Caniche ή Poodle

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν ξέρω, έφαγα φλασιά τώρα!!! Από παρατηρητικότητα σκίζω...
Θυμήθηκα ότι η Πριγκίπισσα έχει τεράστια μουστάκια...
Έχει κι ο σκύλος μου???
Πρέπει να πάω να τον παρατηρήσω :shock::shock::shock:
Δεν το πιστεύω αυτό το πράγμα. :shock:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Από ότι ξέρω, όλα τα σκυλιά έχουν μουστάκια!Απλά δεν φαίνονται τόσο έντονα όσο στις γάτες!;)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Λοιπόν! Φαίνεται πως επειδή στα μακρύτριχα δε φαίνονται τα μουστάκια, δεν είχα ξεκαθαρίσει το φλέγον αυτό ζήτημα!
To μουστάκι είναι κάπου ανάμεσα στις υπόλοιπες τρίχες.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Τελικά τους κόβουνε και τα μουστάκια! :( :( :(

Τα μουστάκια είναι χρήσιμα σε όλα τα ζώα.

Στις γάτες βοηθούν στον προσανατολισμό, στο να "μετρήσει" ένα άνοιγμα για να δει αν χωράει από αυτό, την βοηθάει να κινηθεί στα σκοτάδια (οι τυφλές γάτες συνήθως αναπτύσουνε πιο χοντρά μουστάκια). Λένε ότι στα όταν τα γατάκια είναι ακόμη στη μήτρα πριν από το τρίχωμα αναπτύσσονται τα μουστάκια τους και "λειτουργούν" κανονικά με το που γενιούνται (ενώ τα μάτια και τα αυτιά όχι).
Απ' όσο ξέρω μόνο η Sphynx (γάτα) μπορεί να γεννηθεί χωρίς μουστάκια.

Στους σκύλους βοηθούν να υπολογίσουν πόσο απέχει κάτι από το πρόσωπο τους και βοηθάνε έτσι να αποφεύγει τυχόν τραυματισμούς, να αντιλαμβάνονται αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο της γης, λειτουργούν υποστηρικτικά στο να πιάνουνε μυρωδιές καθώς με τα μουστάκια πιάνουνε την κατεύθυνση του αέρα και τις αλλαγές της.
Τα μουστάκια συνδέονται με νεύρα και είναι αισθητήρια όργανα, όπως τα μάτια, τα αυτιά και η μύτη.

Εγώ να δεχτώ όλα αυτά τα φουντάκια στην κουπ, ότι και καλά έχουνε "ιστορική" σημασία.
Αλλά το γουλί στα ποδαράκια (δάχτυλα), στη μούρη, και τα κομμένα μουστάκια ποιός θα βρεθεί να μου τα αιτιολογήσει; :mad:

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
εμενα η μαγια δεν φανηκε ποτε να ενοχλειται που δεν εχει μουστακια παντως το γουλι ειναι θεμα εμφανισης και γιατι να εχει προβλημα αν δεν εχει στα ποδια μακριες τριχες ; οι κοντοτρυχες φυλες εχουν ;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τι να πω, δεν ξέρω!Ίσως να μην τα ενοχλεί που τους κόβουν τα μουστάκια αφού η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει κάποιο να έχει οφθαλμοφανές πρόβλημα, βέβαια δεν έχω παρατηρήσει και πολλά κουρεμένα κανις...:rolleyes:
Ίσως πάλι να εξελήχθηκαν γενετικά τα κανίς ώστε να μην έχουν πρόβλημα!:p