρει ένα σκυλί και να κλέψει αποτέλεσμα?
Η στα εκθεσιακά στυλ είναι υποχρεωμένος να αφήνει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά να φαίνονται?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Τα εκθεσιακά κουρέματα των κανίς είναι, ας πούμε, εμπνευσμένα απ' αυτά που τους έκαναν οι κυνηγοί που τα χρησιμοποιούσαν ως παπιόσκυλα, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά, πιο ασφαλή και πιο ορατά στο νερό.

Ο groomer να "κλέψει" όχι φυσικά, αφού ο κριτής δεν βλέπει μόνο το σκυλί, αλλά το πιάνει κιόλας έτσι? Τη δομή των οστών του σκύλου δεν την κρύβεις. Από κει και πέρα με το κούρεμα αναδεικνύεις τα καλά σημεία του σκύλου και κρύβεις τα ελαττώματά του - τουλάχιστον ένας καλός groomer αυτό κάνει.

Και εννοείται ότι όλα τα μακρύτριχα γκρουμάρονται όμορφα, ώστε να αναδεικνύεται ο σκύλος!

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
να το κανεις ειναι μια ομορφη εμπειρεια και για σενα και για τον σκυλακο .
Δεν ξερω το μεγεθος αυτο εχει καποιο grooming ειδικο οπως τα standard για να κατεβει στην εκθεση ξερεις να το κανεις?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Ναι πρέπει να κουρεύονται σύμφωνα με αυτά που ορίζει το πρότυπο.
Αν ξέρω? Όχι βέβαια :D γι' αυτό υπάρχουν οι άνθρωποι που ξέρουν.
Θέλω να μάθω όμως...
Ωστόσο, δεν θέλω τώρα να πειραματιστώ πάνω στον μικρό και να τον κάνω χάλια.
Κάτι μου λέει πως ο μεγάλος θα την πληρώσει (που έχει ο καημένος υποστεί διάφορα αποτυχημένα κουρέματα).
Στην πραγματικότητα κι αυτού το μαλλί, παρ' ότι γεράκος, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θέλω και να σταματήσω να τον κουρεύω έξω, για να στρεσάρεται όσο γίνεται λιγότερο.

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
οποτε θα πρεπει σιγα σιγα να μαθεις να τον στηνεις και το καλυτερο ειναι πανω σε καποιο τραπεζι
γιατι τα μικρα πουντλ στηνονται σε τραπεζι να τον μαθεις οσο ειναι νωρις για να εξοικειωθει με την διδικασια του τραπεζιου
και χτενιζονται στο τραπεζι

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Ναι στο τραπέζι τον χτενίζω.
Η αλήθεια είναι ότι, επειδή δεν είχα και πολύ την έκθεση στο μυαλό μου, δεν του έχω δείξει το στήσιμο και είναι λίγο αντιδραστικός. Αλλά είναι ξύπνιος, δεν θα αργήσει να το μάθει κι αυτό :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul