Caniche ή Poodle

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Φχαριστώ chloe. :)

Να προσθέσω πως το dogbreedinfo δεν είναι και η καλύτερη πηγή πληροφόρησης.
Να σου πω την αλήθεια σα γενικό μπούσουλα το είχα, για το πρώτο χοντρό ξεσκαρτάρισμα.
Αλλά τώρα με την πατατιά στα poodle έχασα πάσα ιδέα!:D

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
Να πω ότι είμαι κι εγώ από αυτούς που όταν θέλουνε σκύλο δεν εννοούν με τίποτα κάτι μικρό και μαλιαρό...
Είδα όμως ένα μαύρο στην diana και ήτανε και η πρώτη φορά που είδα από κοντά το standard μέγεθος και ομολογώ με έβαλε σε σκέψεις.
Για το iq δεν το συζητώ, τα θεωρώ κορυφαία σκυλάκια, αν είναι και σε κυβικά που να γεμίζουνε την αγκαλιά και με ένα αξιοπρεπές (για τα δικά μου δεδομένα) κούρεμα....
http://fidobydesign.com/db2/00162/fidobydesign.com/_uimages/Ace2.jpg
http://www.westkentuckyrescue.com/e_tn_poodles/SmStandard-after-md.jpg
τότε θα το σκεφτόμουνα σοβαρά να είναι ένα από τα επόμενα σκυλιά μου.:)

Αυτή η φούντα που αφήνουνε στο αυτί όταν τα κουρεύουνε με χαλάει κάπως. Chloe προτείνω να δοκιμάσεις τα παραπάνω κατσικοκουρέματα, είναι και πιο "αντρικά"!:p

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μα κάπως έτσι τον κουρεύω :)
Δες στη φωτογραφία του διαγωνισμού το τελευταίο του κούρεμα http://www.dogforum.gr/v2/showpost.php?p=123525&postcount=3
Αυτή τη φορά είχα φροντίσει ΠΟΛΥ το τρίχωμά του το χειμώνα ώστε να τον κουρέψω "κανίς". Τελευταία στιγμή το μετάνιωσα, γιατί τον λυπήθηκα τον κακομοίρη (και το μαλλί -κυριολεκτικά - θα πήγαινε και πολύ ακριβότερα...).
Τα αυτιά του τα είχα αφήσει μακριά και έμοιαζε με κόκερ. Μόλις τον είδε η μάνα μου ούρλιαξε πως είναι σαν κορίτσι, πήρε το ψαλίδι και πάει η μαλλούρα :(

Το μαύρο που είδες στη diana το έχω γνωρίσει και είναι υπέροχος σκύλος εκτός από χάρμα οφθαλμών. Και όχι ότι είμαι κουκουβάγια, αλλά βλέμμα που "κόβει" όσο του κανίς δεν έχω δει σε κανένα σκύλο :)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
Αυτό είναι το καλύτερο (για όσους δεν είμαστε φαν των περίτεχνων χτενισμάτων).
Λίγο ακόμη αν του τα πάρει από το κεφάλι να φύγει η αφάνα θα είναι άψογο!:)

Και επειδή λίγο τα μπέρδεψα, στις εκθέσεις κατεβαίνεις με αξιώσεις και με τέτοιο look, ή σε κοιτάνε με μισό μάτι;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ πάντως θα ήθελα να γνωρίσω "Το Παιδί" γιατί μέχρι σήμερα συμπαθητικό κανισάκι δεν έχω γνωρίσει.... :p Είναι όλα κάπως σαν κι αυτό στο βιvτεακι που έβαλε ο Denis.

Και φυσικά συμφωνώ κι εγώ οτι δε φταίνε σε καμία περίπτωση οι σκύλοι, αλλά οι ιδιοκτήτριες.... Κρίμα να πηγαίνει χαμένη τοση εξυπνάδα....

Επιφυλάσσομαι πάντως, γιατι έχω γνωρίσει καμιά 10αριά μόνο.... μπορεί να επεσα στα λάθος.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Και επειδή λίγο τα μπέρδεψα, στις εκθέσεις κατεβαίνεις με αξιώσεις και με τέτοιο look, ή σε κοιτάνε με μισό μάτι;
Σε αποκλείουν :D
Πηγή έλα όποιο απόγευμα θέλεις σπίτι μου. Κερνάω καφεδάκι :)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
Το χριστουγενιάτικο μαλί του μου άρεσε πιο πολύ. Αν δεν έκανες και εκείνη τη χωρίστρα του Βουτσά...:D

Ο σκύλος στη diana είναι αρσενικός; Γιατί σαν πολύ ψηλός μου φάνηκε (εκτός κι αν με ξεγέλασε το χτένισμα).

Αλήθεια, πόσο πάει ένα τέτοιο κούρεμα χτένισμα; Με όλα τα φουντάκια; (δεν το λέω ειρωνικά, απλά δεν ξέρω πώς τα λένε)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Το χριστουγενιάτικο μαλί του μου άρεσε πιο πολύ. Αν δεν έκανες και εκείνη τη χωρίστρα του Βουτσά...:D
Αχαχαχαχαχαχααααααααααααχαχαχαχαααααααααα
Ο σκύλος στη diana είναι αρσενικός; Γιατί σαν πολύ ψηλός μου φάνηκε (εκτός κι αν με ξεγέλασε το χτένισμα).
Είναι ψηλός αλλά δεν ρώτησα αν είναι αρσενικός ή θηλυκός. Τον χάιδευα μόνο απαλά, έλεγα "τι ομορφιά ΘΕΟΙ" και έχασκα. Ήταν πάνω στο τραπέζι και χτενιζόταν, εγώ από κάτω, απόλυτη ηρεμία, αξιοπρέπεια... ΑΧ....
Αλήθεια, πόσο πάει ένα τέτοιο κούρεμα χτένισμα; Με όλα τα φουντάκια; (δεν το λέω ειρωνικά, απλά δεν ξέρω πώς τα λένε)
Για το Παιδί ήθελε 80 ευρώ ο γκρούμερ και χρειαζόταν συντήρηση μια φορά το μήνα το λιγότερο. Είχα σκοπό να το κάνω, αλλά λυπήθηκα το ίδιο και την τσέπη μου, για να είμαι ειλικρινής. Μάλλον στοιχίζει περισσότερο για τα standard.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Ναι πρέπει να είναι κουρεμένο σύμφωνα με το πρότυπο. Υπάρχουν επιλογές πέρα απ' το κλασσικό στυλ λιονταριού, αλλά πάνω κάτω τα ίδια είναι. Μόνο τα κουτάβια μπορούν να κατεβαίνουν στις εκθέσεις με λιγότερο εξεζητημένο κούρεμα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Επιφυλάσσομαι πάντως, γιατι έχω γνωρίσει καμιά 10αριά μόνο.... μπορεί να επεσα στα λάθος.
Οχι επειδή η Λιζα είναι φιλη μου αλλα το παιδί είναι πανέμορφο (έχω θέμα με τις μακριές μουσούδες του κανις) το παιδί έχει αρκούδο μουρίτσα και υπεροχο χρωμα..

και είναι πραγματικά απίστευτος χαρακτήρας..
οποιοι το γνωρίσουν θα καταλάβουν..

Τα σκυλιά είναι υστερικά με υστερικούς ιδιοκτητες..
Οπως και τα πιτμπουλ φονιάδες με τους κομπλεξικούς..;):):)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Κάτι τέτοιο ας πούμε; Επιτρέπεται;
Που να μπορείς αμέσως μόλις τελειώσει η σεζόν των εκθέσεων να το φέρεις στα ίσα του;:p
:D:D:D
Δεν είμαι σίγουρη :) Ίσως... Του λείπει βέβαια αρκετή φούντα. Νομίζω επίσης ότι αν δεν πέσει ξύρισμα δουλειά δε γίνεται. (το συγκεκριμένο σκυλί το θεωρώ θεϊκό παρεμπιπτόντως, παρ' όλο που πραγματικά έμαθα με τον καιρό να βλέπω την ομορφιά των κανίς. Ακόμα και το δικό μου το θεωρούσα άσχημο παλιότερα.)

Άσχετο: Ο σκύλος μου ξέρασε πάνω στο καινούριο παντελόνι της Κάτιας και εξακολουθεί να τον συμπαθεί!!! Ή με δουλεύει ή είναι όντως αξιολάτρευτος :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Άσχετο: Ο σκύλος μου ξέρασε πάνω στο καινούριο παντελόνι της Κάτιας και εξακολουθεί να τον συμπαθεί!!! Ή με δουλεύει ή είναι όντως αξιολάτρευτος
:p:p το έκανε με πολύ τακτ..

Ο δικός μου δεν έχει τέτοια... απλά ξερνάει..:D:D:maria:

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
πραγματικά έμαθα με τον καιρό να βλέπω την ομορφιά των κανίς. Ακόμα και το δικό μου το θεωρούσα άσχημο παλιότερα.
Χαίρομαι που το είπες πρώτη.:D Νομίζω αυτό μου συμβαίνει αυτές τις μέρες. Όσο τα ψάχνω και τα "ανακαλύπτω" τόσο βλέπω μια ομορφιά που μου είχε ξεφύγει τόσο καιρό!:)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
Να πω τη μαύρη μου αλήθεια, και στα shar pei έχω αρχίσει να βλέπω (εξωτερική) ομορφιά! :eek:
Είμαι σοβαρά γιατρέ μου;:D

Πάντως σοβαρά τώρα, με ενδιαφέρει πολύ να μάθω για τη φυλή.
Έχεις κανένα site να μου προτείνεις; Κάτι να κάνω από κάπου μια καλή αρχή στο διάβασμα;
Ρε τί μας έκανε η diana (κι ας ήτανε και με μαλί-φουντάκι)!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Υπάρχει ένα ωραίο φόρουμ όπου συμμετείχα παλιά αποκλειστικά για toy poodles

http://www.thetoypoodle.com/index.php

(ΠΟΛΛΕΣ φωτογραφίες, ώστε να αρχίσεις να τα συνηθίζεις εμφανισιακά :p)
(δυστυχώς έχει και μερικούς παλαβούς που τους βάφουν τα νύχια και κάνουν γενικώς φρικτά πράγματα στα σκυλιά τους)

Ό,τι διαβάσεις εκεί ισχύει για όλα τα μεγέθη.