Ας τα πω λοιπόν γιατί σκάω σιγά σιγά και πιο πάνω τα μάσησα τα λόγια μου!!!!!
Εξομολόγηση.
Πριν, ενάμιση, δύο χρόνια πίστευα ότι γίνετε σωστή εκτροφή Cane Corso στην Ελλάδα από τα περισσότερα εκτροφεία (αν όχι όλα)
Δεν γνώριζα. Έβλεπα μόνο τα pedigree.
Όσο το έψαχνα τόσο καταλάβαινα τα λάθη
πρώτα τα δικά μου και μετά αυτών που αποκαλούνταν εκτροφείς.
Γιατί αυτοί, καλά πουλάνε..........έμεις όμως τους συντηρούμε, αγοράζοντας από αυτούς.
Στα εκτροφεία που πήγα!!!!!!
Τι έκανα τότε ο ''άνθρωπος''
Εγώ : Μπορούμε να δούμε τα pedigree;
Εκτροφέας χ : Ορίστε.
Εγώ : αααααα αυτός έχει π.χ. Arrigo πατέρα και αυτή έχει μάνα π.χ. Moca , για να δω τα σκυλιά.
Εκτροφέας : Ορίστε και τα σκυλιά, μεγαλόσωμα με δυνατά........pedigree.
Αποτέλεσμα : Ωραίο γεννεολογικό δέντρο, Το κλείνω το κουτάβι.
Μέσα στο μυαλό μου έλεγα : Αυτοί οι γονείς είναι πολύ ωραία cane corso,μεγαλόσωμα, άρα θα βγάλουν και ωραία κουτάβια και θα είναι και
φύλακες αφού είναι cane corso.
Μέγα λάθος. Καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Κανονικά έπρεπε:
Εγώ : Μπορούμε να δούμε τα σκυλιά;
Εκτροφέας χ : Ορίστε τα σκυλιά, μεγαλόσωμα με δυνατά........pedigree.
Εγώ : Μα αυτόν π.χ. τον μιλάω καλά και γυρίζει την κοιλιά, πως μπαίνει για αναπαραγωγή;
Εκτροφέας χ : Έχει pedigreeπου δεν το βρίσκεις εύκολα και είναι και 65 κιλά (π.χ.)
Εγώ : Ευχαριστώ πολύ αλλά αυτά δεν με ενδιαφέρουν..........εγώ θέλω Cane Corso. Αντιο.....
Τις εξετάσεις δεν τις γράφω γιατί το θεωρώ αυτονόητο ή τουλάχιστον την κλινική εικόνα, ιδικού. (αυτό ξέρω, σηκώνει συζήτηση αλλά ας το παρακάμψουμε)
Εγώ εν αντιθέσει, ήθελα αυτό που γράφει ο Σκίουρος πιο πάνω.
Δηλαδή σκληρό χαρακτήρα cane corso.
Δεν συμφωνώ και εγώ με την έκφραση ''υψηλό ταπεραμέντο'' γιατί το ταπεραμέντο δεν έχει να κάνει με τον χαρακτήρα ή την μαχητικότητα του σκύλου αλλά με την συμμετοχή του. (και αυτό σηκώνει συζήτηση)
Ας μη βάλουμε Αγγλικές ορολογίες, για να είναι κατανοητά για όλους.
Υ.Γ.
Ας πω την αλήθεια στην δικιά μου περίπτωσή και δεν ρίχνω σε άλλων την ευθύνη, εκτός από εμένα :
Πήγα είδα τα σκυλιά, ζήτησα pedigree, και καθίσαμε μιλήσαμε χωρίς να ελέγξω τον χαρακτήρα τους. Και τα δύο σκυλιά χαϊδευόταν αλλά όχι να γυρνάνε κοιλιά.
Απο τα κουτάβια της γέννας του σκύλου μου ξέρω τα 6 (μαζί με τον Arrigo) από τα 10 σκυλιά.
Φύλαξη έβγαλε μόνο ο Arrigo, από πολύ μικρός μάλιστα.
Δύο από αυτά τα αδέρφια 1 και 1 μπήκαν για αναπαραγωγή.
Έτσι εξαφανίζετε το ένστικτο φύλαξης σιγά σιγά!!!!
....................... αν συμφωνούσα και ακόμα και με το γεγονός ότι εγώ δεν θέλω σκύλο "υψηλού ταπεραμέντου"
Εδώ Σκίουρε έβαλες το ''αν'' μπροστά οπότε μάλλον δεν είσαι σε αυτή την μερίδα.
Αυτή η ζήτηση (δεν ντρέπομαι να το παραδεχτώ) έχει χαλάσει την ράτσα.
Με βλέπω είτε να περιμένω τον σωστό ιδιώτης είτε να καταλήγω βουλγαρία για σοβαρή εκτροφή πραγμα δυσάρεστο...
Που θα τον βρείς αυτόν τον ιδιώτη Σκίουρε;
Να μας τρελάνεις θέλεις;
Όσο για την Βουλγαρία που είπες.........άστο, εκτός αν κοιτάς pedigree και μέγεθος αλλά από χαρακτήρα θα είναι κάτι διαφορετικό από Ελλάδα!!!!
Αν είσαι τυχερός (σαν εμένα) μπορεί να σε πέσει κανένα ’’λαχείο’’ και να πάρεις Cane Corso από οπουδήποτε αλλά να ξέρεις ότι οι πιθανότητες δεν θα είναι με το μέρος σου.
Και φτάσαμε στην ουσία.
Αυτό που γράφω είναι προσωπική άποψη.
Εκτροφεία Cane Corso είναι λίγα. Άσχετα που βλέπουμε πολλά.
Όλους τους ενδιαφέρει να βγάλουν ’’τούμπανα’’ σκυλιά και να κάνουν εφέ και μπορεί να πάνε και στις εκθέσεις.
Λίγοι είναι αυτοί που κοιτάνε τον χαρακτήρα και μετά όλα τα υπόλοιπα.
Στην Ελλάδα μόνο ο κ. Αθανασίου (Valoroso) κοιτάει πρώτα χαρακτήρα, ΜΟΝΟ αυτός.
Στην Ιταλία είναι λίγο περισσότεροι αυτοί.
Μπορεί να μου διαφεύγει και κανένας άλλος από το εξωτερικό. (που δεν νομίζω)
Όλοι μα όλοι οι άλλοι κοιτάνε τις εκθέσεις και δεν ξέρω εγώ τι, με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε!!!!
Μεγάλο συγνώμη αν σας κούρασα αλλά πιστεύω ότι χρειαζόταν. (και εγώ το χρειαζόμουν)