Dog lovers Gold Ξηρά τροφή -την ξέρει κανείς;

georgerot

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2010
143
0
καλημερα σε ολους..να πω κι εγω τα καλα μ λογια για την τροφη..μετα απο εναν τρελο μηνα με eukanuba που χασαμε οτι τριχα υπηρχε πανω στο σκυλι εχασε κανα 2-3 κιλα και γενικα οτι ναναι..ηρθε η doglovers gold πολυ καλη εξυπηρετηση απο την αθηνα μπραβο και παλι στα παιδια..τωρα στον σκυλο..η μεταβαση εχει απο την μια μερα στην αλλη δεν ειχαμε κανενα θεμα με κακακια δινω τωρα 50γρμ παραπανω να παρει λιγο τα πανω της..απο ενεργεια σουπερ..τριχα περιμενω να στρωσει ορεξη...δεν υπαρχει αυτο...ολο το σακι να την ββαλω θα το φαει δεν εχει θεμα..τωρα ειναι 13μηνων και τρωει περιπου 410-450 γρμ αναλογα την την ασκηση της...ελπιζοω να στρωσει τωρα το σκυλακι..αλλα ξανα με τπτ eukanuba...οθτε για πλακα..και δεν ειμαι ο μονος που εχω τετοια θεματα..αλλα και πολυ αλλοι...

Artemists

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2010
82
0
Λοιπόν την χρησιμοποιώ 1 1/2 μήνα περίπου και το μόνο που δεν μου αρέσει είναι τα αέρια του τζίμυ...Μιλάμε εκκενώνουμε το δωμάτιο. Αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι από την τροφή ή τα εντεράκια του λόγω του ότι έτρωγε ότι έβρισκε είναι λίγο ταλαιπωρημένα.
Βλέπω και λίγες τσίμπλες. Δεν ξέρω τι να κάνω :/
Κατά τα άλλα κόπρανα σκληρά και όχι πολλά και καλό τρίχωμα.
τώρα? 1 μήνα μετά τι έχεις κάνει ? πως σου φαίνεται ??
... σε κανένα 20ήμερο τελειώνει κι εμάς η Royal Junior κι έχω αρχίσει από τώρα να το σκέφτομαι ....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.892
Στο λαμπ μου έδινα πάντα royal canin στην αρχή Junior και μετά την adult. Τα κακά του ήταν πάντα πολλά και ποτέ σκληρά. Για αυτό τον λόγο είχε πρόβλημα και με τους πρωκτικούς αδένες. Από τότε που άλλαξα σε doglovers κάνει λίγα κακά και σκληρά (ωραία συζήτηση) του έχει κάτσει πολύ καλά.
Και με τον Τζίμη τα αέρια μειώθηκαν και δεν έχει τσίμπλες. Γενικά είμαι ευχαριστημένη, ειδικά με το λαμπ που είχε πάντα πρόβλημα με τα κακά του γιατί τα άλλα μου δύο σκυλιά γενικά δεν έχουν θέματα.

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
37
Πελλοπόνησος
Σκέφτομαι να τη δοκιμάσω αντί orijen αλλά επειδή πρόκειται για 7 μιση μηνών κουτάβι έχω επιφυλάξεις με τόσες αλλαγές τροφής που έχω κάνει(3), πρέπει να καταλήξω κάπου επιτέλους.
γτ; η orijen νομίζω οτί είναι εξάστερη και τη σκέφτομαι για το κουταβάκι μου; δεν είναι καλή;

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
H τροφη ειναι κορυφαια ...ειδικα σε αυτα τα χρηματα, δε νομιζω πως μπορει καποιος να παρει κατι καλυτερο (τουλαχιστον στην Ελλαδα).Δε βρισκω κανενα λογο να ψαχτω πλεον για αλλη σκυλοτροφη για το μαυροσκυλο.

Μπορει να ειναι off topic αλλα εχοντας κανει μιξη proplan και doglovers Cat στο πιατο του γατου, παρατηρησα οτι επιμελως ξεχωριζει τις κροκετες και τρωει μονο τη Doglovers (αφηνοντας τη proplan για τις αδεσποτες γατες που ερχονται το βραδι και τρωνε απο το μπολ του).

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.892
Ολα καλα με την doglovers αλλα εμεις λογω παραπανω προτεϊνης πηραμε βαρος. Μειωσα λιγο την ποσοτητα και αρχισαμε να επανερχομαστε.
Kι εγώ παρατήρησα ότι είναι ιδιαιτέρως θρεπτική και μείωσα την ποσότητα.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
γτ; η orijen νομίζω οτί είναι εξάστερη και τη σκέφτομαι για το κουταβάκι μου; δεν είναι καλή;
Εγώ έδεινα Orijen από την αρχή που τον είχα, δεν είχα πρόβλημα με την τροφή και την έτρωγε σαν τρελός, αλλά την άλλαξα για τα επίπεδα πρωτείνης που από όσο το έψαξα και εδώ και σε ξένα φόρουμ όσο και με το κτηνίατρο με συνέστισε να κατεβώ σε πρωτείνη.
H Orijen Puppy αν θυμάμαι καλά έχει 40% πρωτείνη και αν έχεις μεγαλόσωμο σκύλο είναι ακριβή.
Δες και την Ακανα αν θες

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ολα καλα με την doglovers αλλα εμεις λογω παραπανω προτεϊνης πηραμε βαρος. Μειωσα λιγο την ποσοτητα και αρχισαμε να επανερχομαστε.
Kι εγώ παρατήρησα ότι είναι ιδιαιτέρως θρεπτική και μείωσα την ποσότητα.
Bασικα δεν νομιζω οτι ειναι λογω υψηλης πρωτεϊνης(26% ειναι το ποσοστο), αλλα λογω υψηλης αφομοιωσης απο τον οργανισμο σε σχεση με άλλες τροφες.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.892
Bασικα δεν νομιζω οτι ειναι λογω υψηλης πρωτεϊνης(26% ειναι το ποσοστο), αλλα λογω υψηλης αφομοιωσης απο τον οργανισμο σε σχεση με άλλες τροφες.
Πολύ πιθανο γιατί κάνουν πολύ λιγότερα κόπρανα με την τροφή αυτή σε σχέση με άλλες που έχω δοκιμάσει.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι η προτεϊνη γιατι εδω πολυ καιρο τους δινω τροφες με προτεϊνη κοντα στο 20% επειδη δεν ειναι και πιτσιρικες ειδικα η Λαρα που εκλεισε τα 11 τον Δεκεμβριο που μας περασε.

swtiria

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2012
143
25
37
Πελλοπόνησος
εμένα με το που πήρα το κουτάβι μου συνέστησε το μαγαζί τη hils για κουτάβια. αλλά έκτοτε έψαξα και κατέληξα οτί υπάρχουν πολύ καλύτερες. κάνει να του την αλλάξω; και αν ναι τι προτείνετε; σκεφτόμουν την orijen αλλά με αυτό που μου έγραψες για την πρωτείνη δεν ξέρω... δεν έχω κάποιο πρόβλημα αν εξαιρέσεις οτί αφότους τρώει κάνει περίπου 8 ώρες μέχρι να τα κάνει... παίζει να φταίει η τροφή;

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
εμένα με το που πήρα το κουτάβι μου συνέστησε το μαγαζί τη hils για κουτάβια. αλλά έκτοτε έψαξα και κατέληξα οτί υπάρχουν πολύ καλύτερες. κάνει να του την αλλάξω; και αν ναι τι προτείνετε; σκεφτόμουν την orijen αλλά με αυτό που μου έγραψες για την πρωτείνη δεν ξέρω... δεν έχω κάποιο πρόβλημα αν εξαιρέσεις οτί αφότους τρώει κάνει περίπου 8 ώρες μέχρι να τα κάνει... παίζει να φταίει η τροφή;

http://www.dogforum.gr/v3/διατροφή.άσκηση-16/ξηρές.τροφές.υψηλές.σε.πρωτεινη-19638/

http://www.dogforum.gr/v3/διατροφή.άσκηση-16/orijen-10841/

Δίαβασε λίγο αυτά γιατί εδώ βγήκαμε εκτός θέματος και θα μας πάρουν στο κυνήγι.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Πολύ πιθανο γιατί κάνουν πολύ λιγότερα κόπρανα με την τροφή αυτή σε σχέση με άλλες που έχω δοκιμάσει.
Απ'οτι ειδα στα συστατικα της δεν εχει νομιζω φυτικες ινες, μηπως φταιει αυτο που τα κακα ειναι λιγοτερα και πιο σφιχτα? Ας πουμε η Acana που δινω εχει 3%. Υπαρχει συσχετιση η οχι?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.892
Πολύ πιθανό να παίζει ρόλο και αυτό γιατί οι φυτικές ίνες ως γνωστόν προσθέτουν και σε όγκο και σε ποσότητα :p
Πάντως ο Ελβις επειδή τρώει και j/d της hills και αυτή εναλλακτικά όταν τρώει την J/d η αφομοίωση είναι 0, χάνει βάρος και αφοδεύει :p ασύστολα ενώ με την doglovers παίρνει βάρος και μειώνονται τα κόπρανα αισθητά.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ισως χρειαζεται λιγοτερη ποσοτητα απο την dog lovers!
Δεν πιστευω ομως να υπαρχει προβλημα στο εντερο των σκυλων επειδη λειπουν οι φυτικες ινες?
Ας πουμε εν καιρω θεμα δυσκοιλιοτητας?
Τι σκεφτομαι η γυναικα. . . .