Eρωτήσεις για εκπαίδευση κουταβιού - διατροφή

Christina27

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
44
5
39
Επειδή φιμώθηκα τη τελευταία φορά ρωτώντας το παρακάτω κείμενο και δεν κατανοώ γιατί, ας μου στείλει κάποιος μήνυμα να μου πει γιατί, έστω!

Ξαναρωτώ ότι είχα ρωτήσει σε προηγούμενο Post και θα με ενδιέφερε να ανταλλάξουμε απόψεις απο owners ΜΟΝΟ και όχι εκτροφείς. Ευχαριστώ πολύ!

"Καλημέρα σε όλους.

Είμαι νέα στο forum, καθώς πρόσφατα απέκτησα ένα αρσενικό κουταβάκι golden retriever. Είναι τώρα 3 μηνών.

Πολύ ζωηρός, εννοώντας γεμάτος ενέργεια, Γενικώς έχει πολύ καλό χαρακτήρα αλλά επειδή είναι κουτάβι κάνει τα κλασσικα.. δαγκώνει τα πάντα (όχι εμάς), παρόλο που του έχουμε πάρει ότι υπάρχει εκεί έξω για τα δόντια του. Μόνο ένα κόκκαλο του αρέσει, από κέρατο ελαφιού. Μας έχει φάει παντόφλες, το κάτω μέρος πολυθρόνας, μολύβι ματιών το οποίο το εκκένωσε την ίδια μέρα με χρώμα που είχε το μολύβι βυσσινί-ματζέντα... τρώει φύλλα από τη κοντή τη λεμονιά που έχουμε, χώματα, την μοκέτα μας, ρούχα μας, σημαντικά χαρτιά... αυτά μέχρι στιγμής. Τι να κάνουμε?

Στη βόλτα, μουλαρώνει και δεν σηκώνεται με τίποτα! Πρέπει να αρχίζω να τρέχω και τότε αυτός σηκώνεται και τρέχει με χαρά! Δεν είναι βολικό να μουλαρώνει καθώς διασχίζουμε τον δρόμο π.χ. και αναγκαστικά τον τραβάω.. το οποίο είναι λάθος. Φοβάται το ασανσέρ, δεν μπαίνει μέσα, τον παίρνουμε αγκαλιά για να μπούμε και τον αφήνουμε όταν μπούμε. Έχουμε προσπαθήσει με λιχουδιά, έχουμε κάτσει στα γόνατα στο ασανσέρ, τίποτα! Τον πάμε βόλτα κάθε φορά που τρώει. Πρωί - πριν τη δουλειά, απόγευμα-μόλις γυρίσουμε και βράδυ.
Καμμιά φορά φαίνεται εξουθενομένος, αλλά πιστεύουμε του κάνει καλό γιατί ασκείται. Έχετε κάτι να προτείνετε?

Με τη τροφή είχαμε και έχουμε θέμα! Όταν τον πείραμε, του είχαμε μια τροφή, που μας προτείνανε η οποία βγήκε τζίφος. bewi dog-puppy λεγόταν, τον πήγε νερό και εμείς δε ξέραμε τι έφταιγε.. τελικά ήταν η τροφή. Την αλλάξαμε και πήγαμε στις τοπ της αγοράς, ψάχνοντάς το πάρα πολύ! orijen... ακόμα χειρότερα, μετά acana... μια μεσαία κατάσταση... παράλληλα του δίναμε και μια ολιστική η οποία βλέπαμε ότι του καθόταν καλά... την sam's field και του συνεχίζουμε 2 μήνες τώρα. Το θέμα είναι πως δε τη πολυ-τρώει, γενικά την τρώει με το ζόρι.. και τα 3 γεύματα μέσα στην ημέρα. Μιας και θέλαμε να του δείνουμε και λιγο απο μαγειρευτό, προσπαθήσαμε πολλές φορές ρυζάκι βραστό σκέτο με κοτόπουλο βραστό σκέτο, μέσα στη τροφή... πάλι δεν καιγόταν και τόσο.. και τον πήγαινε ψιλο-νερό.

Το θέμα είναι πως είναι αδύνατος.. πριν 2 εβδομάδες που πήγαμε για το προτελευταίο εμβόλιο ζύγιζε 6,5κιλά.... και είναι 3μηνών, φαίνεται γενικά αδυνατούλης...

photo hosting sites

έχετε υπόψην κάποια τροφή, καλή όσο αυτές που προανέφερα ή να μου δώσετε κάποια συμβουλή τι άλλο να κάνω στο θέμα της τροφής? Γενικά λιχούδης είναι με όοοοοοολα τα υπόλοιπα φαγητά, εννοείτε δεν του δέινουμε.. π.χ μυρίζει σοκολάτα τρελένεται! Ή κανένα ινδικό, κινέζικο πιάτο ξέρω γω... Του πέρνουμε λιχουδιές για να τον εκπαιδευουμε.

Με την εκπαίδευση έχουμε μάθει πολύ καλά το "κάτσε" και το όνομά του... Το "μη" δεν θέλει να το καταλάβει επιμένει! Καμμιά άποψη?

Επίσης πόσο καιρό θα του πάρει μέχρι να μάθει να μην τα κάνει μέσα? Είμαστε στη 2η εβδομάδα που τον βγάζουμε έξω.

Αυτά :)

Eυχαριστώ εκ των προταίρων!

Χριστίνα"

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Crate έχετε? Αν όχι να πάρετε! Θα μπαίνει μέσα το βραδυ και όταν λείπετε (αρχικά ξεκινάτε με μικρή παραμονή και αυξάνεται σταδιακά). Θα σας βοηθήσει πολύ και με το θέμα της τουαλέτας αλλα και με το ανεξέλεγκτο μασούλημα!

Για το θέμα της βόλτας, θα κάνετε μικρές βόλτες και πολλές. Οχι 3 και μεγάλες. Και δε πρέπει να κουράζεται πολύ αλλα θα σας βοηθήσει στη τουαλέτα.

Όταν τα κάνει έξω εννοείται πανηγυρίζουμε, λεμε μπράβο, δίνουμε λιχουδιές κτλ. Για το μουλάρομα που λες τσεκαρεις λιγο με το λουρακι και εχε μαζι σου λιχουδιες! Θα τον παροτρύνεις να περπατάει. Το ίδιο και στο ασανσερ! Εκεί χρειάζεται υπομονή και επιμονή! Εννοείται πως δε τον μαλώνεις αλλα επιβραβεύεις!

Για τη τροφή επειδή έχεις αλλάξει αρκετές και δεν κάνει, συνέχισε με αυτή που έχεις αλλα εφοσον σου λεει και ο κτηνίατρος οτι ειναι καλος μην ανησυχεις. Καλυτερα λεπτός παρά βαρυς με τρομερή επιβάρυνση στις αρθρώσεις του. Αν δεις οτι δεν του ταιριάζει (διάρροια ή μαλακα κακά, κακη αναπνοή, ξηροδερμία, ή αν του πεφτει πολύ τριχα) τοτε το βλέπεις μηπως αλλάξεις. Αλλά οχι ακομα! Είναι 3 μηνών και εχει αλλαξει ήδη πολλες

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
το παραχαιδευεις το ζωο.φυσικα κ θα το τραβηξεις οταν μουλαρωσει,φυσικα κ θα το βαλεις με το ζορι στο ασανσερ.ουτε παρακαλια ,ουτε τιποτα..μπηκα εγω,θα μπεις κ εσυ κ τελος.μην μασας με τον σκυλο.

απο τροφες ,αν του εκατσε αυτη,συνεχισε με αυτην κ δινε κ λιγο μαγειρευτο.λαπαδακι ρυζι,κανα κοτοπουλακι,κανα ψαρακι,κανα βραστο μπροκολακι,καροτακι..στην εκπαιδευση θα χρησιμοποιεις ,αν την κανεις με κροκετα,απο την συνολικη ,καθημερινη του ποσοτητα.διαφορετικα θα καταληξει χοντρος!να εχεις στο νου σου να το εχεις ελαφρυ το ζωο.κ καλυτερα νιατα,αλλα κ καλυτερα γεραματα!μην προσπαθεις να το μπουκωνεις πιτογυρα! :p

γενικα στις βολτες,οπως σου ειπε κ η μανιτσα πιο πανω,μην τον τεντωνεις!κανε αντι για 3,4 βολτες πχ,μικροτερες.

μην το φοβασαι το ζωο,δεν θα παθει τιποτα αν το ζορισεςι για κατι που θες κ δεν θελει αυτο,ουτε αν το μαλωσεις.το μη δεν προκειται να το μαθει με χαμογελα.πρεπει να του δειξει αυστηρα οτι δεν σου αρεσει κατι,αλλα δεν χτυπας φυσικα.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
:)

Διαβασα ομολογουμενως με μεγαλο ενδιαφερον το προηγουμενο θεμα :)

Παμε λοιπον

1) Τα σκυλια οπως ολοι ξερουμε δεν εχουν χερια,το στομα τους λοιπον λειτουργει ως τετοιο,τουτεστιν με αυτο γνωριζουν κ ανακαλυπτουν τον κοσμο,γιαυτο θελουν ολα να τα βαλουν στο στομα τους,να νιωσουν την υφη,την μυρωδια,να καταλαβουν τι ειναι...συν οτι σε αυτες τις ηλικιες (εξαρταται) αλλαζουν κ τα δοντακια τους κ καπως πονανε με ολη αυτη την διαδικασια το να δαγκωνουν κατι σκληρο τα καταπραυνει,γιαυτο καλο ειναι να προμηθευομαστε με κοκκαλα κ καταλληλα μασουλητηρια να τους δινουμε να ασχολουνται αλλα κ να μην μας καταστρεφουν το σπιτι.
Απο κει κ περα,υπομονη,υπομονη,υπομονη (φαση ειναι κ θα περασει)
Τα δοντακια καθως τα αλλαζουν θα τα βρισκεις κατω,εαν παλι οχι μην θορυβηθεις,πολλες φορες τα καταπινουν
εγω εχω ακομη τους μωρουδιακους της κυνοδοντες οπως κ την πρωτη της τουφα...:X3:

2)Ειναι μικρος,ΠΟΛΥ μικρος,κ ειναι λογικο να φοβαται,να του δωσετε χωρο κ χρονο να προσαρμοστει (κ μενα ΝΑ της πηγαινε οταν ηταν κουταβα με το ασανσερ,τωρα πια παει κατευθειαν να μπει μεσα...βαριεται να ανεβει απτα σκαλια :cautious:) να μην τον πιεζεται ουτε καταπιεζεταιι,εχετε μπροστα σας μηνες για να του μαθετε τα παντα.
Την ασκηση βγαλτε την κατευθειαν απτο μυαλο σας,θα του καταστρεψετε τα κοκκαλα,αυτος ειναι στην αναπτυξη...αν θυμαμαι καλα βγαινουμε για καθε μηνα 5 λεπτα (δλδ εσεις ειστε 3 μηνων αρα 15 λεπτα)
ΟΧΙ γλυστερες επιφανειες,ΟΧΙ σκαλια,ΟΧΙ εξουθενωτικη ασκηση!

3)Sams field ειναι μια καλη τροφη,αν κ υπηρξαν παραπονα οτι χανουν κιλα τα σκυλια,στα ιδια λεφτα,λιγο παραπανω λιγο παρακατω,υπαρχουν πολλες αξιολογες τροφες,στο φορουμ υπαρχουν ΑΠΕΙΡΑ θεματα που εχουν να κανουν με την ξηρα.
Σε εμας εκατσεπαρα πολυ καλα η Fromm Gold πχ τοτε κ εχω να το λεω,αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα κατσει καλα κ σε σας,καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος...γιαυτο θα ηταν καπως ατοπο να σου προτεινουμε...σαφεστατα ομως κ μπορεις να βρεις κατι σαν λιστα πχ με αυτες που θεωρουνται καλυτερες!
Εαν παλι ενδιαφερεσαι να του μαγειρευεις,πρεπει να ριξεις αρκετο διαβασμα να μαθεις τι επιτρεπεται κ τι οχι (κ θα ανακαλυψεις οτι υπαρχουν ΠΟΛΛΑ που απαγορευονται δια ροπαλου να τα δινουμε σε ενα σκυλι που δεν το βαζες με τον νου για κανενα λογο...) προκειμενου να του προσφερεις μια ισορροπημενη διατροφη!

4) Στην εκπαιδευση ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΠΙΜΟΝΗ & ΑΓΑΠΗ ...κ θαχεται χρονια μπροστα σας ολοκληρα για να εκπαιδευεται ο ενας τον αλλον...γιατι μια εντολη δεν ειναι "αιντε την εμαθε,τελος" παρα μια πραγματικα δια βιου μαθηση!

5) Εμενα επρεπε να παει 5 μηνων για να το εμπεδωσει οτι πρεπει να τα κανει μονο εξω,εντωμεταξυ ειχε κανει 2 σπιτια μπ@@$#λο...χαλαλι της ομως...κ εκει θα πρεπει να δειξετε επιμονη κ επιμονη κ συνοχη

Οτι αλλο θες ελευθερα ;)

Κατα ταλλα να τον χαιρεστε κ μακαρι να ναι υγιης κ ευτηχης για πολλα πολλα χρονια ακομη!

Christina27

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
44
5
39
Crate έχετε? Αν όχι να πάρετε! Θα μπαίνει μέσα το βραδυ και όταν λείπετε (αρχικά ξεκινάτε με μικρή παραμονή και αυξάνεται σταδιακά). Θα σας βοηθήσει πολύ και με το θέμα της τουαλέτας αλλα και με το ανεξέλεγκτο μασούλημα!

Για το θέμα της βόλτας, θα κάνετε μικρές βόλτες και πολλές. Οχι 3 και μεγάλες. Και δε πρέπει να κουράζεται πολύ αλλα θα σας βοηθήσει στη τουαλέτα.

Όταν τα κάνει έξω εννοείται πανηγυρίζουμε, λεμε μπράβο, δίνουμε λιχουδιές κτλ. Για το μουλάρομα που λες τσεκαρεις λιγο με το λουρακι και εχε μαζι σου λιχουδιες! Θα τον παροτρύνεις να περπατάει. Το ίδιο και στο ασανσερ! Εκεί χρειάζεται υπομονή και επιμονή! Εννοείται πως δε τον μαλώνεις αλλα επιβραβεύεις!

Για τη τροφή επειδή έχεις αλλάξει αρκετές και δεν κάνει, συνέχισε με αυτή που έχεις αλλα εφοσον σου λεει και ο κτηνίατρος οτι ειναι καλος μην ανησυχεις. Καλυτερα λεπτός παρά βαρυς με τρομερή επιβάρυνση στις αρθρώσεις του. Αν δεις οτι δεν του ταιριάζει (διάρροια ή μαλακα κακά, κακη αναπνοή, ξηροδερμία, ή αν του πεφτει πολύ τριχα) τοτε το βλέπεις μηπως αλλάξεις. Αλλά οχι ακομα! Είναι 3 μηνών και εχει αλλαξει ήδη πολλες
Έχουμε crate ναι και ήδη το χρησιμοποιούμε έτσι, οπότε κάνουμε θεωρώ και το σωστό. Άρα συνεχίζουμε έτσι. Και με τη τουαλέτα έξω όταν κάνει, κάνουμε ότι αναφέρεις, απλώς προσπαθούμε να του περάσουμε τη λογική, μόλις φάει θα πρέπει να τον βγάλουμε έξω για την ανάγκη του, μάλλον χρειάζεται να του δώσουμε λίγο χρόνο περισσότερο, επειδή είναι ακόμα μικρούλης πιστεύεις? Μήπως το κάνουμε λάθος έτσι?

Εχτές διαβάζοντας κάποια λίγα σχόλια, τον έβγαλα μια βόλτα. Παρατήρησα ότι όταν σταμάταγε, αντιστεκόταν, δε με τράβαγε απλά καθόταν και δεν ήθελε να ξεκινήσει. Ήταν βόλτα κοντά 20 λεπτά. Παρατήρησα επίσης πως ήθελε μια συγκεκριμένου ΄τύπου παρότρυνση, με το να τον χαϊδέψω! Σα να ανέβαινε το ηθικό του και αν ένιωθε έτσι ασφάλεια! Με τα treats Που δοκιμάζω σε κάθε βόλτα, πάντα εχω μαζί, λίγα πράγματα.. τι του βάζω μπροστά στη μουρίτσα του, τι του κουνάω όλο το σακουλάκι... αντε να σηκωθεί εκείνη τη στιγμή, μετά από 5 μετρα παλι ίσως σταματήσει. Με το λουρί δηλαδή να τραβήξω στιγμιαία λίγο?

Με τη τροφή συμβαίνουν όλα όσα προτοείπα αλλά επίσης να προσθέσω πως τελευταία χάνει πολύ τρίχα όντως.

Σε ευχαριστώ πολύ this time! :)

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
μην το φοβασαι το ζωο,δεν θα παθει τιποτα αν το ζορισεςι για κατι που θες κ δεν θελει αυτο,ουτε αν το μαλωσεις.το μη δεν προκειται να το μαθει με χαμογελα.πρεπει να του δειξει αυστηρα οτι δεν σου αρεσει κατι,αλλα δεν χτυπας φυσικα.
Το ΜΗ μαθαίνεται με χαμόγελα, αγάπη και υπομονή, όπως όλες οι εντολές.
Δεν χρειάζεται να είσαι καθόλου αυστηρός μαζί του.

To "δεν θα πάθει τίποτα" είναι σχετικό όπως και το "ζόρισμα".

• Like
Reactions: Estranged

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
όταν φοβάται να μη στο ασανσερ νομίζω οτι καλό θα ειναι να μη το μαλώσουν! Αυτό λεω... Αντίθετα παρότρυνση χρειάζεται!

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Επειδή φιμώθηκα τη τελευταία φορά ρωτώντας το παρακάτω κείμενο και δεν κατανοώ γιατί, ας μου στείλει κάποιος μήνυμα να μου πει γιατί, έστω!

Ξαναρωτώ ότι είχα ρωτήσει σε προηγούμενο Post και θα με ενδιέφερε να ανταλλάξουμε απόψεις απο owners ΜΟΝΟ και όχι εκτροφείς. Ευχαριστώ πολύ!
στου κουφου την πορτα οσα θελεις βροντα

ΥΓ ειμαι ο εκτροφεας απο πριν με το ενα και μοναδικο σκυλο . αρσενικο , με καταλαβες γμτ σου ,

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Μικρές βόλτες! Θέλει να νιώσει ασφάλεια και ενθάρρυνση απο εσάς! Εφόσον μουλαρονει στα 5 λεπτά συνεχίζεις, όσο περπατάει εσυ ξεκινάς τα μπράβο κτλ! Όταν σταματάει στιγμιαία τραβάς το λουρί (ασκείς ελάχιστη πίεση) και έχε και τη λιχουδιά ευκαιρη! Και παλι χάδι και παλι μπράβο και συνεχιζεις ετσι! Και μικρότερη των 20 λεπτών βόλτα δε πειράζει! Είναι 3 μηνών! Θέλει χρόνο! :)

• Like
Reactions: Christina27

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Δεν ανέφερα κάτι για εκτροφέα. Θα σε παρακαλούσα να αρκεστείς μόνο σε αυτό που διαβάζεις. Ευχαριστώ.
Δεν προβλέπεται. :p
Όσο δεν αντιβαίνω τους κανόνες του φόρουμ, μπορώ να ρωτάω ότι θέλω.
Ειδικά όταν κάποιος κάνει το Κινέζο, μου δημιουργούνται εμμονές.
Να συνεχίσω λοιπόν μέσα στους κανονισμούς του φόρουμ, και στην λογική ότι το πιάνουμε το πράγμα απ την αρχή όπως εσύ θέλησες.
Γιατί δεν απευθύνεσαι κατ αρχάς στον εκτροφέα σου για τα συγκεκριμένα προβλήματα?

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
το πεκινουά μου για δύο μήνες το πήγαινα βόλτα με το ζόρι, έτσι μουλάρωνε και δεν κουνιόταν, το περίμενα κάναμε λίγο ακόμα και φτου κι από την αρχή, ένα τετράγωνο μισή ώρα... τώρα ακούει βόλτα και αλυχτάει σα λύκος... και θα μάθει και θα κάνει σαν τρελό για βόλτα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αλλιώς !
Τώρα όσον αφορα τα μη και τα όχι βλέπεις ότι ο καθένας έχει δική του τακτική , άλλοι πιο αυστηροί και άλλοι λιγότερο, σκέψου εσύ τι εκπαιδευτική γραμμή θες να ακολουθήσεις και ξεκίνα, αν δεις ότι δεν ανταποκρίνεται και θέλει άλλο τρόπο δοκίμασε το και δες τι του ταιριάζει καλυτερα.

• Like
Reactions: Christina27

Christina27

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
44
5
39
Δεν προβλέπεται. :p
Όσο δεν αντιβαίνω τους κανόνες του φόρουμ, μπορώ να ρωτάω ότι θέλω.
Ειδικά όταν κάποιος κάνει το Κινέζο, μου δημιουργούνται εμμονές.
Να συνεχίσω λοιπόν μέσα στους κανονισμούς του φόρουμ, και στην λογική ότι το πιάνουμε το πράγμα απ την αρχή όπως εσύ θέλησες.
Γιατί δεν απευθύνεσαι κατ αρχάς στον εκτροφέα σου για τα συγκεκριμένα προβλήματα?
Πραγματικά δεν έχω χρόνο για χάσιμο. Όσο και να χτυπιέσαι να τρολάρεις, τη χάρη να αλλάξει το θέμα της συζήτησης δε θα στη κάνω. Τον κινέζο προφανώς και δεν κάνω, απλά απαξιώ να ασχοληθώ με το άτομό σου. Αντιθέτως όμως εσύ τον κάνεις, γνωρίζοντας ακριβώς από το παρακάτω thread
την όλη συζήτηση: http://www.dogforum.gr/community/threads/Κουτάβο-ερωτήσεις-help.31609/

Απορώ που τέτοια όρεξη πραγματικά, δεν έχεις να κάνεις κάτι καλύτερο? Καλά μυαλά εύχομαι και απόκτηση συνείδησης σύντομα.

Christina27

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
44
5
39
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Μόλις γυρίσω σπίτι θα μελετήσω προσεχτικά ότι προτείνει ο καθένας. Να 'στε καλά! :barefoot::love:

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Σχετικό με το θέμα....ελλιπής κοινωνικόποίηση που πέφτει στις δικές σου πλάτες γιατί το κουτάβι δεν έμεινε με τους γονείς του αρκετά...κάτι που είναι ασυνείδητο....

Όχι πολλές δοκιμές...αν κάτι δεν λειτουργεί πάρτε εκπαιδευτή...όχι άλλα λάθη στη πλάτη του μωρού....

• Like
Reactions: Estranged

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Δεν τρολάρω καθόλου.
Το (νέο)θέμα σου θα το διαβάσουν κι άλλοι άνθρωποι που θα μπούνε, και πρέπει να διαβάσουν αυτά που αρνείσαι να καταλάβεις.

Σωστός τρόπος απόκτησης καθαρόαιμου σκύλου είναι από υπεύθυνο εκτροφέα, και όχι από πετσοπ, εισαγωγείς και εκτροφείς της πίσω αυλής.
Αν δεν υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον για κάποια φυλή, η καλύτερη λύση παραμένει η υιοθεσία ενός αδέσποτου.

Christina27

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
44
5
39
Δεν τρολάρω καθόλου.
Το (νέο)θέμα σου θα το διαβάσουν κι άλλοι άνθρωποι που θα μπούνε, και πρέπει να διαβάσουν αυτά που αρνείσαι να καταλάβεις.

Σωστός τρόπος απόκτησης καθαρόαιμου σκύλου είναι από υπεύθυνο εκτροφέα, και όχι από πετσοπ, εισαγωγείς και εκτροφείς της πίσω αυλής.
Αν δεν υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον για κάποια φυλή, η καλύτερη λύση παραμένει η υιοθεσία ενός αδέσποτου.
Και εγώ άνθρωπος που μπήκα είμαι. Εσύ που θες να είσαι ο "καλός" ο άνθρωπος που όλα τα ξέρει, όπως υποστηρίζεις, άνοιξε ένα thread pinned και πες τα εκεί έχεις το κάθε δικαίωμα. Όποιος θέλει θα τα διαβάσει.

Δε μπορείς να επιβάλεις τη γνώμη σου πουθενά. Πόσο μάλλον όταν είναι κακοπροαίρετη.

Λυπάμαι αλλά όσο συνεχίζεις το δικό σου βιολί δεν μου απομένει τίποτα άλλο απο το να σε προσπεράσω στο επόμενο ποστ σου. Το ίδιο θα κάνουν και άλλοι που θα τους ενδιαφέρει το θέμα αυτό. Γιατί θα έχουν μόλις επίσης αποκτήσει ένα κουτάβι.

Ά! επίσης αν είσαι εκτροφέας και εσύ, πες μου την επωνυμία σου, για το καλό όλων μας. Bye!

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Το ίδιο θα κάνουν και άλλοι που θα τους ενδιαφέρει το θέμα αυτό. Γιατί θα έχουν μόλις επίσης αποκτήσει ένα κουτάβι.
Αυτό ακριβώς είναι το θέμα..... Οι περισσότεροι ρωτούν αφού αποκτήσουν το κουτάβι.
Δεν νομίζεις ότι θα έπρεπε να ρωτούν και 5 πράγματα πριν το αποκτήσουν;