@Pepev50
Ειναι μια απο τις φορες που το "εργασιακο ταμπεραμεντο" του corso "δυσκολευει" το στοχο μας.
Γιατι; γιατι εχω αγχος ακομα κ μετα τον τερματισμο του καθε run να την σταματησω πανω στην ενταση κ την τρελλα γιατι ακριβως εξω απο το στιβο (ο οποιος δεν ειναι κλειστος η περιφραγμενος) βρισκονται πολλα σκυλια κ πολυς κοσμος που ειναι κ αυτα σε φαση "ανεβασματος" μιας κ περιμενουν να αγωνιστουν.
Γιατι υπαρχει αγνωστος κοσμος κ πολυ στριμωξιδι ακριβως πριν μπει στο στιβο, που την βαζει σε αλλο mood... Γιατι παντα το βραδυ στις απονομες (κ το χοντρουλι δεν εχει ζησει λιγες) πρεπει να φερθει κοσμια αναμεσα σε πολλους ξενους που θα ερθουν χαρωπα κ γρηγορα να δωσουν μεταλλια κ τροφες ισα κατα πανω της.......
Μπορει να σου ακουγονται αστεια αλλα ολοι ξερουμε οτι σε διεθνες επιπεδο υπαρχουν φορες που ντουμπλαρονται ποιο "ευκολα" σκυλια στα βαθρα.......
Μπορει να λες απ εξω "ελα μωρε σιγα" αλλα το πραγμα εχει πολυ ενταση για να ειναι απλο, ειδικα με εναν τετοιο σκυλο.........
Τωρα σε εθνικο επιπεδο, μεχρι στιγμης δεν υπαρχει αλλο "τετοιο" σκυλι να εχει αγωνιστει ουτε σε Α1.
Ποσο μαλλον να εχει ανεβει Α2.
Διεθνως εγω προσωπικα δεν γνωριζω ουτε απο αρχεια ουτε απο εκτροφεις κανενα να συμμετεχει σε επισημο αγωνα πλην ενος στην Αγγλια αλλα εκει εχουν αλλη κατηγοριοποιηση.
Απο 8 ατομα που ειχαν κατεβει για σεμηναρια κ κριτες μονο δυο (Ιταλοι κ οι δυο) μου ειπαν οτι υπαρχουν corso που αγωνιζονται σε επισημες κατηγοριες. Οι αλλοι μειναν με το στομα ανοιχτο βλεποντας τη.
Γενικα πλεον εχω να σου πω οτι δεν ειναι ευκολο να το κανεις. Πρωτα απο ολα θελεις ενα σκυλο αριστο μυοσκελετικα να μπορει να αντεξει συστηματικη καταπονηση οχι αγωνα αλλα κυριως προπονησεων.
Μετα θες καθαρο μυαλο κ εκπαιδευσιμο ζωο.
Τελος θες τα ακρα της εκπαιδευσης (κ στις δυο πλευρες) ωστε να μπορεσει να το κανει καλα κ σωστα,
αλλα κ χρονο κ υπομονη φυσικα γιατι παντα εχεις να αντιμετωπισεις ενα ξεροκεφαλο ζωο, που οταν κατεβασει ρολλα, χαιρετισματα.....
Μαζι μαθαμε πολλα η αληθεια ειναι. Ευτυχως εχω πολυ χωρο στο κτημα κ το ιντερνετ ειναι πηγη απειρων πληροφοριων......
Αυτο που εμενα μου αρκει ειναι οτι το διασκεδαζει. Και εκεινη κ ο αλητηριος ο Αρκαν. Με το που βλεπουν να βαζω το τρειλερ στο αμαξι κανουν σαν τρελλα! Παντα στους αγωνες φαινονται "χαρουμενα" να γουσταρουν ρε παιδι μου!
Αν κ ξερω οτι λογω βαρους κ μεγεθους που μεταφραζεται σε ταχυτητα ολη αυτη η δουλεια εχει ανω ορια στενα, εμεις εξακολουθουμε να το κανουμε, για τον λογο που το δοκιμασαμε εξ αρχης (χαρη στο
@mareco) για το fun κ νομιζω οτι το να περνας καλα με το σκυλο σου, ειναι ο μονος σκοπος........