το θεμα ειναι οτι ουτε εσυ δεν εχεις καποια βαση που να υποστηριζει οτι το ζωο αυτο θα υπερασπιστει..........περα απο τα λογια του δημιουργου που δεν ξερω ποσο αντικειμενικα ειναι και αν ειναι και για λογους προωθησης της φυλης,σιγουρα καθε δημιουργος ειναι και λιγο οραματιστης και θα πει και 5 πραγματα δικα του,τεσπα εγω απο ιστοριες που εχω διαβασει οχι απο ντογκο αλλα απο πιτ μπουλ,ιστορικα γεγονοτα,οχι μου ειπε ο ταδε..,οσα ηταν ή εγιναν man biters στην ιστορια της φυλης 1940-50 ηταν απιστευτα επικινδυνα λογω pey drive και gameness,νομιζω τα ντογκο εχουν πολλα κοινα,αλλα και παλι καθαρα προσωπικη αποψη χωρις να εχω πειρα στο θεμα.
Νομιζω οτι ενας χρηστης που ξεκιναει να ψαξει για μια φυλη, απο κει θα ξεκινησει..... μετα θα επεκταθει στους εκτροφεις κλπ κλπ .... και καπου στο τελος ισως ζητησει την αποψη των κατοχων που ζουνε το ζωο.
Οταν ομως οι κατοχοι, εχουνε αντιθετη αποψη απο τον δημιουργο, ποιον ακους????
Και εν τελη, ποια ειναι η σωστη πηγη για να μαθεις στοιχεια για το χαρακτηρα ενος τυπικου δειγματος της φυλης????
Και κάτι τελευταίο East.
Aλλο είναι να έχει ο σκύλος την δυνατότητα να υπερασπιστεί τους ανθρώπους που λατρεύει και άλλο είναι να τον εκπαιδεύσεις ώστε να του το ενισχύσεις. Γιατί ο τρόπος που θα γίνει ενισχύοντας κάτι τέτοιο και καθοδηγόντας τα drive του εκεί, θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Υποστηριζεις δλδ οτι το σκυλι θα καταστει ανεξελεκτο, σωστα?
Για αλλη μια φορα λοιπον η ερωτηση:
Το σκυλι θα ειναι προβληματικο η ο ιδιοκτητης ακαταλληλος να το ελενξει????
Και η εργασιακη γραμμες εξ Αργεντινης που τοσο πια συζητειται σε αυτο το τοπικ... δε δινει σκυλια με ενστικτο φυλαξης.. δινει σκυλια με εξαιρετικο prey drive και gameness. Ποσο μαλλον φυλαξης χωρου.... που απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Μπορει να παει οποιοσδηποτε να τα παρει να παει για κυνηγι.
Kαι για να απαντησω και στον east49
Ενα αρσενικο dogo πιθανοτατα να κανει, ενα θηλυκο dogo πιθανοτατα να μην κανει.
Καταλαβαινεις ομως τωρα οτι το παραπανω που γραφεις ειναι αντιφατικο ετσι??????
Υ.Γ. Sea-mol, καλες οι εξυπναδες, αλλα εχω να σου πω οτι προτειμω να μιλαω με στοιχεια κ οχι αυθαιρετα...... θα ηθελα ειδικα οταν οι αποψεις ειναι αντικρουομενες, να υπαρχει στοιχειωδης τεκμηριωση.......Αν ηξερα τα παντα, θα εγραφα ενα ποστ "λετε μαλακιες το παραγμα εχει ετσι κι ετσι" κ τπτ αλλο..... οπως βλεπεις προσπαθω να κανω συζητηση, αλλα δεν φαινεται κανεις να συζηταει με στοιχεια......
Επισης προς ολους εσας που θελετε να παρουσιασετε οτι το argentino ειναι ενα μονοδιαστατο σκυλι κ ειναι μονο κυνηγος μεγαλου θηραματος, για θυμιστε μου, εσεις πατε για αγριογουρονο???? Αν οχι για ποιο ακριβως λογο το πηρατε το σκυλι σας, μιας κ ξερετε πολυ καλα τι ακριβως ειναι κ αυτο ειναι μονο κυνηγοσκυλο???
Εσας οι εκτροφεις απ οπου τα πηρατε σας τα εδωσαν με ποια αιτιολογια???
Γιατι οπως αναφερθηκε ο εκτροφεας-προτυπο-θεματοφυλακας της φυλης του, θα εδινε σκυλο μονο για τον λογο για τον οποιο εχει δημιουργηθει δλδ το κυνηγι μεγαλου θηραματος........