Bianca

Status
Κλειδωμένο θέμα

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Γεια σας.
Πήγα τελικά χθες στον Βλαχόπουλο…
Δεν έφυγα σοφότερος από ότι πήγα, μιας και άκουσα ότι είχα ξανακούσει. Η μοναδική διαφοροποίηση (έλα Berna να ακούσεις…) ήταν να κάνω στο σκυλί μια …αξονική!
Με λίγα λόγια, τα βήματα που μου είπε είναι:

1.Κάνεις αξονική στον σκύλο, για να δεις ότι ΔΕΝ έχει ΠΟΥΘΕΝΑ καρκίνο
2.Αν ΔΕΝ έχει, κάνεις μικροεπέμβαση για να πάρουν δείγματα από αυτό που υπάρχει γύρω από την άρθρωση και να κάνουν βιοψία.
3.Αν ΔΕΝ είναι καρκίνος, προχωράς σε εγχείρηση αποκατάστασης!

Αν από το 2 βγει καρκίνος, κόβουμε το πόδι.
Αν από το 1 έχουν βγει μεταστάσεις, ξεκινάς χημειοθεραπείες κτλ κτλ….

Κι όλα αυτά, γιατί αυτό που βλέπουν στην ακτινογραφία, ΔΕΝ αποκλείει την κακοήθεια!
Δεν παραπέμπει σε κακοήθεια, αλλά ΔΕΝ την αποκλείει!
Στα αρνητικά το γεγονός ότι το αντιφλεγμονώδες, αρχικά την έπιανε και τώρα δεν την πιάνει!

Η αλήθεια είναι πως για λίγο σάστισα, αλλά όταν συνήλθα προσπάθησα να καθορίσω το δικό μου πλαίσιο στον γιατρό, μπας και καταλήξουμε κάπου.

Το δικό μου πλαίσιο είναι πως εάν η Bianca έχει καρκίνο, η Bianca θα κάνει δυστυχώς ευθανασία!
Το δικό μου πλαίσιο είναι πως δεν συναινώ στο να κάνει η Bianca απευθείας την εγχείρηση αποκατάστασης, η οποία μπορεί να δείξει (μιας και θα πάρουν δείγμα για βιοψία αφού θα ανοίξουν το πόδι) καρκίνο!

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνει το Librela και να προχωρήσουμε με τη μέθοδο “βλέποντας και κάνοντας”.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δηλαδη το ενδεχομενο να κανετε αξονικη και να δειτε οτι δεν υπαρχει πουθενα μετασταση αλλα στη χειροτερη με κοψιμο του ποδιου τελειωνετε με το θεμα και στην καλυτερη δεν ειναι καρκινος οποτε μικροεπεμβαση , δεν παιζει σαν επιλογη στο μυαλο σου?
Θα ηθελα ειλικρινα να κατανοησω το σκεπτικο σου... λογω ηλικιας δε το σκεφτεσαι?

• Like
Reactions: l.Kyveli

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.012
816
Τωρα η εγω δεν καταλαβα η αν εννοεις αυτο δεν εχω λογια. Υπαρχει η επιλογη να γινει αξονικη για να δειτε και δεν θες. Αν εχει καρκινο μπορειτε να κοψετε ποδι και εσυ προτιμας να της κανεις ευθανασια?

• Like
Reactions: l.Kyveli

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Γεια σας.
Πήγα τελικά χθες στον Βλαχόπουλο…
Δεν έφυγα σοφότερος από ότι πήγα, μιας και άκουσα ότι είχα ξανακούσει. Η μοναδική διαφοροποίηση (έλα Berna να ακούσεις…) ήταν να κάνω στο σκυλί μια …αξονική!
Με λίγα λόγια, τα βήματα που μου είπε είναι:

1.Κάνεις αξονική στον σκύλο, για να δεις ότι ΔΕΝ έχει ΠΟΥΘΕΝΑ καρκίνο
2.Αν ΔΕΝ έχει, κάνεις μικροεπέμβαση για να πάρουν δείγματα από αυτό που υπάρχει γύρω από την άρθρωση και να κάνουν βιοψία.
3.Αν ΔΕΝ είναι καρκίνος, προχωράς σε εγχείρηση αποκατάστασης!

Αν από το 2 βγει καρκίνος, κόβουμε το πόδι.
Αν από το 1 έχουν βγει μεταστάσεις, ξεκινάς χημειοθεραπείες κτλ κτλ….

Κι όλα αυτά, γιατί αυτό που βλέπουν στην ακτινογραφία, ΔΕΝ αποκλείει την κακοήθεια!
Δεν παραπέμπει σε κακοήθεια, αλλά ΔΕΝ την αποκλείει!
Στα αρνητικά το γεγονός ότι το αντιφλεγμονώδες, αρχικά την έπιανε και τώρα δεν την πιάνει!

Η αλήθεια είναι πως για λίγο σάστισα, αλλά όταν συνήλθα προσπάθησα να καθορίσω το δικό μου πλαίσιο στον γιατρό, μπας και καταλήξουμε κάπου.

Το δικό μου πλαίσιο είναι πως εάν η Bianca έχει καρκίνο, η Bianca θα κάνει δυστυχώς ευθανασία!
Το δικό μου πλαίσιο είναι πως δεν συναινώ στο να κάνει η Bianca απευθείας την εγχείρηση αποκατάστασης, η οποία μπορεί να δείξει (μιας και θα πάρουν δείγμα για βιοψία αφού θα ανοίξουν το πόδι) καρκίνο!

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνει το Librela και να προχωρήσουμε με τη μέθοδο “βλέποντας και κάνοντας”.
Δεν άκουσες αυτά που είχες ξανακούσει. Σου είπε ότι δεν παραπέμπει σε κακοήθεια η ακτινογραφία . Φυσικά δεν την αποκλείει 100%. Αλλά όταν σου λέει δεν παραπέμπει, σου λέει ουσιαστικά ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μην είναι και σε παραπέμπει σε αξονική. Γιατί να μην την κάνεις;

• Like
Reactions: Ans

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
962
1.079
28
εγω καταλαβαινω και τις δυο πλευρες. και την πλευρα του ιδιοκτητη που σκεφτεται πως δεν θα ηθελε να υποβαλει το ηλικιωμενο σκυλι του σε επεμβασεις κλπ, και πολυ πιθανο να σκεφτεται και το οικονομικο κομματι, που για να πουμε και την μαυρη αληθεια το εχουν παρατραβηξει απο τα μαλλια πλεον, αλλα και την πλευρα οσων λενε "μα καλα, σου λενε οτι υπαρχουν πραγματα που μπορεις να κανεις και εσυ λες ευθανασια;;".
εγω προσωπικα θα επελεγα να κανω την αξονικη. ειτε ενα ποδι λιγοτερο, ειτε μικροεπεμβαση, το ζωο θα εχει αλλα 2-3, ισως και 4 χρονια ζωης ακομα. για εμενα αξιζει. για ενα μελος της οικογενειας που το αγαπαω, θα το εκανα. εαν ηξερα φυσικα οτι θα ειχε καλη ποιοτητα ζωης. και πιστεψτε με, ενα σκυλι με 3 ποδια προσαρμωζεται ΠΟΛΥ πιο γρηγορα στο ενα λιγοτερο ακρο απο οτι πιστευουμε. επισης, στο ενδεχομενο μικροεπεμβασης, υπαρχει και η εισπνεομενη ναρκωση, η οποια ειναι μακραν ασφαλεστερη. ενα σκυλι 11 χρονων δεν ειναι δα και τοσο μεγαλο. εαν ο κτηνιατρος λεει πως μπορει να αντεξει, θα αντεξει.

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Μαλλον ΔΕΝ καταλαβατε....
Την αξονική, ΔΕΝ μου την ειπε για το ποδι!
Την αξονική μου την ειπε για μεταστασεις!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ τα 1,2,3 που εχω γραψει.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.012
816
εγω καταλαβαινω και τις δυο πλευρες. και την πλευρα του ιδιοκτητη που σκεφτεται πως δεν θα ηθελε να υποβαλει το ηλικιωμενο σκυλι του σε επεμβασεις κλπ, και πολυ πιθανο να σκεφτεται και το οικονομικο κομματι, που για να πουμε και την μαυρη αληθεια το εχουν παρατραβηξει απο τα μαλλια πλεον, αλλα και την πλευρα οσων λενε "μα καλα, σου λενε οτι υπαρχουν πραγματα που μπορεις να κανεις και εσυ λες ευθανασια;;".
εγω προσωπικα θα επελεγα να κανω την αξονικη. ειτε ενα ποδι λιγοτερο, ειτε μικροεπεμβαση, το ζωο θα εχει αλλα 2-3, ισως και 4 χρονια ζωης ακομα. για εμενα αξιζει. για ενα μελος της οικογενειας που το αγαπαω, θα το εκανα. εαν ηξερα φυσικα οτι θα ειχε καλη ποιοτητα ζωης. και πιστεψτε με, ενα σκυλι με 3 ποδια προσαρμωζεται ΠΟΛΥ πιο γρηγορα στο ενα λιγοτερο ακρο απο οτι πιστευουμε. επισης, στο ενδεχομενο μικροεπεμβασης, υπαρχει και η εισπνεομενη ναρκωση, η οποια ειναι μακραν ασφαλεστερη. ενα σκυλι 11 χρονων δεν ειναι δα και τοσο μεγαλο. εαν ο κτηνιατρος λεει πως μπορει να αντεξει, θα αντεξει.
9 ειναι το σκυλι ακομα καλυτερα
Μαλλον ΔΕΝ καταλαβατε....
Την αξονική, ΔΕΝ μου την ειπε για το ποδι!
Την αξονική μου την ειπε για μεταστασεις!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ τα 1,2,3 που εχω γραψει.
Για να δειτε αν εχει καρκινο γραφεις.

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Δηλαδη το ενδεχομενο να κανετε αξονικη και να δειτε οτι δεν υπαρχει πουθενα μετασταση αλλα στη χειροτερη με κοψιμο του ποδιου τελειωνετε με το θεμα και στην καλυτερη δεν ειναι καρκινος οποτε μικροεπεμβαση , δεν παιζει σαν επιλογη στο μυαλο σου?
Θα ηθελα ειλικρινα να κατανοησω το σκεπτικο σου... λογω ηλικιας δε το σκεφτεσαι?
Παμε ενας ενας ....
Εχω παει / ρωτησει 10+ γιατρους! (που εισαι Berna?!)
ΟΥΔΕΙΣ, το ξαναγραφω ΟΥΔΕΙΣ.....μου ειπε οτι το σκυλι εχει καρκινο!
Αρα γιατι, ρωταω εγω ο χαζουλης, να ψαξω το σκυλι μου για καρκινο?
Απο την αλλη βεβαια...ΟΥΔΕΙΣ,το ξαναγραφω ΟΥΔΕΙΣ.....μου ειπε οτι το σκυλι ΔΕΝ εχει καρκινο κι εχει αθριτιδα!
Το σκεπτικο μου λοιπον ειναι...οτι τι σκυλι ΔΕΝ εχει καρκινο, εχει αθριτιδα και θα κανω με Librela την θεραπεια.
Αν ΔΕΝ δω αποτελεσματα....θα παω σε κορτιζονη (μου το ειπε και ο Βλαχοπουλος)
Γιατι?
Γιατι ΕΑΝ το σκυλι ΕΧΕΙ καρκινο (θα φανει δια της ατοπου απαγωγης αν δεν πιασει τιποτα , Librela, κορτιζονη,κτλ....), εγω αρνουμε να διατηρησω στη ζωη ενα σκυλι 10 ετων με καρκινο με οοοοοτι προβλημα, με οοοοτι μετασταση μπορει να κανει!

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Τωρα η εγω δεν καταλαβα η αν εννοεις αυτο δεν εχω λογια. Υπαρχει η επιλογη να γινει αξονικη για να δειτε και δεν θες. Αν εχει καρκινο μπορειτε να κοψετε ποδι και εσυ προτιμας να της κανεις ευθανασια?
Ναι!
Σκληρο? Ναι!
Εσυ δηλαδη προτιμας σε ενα σκυλι 10 ετων να κοψεις το ποδι για 2-3-4 χρονια ζωης?
Να το κοιταξεις!
Να φανταστω οτι η ποιοτητα ζωης του σκυλου ειναι....δευτερευουσης σημασιας!
Και μη μου πεις οτι ολα καλα με 3 ποδια!
Ναι εχω δει και με 2...αυτο δε λεει κατι!

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
962
1.079
28
Εσυ δηλαδη προτιμας σε ενα σκυλι 10 ετων να κοψεις το ποδι για 2-3-4 χρονια ζωης?
Να το κοιταξεις!

αχ δες ολα αυτα τα "κακομοιρα" σκυλακια με 3 ποδια! φαινεται πως δεν εχουν καθολου καλη ποιοτητα ζωης, ε;

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
αχ δες ολα αυτα τα "κακομοιρα" σκυλακια με 3 ποδια! φαινεται πως δεν εχουν καθολου καλη ποιοτητα ζωης, ε;
Να φανταστω οτι τα εχεις ρωτησει ολα προσωπικα και σου εχουν πει οτι ειναι χαρουμενα!
Οκ! I rest my case.....

ΥΓ
Το ηξερα οτι θα καταληγαμε ετσι....

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.012
816
Ναι!
Σκληρο? Ναι!
Να το κοιταξεις!
Εγω να το κοιταξω? Ντροπη σου τιποτα αλλο κριμα οσοι ασχοληθηκαμε. 4 χρονια ζωης ειναι λιγα ε? Τοσο αγαπας το σκυλι σου. 9 χρονια το εχεις. Δεν θες αλλα 4? Δεν αξιζει να ξεβολευτεις? Εχεις εμπειρια με σκυλια με 3 ποδια η σε καροτσακι και δεν εχουν ποιοτητα ζωης? Τον εαυτο σου σκεφτεσαι να εχεις κοτσια και να το πεις οχι " δυστυχως η μπιανκα θα κανει ευθανασια". Η μπιανκα δεν θα κανει τιποτα εσυ θες να την ξεφορτωθεις και να μην της δωσεις ουτε καν ευκαιρια να προσαρμοστει. Οποιος γιατρος θα εκανε ευθανασια για αυτο το λογο να μας τον πεις να μην περασουμε ουτε απεξω.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.012
816
Να φανταστω οτι τα εχεις ρωτησει ολα προσωπικα και σου εχουν πει οτι ειναι χαρουμενα!
Οκ! I rest my case.....

ΥΓ
Το ηξερα οτι θα καταληγαμε ετσι....
Αμα το ηξερες μαλλον ξες κατα βαθος ποσο λαθος κανεις. Αναρωτιεμαι γιατι μπηκες να ρωτησεις καν.

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Εγω να το κοιταξω? Ντροπη σου τιποτα αλλο κριμα οσοι ασχοληθηκαμε. 4 χρονια ζωης ειναι λιγα ε? Τοσο αγαπας το σκυλι σου. 9 χρονια το εχεις. Δεν θες αλλα 4? Δεν αξιζει να ξεβολευτεις? Εχεις εμπειρια με σκυλια με 3 ποδια η σε καροτσακι και δεν εχουν ποιοτητα ζωης? Τον εαυτο σου σκεφτεσαι να εχεις κοτσια και να το πεις οχι " δυστυχως η μπιανκα θα κανει ευθανασια". Η μπιανκα δεν θα κανει τιποτα εσυ θες να την ξεφορτωθεις και να μην της δωσεις ουτε καν ευκαιρια να προσαρμοστει. Οποιος γιατρος θα εκανε ευθανασια για αυτο το λογο να μας τον πεις να μην περασουμε ουτε απεξω.
Ρε αι ....στην ευχη του Θεου.... που θα μου πεις οτι εγω θελω να ξεφορτωθω τη Bianca!
Αντε γελοια.....
Εχεις εσυ μηπως εμπειρια, περα απο το youtube?

Last edited:

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.012
816
Ρε αι ....στην ευχη του Θεου.... που θα μου πεις οτι εγω θελω να ξεφορτωθω τη Bianca!
Αντε γελοια.....
Εγω θα στο πω ? Εσυ το ειπες. Με θαυμαστικο κιολας! Μακαρι να μην εχει κατι παραπανω το σκυλι σου γιατι θα φυγει πριν την ωρα του χωρις λογο και αιτια. Εχεις και πολυ θρασσος.

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Εγω θα στο πω ? Εσυ το ειπες. Με θαυμαστικο κιολας! Μακαρι να μην εχει κατι παραπανω το σκυλι σου γιατι θα φυγει πριν την ωρα του χωρις λογο και αιτια. Εχεις και πολυ θρασσος.
Εισαι πολυ γελοια!
Κριτικη κι αγιος ο Θεος!
Ανεξοδη....

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Το να βάζεις προτεραιότητα στην ποιότητα ζωής του σκύλου σου, κάθε άλλο παρά έλλειψη αγάπης δείχνει.
Το ίδιο ισχύει και για κάθε ζωντανό οργανισμό συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων, όπου δυστυχώς δεν μας δίδεται η λύση της ευθανασίας.

Θεωρείτε πως είναι προτιμότερο ενα συντηρείς έναν σκύλο ή έναν οποιοδήποτε οργανισμό στη ζωή, αδιαφορώντας για το πως βιώνει την κατάστασή στην οποία έχει περιέλθει; Μόνο και μόνο για να τον έχεις κοντά σου ή γιατι έτσι ορίζουν οι κοινωνικοί άγραφοι κανόνες;

Νομίζω πως πολύ εύκολα κρίνετε.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.012
816
Δεν μπορω με αυτα που ακουω δεν γραφω κατι αλλο 9 χρονων ειναι το σκυλι και χωρις να ξερουμε καν τι εχει λεμε για ευθανασιες εμενα δεν το χωραει το μυαλο μου ας κανει ο καθενας οτι καταλαβαινει αλλα οχι και να μην μιλαμε. Οποιος δεν θελει να κριθει δεν γραφει ειδικα τετοια πραγματα. Και εγω ειμαι υπερ της ευθανασιας για ποιοτητα ζωης αλλα ενα ποδι για χρονια ζωης δεν θεωρω οτι ριχνει την ποιοτητα σε τετοιο βαθμο. Και ξαναλεω δεν υπαρχει καν διαγνωση μεχρι στιγμης.

• Like
Reactions: Estranged

Status
Κλειδωμένο θέμα