Boerboel,Cane Corso,Rotti,Bandog

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Με όλη μου την καρδιά, με το καλό!!!(y)
Έχουμε να διαβάσουμε...:whistle:
Σε καμιά ώρα... θα είμαστε συντονισμένοι.:)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Έχουμε να διαβάσουμε...:whistle:
Σε καμιά ώρα... θα είμαστε συντονισμένοι.:)
Αν δεν προκληθώ, θα είμαι πολύ σύντομος...:p:D

Χρήστο μου, ας γράψω (καταρχήν) τηλεγραφικά και βλέπουμε...

1) Τα τραβάει ο οργανισμός σας... και ο δικός σου και της κυρίας...

2) Ενδιαφέρων και, νομίζω, καλός συνδυασμός... αν δεν ασχοληθούμε με διάφορα "specifics" του τύπου υγεία, μεγάλη προσοχή στις επιλογές εκτροφής κλπ...

3) Το μέλος μας @Ricos έχει ένα τέτοιο, περίπου, συνδυασμό (και για τους ίδιους λόγους!!!)... θα μπορούσε να σου πει αρκετά πράγματα, μιάς και είναι βαθύς γνώστης, από τη μιά και ασχολείται με μεράκι, από την άλλη...

4) Η θηλυκιά σκύλα, είναι (πάρα πολύ) καλή επιλογή!
Η θηλυκιά, αν "τόχει"... "τόχει", τελεία και παύλα!
Και, ακόμα περισσότερο, η "κακιά σκύλα" (που είναι ακριβώς σαν την "κακιά γυναίκα)!), δεν συγκρίνεται σε θέματα ταμπεραμέντου με κανένα αρσενικό! Βέβαια, αυτό που σου λέω (μεταξύ αστείου και σοβαρού) πρόσεξέ το κατά το "process" (που λέει και η γιαγιά του @sea-mol ) των επιμέρους ειλογών σου...

Final Note: Πρόσφατα γνώρισα την (όχι-ακριβώς-κακιά-αλλά-σωστά-ανεβασμένη) σκύλα (συγγενούς φυλής) ενός καλού φίλου... και τύφλα νάχουν όλα τα αρσενικά!!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Επίσης, Χρήστο...
Το πιο βασικό που ξέχασα προηγουμένως να σου πω... το πιο "added value" σχόλιό μου (και θα με θυμάσαι, γι' αυτό!), είναι το εξής:

Επειδή, φαντάζομαι, δεν θα πάρετε ταυτόχρονα δυό κουτάβια (για νάχετε να ξεσκατίζετε 7x24!!!), να θυμάσαι:

Το Bulldog (ή οτιδήποτε άλλο) θα πρέπει να έρθει πρώτο και, μάλιστα, μακράν...
Το Μπουρμπούλ θα έρθει δεύτερο στο σπίτι (και σαφώς κουτάβι, δεν το συζητώ)...
Και όλα θα πάνε καλά... με, σχεδόν, αυτόματη διαδικασία...:)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
γιατι απαραιτητα με αυτη την σειρα;
Γιατί δεν θα χρειαστεί καμία προσπάθεια να ενσωματωθεί με οποιοδήποτε ζώο υπάρχει.
Αν γίνει αντίστροφα, είναι πιθανό ο Χρήστος να χρειαστεί να βάλει "πολλή πλάτη", ώστε το Μπουρμπούλ να αποδεχτεί το άλλο ζώο (ιδίως το άλλο σκυλί!)...

• Like
Reactions: Chris K.A.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
ναι αλλα παλι μπορει να θεωρηθει επικυνδινο και οτι μεγαλονωντας το μπουρμπουλ θα θελει την αρχηγια.
αν το μεγαλο τοτε ειναι δυστροπο θα θελει πιο πολυ πλατη απο τον χρηστο.

• Like
Reactions: johnk

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...αν το μεγαλο τοτε ειναι δυστροπο θα θελει πιο πολυ πλατη απο τον χρηστο.
Πολύ σωστά!
Γι΄αυτό είπα και στο Χρήστο να κάνει "σοφές" επιλογές... όταν είσαι "αρχηγός", το βασικό σου χαρακτηριστικό είναι να προβλέπεις!;)

Υ.Γ. Ας πούμε, ο @Ricos , είχε το (αρσενικό) ισορροπημένο - χαλλλλλαρό Bullmastiff (τον αδελφό "μας")... και μετά επέλεξε το (επίσης αρσενικό) Bulldog...

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
το να προβλεψεις παντος ειναι σαν να πηγαινεις σε μεντιουμ για αριθμους του τζοκερ.
οσο προβλεψιμος ειναι ενας σκυλο3ς τοσο ευκολα αλλαζει.

τεσπα,απλα εγω δεν συμφωνω με σειρες,αν δεν μπορεις να τα ισοροπησεις κατι δεν κανεις καλα και σιγουρα δεν μιλαω εκ του ασφαλους.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Θα συμφωνήσω μαζί σου, Τάσο, σε γενικές γραμμές...

Απλά, θα πω ότι δεν είναι ανάγκη να "χτυπήσουμε" ακριβώς τους αριθμούς του τζόκερ ή του λόττο...

Αρκεί να παίξουμε με τις πιθανότητες:
Για το Μπουρμπούλ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι κυριαρχικό...
Για το "άλλο" σκυλί (αν και δεν θα ξέρουμε - έχεις δίκιο - πόσο θα αλλάξει), θα μπορέσουμε να δούμε σε τι επίπεδο είναι το ταμπεραμέντο του... και, ανάλογα, να προχωρήσουμε...
Και αυτό το λέω γιατί "όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια - να τάχει όλα τέλεια από την αρχή - ο Θεός γελάει"...

Υ.Γ. Δηλαδή, θέλω να πω ότι (και μη με δείρεις, Χρήστο!) αν το "άλλο" σκυλί αποδειχτεί πολύ "δυνατό" (βλέπε: τσαμπουκαλεμένο), τότε μπορεί ο Χρήστος να έχει την "option" να μην προχωρήσει σε Μπουρμπούλ, ας πούμε...:whistle:

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Γενικά και εγώ πιστεύω πως οι ισορροπίες δεν είναι θέμα σκυλου-ων αλλά δικό μου.Ή τις κρατάω και μπράβο μου ή δε μπορώ να τις κρατήσω κι ας πρόσεχα...

Από κει και πέρα,φαντάζομαι πως ο Γιάννης εννοεί πως σε γενικές γραμμες τα μπουλντόγκ είναι πιο εύπλαστα,πιο του σαλονιού από ένα μέσο μπουρμπουλ.Πιο εύκολα συνεπώς θα δεχτεί ένα μπουλντογκ ένα κουτάβι στο χώρο του απότι το αντίστροφο και αυτό δεν έχει να κάνει με το πόσο καλά τα ισορροπώ εγώ ή όχι αλλά με την ιδιοσυγκρασία -ξεκάθαρα- της φυλής.Το έχω κατά νου,μάλλον έτσι θα γίνει όταν έρθει η ώρα

Όπως και να χει,πλάτη θα μπει σε οτιδήποτε προκύψει,η απόφαση είναι συνειδητή,γνωρίζοντας εξαρχής τα πάντα,ακόμα και για το τι μπορεί να πάει στραβά και το πόσο περίεργη θα είναι η φάση τότε.Τα ξέρουμε,τα ζυγίσαμε,προχωράμε.Να προβλέψουμε δε μπορούμε φυσικά,μπορούμε όμως να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να αφιερώσουμε όσο χρόνο απαιτείται ώστε να πάρουμε τα καλύτερα και από τις δύο φυλές

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εγω παντως θα προτειμουσα να τα παρω κ τα δυο κουταβια ταυτοχρονα.
Εχει καποια μειωνεκτηματα αλλα θεωρω οτι μπρος στο πλεονεκτημα της ομαλης συμβιωσης ειναι αμελητεα.....

Αντε μς το καλο κ να μας ενημερωνεις!!

• Like
Reactions: Chris K.A.

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Αν οικονομικά είναι εφικτό εκείνη την περίοδο που θα μπει το πλάνο σε εφαρμογή,θα παρθουν όλα μαζί,σκύλοι και γάτα,να μεγαλώσουν μαζί,να ξεκουταβίσουμε μία και καλή,να μην έχουμε σταδιακές προσαρμογές κτλ τα οποια οκ ειναι αλλα αν μπορείς να αποφύγεις μια μεταβατική περίοδο σπίτι με "ιδιαίτερες" φυλές γιατί να μην το κάνεις?

• Like
Reactions: east49

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Αν δεν προκληθώ, θα είμαι πολύ σύντομος...:p:D

Χρήστο μου, ας γράψω (καταρχήν) τηλεγραφικά και βλέπουμε...

1) Τα τραβάει ο οργανισμός σας... και ο δικός σου και της κυρίας...

2) Ενδιαφέρων και, νομίζω, καλός συνδυασμός... αν δεν ασχοληθούμε με διάφορα "specifics" του τύπου υγεία, μεγάλη προσοχή στις επιλογές εκτροφής κλπ...

3) Το μέλος μας @Ricos έχει ένα τέτοιο, περίπου, συνδυασμό (και για τους ίδιους λόγους!!!)... θα μπορούσε να σου πει αρκετά πράγματα, μιάς και είναι βαθύς γνώστης, από τη μιά και ασχολείται με μεράκι, από την άλλη...

4) Η θηλυκιά σκύλα, είναι (πάρα πολύ) καλή επιλογή!
Η θηλυκιά, αν "τόχει"... "τόχει", τελεία και παύλα!
Και, ακόμα περισσότερο, η "κακιά σκύλα" (που είναι ακριβώς σαν την "κακιά γυναίκα)!), δεν συγκρίνεται σε θέματα ταμπεραμέντου με κανένα αρσενικό! Βέβαια, αυτό που σου λέω (μεταξύ αστείου και σοβαρού) πρόσεξέ το κατά το "process" (που λέει και η γιαγιά του @sea-mol ) των επιμέρους ειλογών σου...

Final Note: Πρόσφατα γνώρισα την (όχι-ακριβώς-κακιά-αλλά-σωστά-ανεβασμένη) σκύλα (συγγενούς φυλής) ενός καλού φίλου... και τύφλα νάχουν όλα τα αρσενικά!!!

1) ΝΑΙ,ξεκάθαρα!

2) είναι ενδιαφέρων συνδυασμός όντως.Καλύπτει για να είμαι ειλικρινής πρώτα γούστα και μετά οτιδήποτε άλλο.Η κυρία τρελαίνεται για τα μπουλντογκ,που εμένα με βολεύει έχοντας κάνει την επιλογή που έχω κάνει γιατί είναι χαμηλής ενέργειας ζώα,οπότε μπορεί να ασχολείται και εκείνη πολύ (βόλτες κτλ).Θέλει όντως προσοχή εκεί που λες,είναι μεγάλη αλήθεια

3) εδώ είμαι με ανοιχτά αυτιά και τον περιμένω!

4) συμφωνώ απόλυτα

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
δεν ειναι εφικτο να εχεις δυο κουταβια,οσο χαμηλης ενεργειας κ να ειναι το ενα η κ τα δυο,απο την στιγμη που θες κ πρεπει να ασχοληθεις για να γινουν οπως πρεπει.δεν μιλαμε οτι απλα θα πρεπει να ξεσκατιζεις,αλλα οτι θα εχεις σχολειο.σχολειο κ στα δυο!εκτος αν δεν εχεις τιποτα αλλο να κανεις,η δουλεια σου ειναι ξεκουραστη κ εχεις κουραγιο να ασχολεισαι κ με τα δυο.το μεγεθος του σκυλου δεν παιζει ρολο στην μαθηση..

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
Ναι για το σχολείο,αλλά δε μίλησα καπου για το μέγεθος,μίλησα για ενέργεια.Θεωρώ το "δεν είναι εφικτό" κατι παραπάνω από υπερβολικό

• Like
Reactions: east49