Bullmastiff: Η ιστορια, εκτροφη, χρησιμοτητα και ο χαρακτηρας μιας μοναδικης φυλης!

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Ξέρεις γιατί είχα αυτή την απορία???Γιατί παρατηρώ ότι τα Rott κατατάσονται στα μεσαίου-μεγάλου μεγέθους σκυλάκια ενώ τα bullmastiff στα γιγαντόσωμα!!Ενώ στα πρότυπα είναι σχεδόν παραπλησια σε διαστάσεις!!Βέβαια το πρότυπο λέει μόνο ύψος - βάρος!!Όχι φάρδος και μήκος οπότε....

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
οντως ειναι στα γιγαντοσωμα τα bullie.

αν δεις απο κοντα αρσενικο ροτ και αρσενικο bullie θα δεις την διαφορα...

στα προτυπα μπορει αν φαινονται ιδια,δεν ειναι.

ενα απλο παραδειγμα...θηλυκο bullie περιπου 54 κιλα και αρσενικο ροτ τα ιδια ακριβως,;)

επισης στο υψος τα ιδια...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
στα μολοσσοειδη ανηκει ναι.

μαστιφοειδη ειναι ενας ορος για τα απανταχου σκυλια τυπου Μαστιφ.

Μολοσσός ο αρχαίος

Σύμφωνα με τον Όμηρο ο γιος του Αχιλλέα ο Νεοπτόλεμος όταν οι Έλληνες κυρίευσαν την Τροία πήρε σαν λάφυρο και την
Ανδρομάχη τη γυναίκα του Έκτορα. Πήγαν και εγκαταστάθηκαν στην Πίνδο όπου ίδρυσαν το βασίλειό τους και τον γιο τους
τον ονόμασαν Μολοσσό.
Οι απόγονοι ονομάστηκαν Μολοσσοί , είναι οι άνθρωποι που ζουν πάνω στην Πίνδο και οι σκύλοι τους θεωρούνταν από τα αρχαία χρόνια οι πιο ισχυροί και άφοβοι ,¨Οι μολοττίδες¨,(ετυμολογικά η λέξη Μολοσσός συναποτελείται από την λέξη ¨μόλο¨ ή ¨μάλο¨ που σημαίνει το πολύ ,το μεγάλο ,το πολεμικό ορεινό και την κατάληξη ¨σσος¨ που δηλώνει εντοπιότητα).Γι' αυτόν το λόγο ο Μέγας Αλέξανδρος ισχυρίζεται
ότι είναι απόγονος του Αχιλλέα αφού η μητέρα του η Ολυμπιάδα ήταν η πριγκίπισσα των μολοσσών.
Δύο από τα φοβερά σκυλιά τα είχε πάρει από τον πατέρα της και τα μεγάλωνε ο Αλέξανδρος.

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη το ένα ήταν τόσο δυνατό που δεν καταδέχτηκε ούτε να παλέψει με αρκούδα. Αυτούς τους σκύλους χρησιμοποίησε ο Αλέξανδρος κατά του Περσικού ιππικού,
φορώντας τους ακονισμένες λάμες σε κολάρο γύρω από το λαιμό και το στήθος και βοήθησαν τα μέγιστα στις νίκες του. Ιδιαίτερη τιμή απέδωσαν σε πολλούς από αυτούς οι Μακεδόνες και ο Πύρρος ο Βασιλιάς της Ηπείρου
που αργότερα χρησιμοποίησε τους σκύλους κατά των Ρωμαίων. Το 168 π.Χ. στη μάχη της Πύδνας όταν ο Αιμίλιος Παύλος νίκησε τους Μακεδόνες πήρε 100 από αυτούς τους σκύλους στο θρίαμβο του στη Ρώμη.
Η συστηματική εκτροφή των σκυλιών αυτών εκ των οποίων οι πιο ισχυροί και ατρόμητοι χρησιμοποιήθηκαν στο Κολοσσαίο εναντίων των τίγρέων ,των λεόντων των μονομάχων ή ακόμα και των χριστιανών και βέβαια στον πόλεμο εναντίων εχθρικών στρατευμάτων. Οι λιγότερο ψυχολογικά και σωματικά ισχυροί χρησιμοποιήθηκαν σαν ποιμενικοί προς φύλαξη κοπαδιών των βοοειδών που ακολούθησαν τις λεγεώνες.

πηγη: www.molossos.com

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
σκυλια που επισης βοηθησαν στην εξελιξη της συγχρονης μορφης της φυλης.

Eng Ch Oldwell Saxon of Bournevalley (UK)

Eng Ch Oldwell Bugler (UK)

Eng Ch Saturn of Graecia (UK)

Eng Ch Wyburn Rula of Oldwell (UK)

CH FERDHU HOOCHI COOCHI MAN

CH Oscar del Girasole

CH Ballyheath Tiger Lilly of Bunsoro

CH Luvabull’s Joker

CH Bullgest Mr Big

Last edited:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Eng Ch Oldwell Saxon of Bournevalley (UK)

Eng Ch Oldwell Bugler (UK)

Eng Ch Saturn of Graecia (UK)

Eng Ch Wyburn Rula of Oldwell (UK)

αν ξανασβηστουν οι φωτογραφιες...να ξερετε εγω προσπαθησα.:D:D

....τωρα ξαναβγηκαν...τα χαπια μου,τρελενομαι!:paja1:

Last edited:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ναι ξεφυγε καπου Κατερινα οντως το θεμα...:D

αλλα προσπαθουμε να το επαναφερουμε στην ζωη και νομιζω θα τα καταφερουμε:p

@Ricos

και εμενα μ'αρεσει Θοδωρη ο σκυλος αυτος.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
με εχει φαει η σκεψη του να αποκτησω ενα δευτερο bullmastiff θηλυκο αυτη την φορα...ειδα και σημερα τα 2 newffie της Σοφιας και με ξανα-επιασε η βαθεια αυτη επιθυμια...το συζηταμε και με την Βιβη την κοπελα μου...

ομως θα ηταν τεραστιο λαθος να κανω μια τετοια κινηση αμεσα...προηγειται ο στρατος(θα εχω ενα βισματακι,αλλα οπως και να εχει ειναι ενα θεμα) και μετα ερχεται η αναζητηση εργασιας...

αρα μαλλον σε 1 μιση με 2 χρονια μια τετοια κινηση θα ηταν σωστη και ιδανικη...να εχει μεγαλωσει και ο Τορο(2 κουταβια bullie ειναι πραγμα μεγαλο...:D)...

απλα φοβαμαι μην κανω λαθος και "πεσω" στο δελεαρ μιας θηλυκιας χοντρης κουταβιτσας...:cool::rolleyes:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αν ο στρατός είναι απαραίτητος (που είναι) δεν θα κερδίσεις τίποτα, μόνο θα χάσεις. Εκμεταλλεύσου αυτόν τον ενάμισι χρόνο για να γνωρίσεις και να δεθείς με τον σκύλο σου, και να μάθεις ακόμα περισσότερα για την φυλή σου. Ετσι θα "αφήσεις" έναν ακόμα πιο εύκολο σκύλο πίσω, δηλαδή το μισό πρόβλημα για τους άλλους, ενώ με το κουτάβι θα αφήσεις το διπλάσιο :)

Σε ενάμισι χρόνο εξάλλου δεν θα έχει ολοκληρωθεί η ωρίμανση του μικρού, θα έχεις ακόμα πολύ ψωμί. ;)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πάντως Θοδωρή σκέψου και το άλλο (που ακούγεται ανόητο, φυσικά, αλλά πάντα το λέω). Αν δεν ασχοληθείς με την εκτροφή και απλώς έχεις δύο σκυλιά με μικρή διαφορά ηλικίας θα έχεις να περιθάλψεις κάποια στιγμή δύο γέρικα σκυλιά. Για να μη μιλήσω για απώλεια εις διπλούν.
Αν έχουν 5 χρόνια (π.χ) διαφορά ηλικίας, νομίζω, θα είναι καλύτερα τα πράγματα για όλους.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αν δεν ασχοληθείς με την εκτροφή και απλώς έχεις δύο σκυλιά με μικρή διαφορά ηλικίας θα έχεις να περιθάλψεις κάποια στιγμή δύο γέρικα σκυλιά. Για να μη μιλήσω για απώλεια εις διπλούν.
Αν έχουν 5 χρόνια (π.χ) διαφορά ηλικίας, νομίζω, θα είναι καλύτερα τα πράγματα για όλους.
Eίμαι πολύ αυτής της άποψης..

Θέλω ήδη να πάρω δεύτερο westie αλλα θα περιμένω ο μικρός να πάει τουλάχιστον 5 για να πάρω δεύτερο..

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
σωστη και λογικη η αποψη αυτη και την σκεφτηκα και εγω.

ομως δεν το "βλεπω" ετσι και θελω να εχω 2 σκυλια...απο την αλλη ειναι πολλοι αυτοι που εχουν 2-3 σκυλια μαζι σε κοντινες ηλικιες.

για εκτροφη δεν το σκεφτομαι ακομα καθολου,ειναι μεγαλο βημα και εκτος απο ορεξη (το μονο που εχω) προυποθετει πολλα ακομη, που στην παρουσα φαση δεν εχω...

ο Τορο οταν παρω την μικρη,θα ειναι περιπου 2 μιση - 3 ετων.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
απο την αλλη ειναι πολλοι αυτοι που εχουν 2-3 σκυλια μαζι σε κοντινες ηλικιες.
Κι εγώ ήμουνα κάποτε ένας από αυτούς. Όλα μου τα ζώα (3 σκύλοι και 2 γάτες) ήτανε σχεδόν συνομήλικα.
Και ήρθε η ώρα που σε 1,5 χρόνο έμεινα χωρίς τίποτα.
Δεν το ξανακάνω ούτε με σφαίρες!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Λουκια δεν θα πω ψεματα οτι ολα αυτα που λετε ειναι και σωστα και με επιρρεαζουν...

ομως δεν θα πω και ψεματα οτι δεν εχω παρει την αποφαση μου...

ειναι κατι που θελω πολυ,και στην ζωη μου ΠΟΤΕ δεν σκεφτομαι το μοιραιο...

οχι μονο στα σκυλια,γενικως...ποτε δεν λειτουργω ετσι.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
συμφωνώ με την άποψη της chloe και της Loukia,δεν είναι καλό ούτε για την νεαρή ( και πολύ περισσότερο για την κουταβίσια ηλικία τους) αλλά ούτε και όταν μεγαλώσουν....μην ξεχνάς ότι ένα ηλικιωμένο σκυλί έχει αυξημένες ανάγκες για ιατρική κλπ. κλπ. κλπ. φροντίδα.....πολύ δε περισσότερο τα δύο σκυλιά.

Εξάλλου μέχρι να πάει ο Τoro τουλάχιστον 5 χρόνων,έχεις να κάνεις πάραπολλά πράγματα μαζί του και δεν πιστεύω ότι θα σου μείνει χρόνος για να ασχοληθείς όπως πρέπει με το μεγάλωμα ενός καινούργιου κουταβιού. :)