Το σκυλι ειναι οπως το γεννησε η μανα του και ποτε σε καμια περιπτωση δε θα επαιρνα σκυλι με κομενη ουρα,αυτια η να του τα εκοβα εγω.Δεν μου λες κατι ακομα, απο περιεργεια.....
Στον εφεραν με κομμενη ουρα;
Διαβασε ολο το κειμενο του ΕΚΤΡΟΦΕΑ των κορσο η οποια παραδεχεται οτι εχουν εξαφανιστει..,οτι η ραλστσα αυτη ειναι recreation απο ημιαιμα...οπως της παραδεχτηκαν οι κυριοι εκτροφεις που συμμετειχαν στην αναβιωση της "ρατσας" fabio bruno και dr.Leone οτι ειναι ΗΜΙΑΙΜΑ...Στην 7η παραγραφο για τον ΑΣΧΕΤΟ τον ripper που θα ζοριστει να το διαβασει ολο λεει για τα κοκτειλ boxer-mastino και bullmastiffΑνοιξε αλλο αμα θες, κριμα να χαλαμε το θεμα του παιδιου.....
Να το αναλυσουμε ομως για να μην μενει του καθενος η μπαρουφα στον αερα......
Ασε τις ντριμπλες με τα μαστινο...."Αγαπητε σχετικε" παντογνωστη,
Βασιζεσαι κατ αρχην στο αρθρο μιας Αμερικανιδας εκτροφεως που περιλαμβανει πολλες αοριστιες κ γενικοτητες, την στιγμη που υπαρχουν απειρα πολλα περισσοτερα στοιχεια επισημως καταγεγραμμενα.
Μια απο τις παλιοτερες αναφορες για την φυλη ειναι το 1952 στο βιβλιο του Piero Scanziani οπου αναφερεται η φυλη των Μαστινο ΚΑΙ με το ονομα cane corso.
Γιατι ναι τοτε η φυλη ηταν μια, κ τα ονοματα πολλα.
Το 1965 εχουμε πλεον την επισημη αναγνωριση των Μαστινο Ναπολιτανο ΚΑΙ με τις ονομασιες "cane da presa" και "cane corso".
Απο κει κ περα υπαρχει γεννεολογιο, σκυλων με ομοιγενη χαρακτηριστικα ΑΛΛΑ κ αρκετα αλλα με χαρακτηριστικα που αποκλεινουν ελαφρως κ δεν εχουν αναγνωριστει (αυτα που καποιοι ανιστοριτοι αποκαλουν βολικα ημιαιμα) .
Τα ετη μεταξυ 72-78 οι morsiani κ breber παρατηρουν ομοιομορφια αναμεσα σε αναγνωρισμενα σκυλια και μερικα που δεν εχουν αναγνωριση (τα ημιαιμα που λεγαμε) κ παρατηρουν κ ομοιογενεια στους απογονους, κι ετσι ξεκινουν σε μια ελαχιστη γεννετικη δεξαμενη να κανουν τρελλο inbreeding σε μια προσπαθεια αναβιωσης του κλαδου της φυλης των Μαστινο της Νοτιας Ιταλιας με το ονομα cane corso.
Το 1980 γεννιεται το ποιο γνωστο μεχρι σημερα corso ο Basir που ηταν κ ο σκυλος μοντελο για το προσχεδιο της αναγνωρισης της φυλης 7 χρονια μετα....
Απο τοτε υπηρχε το πρωτο επισημο γεννεολογιο για την φυλη που διαχωριζοταν πλεον απο τα Μαστινο......
Tο σουπερ αρθρο που μου παρεθεσες για να στηριξεις αυτο που σε βολευει να πιστεψεις για να βγαλεις ολες τις φυλες κ εν προκειμενω τα μαγουλο-τετοια αχρηστα, αγνοει ολη αυτη την ιστορια, κ αναφερει καποιες αοριστιες απο το ετος επισημης αναγνωρισης της φυλης κ επειτα, ειδικα οταν την φυλη την πηρε πρεφα η Αμερικανικη αγορα λες κ δεν υπηρξε παρελθον.
Υπαρχουν κ αλλα πολλα στοιχεια τα οποια ανατρεπουν καποιες θεωριες του κειμενου αλλα βαριεμαι να ασχοληθω λογω ωρας......
Αν εχει κατι ποιο αξιοπιστο να στηριξεις αυτα που λες βαλτο να το συζητησουμε.
Επισης προς γενικοτερη ενημερωση σου, "δοκιμαστικες γεννες" με αλλες φυλες κανουν πολλοι εκτροφεις πολλων φυλων προσπαθοντας να βιασουν στην επιφανεια υπολλειπομενα γονιδια κ να γνωρισουν την υπαρξη τους. ΔΕΝ σημαινει οτι θα χρησιμοποιησουν τους απογονους στην γεννετικη δεξαμενη ΦΥΣΙΚΑ!
Κ τωρα που σε στεναχωρησα θα σου προτεινα πριν ξανασχοληθεις με θεματα για τα οποια δεν εχεις ιδεα, να κοιταξεις να ενημερωθεις λιγο παραπανω......
Καλο σου βραδυ, σχετικε.......
Με εκτροφεις δεν γινονται αυτα?Τα pedigree "κατά παραγγελία" κάνουν για ...λαδόκολλα. Οι πωλητές μαζεύουν ένα μάτσο από αυτά όπως πχ από νεκρά σκυλιά, ανοίγουν το συρτάρι και βγάζουν...
Εεε εσυ το μαμησες κ ψοφησε!800 ευρω φιλε μου
Καποιος να μου το brake it down λιγο,γιατι ετσι οπως τα βλεπω εγω τα πραγματα,αποσβεση κανουν με ενα κουταβι κ ολα τα υπολοιπα ειναι κερδος καθαρο (μμωωρρρεεε φαντασου ναναι καμια μεγαλοσωμη φυλη κ να του κανουν 10-13....)Το χειρότερο θα ειναι οταν καταλάβει οτι ο τζαμπάζης στα 400€
μπορει να βγάλει 200€ ενώ ενας εκτροφέας μπορει να βαλει
και +100€ απο την τσέπη στο χιλιάρικο που τα ζητάει.
Βλεπε την αρχη του ποστ μουΑνοιξε αλλο αμα θες, κριμα να χαλαμε το θεμα του παιδιου.....
Να το αναλυσουμε ομως για να μην μενει του καθενος η μπαρουφα στον αερα......
"Αγαπητε" πανασχετε εαν δεν γνωριζεις το βασικο οτι πριν 40 χρονια η φυλη ειχε τρια ονοματα κ ουσιαστικα ειτε μαστινο ειτε κορσο τα ιδια σκυλια ηταν, τραβα διαβασε τα βασικα κ ενημερωσου κ ξαναελα αργοτερα.Ασε τις ντριμπλες με τα μαστινο....
Ξερω οτι σε χαλαει, αλλα ου.....Τα κανε κορσο εξαφανιστηκαν στον β παγκοσμιο ναι η ου?
Εξακολουθεις να μην καταλαβαινεις τι γραφω ουτε τι διαβαζεις κ με κανεις να απορω για την αντιληπτικη σου ικανοτητα....Παγκοσμιου φημης εκτροφεας λεει οτι 2 απο τα βασικα στελεχη για την αναβιωση της φυλης παραδεχτηκαν οτι ειναι ημιαιμα ναι η ου?
Ου ξανα. Σου εγραψα παραπανω τι ειχε γινει.Παραδεχτηκαν οτι το ιταλικο στοκ προηλθε απο ημιαιμα ναι η ΟΥ?
Η φυλη αναγνωριστηκε αρχικα/σε εθνικο επιπεδο το 88 (οπου υπαρχει πληρες γεννεολογιο για cane corso διαχωρισμενο απο το μαστινο ναπολιτανο) κ διεθνως επισημως το 1996.Ναι...
Ασε τα βιβλια του 58...ρητα αναφερει οτι απο το 2000 και μετα ειναι μιξ...
Και ξανα θα σε στεναχωρησω πολυ, το ξερω, αλλα ναι, μιας κ μολις 7-9 γενιες πισω ΟΛΑ τα σκυλια του pedigree ειναι απο τα πρωτα 52 της αρχικης αναγνωρισης με αριθμους AG........Πεντιγκρι απο μαστινο φοραει το δικο σου?
Χωρις αντιπαραθεση τωρα, καλο θα σου κανει να διαβασεις τιποτα ουσιαστικο, να ενημερωθεις μπας κ αρχισεις να συζητας με στοιχεια κ οχι αοριστιες για να δημιουργησεις εντυπωσεις να μηδενισεις καθαροαιμη εκτροφη ετων κ την χρησιμοτητα των pedigree δικαιολογοντας τους καβουροτσεπακηδες που αγοραζουν ημιαιμα κ τους επιτηδιους που τα παραγουν επειδη υπαρχουν εξυπνακηδες με τα δικα σου μυαλα.......Χωρις αντιπαρσθεση τωρα...αρκετες ευρωπαικες ρατσες εξαφανιστηκαν με τον πολεμο.Τις ξαναφτιαξαν ειτε θετε ειτε οχι...
Λοιπον τα πεντιγκρι ειναι αχρηστα..μονο ιστορια και φαντασια σου πουλανε..δεν λεω να ψωνιζει κανεις απο puppymill αλλα το εχουνε κανει χειροτερο εμποριο οι εκτροφεις...
Καποιος να μου το brake it down λιγο,γιατι ετσι οπως τα βλεπω εγω τα πραγματα,αποσβεση κανουν με ενα κουταβι κ ολα τα υπολοιπα ειναι κερδος καθαρο (μμωωρρρεεε φαντασου ναναι καμια μεγαλοσωμη φυλη κ να του κανουν 10-13....)
αν κ βεβαια εχω παρατηρησει τελευταια παραειναι μικρες οι τοκετοομαδες...1 κουταβι,3 κουταβια,σε μεγαλοσωμες φυλες εε...που πιστευετε οτι οεφιλεται αυτο???
αρκετα μαυτα τα περι,μωρε δεν βγαζουν λεφτα,για την ψυχη της μανας τους το κανουν
κ επειδη εχουν ερωτα με την φυλη
(μη χ@σ#)
επαγγελματιες ειναι,να ζησουν θελουν κ αυτοι...
τι συζητηση ειναι αυτη?μετα λεμε γιατι βλεπουμε τον σκυλο σαν καταναλωτικο προιον....
.
Άντε πάλι τα ίδια - Να ξαναπιάσουμε την κουβέντα πως διαλέγεις εκτροφέα?Με εκτροφεις δεν γινονται αυτα?
Δε θυμαμαι κιολας...κατι ειχε παρει ταυτι μου πριν καιρο για σκυλο που χε κατεβει σε εκθεση...
αλλα μωρε,βαση πεντιγκρι,αυτος ο σκυλος μας ειχε αφησει χρονους 2 χρονια πριν...
χχχμμμμμμμμ....
Περαν της πλακας...παντου γινονται μπινιες...ΠΑΝΤΟΥ!
δυστηχως εενας εδω πηρε πεντ με μεγαλυτερη διαφορα ηλικιας και απο διαφορετικους γοννεις.Και άντε να κάνουν λαμογιές και οι εκτροφείς με χαρτιά - δεν είναι στο βαθμό που κάνουν οι άλλοι και οι λαμογιές θα παίξουν - αν παίξουν - ανάμεσα σε δικά τους σκυλιά μεταξύ ανάμεσα πχ σε δύο γέννες.