Caniche ή Poodle

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Παιδια τι λεμε τωρα.. φλοκατη ρουλς.. !! Η μαλλον Παιδι ρουλς!! Με το πιανακι του τα ολα του.. ενας σωστος κυριος..!!

cocker-fan

Well-Known Member
28 Ιουλίου 2007
264
1
Acharnai
'Ελα ρε Χρυσάνθη! Να το ξέρω άλλη φορά να μη σ' αφήσω να χαϊδέψεις το μικρό μου να σε βγάλω απ' τη δύσκολη θέση!

E oχι κ ετσι,ειπαμε :p

Μα εγω φλοκετολατρης ειμαι αλλα οχι των συγκεκριμενων φλοκατων....:D:D:D

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
κανισοειδες-κολωνακι
χειμωνας 2007

...επρεπε να εχω τραβηξει και την κυρια:rolleyes:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
κανισοειδες-κολωνακι
χειμωνας 2007

...επρεπε να εχω τραβηξει και την κυρια:rolleyes:
Αισχος!!
Και να εδιναν και λιγο βαση στην περιποιηση του σκυλου- αλλα σιγα μην ασχοληθει- μονο τα ασσεσουαρ την μαρανε την κυρα!!:dohh:](*,)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τα κανισακια τα έχουν πολύ παρεξηγημένα στην Ελλάδα , αλλα αν θυμηθείς .. η μαλλον αν ξερεις (γιατι αυτο ουτε εγω δεν το προλαβα..) κάποτε .. , παλιά ... , όσες ασχολούνταν με σκυλιά , γεροντοκόρες τις λέγανε ... , άρα ποιος ασχολείται με αυτές τις μπούρδες ... ?
Ολα τα σκυλάκια είναι ωραία ... και οι κολλημένοι ότι θέλουν μπορούν να σε αποκαλέσουν με όλες τις ράτσες .. ;)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Αμα στο ξαναπουν ρωτα τους αν τα δικα τους ξερουν πιανο:D Ελα ρε το παιδι ειναι μορφη ντοντ λιστεν του δι οδερς:)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Θέλω να πω ακόμα μερικά πράγματα σχετικά με τα κανίς, αν μου επιτρέπετε.
Ο ισχυρισμός "το ροτ / ντόμπ / πιτ κ.ο.κ ΔΕΝ είναι κανίς" είναι παντελώς άτοπος.
Μπορώ κάλλιστα να πω κι εγώ "το κανίς δεν είναι μπισόν φριζέ!"
Το παράδειγμα μόνο τυχαίο δεν είναι.
Είναι σύνηθες τα μικρόσωμα σκυλιά να εκτρέφονται με βάση τον χαρωπό, παιχνιδιάρικο χαρακτήρα.
Τα poodles ΔΕΝ είναι μικρόσωμα. Είναι είτε μεγαλόσωμα είτε μεσαίου μεγέθους είτε μικρόσωμα. Συνεπώς, δεν είναι σωστό να αναφερόμαστε σε "κανισοειδή" και να εννοούμε, για παράδειγμα, μαλτέζ.
Στο πρότυπο της φυλής τονίζεται ως επιθυμητό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας ενός κανίς η αξιοπρέπεια. Με βάση αυτό το χαρακτηριστικό μετράμε το λαιμό, το κεφάλι, το στήθος, το στήσιμο κ.ο.κ. Είναι όλα όσα ένα poodle πρέπει να αποπνέει.
Ένα κανίς για να έχει τον επιθυμητό χαρακτήρα πρέπει να είναι:

Αξιοπρεπές
Θαρραλέο
Φιλικό / κοινωνικό
Πιστό / αφοσιωμένο
Θυμίζω αυτό που ανέφερε ο denis για τις ικανότητες σωματοφυλακής των standard.
Ως εκ τούτου, καταλαβαίνετε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για σκύλο "χαζοχαρούμενο".

Ο σκύλος μου διαθέτει κάποια απ' τα επιθυμητά χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Βρίσκεται σε επιφυλακή και στα νιάτα του ήταν άγρυπνος φρουρός. Αν κάποιος μου επιτεθεί θα στηθεί, θα σηκώσει τρίχα, θα δείξει δόντια, θα γρυλίσει.
Όταν άγνωστος τον πλησιάζει για χάδια και χαρούλες σχεδόν δεν ανταποκρίνεται.
Με τους γνωστούς είναι χαρωπός και χαδιάρης.

Τα γκριφόν-κανίς δεν είναι σκυλιά που πρέπει να λαμβάνουμε σαν παράδειγμα όταν μιλάμε για poodles.
Γνωρίστε τη φυλή και δώστε της την ευκαιρία να σας αποδείξει ότι δεν είναι η σαλονάτη, κακομαθημένη τριχόμπαλα για τα "καλλιστεία".

Μια εικόνα = χίλιες λέξεις... (αυτό το πρώτο το έχω καψουρευτεί τρελά)

Κι αυτό το υπέροχο σκίτσο λέει πολλά...

Last edited:

elena

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2007
136
0
Heraklion
www.cookiespirit.freegr.net
Τα τελευταία 25 χρόνια μοιράζομαι την ζωή μου, το σπίτι μου και τα τελευταία 17 χρόνια ακόμα και τον άντρα μου με την αγαπημένη μου φυλή τα Κανίς !!
Θεωρώ ότι όποιος δεν έχει ζήσει με αυτήν την φυλή πολύ εύκολα βγάζει λανθασμένα συμπεράσματα για αυτήν. Αιτία του κακού για όποιον δεν ασχολείτε σοβαρά με τους καθαρόαιμους σκύλους είναι η παραποίηση της φυλής, η εγκληματικη και εκφυλιστική αναπαραγωγή όλων των "κανισοειδών" δειγμάτων ή ακόμα χειρότερα η ταύτιση με την έννοια "Γκριφόν-Κανίς". Σε όσους δε ασχολούνται με καθαρόαιμους σκύλους όπως πολλοι από εσας, ίσως έχουν ταυτίσει την φυλή με το κουρεμένο ειδικά για έκθεση Κανίς.
Σας διαβεβαιώνω ότι το Κανίς δεν είναι μόνο μία τριχωτή μπάλα αλλά σκύλος με ψυχή και με πάρα πολλές ικανότητες.
Έχετε δεί ποτέ Κανίς να κάνει agility ? Χορό με σκύλους ? Να κυνηγά ? Να βοηθά τυφλούς ή άτομα με ειδικές ανάγκες ? Να μαζεύει κοπάδι προβάτων ?
Όλα τα παραπάνω μπορεί και τα κάνει και με μεγάλη ευκολία μάλιστα.
Δεν είναι μόνο ο extreme κουρεμένος σκύλος, αλλά αφού το πρότυπο υπαγορεύει συγκεκριμένα κουρέματα για την παρουσίαση της φυλής σε εκθέσεις αποκλείοντας ρητά κάτι διαφορετικό απο αυτό που περιγράφει, τότε γιατί σας ξινίζει η εμφάνιση του στον στίβο μορφολογίας ?
Για να μην αναφερθώ στον χρόνο, στο χρήμα και στον κόπο που απαιτούνται για την σωστή συντήρηση του μανδύα τους.
Τα κανίς που δεν παρουσιάζονται σε εκθέσεις δεν έχουν υποχρεωτικά κούρεμα εκθέσεων, μπορούν κάλλιστα να έχουν ένα πιο βολικό κούρεμα στον τρόπο ζωής σκύλου & ιδιοκτήτη χωρίς αυτό να σημαίνει Ξύρισμα !
Έχουν σαν φυλή 3 μεγάλα πλεονεκτήματα που για μένα το καθιστούν ιδανικό κατοικίδιο.
1ον Δεν μαδάνε ΠΟΤΕ ! για αυτό και θεωρούνται ιδανικά για άτομα με αλλέργίες.
2. Δεν μυρίζουν την χαρακτηριστική μυρωδιά "σκυλίλας"
3. Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά μεγέθη και έξι χρώματα βάσει του προτύπου της FCI. Οπότε σίγουρα ένα μέγεθος και ένα χρώμα θα είναι κατάλληλο για κάποιον φίλο της φυλής !

Δεν μπορώ να ακούω άλλο για Γκριφόν-Κανίς και πατσαβούρια :mad::mad::mad:

Είμαστε και εμείς εδώ και έχουμε ψυχή μεγάλη σε μικρό κορμί με πολλές τρίχες :):):)

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Chloe
Ο ισχυρισμός "το ροτ / ντόμπ / πιτ κ.ο.κ ΔΕΝ είναι κανίς" είναι παντελώς άτοπος

συμφωνω και γω οτι αυτες οι συγκρισεις ειναι ατοπες και κατα περιπτωση προσβλητικες....:(

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
ολοι οι σκυλοι (και ολοι οι ανθρωποι) ειναι ισοι :)
πολλες φορες αυτες οι συγκρισεις γινονται με σκοπο υποτιμησης του μικροσωμου σκυλου...και αυτο με βρισκει αντιθετη! Ουκ εν τω πολλω το ευ!
Οι Μολοσσοι μαλιστα οπως ξερεις δεν κανουν τετοιες διακρισεις και δεν εχουν τετοιου ειδους προκαταληψεις :D
Εγω αγαπω πολλες μικροσωμες φυλες και αυτες που εχω γνωρισει τις θαυμαζω...πολλοι μικροσωμοι σκυλοι ειναι "πολλα εν σμικρω" με χαρακτηρα και λεβεντια πολλαπλασια του μεγεθους τους...
Τα Κανις ειδικα ειναι πολυ γενναια και με καταπληκτικα προικισμενες προσωπικοτητες κατα την γνωμη μου...Οσο για τους γιγαντες, αρκει να πω οτι ειναι πολυ σκληροτεροι (με θετικη εννοια το λεω), εργατικοι και γενναιοι σκυλοι απ οτι νομιζουν πολλοι! :)

elena

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2007
136
0
Heraklion
Δεν μπορείς Chloe να φανταστείς πόσο στοργικός μπορεί να είναι ένας μολοσσός με ένα Κανίς !!!
Στο λέω εκ πείρας :)
Δύο φυλές τόσο διαφορετικές μεταξύ τους τόσο σε μέγεθος όσο και σε χαρακτήρα που όμως μπορούν ζήσουν μαζί με μεγάλη ευκολία :)

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
ο Μολοσσος γενικα υιοθετει τα μικροτερα απο τον ιδιο ζωα (οχι οτι εχει προβλημα με τα μεγαλυτερα! Λατρευει τα αλογα πχ) :)

elena

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2007
136
0
Heraklion
Ναι Chloe μου ! Δύο αγάπες έχω στους σκύλους, τα Κανις και τους Μολοσσούς !
Δυστυχώς ο Μολοσσός έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα, ζει λίγο .
Η Milky μου έφυγε σε ηλικία 10 ετών. Ησυχα εκει που κοιμόταν στο μαξιλάρι της παραμονή Χριστουγέννων :(
Για την ώρα μόνο Κανίς, αλλά όχι για πολύ .....;)