Bullmastiff: Η ιστορια, εκτροφη, χρησιμοτητα και ο χαρακτηρας μιας μοναδικης φυλης!

georgeboxer

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2009
45
0
Eνα θα πω εγω εχεις χορο να βαλεις ενα ακομα σκυλο 50+κηλον?Εγω δεν εχω γιαυτο εχω μποξερ ασχετα αν μου αρεσαι το Dogue De Bordeaux αλα αν δεν εχεις που να το βαλεις τη να το κανεις ακομα και στο φαγητο εχει θεμα 50+κηλα ειναι αυτα εδο το μποξερ με το ζορι 30-40 κηλα και δεν το προκλαβενω!!!!:)

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
αυτο φαινεται...
Σκέψου ότι παλιά γύρναγα απ την προπόνηση πέτυχα στο δρόμο σε ένα κουτάκι τον Οδυσσέα και τον πήρα σπίτι και τον μεγάλωσα (είχα συγκινηθεί πολύ πολύ), αντίστοιχα και τον αχιλλέα τον βρήκα κουτάβι να κουτρουβαλάει την ώρα που ήμουν στη δουλειά μες το ψοφόκρυο και το χιόνι και κατέβηκα τον πήγα σπίτι και τον μεγάλωσα και αυτον!!!και ξέρεις γιατί???Γιατί απλά με το που τα είδα τα ερωτεύτηκα και συγλονίστηκα!!!Και ας μην ήξερα τότε τίποτα για τις ράτσες τους και από που κρατούσε η σκούφια τους!!!Δε με ένοιαζε, ήταν αυτό που λένε έρωτας με την πρώτη ματιά??????Ήταν αδέσποτα παρατημένα και πεταμένα από κάποια ΖΩΑ που απλά "τα πήρε το μάτι μου να περνάνε"!!!Πόσο μάλλον για κάτι το οποίο θα χτίζω μέσα μου και θα ωριμάζω για τόσο καιρό!!!Εκεί θα είναι ατομικό μπουμ η έκρηξη θετικών συναισθημάτων!!!;)

georgeboxer

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2009
45
0
οταν τιναζεται το bullmastiff και εχει πολλα σαλια...τρεχα 10 μετρα μακρια
:):):)
Εγω οταν βγαζω βολτα το μποξερ μου με κανει να μην πω πος απο τα σαλια ακομα και το σπητι εχει ενα θεμα τα καλοκερια η οταν θελει να φαει οποται ετημασου για γερο σαλιομα :)

georgeboxer

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2009
45
0
[video=youtube;rq9YXELpmpY]http://www.youtube.com/watch?v=rq9YXELpmpY[/video]
Δεν ειναι τελια ?

Last edited by a moderator:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Σκέψου ότι παλιά γύρναγα απ την προπόνηση πέτυχα στο δρόμο σε ένα κουτάκι τον Οδυσσέα και τον πήρα σπίτι και τον μεγάλωσα (είχα συγκινηθεί πολύ πολύ), αντίστοιχα και τον αχιλλέα τον βρήκα κουτάβι να κουτρουβαλάει την ώρα που ήμουν στη δουλειά μες το ψοφόκρυο και το χιόνι και κατέβηκα τον πήγα σπίτι και τον μεγάλωσα και αυτον!!!και ξέρεις γιατί???Γιατί απλά με το που τα είδα τα ερωτεύτηκα και συγλονίστηκα!!!Και ας μην ήξερα τότε τίποτα για τις ράτσες τους και από που κρατούσε η σκούφια τους!!!Δε με ένοιαζε, ήταν αυτό που λένε έρωτας με την πρώτη ματιά??????Ήταν αδέσποτα παρατημένα και πεταμένα από κάποια ΖΩΑ που απλά "τα πήρε το μάτι μου να περνάνε"!!!Πόσο μάλλον για κάτι το οποίο θα χτίζω μέσα μου και θα ωριμάζω για τόσο καιρό!!!Εκεί θα είναι ατομικό μπουμ η έκρηξη θετικών συναισθημάτων!!!;)
ομορφη περιγραφη Κιμωνα,μπραβο!:)

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Eνα θα πω εγω εχεις χορο να βαλεις ενα ακομα σκυλο 50+κηλον?Εγω δεν εχω γιαυτο εχω μποξερ ασχετα αν μου αρεσαι το Dogue De Bordeaux αλα αν δεν εχεις που να το βαλεις τη να το κανεις ακομα και στο φαγητο εχει θεμα 50+κηλα ειναι αυτα εδο το μποξερ με το ζορι 30-40 κηλα και δεν το προκλαβενω!!!!:)
Εγώ Γιωργάκο μόλις ήρθα από δίωρη βόλτα με τον παππούλη που είχαμε πάει με τον μητσάκο και το δούκα!!!Το κάνω κάθε μέρα το κάνω χρόνια!!!!Αντοίστιχα ο αδερφός μου πριν λίγο ήρθε με τον Αχιλλέα που ήταν καμιά ώρα περπάτημα το πρωί η μητέρα μου ασχολιέται και με τους 2 κανα τρίωρο και αργά το βράδυ ο πατέρας μου τους πάει για σπριντ στην ταράτσα με μπαλάκια του τέννις μέχρι που τους κοιμίζουμε νεκρούς!!!Είναι ΟΛΗ η οικογένεια εθισμένη και εξαρτημένη παθολογικά απ τα σκυλιά μας (γι αυτό και ο παππούς φτάνει τα 12 και είναι και κομμάτια και απτόητος απο θέμα αντοχής)!!!!Το bull που θα πάρω όταν καταλήξω τελικά θα το πάρω στο δικό μου σπίτι (όχι ότι εδω θα τεθεί πρόβλημα) !!!!Το θέμα του όγκου δεν έχει να λέει κάτι!!!Και τι να λέει το ότι είναι 60-70 κιλά σκυλάκι????Να το εκτονώνεις θέλει (να ξέρεις πως να το κάνεις) και να το κάνεις συνέχεια και ....αιώνια....και να σου πω και το άλλο ΟΛΕΣ οι θηριώδεις ράτσες ζουν τέλεια και αρμονικότατα μέσα σε ένα διαμέρισμα ΟΧΙ σε αυλή και ταράτσα!!Μη σε μπερδεύει το μέγεθος αλλά η απαίτηση της ράτσας!!!!Απλά θέλουν εκτόνωση και εκπαίδευση γιατί λόγω μάζας και δύναμης δε το έχουν δε τίποτα να σου ξαπλώσουν κάτω το ψυγείο!!!;)

georgeboxer

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2009
45
0
Και εγω μεσα μια ζωη τα ειχα αλα ο κηπος ειναι αλο πραγμα ειχα τον αλον στον κηπο ολη την μερα και οχι σε ενα μπαλκονι να κητα τον κοσμο.Οταν εχεις κηπο εχεις βγαλει το 70%της βολτας μονο και μονο απο την κηνηση του σκυλου σε περαστηκους και τετια ακομα παιζεις ανετα χορεις να εχεις τον φοβο απο αυτοκηνητα και αλα ζωα κτλ.Οπος και να το κανουμαι δεν περιοριζεις ενα τετιο σκυλο σε 50-60-70 τετραγονηκα.
Ελα σπητι να δεις βιντεο στην μονοκατικια να δεις πεχνιδια κτλ.Τωρα το μονο που κανω εκτος απο βολτα ειναι να σπαμαι ολο το σπιτι οταν παιζουμαι σε ληγο δεν θα μηνει τηποτα:)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
αν και ειμαι υπερ του κηπου (για αρκετους λογους),αν δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα το bullmastiff μπορει να ζησει και μεσα στο διαμερισμα...υπο προυποθεσεις ομως...οπως καθημερινοι περιπατοι,εκπαιδευση -μην διαλυσει το σπιτι- κλπ.

ορεξη να υπαρχει και αγαπη για την φυλη και ολα γινονται...;)

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Και εγω μεσα μια ζωη τα ειχα αλα ο κηπος ειναι αλο πραγμα ειχα τον αλον στον κηπο ολη την μερα και οχι σε ενα μπαλκονι να κητα τον κοσμο.Οταν εχεις κηπο εχεις βγαλει το 70%της βολτας μονο και μονο απο την κηνηση του σκυλου σε περαστηκους και τετια ακομα παιζεις ανετα χορεις να εχεις τον φοβο απο αυτοκηνητα και αλα ζωα κτλ.Οπος και να το κανουμαι δεν περιοριζεις ενα τετιο σκυλο σε 50-60-70 τετραγονηκα.
Ελα σπητι να δεις βιντεο στην μονοκατικια να δεις πεχνιδια κτλ.Τωρα το μονο που κανω εκτος απο βολτα ειναι να σπαμαι ολο το σπιτι οταν παιζουμαι σε ληγο δεν θα μηνει τηποτα:)
Εμένα κανένα απ τα 2 σκυλιά μου δεν ξέρει τη λέξη μπαλκόνι ούτε ακουστά!!!Μόνο στο εξοχικό επειδή στην περίμετρο είναι τεράστιο και τους αρέσει να το τρέχουν και έχει τέντες και τεράστια σημεία για άραγμα στον ήλιο!!Εδώ αθήνα είναι μόνο στα κρεβάτια και στους καναπέδες!!Και σου ξαναείπα δε ξέρω εσυ πως έχεις μάθει το δικό σου !Εγώ με το μητσάκο έχουμε κύκλο με σκυλόφιλους και σκυλοπορωμένους και κάθε μέρα είμαστε και με άλλα σκυλια όταν κανονίζουμε και είμαστε γενικώς μεγάλη σκυλοπαρεούλα!!!Το μόνο που δεν λείπει απ τα σκυλιά μου έιναι στέρηση ελευθερίας και στέρηση εμπειριών και παιχνιδιού!!!!Είναι πάνω από 3-4 ώρες συνολικά τη μέρα εξώ και απλά ...Ε Κ Τ Ο Ν Ο Ν Ω Ν Τ Α Ι με κάθε μέθοδο και τρόπο!!!!!Και αυλή να έχεις ΠΑΝΤΑ το σκυλί θέλει βόλτα ΕΞΩ, εμπειρίες, μυρωδιές, επαφή με αλλους ανθρώπους, σκυλιά!!!!ΠΑΝΤΑ!!Μια αυλη αν δεν ξέρεις να την χρησιμοποιήσεις απλά θα μετατραπει σε μία αιώνια φυλακή για το σκυλάκι!!!!Το μπουλ τεριέ που μεγαλωσαμε μαζι του και γω και ο αδερφός μου ήταν σε μια αυλή 200τμ με 10 μπαλάκια, με δεντρα και χωμα να σκάβει!!Όταν του λεγαμε λουρί και βόλτα και που είναι το παιχνίδι σου μόνο που δεν γκρέμιζε τη σιδερένια πορτα της αυλης!!!!!Η αυλή είναι απλά ένα εργαλείο που θέλει απλά να ξέρεις να τη χρησιμοποιήσεις για να λειτουργήσει ευεργετικα επάνω στο σκυλίνο!!!!Αν τον παρατήσεις μέσα και τον αφησεις...ΤΟ ΦΑΓΕΣ το σκυλάκι!!!Εσυ θα μπορούσες να ζήσεις σε μία αυλη χωρίς επαφή με τον έξω κόσμο!!!Το σκυλάκι πρώτα απ όλα έιναι εξαρτημένο απ τον ανθρωπο!!!!Την αγκαλια και το χάδι δεν την αλλάζει με τίποτα!!!Παρατημένο σε μία αυλή μόνο με ατοκες δόσεις τα παιρνει αυτά, μες το διαμέρισμα όμως συνέχεια!!!Καμία αυλή δεν αντικαθιστά τη βόλτα του σκύλου!!!!Απλα είναι ένα έξυπνο tool η αυλή!!!

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Και αυλή να έχεις ΠΑΝΤΑ το σκυλί θέλει βόλτα ΕΞΩ, εμπειρίες, μυρωδιές, επαφή με αλλους ανθρώπους, σκυλιά!!!!ΠΑΝΤΑ!!Μια αυλη αν δεν ξέρεις να την χρησιμοποιήσεις απλά θα μετατραπει σε μία αιώνια φυλακή για το σκυλάκι!!!
Συμφωνώ. Ποιο 70% της βόλτας? Ούτε κατά διάνοια.

georgeboxer

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2009
45
0
Καλα αν βρεις πιο κακομαθημενο μποξερ ελα να μου πεις:)Παραι το bull και ελα να τα σεργιαναμαι και να γκρεμιζουμαι τα παντα :D:D

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Καλα αν βρεις πιο κακομαθημενο μποξερ ελα να μου πεις:)Παραι το bull και ελα να τα σεργιαναμαι και να γκρεμιζουμαι τα παντα :D:D
Δε θες πολλά πράματα για να κάνεις ένα σκυλάκι χαρούμενο και να σου αφοσιωθεί πιστά και αιώνια!!!Ενα πιάτο φαγάκι, ενα μπολ νεράκι, ένα λουρί, ένα μπαλάκι, διάθεση, αγάπη και χαρά!!!Ξέρεις πόσο λίγα είναι αυτά μπροστά σε αυτά που θα σου δώσει, θα σου χαρήσει, θα σου μεταδώσει και θα σου προσφέρει το σκυλάκι??????ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ και ΑΝΕΚΤΙΚΗΤΗΣ συναισθηματικής και πνευματικής (γενικώς) αξίας!!!Η απόλυτη χαρά του σκύλου και η απογείωση του είναι πρώτα η βόλτα και το παιχνίδι στη βόλτα και μετά οι απίστευτες ώρες ενασχόλησης παρέα μαζί του!!!!

georgeboxer

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2009
45
0
Ρε ναι τα ηδια πραγματα λεμαι αγαπη βολτα και μεσα στο σπιτι εμενα τον σκυλο μου τον λεναι καναπεδακια και κημαται και μεσα απο τα σκεπασματα !!!Αλα θελει χορο αυτο λεω μονο και αντοχη να σου γκρεμιζει το σπιτι βεβεα ειναι πιο ενεργητηκος σκυλος οποται οκ!!!:)Δεν λεω κατι διαφορετηκο αν τον παρεις σε αλο σπιτι ναι καντο θα εχεις την καλητερη παρεα αλα τρια ζωα σε 1 σπιτι εινια πολα :)Τηποτα αλο ειναι τελια ζωα!!!