cilroton για προληψη καλαζαρ

avapimou

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
176
24
νικαια
Μπορεις να δωσεις cilroton για προληψη καλαζαρ γνωριζει κανεις??? αν ναι πως γινεται η διαδικασια εχω τρομοκρατηθει με τη σκνιπα και απ οτι ακουσα ο Απριλης ενδεχεται να ειναι καλοκαιρινος οποτε λεω να λαβω τα μετρα μου νωρις...

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Εγώ δίνω cilroton για πρόληψη για λεισμανια, έδινα και περσι.
Ξεκίνησα 15/3 για ένα μηνα και μετα απο δύο μηνες παλι μεχρι τον οκτώμβριο.
Ο γιατρός μου μου εδωσε την δόση 'ενα χαπι για 20 κιλα. Αλλά καλα είναι να μιλήσεις με τον γιατρό σου πρώτα.
Πριν έδινα ζυλαπουρ τους καλοκαιρινους μηνες εδώ και χρόνια, αλλά ο γιατρός μου θεωρεί το cilroton Πολύ πιο αποτεσματικό και πιο ελαφρυ.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Εννοεις να δωσεις χαπια σε εναν υγιη σκυλο?
Δεν θα το προτεινα, γενικα τα χαπια δεν ειναι και οτι καλυτερο και δεν πρεπει να τα δινουμε σαν καραμελες.
Καταλαβαινω τον φοβο σου και λιγο πολυ ολοι εχουμε αυτον τον φοβο για τις σκνιπες και τα τσιμπουρια οταν πλησιαζει το καλοκαιρι.
Μπορεις να βαλεις αμπουλα και να παρεις και μια σιτρονελα που πουλανε στα πετ σοπ και πριν την βολτα (συνηθως πριν την απογευματινη βολτα), θα τον ψεκαζεις.
Απο την στιγμη που μενει στο διαμερισμα μαζι σου και δεν ειναι 24/24 σε μια αυλη δεν θα εχεις προβλημα :)

avapimou

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
176
24
νικαια
ναι ελεγα για υγιη σκυλο σαν προληψη του κανω αμπουλα και θα βαλω και κολαρο απλα ενημερωθηκα οτι δεν ειναι πληρως καλυμενος και ψαχνω τι αλλο μπορω να κανω για να νιωθω οτι ειναι ασφαλης
θα ρωτησω και κτηνιατρο σιγουρα σαν πρωτη επαφη εκανα το ποστ μη λεω και βλακειες στο κτηνιατρο. Μενουμε σε διαμερισμα αλλα ειναι κ οι διακοπες και οι φορες που παμε βολτα σε μερη με αγρο

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
να σου πω είναι αναλογα την περιοχή που ζεις! εγω όσο εμενα στον Πειραια στο διαμερισμα απλως τα ψεκαζα καθε απογευμα και μεσα στο σπιτι είχα παντα αντικουνουπικα να καινε όλο το καλοκαιρι αλλα εδω που μενω τωρα απο το 2000 όταν τα κρουσματα δεν παιζουν στο 20 και 30 % αλλα φτανουν στο 60 % 70 δεν το παιζω, προτιμω (παντα σε συζητηση με τον γιατρό μου) να δινω χαπια για την προληψη παρα να κανω θεραπεια :(
και μεχρι τωρα είμουν τυχερη και τόσα χρονια (φτου φτου μεγαλη κουβεντα είπα) δεν είχα προβλημα με λεισμανια αλλα τους κανω παντα προληψη με χαπια και τα ψεκαζω και δεν τα αφηνω να κυκλοφορουν στον κηπο το σουρουπο κλπ κλπ

avapimou

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
176
24
νικαια
vek ευχαριστω για τα ινφο ειναι κ θεμα εμπειριας θελω να δω λυσεις ευχαριστω κ παλι

gkamar

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2012
165
1
Είναι ανάλογα με το που ζεις ας πούμε στα Μέγαρα που μένω εγώ και έχουμε θέμα κάλο είναι του δίνεις κάτι για [FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]πρόληψη. Αυτό ρώτα κτηνίατρο καλύτερα.[/FONT]

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το cilroton (η δραστική του ουσία δηλαδή) δεν παρέχει προστασία από το τσίμπημα της σκνίπας... την όποια άμυνα την παρέχει από τη στιγμή που θα τσιμπηθεί το σκυλί... άρα, όλα τα άλλα απαραίτητα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται ταυτόχρονα με τη χορήγηση του cilroton.

Τώρα, αν έχουμε νόσημα και θεραπευτικό σχήμα, καλά θα είναι να μιλήσουμε με τον γιατρό μας γιατί υπάρχει η άποψη ότι το Leishguard είναι καλύτερο από το Cilroton λόγω μεγαλύτερης και ταχύτερης απορροφητικότητας

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τώρα, αν έχουμε νόσημα και θεραπευτικό σχήμα, καλά θα είναι να μιλήσουμε με τον γιατρό μας γιατί υπάρχει η άποψη ότι το Leishguard είναι καλύτερο από το Cilroton λόγω μεγαλύτερης και ταχύτερης απορροφητικότητας
Ειναι ομος οντος ετσι?? Η απλα το λενε ετσι, για να δικαιολογισουν την κατα πολυ πιο ηψηλη τιμη?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Ειναι ομος οντος ετσι?? Η απλα το λενε ετσι, για να δικαιολογισουν την κατα πολυ πιο ηψηλη τιμη?
Το έχουμε συζητήσει ξανά το θέμα. Και εγώ της ίδιας άποψης ήμουν. Ίδια δραστική ίδιο φάρμακο.
Πριν λίγους μήνες όμως, όταν χρειάστηκε να κάνουμε θεραπεία η γιατρός μου, την οποία εκτιμώ πολύ, επέμενε ότι στη δική μας δύσκολη περίπτωση καλά θα ήταν να δώσουμε το κτηνιατρικό λόγω της καλύτερης απορροφητικότητας.

Πάντως σε κάθε περίπτωση δεν αμφισβητείται από κανένα ότι τα φάρμακα είναι ίδια.

Για την ιστορία, επέλεξα το Leishguard τελικά...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Καλα εκανες!

Εγω παντα ειμαι αρκετα δυσπιστη σε αυτα τα θεματα. Οπος και με το Ronaxan και Vibramicin- για ερλιχια π.χ
Οπου εκει δεν ειναι ακριβος το ιδιο ( το ενα ειναι Monohydrate και το αλλο Hyclat) και ενω εχουν αποδειχτει και τα δυο οτι κανουν δουλεια, με την διαφορα, οτι το Ronaxan ειναι πολυ πιο ακριβο ( 3 φορες).

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Η δικη μου γιατρος μου ειπε να μην δωσω εχει παρενεργειες διαιγηρει την προλακτινη με αποτελεσμα να κανει γυναικομαστιες ορισμενες φορες ακομα κ σε αρσενικα ..

avapimou

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
176
24
νικαια
εχω ακουσει για περιστατικα που εκαναν το εμβολιο κ παραυτα ΝΟΣΗΣΑΝ μετα απο τσιμπημα

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
εχω ακουσει για περιστατικα που εκαναν το εμβολιο κ παραυτα ΝΟΣΗΣΑΝ μετα απο τσιμπημα
Το λένε κι οι κτηνίατροι αυτό, είναι απλά άλλο ένα μέτρο πρόληψης το εμβόλιο, δεν σε καλύπτει 100%. Εξακολουθείς δηλαδή να κάνεις όοοοοολα τα υπόλοιπα που έκανες. Το leishguard πώς πάει σε δοσολογία; Με τα κιλά είναι φαντάζομαι,ε;

themdro

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2012
112
74
37
Βριλήσσια
Αυτό ισχύει νομίζω με όλα τα εμβόλια γενικώς. Κανένα δεν προσφέρει 100% κάλυψη, ποτέ.

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Παιδια το εμβολιο δεν αποτρεπει τον σκυλο απ το να νοσησει απ το καλαζααρ.
Απλως κανει αντισωματα κ η κλινικη του κατασταση ειναι καλη ειναι φορεας μετα..

avapimou

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
176
24
νικαια
150 ευρω νομιζω ειναι υπερβολικα..... κ αν ειναι να εχει κ παρενεργειες ε οχι ας παραμεινω στα ιδια γνωστα κολλαρο και αμπουλα