Eπιλογή σκύλου για παιδί με προβλήμ. συμπεριφοράς

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλησπερα. Έχω ενα παιδι 5 χρονων στο οικογενειακο περιβαλλον,το οποιο λογω ασχημων καταστασεων στην οικογενεια,εχει διαφορα θεματα.Πηγαινει σε παιδοψυχολογο,σε λογοθεραπευτη και εργοθεραπευτη.Ηταν επιθετικο,με εντονη διασπαση προσοχης,κτλ. Η βελτιωση μεγαλη,αλλα τα θεματα υπαρχουν ακομα.

Οταν καθισα μια μερα και παιξαμε αρκετη ωρα,καταλαβα οτι ειναι ενα παιδι υπεραισθητο,ευθικτο,με πολλη ενεργεια που εκδηλωνει επιθετικοτητα οταν δεν μπορει να εξηγησει στον αλλο την αναγκη του και να γινει αποδεκτη.Συνεργαζεται στο παιχνιδι και του αρεσουν οι ευθυνες.Θελει να ηγειται.

Προτεινα στη μαμα σε λιγα χρονια να υιοθετησουν ενα σκυλο.Σε τετοιες περιπτωσεις,οταν ο γονιος ειναι υπευθυνος,η παρουσια ενος σκυλου μονο καλο μπορει να κανει.Το παιδι γινεται υπευθυνο,νιωθει οτι αποκτα ενα φιλο,κτλ...,μη τα λεω τωρα.Ξερετε.

Ρωτησε λοιπον η μαμα τους ειδικους που βλεπουν το παιδι και συμφωνησαν ομοφωνα οτι με λιγη προετοιμασια του παιδιου,θα το βοηθουσε ενα κατοικιδιο απο τωρα,ποσο μαλλον ενας σκυλος.

Με εβαλαν λοιπον σε διαδικασια ευρεσης σκυλου.
Τους ειπα να διαλεξουν απο ρατσα που μπορουμε σχετικα να προβλεψουμε το χαρακτηρα του σκυλου(χρειαζεται ενα σκυλο πραο και ευκολα εκπαιδευσιμο) και να μην ειναι εντελως κουταβι. 8-9 μηνων καλα θα ειναι,μη του βγαλει το παιδι κανενα ποδι.Α!επισης να ειναι μικροσωμο,ωστε το παιδι να μπορει επειτα απο καποιο διαστημα να το βγαζει βολτα και να μην ειναι σκυλος της μαμας.

2-3 ατομα που ρωτησα,μου προτεινα το king charles cavalier ή spaniel.Απο τα λιγα που διαβασα,ειναι πολυ φιλικο,ιδιαιτερα εκπαιδευσιμο,ευπροσαρμοστο και εξαιρετικο με τα παιδια.

Τι λετε;Καποια αλλη ρατσα;Καποιος κινδυνος για το ζωο ή το παιδι που δε φανταστηκα;Γνωμες...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλως σας βρηκα.

Γιατι ενα αδεσποτο(το πρωτο που σκεφτηκα ηταν),δε γνωριζεις τι χαρακτηρα θα βγαλει και το παιδι χρειαζεται συγκεκριμενο χαρακτηρα σκυλου.Οχι ηγετικο ή κυριαρχικο.Τωρα θα μου πεις,εχει να κανει με το πως θα μεγαλωσει,αλλα για παραδειγμα,δεν μπορεις να περιμενεις ενα μολοσσο να εχει την ενεργεια του γερμ.ποιμενικου,κτλ

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Καλως την.
Γιατι πρεπει να ειναι καθαροαιμο?
για να εχει προβλεψιμο χαρακτηρα ισως?για να εχει μεγαλωσει σωστα?
για να ελαχιστοποιησουν τα πιθανα προβληματα συμπεριφορας-υγειας?
για να υπαρχει εφ ορου ζωης υποστηριξη απο τον εκτροφεα?
συμφωνω με το king charles cavalier,αλλα θελει μεγαλη προσοχη στον εκτροφεα..
και κανισακι θα κοιτουσα..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως σας βρηκα.

Γιατι ενα αδεσποτο(το πρωτο που σκεφτηκα ηταν),δε γνωριζεις τι χαρακτηρα θα βγαλει και το παιδι χρειαζεται συγκεκριμενο χαρακτηρα σκυλου.Οχι ηγετικο ή κυριαρχικο.Τωρα θα μου πεις,εχει να κανει με το πως θα μεγαλωσει,αλλα για παραδειγμα,δεν μπορεις να περιμενεις ενα μολοσσο να εχει την ενεργεια του γερμ.ποιμενικου,κτλ
Και γιατι ενα ενηλικο σκυλι απο καταφυγιο δε μπορει να τα εχει αυτα?

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
συμφωνα με την ηληκία που ψάχνει 8-9 μηνων τα παραπανω που αναφερεις μπορεί να τα αναγνωρίσει κάποιος εμπειρος στο θέμα και σε ενα ημιαιμο υπαρχουν πολλά καταφυγια και οργανισμοί που ασχολουνται ( Δεν θυμάμαι την ομάδα που εκαναν παρουσίαση σε παιδια περσι στο Γκαζυ στην μικροπολις αν μπορεί κανενας να βοηθησει )......

Το θέμα είναι λεπτό και θέλει και μεγαλη βοήθεια και από την μαμα ειδικά στην εκπαιδευση του σκύλου ειδικά αν το παιδί βγαζει επιθετικότητα

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
σωστα,μου ειπαν και για κανισακι,αλλα ειναι πιο σοβαρο σκυλι και θα θελαμε καποιο σκυλι πιο παιχνιδιαρικο.
καλα,εγω δεν θεωρω οτι ειναι και πολυ σοβαρα τα κανις,ουτε και πολυ παιχνιδιαρικα τα κινγκ τσαρλς..
παντως σκεφτειτε πως 5 ετων ειναι μικρο το παιδι και εαν εχει ΚΑΙ επιθετικοτητα περισσοτερη απο το φυσιολογικο της ηλικιας (που την εχει,γι αυτο και κανουμε το θεμα τωρα),χρειαζεται ενα σκυλι που εχει λιγοτερες πιθανοτητες να αναπτυξει φοβιες κι εγω πιστευω πως το κανις πλησιαζει περισσοτερο σε χαρακτηρα αυτο ,παρα το κινγκ τσαρλς..
οπως και να χει,πρεπει να ειναι απο σωστο εκτροφεα ωστε να υπαρχει επαφη παντα μαζι του ανα πασσα στιγμη και οπωςδηποτε τους γονεις σε επιφυλακη ,εχοντας την αποκλειστικη ευθυνη του σκυλου.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
οπως και να χει,πρεπει να ειναι απο σωστο εκτροφεα ωστε να υπαρχει επαφη παντα μαζι του ανα πασσα στιγμη και οπωςδηποτε τους γονεις σε επιφυλακη ,εχοντας την αποκλειστικη ευθυνη του σκυλου.
Αμαλια,η γαλαζιο τα εξηγησε αψογα:)

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Εχω ακουσει οτι σε παιδια με αυτισμο και ADHD προτεινουν γκολντεν ριτριβερ.Θα πρεπει να ψαξεις ειδικα για κατοικιδια που χρησιμοποιουνται για υποστηριξη θεραπειας.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Εχω ακουσει οτι σε παιδια με αυτισμο και ADHD προτεινουν γκολντεν ριτριβερ.Θα πρεπει να ψαξεις ειδικα για κατοικιδια που χρησιμοποιουνται για υποστηριξη θεραπειας.
μηπως εννοεις λαμπραντορ?

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
παιδί που βγάζει επιθετικότητα παντως ( που σε κάποιες στιγμες μπορεί να την βγαλει και στον σκύλο) τα σκυλιά αυτά( κανις, κινκ τσαρλς) για μένα είναι μικρά και θα παθουν ζημιά από ένα πατημα η ένα κτυπημα ΙΜΟ

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μου φαινεται υπερβολικο.Το παιδι δεν εχει τετοια θεματα.Αν εκπαιδευτουν και τα 2,μια χαρα θα πανε πιστευω.

Πιστευω οτι αν παρουν μεγαλοσωμο σκυλο,ο σκυλος θα ειναι της μαμας και οχι του παιδιου. Πρεπει μετα απο ενα σημειο,ο σκυλος να φτασει να ανηκει στο παιδι.Να το βγαζει το παιδι βολτα (με επιβλεψη μαμας).Ακομα και 10 χρονων να ηταν το παιδι,δε θα μπορουσε να χειριστει ενα λαμπραντορ...

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
παιδί που βγάζει επιθετικότητα παντως ( που σε κάποιες στιγμες μπορεί να την βγαλει και στον σκύλο) τα σκυλιά αυτά( κανις, κινκ τσαρλς) για μένα είναι μικρά και θα παθουν ζημιά από ένα πατημα η ένα κτυπημα ΙΜΟ
κοιταξε,η εννοια της επιθετικοτητας,ειναι πολυ γενικη..δεν ξερουμε το που και το ποτε και πως (με ποιο τροπο)βγαζει επιθετικοτητα το συγκεκριμενο παιδι..
απο εκει και υστερα,δεν γινεται να τα εχουμε ολα...ζητανε μικροσωμο σκυλο και οπως βλεπω η σκεψη για σκυλο στο σπιτι,μπηκε αποκλειστικα λογω του προβληματος του παιδιου,οποτε ενα "γομαρι" που χανει και μερικες χιλιαδες τριχες καθημερινα ,το οποιο ο μικρος ισως μπορεσει να το βγαλει βολτα μονος,οταν θα εχει γερασει ,δεν θα τους φανει και καλη σαν ιδεα χαχαχα!

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Μπραβο σου που μπορεις να βοηθησεις την οικογενεια και ειδικα τον μικρο.
Ενα λαμπραντορ ειναι σκυλος που μπορεις να τον βρεις και στη χωρα μας και ειναι ενας σκυλος που σου μεταδιδει την χαρα και την ηρεμια.
Πιστευω οτι ειναι μια ιδανικη λυση για αυτον ,αν πληρει τις καταλληλες προυποθεσες για τη διαμονη/συντηρηση ενος τετοιου σκυλου.
Ποια η γνωμη του παιδιου σε αυτο το θεμα και ποια η επιθυμια του για εναν σκυλο?

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
κοιταξε,η εννοια της επιθετικοτητας,ειναι πολυ γενικη..δεν ξερουμε το που και το ποτε και πως (με ποιο τροπο)βγαζει επιθετικοτητα το συγκεκριμενο παιδι..
απο εκει και υστερα,δεν γινεται να τα εχουμε ολα...ζητανε μικροσωμο σκυλο και οπως βλεπω η σκεψη για σκυλο στο σπιτι,μπηκε αποκλειστικα λογω του προβληματος του παιδιου,οποτε ενα "γομαρι" που χανει και μερικες χιλιαδες τριχες καθημερινα ,το οποιο ο μικρος ισως μπορεσει να το βγαλει βολτα μονος,οταν θα εχει γερασει ,δεν θα τους φανει και καλη σαν ιδεα χαχαχα!
για αυτό και λεμε ενα μέσο ημιαιμο 15-16 κιλά έιναι ότι πρέπει

για να μαθει το παιδί να πηγαινει βόλτα τον σκυλο του θέλει καλή εκπαιδευση το σκυλί αλλά και το παιδί ( αυτό είναι και ποιο δύσκολο:) )
Εμένα ο γιο μου είναι 8 και η κορη μου 6,5 τωρα αρχίζουν να βγαζουν την Λιζα (24 κιλά) βολτα παντα με την επιβλεψη μου με πολύ εκπαιδευση και στους τρεις :)

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Για γκολντεν ριτριβερ ειμαι σιγουρη γιατι η αδελφη ασχολειται με παιδια με μαθησιακες δυσκολιες.
Μπες σε αυτο το site ειναι η ευρωπαικη επιτροπη για τις θεραπειες μεσω κατοικιδιων http://www.esaat.org/
Και αν χρειαστεις μεταφραση πες μου.
Και κατι ακομα,δεν υπονοησα οτι το παιδι εχει αυτισμο.Απλα μετεφερα την πληροφορια οπως την εχω ακουσει.
Το adhd ειναι η διασπαση προσοχης.

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
στα κανις παντως,υπαρχουν ολα τα μεγεθη,ας παρουν και γιγα,τυλαχιστον δεν θα μαδαει

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Πάντως ενώ το king charles cavalier είναι ένα ιδιαίτερα ήπιο και ήρεμο σκυλί, θεωρώ ότι η ευαισθητη φύση του δεν το κάνει κατάλληλο για παιδί με πρόβλημα επιθετικότητας . Συμφωνώ με galazio απόλυτα. Βλέποντας πόσο τρελένεται ένα λάμπραντορ για τα παιδιά και πόσο δυνατό από την άλλη είναι από την φύση του οπότε μπορεί να αντέξει ένα παιδί κάποιος πιο ζόρικο θα πρότεινα λάμπραντορ, αλλά το θέμα βόλτας είναι ένα θέμα, δεν πιστεύω ότι ένα παιδάκι σε αυτή την ηλικία μπορεί να φέρει βόλτα ένα λαμπ. Εκτός αν σκέφτονται να το εκπαιδεύσουν οπότε θα είναι πολύ πιο εύκολος ο χειρισμός του.