Μην νομιζετε οτι σας "ξεχασα"...
Τεταρτη απογευμα θα την παω και στον Βλαχόπουλο, οπότε θα σας πω τα νεα!
Τεταρτη απογευμα θα την παω και στον Βλαχόπουλο, οπότε θα σας πω τα νεα!
Δεν άκουσες αυτά που είχες ξανακούσει. Σου είπε ότι δεν παραπέμπει σε κακοήθεια η ακτινογραφία . Φυσικά δεν την αποκλείει 100%. Αλλά όταν σου λέει δεν παραπέμπει, σου λέει ουσιαστικά ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μην είναι και σε παραπέμπει σε αξονική. Γιατί να μην την κάνεις;Γεια σας.
Πήγα τελικά χθες στον Βλαχόπουλο…
Δεν έφυγα σοφότερος από ότι πήγα, μιας και άκουσα ότι είχα ξανακούσει. Η μοναδική διαφοροποίηση (έλα Berna να ακούσεις…) ήταν να κάνω στο σκυλί μια …αξονική!
Με λίγα λόγια, τα βήματα που μου είπε είναι:
1.Κάνεις αξονική στον σκύλο, για να δεις ότι ΔΕΝ έχει ΠΟΥΘΕΝΑ καρκίνο
2.Αν ΔΕΝ έχει, κάνεις μικροεπέμβαση για να πάρουν δείγματα από αυτό που υπάρχει γύρω από την άρθρωση και να κάνουν βιοψία.
3.Αν ΔΕΝ είναι καρκίνος, προχωράς σε εγχείρηση αποκατάστασης!
Αν από το 2 βγει καρκίνος, κόβουμε το πόδι.
Αν από το 1 έχουν βγει μεταστάσεις, ξεκινάς χημειοθεραπείες κτλ κτλ….
Κι όλα αυτά, γιατί αυτό που βλέπουν στην ακτινογραφία, ΔΕΝ αποκλείει την κακοήθεια!
Δεν παραπέμπει σε κακοήθεια, αλλά ΔΕΝ την αποκλείει!
Στα αρνητικά το γεγονός ότι το αντιφλεγμονώδες, αρχικά την έπιανε και τώρα δεν την πιάνει!
Η αλήθεια είναι πως για λίγο σάστισα, αλλά όταν συνήλθα προσπάθησα να καθορίσω το δικό μου πλαίσιο στον γιατρό, μπας και καταλήξουμε κάπου.
Το δικό μου πλαίσιο είναι πως εάν η Bianca έχει καρκίνο, η Bianca θα κάνει δυστυχώς ευθανασία!
Το δικό μου πλαίσιο είναι πως δεν συναινώ στο να κάνει η Bianca απευθείας την εγχείρηση αποκατάστασης, η οποία μπορεί να δείξει (μιας και θα πάρουν δείγμα για βιοψία αφού θα ανοίξουν το πόδι) καρκίνο!
Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνει το Librela και να προχωρήσουμε με τη μέθοδο “βλέποντας και κάνοντας”.
9 ειναι το σκυλι ακομα καλυτεραεγω καταλαβαινω και τις δυο πλευρες. και την πλευρα του ιδιοκτητη που σκεφτεται πως δεν θα ηθελε να υποβαλει το ηλικιωμενο σκυλι του σε επεμβασεις κλπ, και πολυ πιθανο να σκεφτεται και το οικονομικο κομματι, που για να πουμε και την μαυρη αληθεια το εχουν παρατραβηξει απο τα μαλλια πλεον, αλλα και την πλευρα οσων λενε "μα καλα, σου λενε οτι υπαρχουν πραγματα που μπορεις να κανεις και εσυ λες ευθανασια;;".
εγω προσωπικα θα επελεγα να κανω την αξονικη. ειτε ενα ποδι λιγοτερο, ειτε μικροεπεμβαση, το ζωο θα εχει αλλα 2-3, ισως και 4 χρονια ζωης ακομα. για εμενα αξιζει. για ενα μελος της οικογενειας που το αγαπαω, θα το εκανα. εαν ηξερα φυσικα οτι θα ειχε καλη ποιοτητα ζωης. και πιστεψτε με, ενα σκυλι με 3 ποδια προσαρμωζεται ΠΟΛΥ πιο γρηγορα στο ενα λιγοτερο ακρο απο οτι πιστευουμε. επισης, στο ενδεχομενο μικροεπεμβασης, υπαρχει και η εισπνεομενη ναρκωση, η οποια ειναι μακραν ασφαλεστερη. ενα σκυλι 11 χρονων δεν ειναι δα και τοσο μεγαλο. εαν ο κτηνιατρος λεει πως μπορει να αντεξει, θα αντεξει.
Για να δειτε αν εχει καρκινο γραφεις.Μαλλον ΔΕΝ καταλαβατε....
Την αξονική, ΔΕΝ μου την ειπε για το ποδι!
Την αξονική μου την ειπε για μεταστασεις!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ τα 1,2,3 που εχω γραψει.
Παμε ενας ενας ....Δηλαδη το ενδεχομενο να κανετε αξονικη και να δειτε οτι δεν υπαρχει πουθενα μετασταση αλλα στη χειροτερη με κοψιμο του ποδιου τελειωνετε με το θεμα και στην καλυτερη δεν ειναι καρκινος οποτε μικροεπεμβαση , δεν παιζει σαν επιλογη στο μυαλο σου?
Θα ηθελα ειλικρινα να κατανοησω το σκεπτικο σου... λογω ηλικιας δε το σκεφτεσαι?
Εχεις δικιο sorry....για να δουμε εαν στην περιπτωση που εχει καρκινο, δεν υπαρχουν μεταστασεις!Για να δειτε αν εχει καρκινο γραφεις.
Ναι!Τωρα η εγω δεν καταλαβα η αν εννοεις αυτο δεν εχω λογια. Υπαρχει η επιλογη να γινει αξονικη για να δειτε και δεν θες. Αν εχει καρκινο μπορειτε να κοψετε ποδι και εσυ προτιμας να της κανεις ευθανασια?
Εσυ δηλαδη προτιμας σε ενα σκυλι 10 ετων να κοψεις το ποδι για 2-3-4 χρονια ζωης?
Να το κοιταξεις!
Να φανταστω οτι η ποιοτητα ζωης του σκυλου ειναι....δευτερευουσης σημασιας!
Και μη μου πεις οτι ολα καλα με 3 ποδια!
Ναι εχω δει και με 2...αυτο δε λεει κατι!
Να φανταστω οτι τα εχεις ρωτησει ολα προσωπικα και σου εχουν πει οτι ειναι χαρουμενα!αχ δες ολα αυτα τα "κακομοιρα" σκυλακια με 3 ποδια! φαινεται πως δεν εχουν καθολου καλη ποιοτητα ζωης, ε;
Εγω να το κοιταξω? Ντροπη σου τιποτα αλλο κριμα οσοι ασχοληθηκαμε. 4 χρονια ζωης ειναι λιγα ε? Τοσο αγαπας το σκυλι σου. 9 χρονια το εχεις. Δεν θες αλλα 4? Δεν αξιζει να ξεβολευτεις? Εχεις εμπειρια με σκυλια με 3 ποδια η σε καροτσακι και δεν εχουν ποιοτητα ζωης? Τον εαυτο σου σκεφτεσαι να εχεις κοτσια και να το πεις οχι " δυστυχως η μπιανκα θα κανει ευθανασια". Η μπιανκα δεν θα κανει τιποτα εσυ θες να την ξεφορτωθεις και να μην της δωσεις ουτε καν ευκαιρια να προσαρμοστει. Οποιος γιατρος θα εκανε ευθανασια για αυτο το λογο να μας τον πεις να μην περασουμε ουτε απεξω.Ναι!
Σκληρο? Ναι!
Εσυ δηλαδη προτιμας σε ενα σκυλι 10 ετων να κοψεις το ποδι για 2-3-4 χρονια ζωης?
Να το κοιταξεις!
Να φανταστω οτι η ποιοτητα ζωης του σκυλου ειναι....δευτερευουσης σημασιας!
Και μη μου πεις οτι ολα καλα με 3 ποδια!
Ναι εχω δει και με 2...αυτο δε λεει κατι!
Αμα το ηξερες μαλλον ξες κατα βαθος ποσο λαθος κανεις. Αναρωτιεμαι γιατι μπηκες να ρωτησεις καν.Να φανταστω οτι τα εχεις ρωτησει ολα προσωπικα και σου εχουν πει οτι ειναι χαρουμενα!
Οκ! I rest my case.....
ΥΓ
Το ηξερα οτι θα καταληγαμε ετσι....
Ρε αι ....στην ευχη του Θεου.... που θα μου πεις οτι εγω θελω να ξεφορτωθω τη Bianca!Εγω να το κοιταξω? Ντροπη σου τιποτα αλλο κριμα οσοι ασχοληθηκαμε. 4 χρονια ζωης ειναι λιγα ε? Τοσο αγαπας το σκυλι σου. 9 χρονια το εχεις. Δεν θες αλλα 4? Δεν αξιζει να ξεβολευτεις? Εχεις εμπειρια με σκυλια με 3 ποδια η σε καροτσακι και δεν εχουν ποιοτητα ζωης? Τον εαυτο σου σκεφτεσαι να εχεις κοτσια και να το πεις οχι " δυστυχως η μπιανκα θα κανει ευθανασια". Η μπιανκα δεν θα κανει τιποτα εσυ θες να την ξεφορτωθεις και να μην της δωσεις ουτε καν ευκαιρια να προσαρμοστει. Οποιος γιατρος θα εκανε ευθανασια για αυτο το λογο να μας τον πεις να μην περασουμε ουτε απεξω.
Εγω θα στο πω ? Εσυ το ειπες. Με θαυμαστικο κιολας! Μακαρι να μην εχει κατι παραπανω το σκυλι σου γιατι θα φυγει πριν την ωρα του χωρις λογο και αιτια. Εχεις και πολυ θρασσος.Ρε αι ....στην ευχη του Θεου.... που θα μου πεις οτι εγω θελω να ξεφορτωθω τη Bianca!
Αντε γελοια.....
Εισαι πολυ γελοια!Εγω θα στο πω ? Εσυ το ειπες. Με θαυμαστικο κιολας! Μακαρι να μην εχει κατι παραπανω το σκυλι σου γιατι θα φυγει πριν την ωρα του χωρις λογο και αιτια. Εχεις και πολυ θρασσος.