Cane Corso

Status
Κλειδωμένο θέμα

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
να πω και εγω την γνωμη μου ;)
για την απόκτηση με έχουν καλύψει οι παραπάνω...
Για το κουτάβι σου τώρα για να μείνω στο ζητούμενο του τοπικ , να σου πω την γνώμη μου, οι φυλες σαν τον σκυλο σου ειναι επιφυλακτικες στον ανθρωπο και πολλες φορες (αν δεν έχουν δουλευτεί σωστά από τον εκτροφέας τους τους πρώτους μήνες στην ζωή τους) ξαφνιάζονται και μπορει να δείξουν σημάδια φόβου στην κουταβισια τους περίοδο της ζωής τους, αλλα θα πρέπει να κουταβισια περιέργεια να ειναι πιο δυνατή και να το ξεπερνάνε εύκολα.
Αν δεν έχεις κάνει λάθη με την κοινωνικοποίηση του και ο σκύλος σου έχει αδύνατα νεύρα, τότε το πρόβλημα σου ειναι μεγαλύτερο από αυτό που νομίζεις, και θα το βρεις μπροστα σου αργοτερα,
Εγώ τρέμω τα σκυλιά με αδύνατα και απρόβλεπτα νεύρα ειδικά σε φυλές που η επιθετικοτητα ειναι γραμμένη στο dna τους.
Δεν θα μείνω αν ειναι καθαρόαιμο η όχι , αν έχει εκ γενετης τα αδύνατα νεύρα ή ειναι φοβικό η το απόκτησε από μια κακιά αναπαραγωγή, από άσχημες συνθήκες διαβίωσης και μεταφοράς , το σίγουρο είναι ότι ειναι 20 μηνών και θα έπρεπε να μην έχει μόνο σημάδια βελτιώσεις αλλά να έχουν εξαφανιστεί αυτές οι συμπεριφορές.
Αυτά προσπαθείς να διασφαλίσεις όταν ακουμπάς 1000 ευρώ σε κάποιον αλλά και εκεί με τρομερό έλεγχο και τσεκάρισμα ότι τα ακουμπάς στον σωστό άνθρωπο ;)
Τι θα σου πρότεινα να κάνεις ? σίγουρα κάποιον τσεκαρισμένο πολύ καλά εκπαιδευτή (δεν θα βρεις με 200 -400 ευρώ μην κάνεις τσιγκουνιές και εκεί ) , ακόμα καλύτερα (μάλλον απαραίτητα ) να ειναι γνώστης της φυλής για να μπορέσει να αξιολογήσει σωστά τον σκύλο σου και να δει τι θα κανετε , πολύ δουλειά από εσένα, και πολύ τύχη.:)

dimchoco

New Member
24 Μαρτίου 2011
2
4
Γιατί έπρεπε ο σκύλος να φτάσει 20 μηνών για να ασχοληθείς με τις φοβίες του??πως περιμένεις από μόνος του να γίνει "καλά" λόγω ηλικίας??πως γίνεται να λες οτι εδω και δυο μέρες έχουμε σημάδια βελτίωσης..δεν έχει χτυπήσει το πόδι του...ψυχολογικά έχει το σκυλί..και δια μαγείας δεν φεύγουν..δεν έπρεπε να ψάξεις λίγο καλύτερα αυτά που σου είπε ο γιατρός σου..ότι έπρεπε να μείνει μέσα μέχρι να ολοκληρώσει τα εμβόλια του??πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να το κουβαλάς στην αγκαλιά σου όλη την ώρα, ειδικά όταν αρχίζει και παίρνει αρκετό βάρος..γιατί σου φεύγει η μέση, αλλά νομίζω ότι σ αυτή την ηλικία πρέπει να τα βλέπει όλα...και να τον πήγαινες παντού...είναι κρίμα να μένει έτσι γιατί είναι εξαιρετικό σκυλί.

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
o_O

@Kouros , αυτο απο που προκυπτει;

στο αρθρο που εβαλες παρακατω δε γραφει κατι. πως εξαφανιστηκαν;
Επειδη δεν μπορω να σου απαντησω (ειμαι στη δουλεια) googlare το να δεις..Μπες στη wikipedia πχ Το λεει φατσα φορα...οπου και αν διαβασεις αυτο θα δεις...
Στο αρθρο που παρεθεσα αν το διαβασεις ολο αμερικανος εκτροφεας περιγραφει την επαφη του με τους πρωτεργατες της ρατσας ,την εξαφανιση και τα ημιαιμα..
@spyv

Μπλου

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
120
50
Γιατί έπρεπε ο σκύλος να φτάσει 20 μηνών για να ασχοληθείς με τις φοβίες του??πως περιμένεις από μόνος του να γίνει "καλά" λόγω ηλικίας??πως γίνεται να λες οτι εδω και δυο μέρες έχουμε σημάδια βελτίωσης..δεν έχει χτυπήσει το πόδι του...ψυχολογικά έχει το σκυλί..και δια μαγείας δεν φεύγουν..δεν έπρεπε να ψάξεις λίγο καλύτερα αυτά που σου είπε ο γιατρός σου..ότι έπρεπε να μείνει μέσα μέχρι να ολοκληρώσει τα εμβόλια του??πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να το κουβαλάς στην αγκαλιά σου όλη την ώρα, ειδικά όταν αρχίζει και παίρνει αρκετό βάρος..γιατί σου φεύγει η μέση, αλλά νομίζω ότι σ αυτή την ηλικία πρέπει να τα βλέπει όλα...και να τον πήγαινες παντού...είναι κρίμα να μένει έτσι γιατί είναι εξαιρετικό σκυλί.
Δυστυχώς δεν έχω όλη τη μέρα ελεύθερη, έχουμε και δουλειές σε αυτή τη ζωή. Παντού τον πηγαίνω, δεν είμαι ψυχολόγος να ξέρω γιατί δύο μέρες σερί το σκυλί στη βόλτα φοβάται πάρα πολύ και τις επόμενες 3 μέρες είναι πολύ πιο ανετος και χαλαρός.

Το ξέρω ότι είναι εξαιρετικό σκυλί κι αυτό το ακούω κάθε μέρα από ξένους ανθρώπους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το σκυλί θα συνέλθει ;)

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Εξαιρετικό ειναι ενα σκυλι αναλογα για τι το θες(και για το πως πρεπει να ειναι λόγο ράτσας!αλλα ας το αφήσουμε αυτο!)

Οποτε ειναι πολυ ωραιο που το βλέπεις εξαιρετικό και ειναι αν το θες απλα για παρέα!αν το θες για κατι αλλο δεν ειναι...
Δεν θελω να στη χαλάσω αλλα μονο σίγουρο δεν ειναι οτι θα φτιάξει...τουλάχιστον οχι απο μονο του!!!!

• Like
Reactions: ripper2.1

Μπλου

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
120
50
να πω και εγω την γνωμη μου ;)
για την απόκτηση με έχουν καλύψει οι παραπάνω...
Για το κουτάβι σου τώρα για να μείνω στο ζητούμενο του τοπικ , να σου πω την γνώμη μου, οι φυλες σαν τον σκυλο σου ειναι επιφυλακτικες στον ανθρωπο και πολλες φορες (αν δεν έχουν δουλευτεί σωστά από τον εκτροφέας τους τους πρώτους μήνες στην ζωή τους) ξαφνιάζονται και μπορει να δείξουν σημάδια φόβου στην κουταβισια τους περίοδο της ζωής τους, αλλα θα πρέπει να κουταβισια περιέργεια να ειναι πιο δυνατή και να το ξεπερνάνε εύκολα.
Αν δεν έχεις κάνει λάθη με την κοινωνικοποίηση του και ο σκύλος σου έχει αδύνατα νεύρα, τότε το πρόβλημα σου ειναι μεγαλύτερο από αυτό που νομίζεις, και θα το βρεις μπροστα σου αργοτερα,
Εγώ τρέμω τα σκυλιά με αδύνατα και απρόβλεπτα νεύρα ειδικά σε φυλές που η επιθετικοτητα ειναι γραμμένη στο dna τους.
Δεν θα μείνω αν ειναι καθαρόαιμο η όχι , αν έχει εκ γενετης τα αδύνατα νεύρα ή ειναι φοβικό η το απόκτησε από μια κακιά αναπαραγωγή, από άσχημες συνθήκες διαβίωσης και μετφανιστεί αυτές οι συμπεριφορές.
Αυτά προσπαθείς να διασφαλίσεις όταν ακουμπάς 1000 ευρώ σε κάποιον αλλά και εκεί με τρομερό έλεγχο και τσεκάρισμα ότι τα ακουμπάς στον σωστό άνθρωπο ;)
Τι θα σου πρότεινα να κάνεις ? σίγουρα κάποιον τσεκαρισμένο πολύ καλά εκπαιδευτή (δεν θα βρεις με 200 -400 ευρώ μην κάνεις τσιγκουνιές και εκεί ) , ακόμα καλύτερα (μάλλον απαραίτητα ) να ειναι γνώστης της φυλής για να μπορέσει να αξιολογήσει σωστά τον σκύλο σου και να δει τι θα κανετε , πολύ δουλειά από εσένα, και πολύ τύχη.:)[/QUOTE
Εξαιρετικό ειναι ενα σκυλι αναλογα για τι το θες(και για το πως πρεπει να ειναι λόγο ράτσας!αλλα ας το αφήσουμε αυτο!)

Οποτε ειναι πολυ ωραιο που το βλέπεις εξαιρετικό και ειναι αν το θες απλα για παρέα!αν το θες για κατι αλλο δεν ειναι...
Δεν θελω να στη χαλάσω αλλα μονο σίγουρο δεν ειναι οτι θα φτιάξει...τουλάχιστον οχι απο μονο του!!!!
Να ξέρες πόσοι επαγγελματίες μου χουν πει ότι το σκυλί θα στρώσει μόλις περάσει τα δύο χρόνια.
Εσύ πώς είσαι τόσο σίγουρος, εκπαιδευτής είσαι;

Σιγουριά φίλε δεν υπάρχει πουθενά σε αυτον το κόσμο. Το σκυλί μικρό δεν ήθελε να βγεί έξω, του ανοιγα το πορτονι και καθότανε,καμια κίνηση. Του εβαζα το λουρί και πηγαίναμε μέχρι 4-5 μέτρα, σιγά σιγά το σκυλί ήθελε να βγαίνει από μόνο του. Τώρα σκουζει για να βγει κι αν δει και γάτες τις κυνηγάει.

Εγώ θεωρώ πως το σκυλί από μόνο του έχει συνέλθει εν μέρη. Παίζει ρόλο και το περιβάλλον που ζούμε πιστεύω αφού έχουμε την απόλυτη ησυχία. Όταν είχε έρθει ένας εκπαιδευτής στο χώρο μου, είπε το εξής. Να γιατί το σκυλί φοβάται όταν βγαίνει έξω, πολύ ησυχία έχεις μου κάνει.

Last edited by a moderator:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@Μπλου
Ενα κουταβι κ δη αυτης της φυλης, ακομα κ σε μπουντρουμι να το εχεις κλεισμενο, ο χαρακτηρας του θα επρεπε να το ωθει να παει ΠΡΟΣ αυτο το αγνωστο που "φοβαται" κ οχι να ΦΟΒΑΤΑΙ κ οχι να φευγει μακρια του.
Πρεπει να ψαξεις να βρεις κανα σοβαρο εκπαιδευτη, κι οχι αυτους που σε παραμυθιαζουνε οτι απαραδεκτα πραγματα ειναι φυσιολογικα.
Φιλικα ετσι;

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
όχι εκπαιδευτής δεν είμαι ,
αλλά όποιος σου είπε ότι θα στρώσει μετά τα δύο σίγουρα και αυτός δεν είναι , μαγικά δεν γίνονται με τους σκύλους.
οι σκύλοι χρειάζονται δουλειά ,(και σίγουρα χαρακτήρα ) άλλο ένας σκύλος ωριμάζει μετά τα δύο , η βγάζει το ένστικτο της φύλαξης, η νιώθει δυνατός , άλλο ξαφνικά ξεπερνάει όλες της ανασφάλειες του.
Τώρα είναι ανάλογα και τι βλέπει καθένας , έχω έναν γείτονα με κανε με ίδια προβλήματα, αλλά στην δική του περίπτωση τα λάθη είναι δικά του , δεν άφησε ποτέ κανέναν να πλησιάσει τον σκύλο για να γίνει φύλακας, και ο σκύλος δεν έχει βγει περισσότερο απο το τετραγωνο τυ σπιτιου :( οκ τώρα που ο σκύλος ειναι 3 χρονών γαβγίζει στα κάγκελα αλλά αν τον κοιτάζεις λίγο έντονα πισωπερπατάει , αλλάζει το γάβγισμα , σηκώνει τρίχα και είναι έτοιμος για το του φευγάτου η μάνα ποτέ δεν κλαίει.
Αλλά αυτό είναι το λιγότερο , θα μου πεις εγώ τον σκύλο το έχω για συναγερμό και δεν θέλω κάτι άλλο μόνο με την παρουσία του να διώχνει τους ψευτομπουκαδόρους και με το γάβγισμα του να με προειδοποιεί, και δεν θα έχεις αδικο οι περισσότεροι αυτό θέλουμε ή αυτό χρειαζόμαστε ;)
Το πρόβλημα είναι αν ο σκύλος από τις ανασφάλειες του γίνει ανεξέλεκτα επιθετικός......Αν νομίζεις ότι μπήκα να γράψω για να στην πω κάνεις λάθος, δεν είναι αυτός σκοπός μου.
Απλώς θα πρέπει να επενδύσεις και σε χρόνο και σε χρήμα , με σωστές επιλογές για να μπορέσεις να έχεις μια καλή συμβίωση χωρίς προβλήματα και στο μέλλον με τον σκύλο σου .
Από αυτά που γράφεις αγαπάς τον σκύλο σου και δείχνεις ότι δεν θέλεις ένα μαντρόσκυλο αλλά έναν σύντροφο που να σε προστατεύει....

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Φιλικα ετσι;
Αν νομίζεις ότι μπήκα να γράψω για να στην πω κάνεις λάθος, δεν είναι αυτός σκοπός μου.

Αφού μία υπογραφή τέτοιου τύπου και ύφους, αντί να αποκλείει την κάθε απάντηση, όχι μονο δεν υποτιμά, προσβάλει και εξοργίζει, αλλά δημιουργεί και τάσεις απολογίας στους απαντώντες, να βάλουμε όλοι από μια!

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098

Αφού μία υπογραφή τέτοιου τύπου και ύφους, αντί να αποκλείει την κάθε απάντηση, όχι μονο δεν υποτιμά, προσβάλει και εξοργίζει, αλλά δημιουργεί και τάσεις απολογίας στους απαντώντες, να βάλουμε όλοι από μια!
εγώ μένω στον σκύλο , έχω έναν ιδιοκτήτη που με όλα τα λάθη του δείχνει να τον αγαπάει και αν δεν δει αλλιώς τα πράγματα ίσως να μην μπορεί αργότερα να τον κρατησει.
Ο καθένας κρίνει αλλιως ....

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
Επειδη δεν μπορω να σου απαντησω (ειμαι στη δουλεια) googlare το να δεις..Μπες στη wikipedia πχ Το λεει φατσα φορα...οπου και αν διαβασεις αυτο θα δεις...
Στο αρθρο που παρεθεσα αν το διαβασεις ολο αμερικανος εκτροφεας περιγραφει την επαφη του με τους πρωτεργατες της ρατσας ,την εξαφανιση και τα ημιαιμα..
@spyv
@Kouros , αυτη ειναι παραθεση απο το αρθρο της wiki:

"As life changed in the southern Italian rural farms in the 20th century, the Corso began to become rare. A group of enthusiasts began recovery activities designed to bring the dog back from near extinction in the late 1970s."

το αρθρο που ειχες βαλεις το διαβασα χτες και ουτε εκει το αναφερει αυτο που γραφεις. και καλα κανει γιατι δεν ισχυει. εχω διαβασει για τη φυλη (οχι συστηματικα) και πουθενα δεν το εχω βρει.

τα cani και τα mastini θεωρουνται απογονοι του "μυθικου" σκυλου canis pugnax των ρωμαιων.
δειγματα ειχαν επιζησει διασπαρτα κυριως στην επαρχιακη (νοτια) ιταλια και απο το δευτερο παγκοσμιο πολεμο και μετα εγινε μια προσπαθεια αναβιωσης των "αρχαιων" αυτων φυλων.
αν δεις παλια mastini (της δεκαετιας του 50 εννοω) θα δυσκολευτεις να τα ξεχωρισεις απο τα σημερινα cani. στην πραγματικοτητα το υλικο απο το οποιο προηλθαν ειναι το ιδιο. η αναβιωση τους ηρθε αργοτερα απο αυτη των mastini.
φυλη χωρις επιμειξιες δεν υπαρχει.

υ.γ. η wikipedia δεν ειναι σωστη πηγη πληροφορησης αν θες πραγματικα να μαθεις κατι :). τη χρησιμοποιησα επειδη την ανεφερες.

Μπλου

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
120
50
Ή υπογραφή ήθελα να ξερα που κολλάει.Μήπως θα μου επιβαλετε και τι θα γράψω; Για αυτούς που έχουν τη μύγα το λέω.

εγώ μένω στον σκύλο , έχω έναν ιδιοκτήτη που με όλα τα λάθη του δείχνει να τον αγαπάει και αν δεν δει αλλιώς τα πράγματα ίσως να μην μπορεί αργότερα να τον κρατησει.
Ο καθένας κρίνει αλλιως ....
Γιατί να μη μπορώ να τον κρατήσω; Μην αλλάξει χαρακτήρα και αγριεψει πάνω μου; Αν εννοεις αυτό να σου πω πως ποτέ δεν ασκησα βία πάνω του και τα πάντα του δίνω και σε άριστο περιβάλλον τον έχω.

Last edited by a moderator:

Status
Κλειδωμένο θέμα