Cane Corso

Status
Κλειδωμένο θέμα

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Δεν μου λες κατι ακομα, απο περιεργεια.....
Στον εφεραν με κομμενη ουρα;

Μπλου

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
120
50
Δεν μου λες κατι ακομα, απο περιεργεια.....
Στον εφεραν με κομμενη ουρα;
Το σκυλι ειναι οπως το γεννησε η μανα του και ποτε σε καμια περιπτωση δε θα επαιρνα σκυλι με κομενη ουρα,αυτια η να του τα εκοβα εγω.

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Και αν αυτα που ειπα νοιωθεις οτι εξαπατηθηκες που χρυσοπληρωσες κ εν τρλρ
Ανοιξε αλλο αμα θες, κριμα να χαλαμε το θεμα του παιδιου.....
Να το αναλυσουμε ομως για να μην μενει του καθενος η μπαρουφα στον αερα......
Διαβασε ολο το κειμενο του ΕΚΤΡΟΦΕΑ των κορσο η οποια παραδεχεται οτι εχουν εξαφανιστει..,οτι η ραλστσα αυτη ειναι recreation απο ημιαιμα...οπως της παραδεχτηκαν οι κυριοι εκτροφεις που συμμετειχαν στην αναβιωση της "ρατσας" fabio bruno και dr.Leone οτι ειναι ΗΜΙΑΙΜΑ...Στην 7η παραγραφο για τον ΑΣΧΕΤΟ τον ripper που θα ζοριστει να το διαβασει ολο λεει για τα κοκτειλ boxer-mastino και bullmastiff

https://m.facebook.com/notes/shauna...es-on-the-corso-written-by-s/515656978493567/

Αντε σχετικοι..

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
"Αγαπητε σχετικε" παντογνωστη,
Βασιζεσαι κατ αρχην στο αρθρο μιας Αμερικανιδας εκτροφεως που περιλαμβανει πολλες αοριστιες κ γενικοτητες, την στιγμη που υπαρχουν απειρα πολλα περισσοτερα στοιχεια επισημως καταγεγραμμενα.

Μια απο τις παλιοτερες αναφορες για την φυλη ειναι το 1952 στο βιβλιο του Piero Scanziani οπου αναφερεται η φυλη των Μαστινο ΚΑΙ με το ονομα cane corso.
Γιατι ναι τοτε η φυλη ηταν μια, κ τα ονοματα πολλα.

Το 1965 εχουμε πλεον την επισημη αναγνωριση των Μαστινο Ναπολιτανο ΚΑΙ με τις ονομασιες "cane da presa" και "cane corso".
Απο κει κ περα υπαρχει γεννεολογιο, σκυλων με ομοιγενη χαρακτηριστικα ΑΛΛΑ κ αρκετα αλλα με χαρακτηριστικα που αποκλεινουν ελαφρως κ δεν εχουν αναγνωριστει (αυτα που καποιοι ανιστοριτοι αποκαλουν βολικα ημιαιμα) .

Τα ετη μεταξυ 72-78 οι morsiani κ breber παρατηρουν ομοιομορφια αναμεσα σε αναγνωρισμενα σκυλια και μερικα που δεν εχουν αναγνωριση (τα ημιαιμα που λεγαμε) κ παρατηρουν κ ομοιογενεια στους απογονους, κι ετσι ξεκινουν σε μια ελαχιστη γεννετικη δεξαμενη να κανουν τρελλο inbreeding σε μια προσπαθεια αναβιωσης του κλαδου της φυλης των Μαστινο της Νοτιας Ιταλιας με το ονομα cane corso.

Το 1980 γεννιεται το ποιο γνωστο μεχρι σημερα corso ο Basir που ηταν κ ο σκυλος μοντελο για το προσχεδιο της αναγνωρισης της φυλης 7 χρονια μετα....

Απο τοτε υπηρχε το πρωτο επισημο γεννεολογιο για την φυλη που διαχωριζοταν πλεον απο τα Μαστινο......

Tο σουπερ αρθρο που μου παρεθεσες για να στηριξεις αυτο που σε βολευει να πιστεψεις για να βγαλεις ολες τις φυλες κ εν προκειμενω τα μαγουλο-τετοια αχρηστα, αγνοει ολη αυτη την ιστορια, κ αναφερει καποιες αοριστιες απο το ετος επισημης αναγνωρισης της φυλης κ επειτα, ειδικα οταν την φυλη την πηρε πρεφα η Αμερικανικη αγορα λες κ δεν υπηρξε παρελθον.

Υπαρχουν κ αλλα πολλα στοιχεια τα οποια ανατρεπουν καποιες θεωριες του κειμενου αλλα βαριεμαι να ασχοληθω λογω ωρας......

Αν εχει κατι ποιο αξιοπιστο να στηριξεις αυτα που λες βαλτο να το συζητησουμε.

Επισης προς γενικοτερη ενημερωση σου, "δοκιμαστικες γεννες" με αλλες φυλες κανουν πολλοι εκτροφεις πολλων φυλων προσπαθοντας να βιασουν στην επιφανεια υπολλειπομενα γονιδια κ να γνωρισουν την υπαρξη τους. ΔΕΝ σημαινει οτι θα χρησιμοποιησουν τους απογονους στην γεννετικη δεξαμενη ΦΥΣΙΚΑ!

Κ τωρα που σε στεναχωρησα θα σου προτεινα πριν ξανασχοληθεις με θεματα για τα οποια δεν εχεις ιδεα, να κοιταξεις να ενημερωθεις λιγο παραπανω......

Καλο σου βραδυ, σχετικε.......

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
"Αγαπητε σχετικε" παντογνωστη,
Βασιζεσαι κατ αρχην στο αρθρο μιας Αμερικανιδας εκτροφεως που περιλαμβανει πολλες αοριστιες κ γενικοτητες, την στιγμη που υπαρχουν απειρα πολλα περισσοτερα στοιχεια επισημως καταγεγραμμενα.

Μια απο τις παλιοτερες αναφορες για την φυλη ειναι το 1952 στο βιβλιο του Piero Scanziani οπου αναφερεται η φυλη των Μαστινο ΚΑΙ με το ονομα cane corso.
Γιατι ναι τοτε η φυλη ηταν μια, κ τα ονοματα πολλα.

Το 1965 εχουμε πλεον την επισημη αναγνωριση των Μαστινο Ναπολιτανο ΚΑΙ με τις ονομασιες "cane da presa" και "cane corso".
Απο κει κ περα υπαρχει γεννεολογιο, σκυλων με ομοιγενη χαρακτηριστικα ΑΛΛΑ κ αρκετα αλλα με χαρακτηριστικα που αποκλεινουν ελαφρως κ δεν εχουν αναγνωριστει (αυτα που καποιοι ανιστοριτοι αποκαλουν βολικα ημιαιμα) .

Τα ετη μεταξυ 72-78 οι morsiani κ breber παρατηρουν ομοιομορφια αναμεσα σε αναγνωρισμενα σκυλια και μερικα που δεν εχουν αναγνωριση (τα ημιαιμα που λεγαμε) κ παρατηρουν κ ομοιογενεια στους απογονους, κι ετσι ξεκινουν σε μια ελαχιστη γεννετικη δεξαμενη να κανουν τρελλο inbreeding σε μια προσπαθεια αναβιωσης του κλαδου της φυλης των Μαστινο της Νοτιας Ιταλιας με το ονομα cane corso.

Το 1980 γεννιεται το ποιο γνωστο μεχρι σημερα corso ο Basir που ηταν κ ο σκυλος μοντελο για το προσχεδιο της αναγνωρισης της φυλης 7 χρονια μετα....

Απο τοτε υπηρχε το πρωτο επισημο γεννεολογιο για την φυλη που διαχωριζοταν πλεον απο τα Μαστινο......

Tο σουπερ αρθρο που μου παρεθεσες για να στηριξεις αυτο που σε βολευει να πιστεψεις για να βγαλεις ολες τις φυλες κ εν προκειμενω τα μαγουλο-τετοια αχρηστα, αγνοει ολη αυτη την ιστορια, κ αναφερει καποιες αοριστιες απο το ετος επισημης αναγνωρισης της φυλης κ επειτα, ειδικα οταν την φυλη την πηρε πρεφα η Αμερικανικη αγορα λες κ δεν υπηρξε παρελθον.

Υπαρχουν κ αλλα πολλα στοιχεια τα οποια ανατρεπουν καποιες θεωριες του κειμενου αλλα βαριεμαι να ασχοληθω λογω ωρας......

Αν εχει κατι ποιο αξιοπιστο να στηριξεις αυτα που λες βαλτο να το συζητησουμε.

Επισης προς γενικοτερη ενημερωση σου, "δοκιμαστικες γεννες" με αλλες φυλες κανουν πολλοι εκτροφεις πολλων φυλων προσπαθοντας να βιασουν στην επιφανεια υπολλειπομενα γονιδια κ να γνωρισουν την υπαρξη τους. ΔΕΝ σημαινει οτι θα χρησιμοποιησουν τους απογονους στην γεννετικη δεξαμενη ΦΥΣΙΚΑ!

Κ τωρα που σε στεναχωρησα θα σου προτεινα πριν ξανασχοληθεις με θεματα για τα οποια δεν εχεις ιδεα, να κοιταξεις να ενημερωθεις λιγο παραπανω......

Καλο σου βραδυ, σχετικε.......
Ασε τις ντριμπλες με τα μαστινο....

Τα κανε κορσο εξαφανιστηκαν στον β παγκοσμιο ναι η ου?
Παγκοσμιου φημης εκτροφεας λεει οτι 2 απο τα βασικα στελεχη για την αναβιωση της φυλης παραδεχτηκαν οτι ειναι ημιαιμα ναι η ου?
Παραδεχτηκαν οτι το ιταλικο στοκ προηλθε απο ημιαιμα ναι η ΟΥ?

Ναι...
Ασε τα βιβλια του 58...ρητα αναφερει οτι απο το 2000 και μετα ειναι μιξ...
Πεντιγκρι απο μαστινο φοραει το δικο σου?

Χωρις αντιπαρσθεση τωρα...αρκετες ευρωπαικες ρατσες εξαφανιστηκαν με τον πολεμο.Τις ξαναφτιαξαν ειτε θετε ειτε οχι...
Λοιπον τα πεντιγκρι ειναι αχρηστα..μονο ιστορια και φαντασια σου πουλανε..δεν λεω να ψωνιζει κανεις απο puppymill αλλα το εχουνε κανει χειροτερο εμποριο οι εκτροφεις...

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Kαταρχας το πηρατε το θεμα κ το μαμησατε (ασυστολα)
Ιδεες πως να βοηθησει τον σκυλο του να ξεπερασει τις φοβιες του ηθελα ο ανθρωπος,οχι μαθηματα κ υφακι κ στυλακι...
τι να πω με ορισμενους...

Τα pedigree "κατά παραγγελία" κάνουν για ...λαδόκολλα. Οι πωλητές μαζεύουν ένα μάτσο από αυτά όπως πχ από νεκρά σκυλιά, ανοίγουν το συρτάρι και βγάζουν...
Με εκτροφεις δεν γινονται αυτα?
Δε θυμαμαι κιολας...κατι ειχε παρει ταυτι μου πριν καιρο για σκυλο που χε κατεβει σε εκθεση...
αλλα μωρε,βαση πεντιγκρι,αυτος ο σκυλος μας ειχε αφησει χρονους 2 χρονια πριν...
χχχμμμμμμμμ....
Περαν της πλακας...παντου γινονται μπινιες...ΠΑΝΤΟΥ!

800 ευρω φιλε μου
Εεε εσυ το μαμησες κ ψοφησε!
800 για,ναι,πιθανοτητα παπιμιλαδικο ή εστω μπακιαρντ (μπρινταδικο?πως το λεμε τωρα αυτο?)???
Εβρισκες κ απο εκτροφεα με τοσα
εχουν πεσει τα κασε τους τωρα
ΚΡΙΣΗ ΚΡΙΣΗ
βαζουν αγγελιες κ σε χρυση ευκαιρια
κανουν κ ευκολιες
αμ πως?

Το χειρότερο θα ειναι οταν καταλάβει οτι ο τζαμπάζης στα 400€
μπορει να βγάλει 200€ ενώ ενας εκτροφέας μπορει να βαλει
και +100€ απο την τσέπη στο χιλιάρικο που τα ζητάει.
Καποιος να μου το brake it down λιγο,γιατι ετσι οπως τα βλεπω εγω τα πραγματα,αποσβεση κανουν με ενα κουταβι κ ολα τα υπολοιπα ειναι κερδος καθαρο (μμωωρρρεεε φαντασου ναναι καμια μεγαλοσωμη φυλη κ να του κανουν 10-13....)
αν κ βεβαια εχω παρατηρησει τελευταια παραειναι μικρες οι τοκετοομαδες...1 κουταβι,3 κουταβια,σε μεγαλοσωμες φυλες εε...που πιστευετε οτι οεφιλεται αυτο???
αρκετα μαυτα τα περι,μωρε δεν βγαζουν λεφτα,για την ψυχη της μανας τους το κανουν
κ επειδη εχουν ερωτα με την φυλη
(μη χ@σ#)
επαγγελματιες ειναι,να ζησουν θελουν κ αυτοι...
τι συζητηση ειναι αυτη?μετα λεμε γιατι βλεπουμε τον σκυλο σαν καταναλωτικο προιον....

Ανοιξε αλλο αμα θες, κριμα να χαλαμε το θεμα του παιδιου.....
Να το αναλυσουμε ομως για να μην μενει του καθενος η μπαρουφα στον αερα......
Βλεπε την αρχη του ποστ μου
κ βοηθησες κ συ
πειτε μου που θα το αναλυσετε,ναρθω να παρω ματι....

• Like
Reactions: Kouros

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Οχι ρε συ. Βασικά πιστεύω, ότι νομίζεις ότι γράφεις κάτι σημαντικό, ενώ στην πραγματικότητα, όταν καταφέρει κάποιος να καταλάβει τι ακριβώς προσπαθείς να γράψεις, τελικά διαπιστώνει, ότι απλώς επαναλαμβάνεις, τα ίδια και τα ίδια απωθημένα, σε κάθε ευκαιρία, που νομίζεις ότι σου παρουσιάζεται ;)

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ενω εσυ εε???
Η προσωποποιηση της αντικειμενικοτητας...
τι εγινε τωρα?εγω ειμαι ο καινουριος σου στοχος?βαρεθηκες να μαλωνεις με τον Τασο κ επιασες εμενα?

Τι να κανουμε,καθεις με τα "απωθημενα" του...εγω με τα δικα μου,εσυ με τα δικα σου...
μια χαρα...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ασε τις ντριμπλες με τα μαστινο....
"Αγαπητε" πανασχετε εαν δεν γνωριζεις το βασικο οτι πριν 40 χρονια η φυλη ειχε τρια ονοματα κ ουσιαστικα ειτε μαστινο ειτε κορσο τα ιδια σκυλια ηταν, τραβα διαβασε τα βασικα κ ενημερωσου κ ξαναελα αργοτερα.

Τα κανε κορσο εξαφανιστηκαν στον β παγκοσμιο ναι η ου?
Ξερω οτι σε χαλαει, αλλα ου.....
Οτι μειωθηκαν πολυ σε αριθμο ναι, αλλα μεχρι εκει.

Παγκοσμιου φημης εκτροφεας λεει οτι 2 απο τα βασικα στελεχη για την αναβιωση της φυλης παραδεχτηκαν οτι ειναι ημιαιμα ναι η ου?
Εξακολουθεις να μην καταλαβαινεις τι γραφω ουτε τι διαβαζεις κ με κανεις να απορω για την αντιληπτικη σου ικανοτητα....
Ου λοιπον.
Επισης θα σου προτεινα να ανατρεξεις σε κειμενα της εποχης κ να διαβασεις συνεντευξεις κ χειρογραφα των ιδιων των ανθρωπων που ασχοληθηκαν με την φυλη να μορφωθεις κ λιγο δεν κανει κακο......

Παραδεχτηκαν οτι το ιταλικο στοκ προηλθε απο ημιαιμα ναι η ΟΥ?
Ου ξανα. Σου εγραψα παραπανω τι ειχε γινει.
Εκτος κι αν ημιαιμα εννοεις σκυλια που ΕΙΧΑΝ τα ιδια χαρακτηριστικα κ ΠΡΟΥΠΗΡΧΑΝ της αρχικης αναγνωρισης. Αλλα εκει θα πρεπει να θεωρησουμε οτι ολες οι φυλες προερχονται απο ημιαιμα μιας κ σχεδον σε ολες τις φυλες τα σκυλια μιας φυλης προυπαρχουν της αναγνωρισης ξερεις......

Ναι...
Ασε τα βιβλια του 58...ρητα αναφερει οτι απο το 2000 και μετα ειναι μιξ...
Η φυλη αναγνωριστηκε αρχικα/σε εθνικο επιπεδο το 88 (οπου υπαρχει πληρες γεννεολογιο για cane corso διαχωρισμενο απο το μαστινο ναπολιτανο) κ διεθνως επισημως το 1996.
Για διαφορους λογους που προφανως αγνοεις παντελως μερικα χρονια αργοτερα σε γραμμες της ανατολικες ευρωπης εγιναν ματσακωνιες με boxer κ bullmastiff κ η επιρροη τους ειναι εμφανης.......
..... Αλλα,
Θα σε στεναχωρησω, γιατι οι παραδοσιακη εκτροφη στην Ιταλια επεμενε να αναπαραγει σε πολυ κλειστες γραμμες και αυτο ΦΑΙΝΕΤΑΙ απο τα pedigree κ τα αποτελεσματα.

Πεντιγκρι απο μαστινο φοραει το δικο σου?
Και ξανα θα σε στεναχωρησω πολυ, το ξερω, αλλα ναι, μιας κ μολις 7-9 γενιες πισω ΟΛΑ τα σκυλια του pedigree ειναι απο τα πρωτα 52 της αρχικης αναγνωρισης με αριθμους AG........

Χωρις αντιπαρσθεση τωρα...αρκετες ευρωπαικες ρατσες εξαφανιστηκαν με τον πολεμο.Τις ξαναφτιαξαν ειτε θετε ειτε οχι...
Λοιπον τα πεντιγκρι ειναι αχρηστα..μονο ιστορια και φαντασια σου πουλανε..δεν λεω να ψωνιζει κανεις απο puppymill αλλα το εχουνε κανει χειροτερο εμποριο οι εκτροφεις...
Χωρις αντιπαραθεση τωρα, καλο θα σου κανει να διαβασεις τιποτα ουσιαστικο, να ενημερωθεις μπας κ αρχισεις να συζητας με στοιχεια κ οχι αοριστιες για να δημιουργησεις εντυπωσεις να μηδενισεις καθαροαιμη εκτροφη ετων κ την χρησιμοτητα των pedigree δικαιολογοντας τους καβουροτσεπακηδες που αγοραζουν ημιαιμα κ τους επιτηδιους που τα παραγουν επειδη υπαρχουν εξυπνακηδες με τα δικα σου μυαλα.......

Περαστικα μας....

Υ. Γ. @Μαρια&Ηρα
Μην στεναχωριεσαι, δεν το χαλαμε το θεμα....
Στο κατω κατω για κορσο συζηταμε οχι για την οικολογικη επιδραση του λιωσιματος των παγων......
Αν ο admin το κρινει σκοπιμο βεβαια μπορει να το διαχωρισει σε νεο θεμα....

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Καποιος να μου το brake it down λιγο,γιατι ετσι οπως τα βλεπω εγω τα πραγματα,αποσβεση κανουν με ενα κουταβι κ ολα τα υπολοιπα ειναι κερδος καθαρο (μμωωρρρεεε φαντασου ναναι καμια μεγαλοσωμη φυλη κ να του κανουν 10-13....)
αν κ βεβαια εχω παρατηρησει τελευταια παραειναι μικρες οι τοκετοομαδες...1 κουταβι,3 κουταβια,σε μεγαλοσωμες φυλες εε...που πιστευετε οτι οεφιλεται αυτο???
αρκετα μαυτα τα περι,μωρε δεν βγαζουν λεφτα,για την ψυχη της μανας τους το κανουν
κ επειδη εχουν ερωτα με την φυλη
(μη χ@σ#)
επαγγελματιες ειναι,να ζησουν θελουν κ αυτοι...
τι συζητηση ειναι αυτη?μετα λεμε γιατι βλεπουμε τον σκυλο σαν καταναλωτικο προιον....
.

Μαρία για να έχουμε καλο ερωτημα απο πιο έσοδο και πάνω
θεωρείς οτι ενας εκτροφέας ή ενας επαγγελματίας κανει κονόμα;

Στην Ελλαδα με την πλειονότητα των εκτροφείων να ειναι
μικρομεσαία 9 στα 10 δηλ. κονόμα εγω δεν μπορω να δω.

• Like
Reactions: ripper2.1

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.518
Athens
Με εκτροφεις δεν γινονται αυτα?
Δε θυμαμαι κιολας...κατι ειχε παρει ταυτι μου πριν καιρο για σκυλο που χε κατεβει σε εκθεση...
αλλα μωρε,βαση πεντιγκρι,αυτος ο σκυλος μας ειχε αφησει χρονους 2 χρονια πριν...
χχχμμμμμμμμ....
Περαν της πλακας...παντου γινονται μπινιες...ΠΑΝΤΟΥ!
Άντε πάλι τα ίδια - Να ξαναπιάσουμε την κουβέντα πως διαλέγεις εκτροφέα?
Δηλαδή που καταλήγεις - πάρτο από όπου να 'ναι κι αν σου κάτσει?
Και άντε να κάνουν λαμογιές και οι εκτροφείς με χαρτιά - δεν είναι στο βαθμό που κάνουν οι άλλοι και οι λαμογιές θα παίξουν - αν παίξουν - ανάμεσα σε δικά τους σκυλιά μεταξύ ανάμεσα πχ σε δύο γέννες.
Από το petshop η κατάσταση με τα pedigree έχει ξεφύγει - αν θυμάμαι καλά κάποιος είχε γράψει εδώ μέσα για γπ που είχε pedigree με προγόνους ...boxer!

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
@ISKENDER

Εγω δεν μιλησα για κονομα,οπως το εννοεις εσυ
κ ουτε ειμαι σε θεση να μιλησω γιατι στα λογιστικα βιβλια δεν ειμαι κανενος
μιλησα για καθαρο κερδος (εσοδα εξοδα)

Κ μη ξεχναμε οτι αρκετοι (οι περισσοτεροι?) δεν ασχολουνται με μονο ενα ασπεκτ της εκτροφης
εχουν κ πανσιον,εχουν κ εκπαιδευση,πουλανε κ ετοιμα (φυλαξης) σκυλια κλπ κλπ

Δεν εξεταζω καν αν κανει κονομα (γιατι δεν με αφορα/ουτε με ενδιαφερει/μαγκια του)
αλλα μη τους βγαζουμε κ (σχεδον) κακομοιρους,δυστυχεις
που τελουν κ λειτουργημα ή αμα πεσεις σε καθως πρεπει χρωστας κ ευγνωμοσυνη(γιατι πολλες φορες τετοια vibes λαμβανω κ εκει ειναι που συφιλιαζομαι)

Ξερεις ποιοι πιστευω οτι μπορει κ να ΜΗΝ βγαζουν?οι ερασιτεχνες (υπαρχουν ακομη αυτοι?)
αυτοι που μπορει να κανουν κ 1 γεννα τον χρονο κ ΑΝ
κ εντωμεταξυ μπορει να ξεσκιζονται,πραγματι,να τρεχουν σε εκθεσεις,να προβαλλουν το σκυλι τους,να διακριθουν κλπ κλπ
οχι για να ανεβασουν το κασε των κουταβιων αλλα γιατι το γουσταρουν
τραβα βρεστους τωρα αυτους...

@vrmode

Δεν αντιλεγω,μια χαρα τα λες
αυτο που λεω κ ξαναλεω (κ προφανως δεν γινομαι καταννοητη)
ειναι οτι ΠΟΥ & ΠΟΥ (οχι συνεχεια προς Θεου) ο τροπος που παρουσιαζονται τα πραγματα
ειναι καπως σαν εκτροφεας=εγγυηση
Θα μου πεις ειναι δυνατον να διευκρινιζεις ή να το αναλυεις τοσο πια πολυ καθε φορα σε καθε ποστ?
Εεε οπως εχεις το σθενος να αναλυσεις για πετ σοπ κλπ εκει δλδ γιατι να μην το εχεις?
Γιατι μετα δεν ειναι τυχαιο που σου σκανε περιπτωσεις οπως του τυπου με το Γ.Π.

Τι λεω πια το τοσο παραλογο?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
@Μαρια&Ηρα με το αντικείμενο "εκτροφή καθαρόαιμου σκύλου" πόση σχέση έχεις τελικά; Ok...δεν χάνεις ευκαιρία, να...συφιλιάζεσαι με τα της εκτροφής. Πόσο το κατέχεις; Πόσο έχεις ασχοληθεί/παρακολουθήσει/εντρυφίσει; Που; Ποιόν; Πότε; Γιατί..."άποψη" έχεις. Από original γνώση, πως τα πας; Ετσι, σε δυό γραμμές όχι με πολλά-πολλά. Απλώς για να ξέρει ο καθένας που διαβάζει, πόσο θα πρέπει να μείνει, στα γραφόμενα του καθενός μας.

Εικάζω...όση και ο θεματοθέτης :rolleyes:

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Και άντε να κάνουν λαμογιές και οι εκτροφείς με χαρτιά - δεν είναι στο βαθμό που κάνουν οι άλλοι και οι λαμογιές θα παίξουν - αν παίξουν - ανάμεσα σε δικά τους σκυλιά μεταξύ ανάμεσα πχ σε δύο γέννες.
δυστηχως εενας εδω πηρε πεντ με μεγαλυτερη διαφορα ηλικιας και απο διαφορετικους γοννεις.
απο ψαξιμο εχει βρεθει οπως λες οτι ο τυπος ανοιγει το συρταρι και για 50 ευρω δινει πεντ σε σκλια.
τωρα επειδη ανακαλυψα εγω οτι το πεντ εινα ψευτικο (αφου δεν ηταν ικανοι να εχουν ουτε τον ιδιο αριθμο τσιπ) ο ιδιοκτητηης το εβαλε μολις πηρε το μικρο και ο εκτροφες δεν μπηκε καν στονν κοπο να του το εξηγησει πως γινετε η δουλεια η να του το στειλει περιμενει να δηλωθει τωρα μια γεννα για να βγαλει νεο πεντ με τον αριθμο τσιπ κλπ...τι και αν θα εχει κανα χρονο διαφορα η οι γονεις δεν θα ειναι αυτοι.........
δυστηχως αυτη εινναι η μαλακια που μας δερνει,φυσικα οχι ολους,λιγους αλλα υπαχουν
και πριν βιαστειτε ο τυπος που λεω ειναιι σεδον σε ολες τις εκθεσεις μεσα.......ε ρε και τωρα που αλλαξανν τα πραγματα μετα τηνν συνεδριασηη του κοε ποσοι αξιοι πρωταθλητες θα βγουν.......

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Αααμμμ πες ετσι κοπελια μου (οχι εσυ Τασο,στο Μαρακι μιλω-ειδες εε?δεν ξεχνω-),
οποτε για να εχει οποιαδηποτε βαρυτητα ο λογος μου πρεπει να σου επιδειξω τις "περγαμηνες" μου,σωστα?
Μεχρι τοτε δεν εχω δικαιωμα αποψης,σωστα?
Αντιθετως,οσοι ειστε masters (μη χ@σ#),κ εχετε (πως το πες αυτο?) εντρυφισει,μονο εσεις αξιζετε να ομιλειτε,σωστα?

ΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ

Νομιζω μιλαμε σοβαρα εδω...

Εαν καποιος θελει να "μεινει" στα γραφομενα μου,οποιος κ αν ειναι αυτος,το ξερει καλυτερα
κ απο σενα κ απο μενα,εε?
παντως ετσι...γενικα...πιο πολυ στεκονται στα δικα μου παρα στα δικα σου...
γιατι ξερεις τι γινεται,κανει μπαμ ποσο προκατειλημενη εισαι κ κολλημενη με τις αποψεις σου...
ολοι συζηταμε,ολοι αναθεωρουμε,ολοι προβληματιζομαστε
μα οχι εσυ
εσυ που ξερεις τα πολλα κ ο νους σου κατεβαζει....

Τον θεματοθετη,εμενα...δε μας γνωριζεις...
γιαυτο μεινε με τις εικασιες σου...

θελω να δω τωρα ποιος θα σε προστρεξει...αν κ υποψιαζομαι...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Απάντηση σε αυτά που σε ρωτάω, υπάρχει;
Για να έχεις άποψη, πρέπει να έχεις γνώση.
Καλή είναι και η φαντασία, αλλά έπεται.
Οπότε...αν έχεις την καλωσύνη να μου απαντήσεις, και χωρίς να ανακατεύεις άλλους στην συζήτηση, καλό θα ήταν :)

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Well,this is charming...
ειδικοτερα οταν σε πιανουν οι ψευτοευγενειες...εκει ξερω...καταλαβαινω....
ποιον ανακατεψα?
μονοι τους ανακατευοντα...
Ξες...Η ΚΛΙΚΑ κ ετσ...

απαιτεις απαντησεις,λοιπον,την ωρα που εσυ επιλεκτικα ακους διαβαζεις κ απαντας...
εισαι περιβοητη αλλωστε γι'αυτα...

i've learned from the best
that's all i can say...

Κ μπορεις να σκεφτεις/πεις/κουτσομπολεψεις οτι θες οσο θες
ποσο φωτια εχουν παρει τα π.μ. ΠΟΣΟ?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ok...άστο, μην ζορίζεσαι, καταλάβαμε (y)(y)(y)(y)

Καλό θα ήταν πάντως, όταν αφορίζεις θέματα, να έχεις επιχειρήματα.

• Like
Reactions: east49

Status
Κλειδωμένο θέμα