Dante Di Caneguardiano aka Cargo- Bullmastiff

Status
Κλειδωμένο θέμα

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
μωρε Κιμωνα το υψος σωστα το εχεις μετρησει? .....
και τα κιλα νομιζω ειναι πααααααααααρα πολλα για την ηλικια του,8 μηνων εινα ακομα,μην τον αφηνεις να παιρνει κιλα,κανει και ζεστη.
Η Νεδα ειναι τα ιδια (κιλα & ακρωμιο) αλλα ειναι 3,5 χρονων!!! (δεμενο σκυλι)
Η Φαιδρα οταν ηταν 11 μηνων ειχε 74 ακρωμιο και ηταν 54 κιλα ....και λεγαμε πολλα ειναι
Εγω θα τον ηθελα 40-42 κιλα,μην εχουμε κουβεντα μετα για τις αρθρωσεις του και ψαχνουμε να βρουμε την αιτια ....
Μη σε παρω και στο λαιμο μου,,,ρωτα τον Γιαννη

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Μπα δεν νομιζω να εκανε λαθος.Και ο δικος μου ηταν σε εκεινη την ηλικια 53 κιλα 8 μηνων και υψος 64cm.Και φαντασου οτι ειναι λεπτος ο σκυλος οπως και του Κιμωνα ακριβως για να μην επιβαρυνθει ο σκελετος του.
Καποια αλλα σκυλια βεβαια ειναι πιο ελαφρια αλλα οπως βγει.Αμα δεις τους προγονους του Cargo και του δικου μου θα καταλαβεις.
Σιγουρα θελει προσοχη και σωστα διατροφη και οχι πολλα πολλα μεχρι να δεσει σκελετικα οπως και και οι συνδεσμοι του , αλλα ετσι ειναι , μερικα σκυλια βγαινουν μπαμπατσικα:D:D.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
ναι βρε παιδια οκ,
για μενα οσο πιο ''σκελετομενο'' ειναι σε αυτες τις ηλικιες τοσο το καλυτερο.

Για πες (αν ξερεις δλδ) ποσα κιλα και υψος εχουν τωρα οι γονεις τους?
Υψος οκ μπορει να παρει 2-3 ποντους (δεν νομιζω παραπανω),αλλα κιλα ?
....και ποσα κιλα ειναι ο μεσος ορος για τα αρσενικα?

((((( παιδια το λεω για να μην δημιουργουντε προβληματα απο το πουθενα,λογο παραπανω κιλων))))))

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Ναι βρε , καλα κανεις και τα λες και συμφωνω απολυτα.Ο μεσος ορος η μαλλον το προτυπο για τα αρσενικα ειναι εως 59-60 κιλα.
Προσωπικα τον εχω λεπτο σε σημειο να φαινονται τα 2 τελευταια πλευρα του κατα καποιο τροπο αν το μεταφερω σωστα.Παντα σε επικοινωνια με τον εκτροφεα , λαμβανουμε συμβουλες και προχωραμε βαση αυτων.
Απλα μερικα σκυλια ειναι λιγο μεγαλυτερα απο τον μεσο ορο.Ο δικος μου εχει ηδη βγει εκτος προτυπου και αν φανταστεις οτι θα γεμισει μεχρι τα 2 ετη...Αλλα ετσι ειναι , δεν μπορεις να σταματησεις την αναπτυξη , μπορεις να προσπαθησεις να αναπτυχθει αργα , αλλα αν ειναι να βγει μεγαλο το σκυλι απο την φυση του...
Σε τετοιες φυλες το bigger is better δεν ισχυει λογο της επιβαρυνσης του σκυλου απο τα κιλα του με τις γνωστες επιπτωσεις για την υγεια του.
Τι να το κανεις να εχεις εναν εντυπωσιακο σκυλο σε εμφανιση με σοβαρα προβληματα υγειας.

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Το μετραω απο το σημειο που ''σπαει'' η γραμμη του λαιμου στο σημειο που ενωνεται με τον κορμο.Εκει ακριβως βρισκω τα κοκκαλα των ομων του και βαζοντας μια βεργα καθετη διπλα του και μια παραλληλη με το εδαφος.Πιανω τα κοκκαλα δηλαδη(τα ακρωμια) , και εκει βαζω την παραλληλη με το εδαφος βεργα και φερνω την καθετη να γινει η τομη.Μαρκαρω με το δαχτυλο την τομη και παιρνω μετρο και βγαζω το νουμερο.
Αν ομως βρισκει καποιος φιλος τον τροπο λαθος , θα ηθελα να μαθω πρωτα αν το κανω σωστα(ετσι πιστευω) και αν υπαρχει και καποια αλλη μεθοδος που θεωρειται πιο εγκυρη.
Απο κοντα που εχω δει τον Cargo , δεν θα ελεγα με τιποτα οτι ειναι μπουνταλας στα κιλα και σε κουβεντες με τον Κιμωνα εχω καταλαβει οτι προσεχει και αυτος να ειναι ο σκυλος του ελαφρυς.

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
το εχει αυτο το ''αγχος'' ο κιμωνας με τον cargo οσον αφορα το βαρος του......αλλα κι εμενα μου φαινεται οτι ειναι παρα πολυ καλος.....!!!!! λιγο περιπλοκη να σου πω την αληθεια φιλε nasouk μου φανηκε η διαδικασια μετρησης του ακρωμιου που ανεφερες............!!!!!

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Δεν θα ελεγα πολυπλοκη , προσπαθω με ακριβεια να βγαλω το νουμερο.Με βοηθαει πολυ , αρκει να ειναι σωστα στημενος ο σκυλος και να μην χαμηλωνει η να προσπαθει να φαει τις βεργες.:D

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
χαχα....!!! ειναι κι αυτο ενα θεμα.....!!! οτι βρουν θελουν να το βαλουν στο στομα τους.....!!!!! να τον χαιρεσαι τον κουκλο σου....!!!

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Θενκς Ελενη και εσυ να χαιρεσαι το δικο σου.:)
Ο Κιμωνας αληθεια ποτε επιστρεφει?:D

-eleni-

Well-Known Member
18 Απριλίου 2011
433
2
Athens,Kalli8ea
σε ευχαριστω!!!! εγω εχω 3!!!! τα 2 που εχω στην υπογραφη μου κι ενα μποξερ!!!!! και οσον αφορα τον κιμωνα σε ενα μηνα επανερχεται!!!!!!!!!

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Δεν ειπα οτι ειναι χοντρος ο σκυλος,αλλα οτι θα τον προτημουσα πιο αδυνατο ( 8 μηνων 67 cm 50 κιλα ειναι πολλα)
Δεν νομιζω ο καργκο να γινει ''τερας'' ..... και μην ξεχναμε οτι για τη χωρα μας καλο ειναι τα σκυλια να εχουν μικροτερο βαρος απο το προβλεπομενο,δεν νομιζω να χρειαζεται να εξηγησω το λογο.
Απο κει και περα αν ο εκτροφεας του ειναι οκ παω πασο

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Σοφια συμφωνουμε , αλλα δες παρακατω
Ο δικος μου 11 μηνων - 65 κιλα- 71-72 ακρωμιο και με τα πλευρα να φαινονται , δεν ειναι τερας.Δεν ταιζω τον σκυλο να γινει μοσχαρι αλοιμονο.Το αντιθετο μαλιστα.Απλα η κοψια του ρε παιδι μου ειναι τετοια.Δεν τιθεται θεμα τερατος , τουλαχιστον για μενα και αφορα ολα τα σκυλια που περασαμε μαζι.Ο μπαμπας του ειναι μεγαλος Marley he means business at ardhub και το ιδιο και ο παππους του ο flint ferdhu hoochi coochi.Μεγαλα σκυλια ολα.Και η μαμα , το ιδιο.

Το αν ειναι αδυνατος ο σκυλος δεν εχει να κανει μονο με τα κιλα του , αλλα με την σωματοδομη του , τον σκελετο του , τα γονιδια του και
τους γονεις του.Ενας ανθρωπος 2 μετρα αν ειναι 100 κιλα ειναι χοντρος?Κατι τετοιο εννοω.

Ειμαι υπερ να ειναι αδυνατος και αθλητικος ο σκυλος 100%.

Εχω μια φιλη εδω στην Αιγινα με ενα νιουφι τον Μαξιμο ο οποιος την εχει κοπανησει απο το σπιτι , εχει παει για μπανιου στην θαλασσα και εχει επιστρεψει , ουκ ολιγες φορες.Αγαπημενη φυλη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Εγώ αυτό που χαίρομαι, είναι που ο Κίμωνας θα έχει σκάσει που δεν μπορεί να συμμετέχει στην συζήτηση, αλλά καλά να πάθει, που αντί να περιμένει, μοιράζει φωτό στους φίλους να τις ποστάρουν για χάρη του :cool:*demonio*

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Να χαιρεσαι και τα 3 σκυλακια σου Ελενη , και μπραβο , θελει πειθαρχεια και τολμη:D η συμβιωση με 3 σκυλια.:D

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Ναι ρε Μαρεκο αλλα ωσπου να ξαναμπορεσει να μπει ο Κιμωνας, θα εχει περασει η κριση , θα εχει περασει και ο Νουμπιρου.:D

Ασε να βλεπουμε τον Cargoulako το τσαμπουκι να μεγαλωνει.:D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Βρε εσείς καλά κάνετε και χαίρεστε με τον Cargoulako. Ο Κίμωνας, θα βράζει στο ζουμί του :p

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi