Berger Blanc η Ελβετικος ποιμενικος

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Δεν εννοώ τίποτα μυστήριο. Ζευγάρωσες τον σκύλο σου. Υποθέτω κάπου στόχευες, δεν ξέρω. Ελπίζω στο καλό της φυλής; Στην διαιώνιση δύο εξακριβωμένα; πάρα πολύ καλών δειγμάτων, τα οποία άξιζε να δώσουν απογόνους; Δεν ξέρω. Εσύ που έκανες το ζευγάρωμα, γιατί το έκανες; Ξέρεις;
Watch out!

The Breeding Police is on the prowl - yet again...

'Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Watch out!

The Breeding Police is on the prowl - yet again...

'Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Καλησπέρα!εχεις κάποια απορία για το ζευγάρωμα;
Τι ακριβός θέλεις να πεις με το πολύ ώραιο κατά τα αλλά τραγούδι;

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Δεν αναφέρεται σε σένα,νομιζω

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
Κοιτα θεωρητικα ειναι ενα απλο εθνικο club , πρακτικα ασκει παγκωσμια επιρροη , μεχρι και αμερικανα εκτροφεια εχουν καθαρα γερμανικες γραμμες εκτροφης.
κοιτα, οι φυλες ειναι και κατι σαν εθνικη κληρονομια (υπαρχουν και φυλες που εμφανιστηκαν για εθνικους λογους, καμια φορα και πατριωτικους) αρα οταν ο ομιλος ειναι απο τη χωρα που προερχεται η φυλη, συμβαινει. και στα bulls το ιδιο γινεται.

τωρα... αν αυτο κανει καλο ή οχι , ειναι μια τεραστια συζητηση :).
εσυ εισαι ικανοποιημενος απο την επιρροη που ασκει το adrk; πιστευεις οτι οδηγει τη φυλη σου στα σωστα μονοπατια;

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Αυτό ακριβώς που λέει - για άτομα και συμπεριφορές - όχι για σένα πάντως :)

Με κάποιους ανθρώπους απαιτείται Ολύμπια ηρεμία, παροιμιώδης ψυχραιμία, σισύφεια υπομονή (ή και Ιώβειος ανάλογα με τις πεποιθήσεις σου) και όλα τα σχετικά. - και πάλι δεν αναφέρομαι σε σένα :)

Δεν αναφέρεται σε σένα,νομιζω
Σωστά κατάλαβες!!!

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
40
Κω
Μητσαρα χαρά στο κουράγιο σου φίλε !!!
Οποίος δεν βλέπει την διαφορά του εργασιακού με τον μορφολογικό ποιμενικό :

Α) βγάζει χρήμα από εκθέσεις , έχει νταλαβερια με εκτροφείς -κριτές κ όλο το συνάφι .
Β) έχει ρίξει χρήμα σε μορφολογικό απο γονείς εξαιρετουσ Κτλ με ιπο 5-6-7 και ενώ κλαίει τα λεφτά του , υποστηρίζει την επιλογή γιατί αγαπάει τον σκύλο του (και καλώς πράττει ) κ δεν θέλει να παραδεχτεί ότι τον έπιασαν κορόιδο .
Γ) δεν έχει δει -ζήσει από κοντά αυτά τα σκυλιά κ δεν έχει γνώσεις .

Τώρα για τις κλίκες και τους χαρακτηρισμούς από το παρεάκι του φόρουμ για ορισμένα μέλη που προσπαθούν με αποδείξεις να δώσουν τα φώτα του στους υπόλοιπους , τα σχόλια περιττεύουν και οι διαχειριστές σφυρίζουν αδιάφορα !

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.415
6.551

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μητσαρα χαρά στο κουράγιο σου φίλε !!!
Οποίος δεν βλέπει την διαφορά του εργασιακού με τον μορφολογικό ποιμενικό :

Α) βγάζει χρήμα από εκθέσεις , έχει νταλαβερια με εκτροφείς -κριτές κ όλο το συνάφι .
Β) έχει ρίξει χρήμα σε μορφολογικό απο γονείς εξαιρετουσ Κτλ με ιπο 5-6-7 και ενώ κλαίει τα λεφτά του , υποστηρίζει την επιλογή γιατί αγαπάει τον σκύλο του (και καλώς πράττει ) κ δεν θέλει να παραδεχτεί ότι τον έπιασαν κορόιδο .
Γ) δεν έχει δει -ζήσει από κοντά αυτά τα σκυλιά κ δεν έχει γνώσεις .

Τώρα για τις κλίκες και τους χαρακτηρισμούς από το παρεάκι του φόρουμ για ορισμένα μέλη που προσπαθούν με αποδείξεις να δώσουν τα φώτα του στους υπόλοιπους , τα σχόλια περιττεύουν και οι διαχειριστές σφυρίζουν αδιάφορα !
Πραγματικά χαρά στο κουράγιο πλέον γενικά!

Μα κανείς από αυτούς που μίλησαν στην συζήτηση δεν έχει Γερμανικό Ποιμενικό!:)
Εγώ απ'όσα παιδιά γνωρίζω εδώ μέσα κανείς τους δεν έχει εκτροφικό Γερμανικό Ποιμενικό που να ασχολείται και με εκθέσεις και να πληρεί τις 3 προϋποθέσεις που έθεσες!
Άρα για ποια κλίκα ομιλείς?

Last edited:

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
40
Κω
Πραγματικά χαρά στο κουράγιο πλέον γενικά!

Μα κανείς από αυτούς που μίλησαν στην συζήτηση δεν έχει Γερμανικό Ποιμενικό!:)
Εγώ απ'όσα παιδιά γνωρίζω εδώ μέσα κανείς τους δεν έχει εκτροφικό Γερμανικό Ποιμενικό που να ασχολείται και με εκθέσεις και να πληρεί τις 3 προϋποθέσεις που έθεσες!
Άρα για ποια κλίκα ομιλείς?
Φίλε Στέλιο , ξέρω για τον σκύλο που είχες και την αγάπη που του είχες και είμαι σίγουρος πως πέρασε τέλεια μαζί σου , σε σέβομαι , αλλά δεν θα κάνω διάλογο μαζί σου , το τι γνωρίζεις κ το τι όχι για τα παιδιά εδώ μέσα μη το λες σε μένα , γιατί έχω σχηματίσει την άποψη μου και ξέρω περισσότερα από όσο φαντάζεσαι . Ευχαριστώ για το μνμ
Υγ : δεν εννοούσα εσένα στο μνμ μου

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι αλλά έτσι δεν κάνουμε σεφτέ!

Πάντα κάτι θα πλανάται!

Επειδή όμως μέσω της ενασχόλησης μου με τον σκύλο μου(μιας που τον ανέφερες) έχω μάθει να γίνομαι συγκεκριμένος και το έχω περάσει αυτό και στην επικοινωνία μου με τους ανθρώπους θα πω ότι πάντα σε συζητήσεις για τον Γερμανικό Ποιμενικό είμαι από τους βασικούς συζητητές που είχαν Γερμανικό Ποιμενικό!
Οπότε μην μου λες ότι δεν θα κάνεις συζήτηση γιατί κρίμα είναι...

Είμαι από τους βασικούς που προσπαθώ πάντα να μετριάζω τις φωνές γιατί ξέρω ότι θα υπάρξουν φωνές! Ποτέ δεν έχω συζητήσει περί διαχωρισμού της φυλής! Ούτε έχω διαβάσει για υποστήριξη μορφολογικών και εργασιακών άσχετα αν μ'αρέσει να αναλύω πράγματα πάνω στον σωματότυπο του σκύλου και βάσει ιδιότητας(Πολ.Μηχανικός).

Εγώ βλέπω κάποια μέλη που προσπαθούν να κατευθύνουν την συζήτηση σε όσο το δυνατόν ήρεμες και σωστές βάσεις (και ναι είμαι ένας από αυτούς)! Επειδή είμαι και παράλληλα έξυπνος θα σου πω ότι δεν βρίσκω σκοπιμότητα! Εγώ προσωπικά δεν βλέπω κατεύθυνση στο Dogforum προς την λανθασμένη για κάποιους πορεία της φυλής! Δηλαδή δεν βλέπω υποστήριξη για σκέτη μορφολογία να το πω με απλά λόγια! Ποτέ δεν το είδα αυτό εδώ μέσα! Είδα απεγνωσμένη προσπάθεια για ανάλυση της μορφολογίας, όχι για σκέτη μορφολογία και υποστήριξη αυτής μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος!

Και επειδή μου αρέσει να γίνομαι πολύ συγκεκριμένος θέλω να πω για την κλίκα που εντοπίζεται!
Σε μένα? Που ασχολούμαι και ποτέ μου δεν έχω υποστηρίξει με πάθος κάτι ή δεν έχω κατευθύνει ποτέ κάποιον προς μία κατεύθυνση?
Ας πούμε, στην @mareco που έχει 3 ημίαιμα και ασχολείται με Agility?
Ας πούμε, στην @TARA που έχει άλλες φυλές και μάλιστα έχουν και IPO?
Ας πούμε τον @Yorkaddict που ασχολείται με τα Yorkshires?
κτλ
κτλ
κτλ
Τα άλλα παιδιά που παίρνουν μέρος στις συζητήσεις αυτές δεν έχουν καν εκτροφικά, και δεν ασχολούνται με εκθέσεις κτλ!

Όσα χρόνια είμαι εγώ εδώ(9 χρόνια πέρασαν) και έχει συζητηθεί ο Γερμανικός Ποιμενικός είμαστε συγκεκριμένοι στα δάχτυλα αυτοί που μιλάμε και μάλιστα από όσα λέγονται υποστηρίζουμε την μορφολογία μόνο!
Ή στα άλλα παιδιά που συζητούν και προσπαθούν να βγάλουν μία άκρη?

Κανέναν άλλο δεν έχω δει εγώ τουλάχιστον που να προσπαθεί να δημιουργήσει κλίκα με σκοπό κάτι!

Ποια είναι η κλίκα οπότε?

Θα πω για δεύτερη φορά και μάλλον τελευταία (γιατί μετά θα με πεις και ψώνιο) ότι είμαι έξυπνος και δεν θα τολμήσω τουλάχιστον εγώ να πω ότι όσα παιδιά πηγαίνουν σε clubs για να δουλέψουν τα σκυλιά τους έχουν πάρει στο ψιλό τέτοιου είδους συζητήσεις!

Αντιθέτως εγώ βλέπω ανάγκη για συγκεκριμενοποίηση των πραγμάτων και για το τι λέμε!
Ναι αυτό επιβάλλεται και έτσι πρέπει να γίνεται! Αν θέλουμε να λεγόμαστε σωστό forum πρέπει να αναλύουμε, να συζητούμε, να έχουμε επικοδομητικές αντιπαραθέσεις κτλ κτλ!
Λυπάμαι που βλέπω παιδιά που ενώ γίνονται συγκεκριμένοι με τον σκύλου τους πάνω στην εκπαίδευση δεν γίνονται συγκεκριμένοι και ορθοί όταν συζητούν!

Εγώ εδώ μέσα εντοπίζω στα 9 χρόνια που δηλώνω παρών αδυναμία συζήτησης και κατανόησης του λόγου από πολλούς!
Βλέπω ανθρώπους που προσπαθούν να γίνονται συγκεκριμένοι για να βγει μία συζήτηση(και είμαι ένας από αυτούς) και βλέπω από άλλους ανθρώπους παρεξήγηση αυτής της συγκεκριμενοποίησης βαπτίζοντας το κλίκα και εμπάθεια!

Αυτά είχα να πω! Επίσης θέλω να πω ότι δεν χρειάζεται να ζητάς καμία βοήθεια από την διαχειριστική ομάδα! Το forum είναι πολύ ελεύθερο και ανεκτικό μέχρι αηδίας(φαντάσου για τα δικά μου δεδομένα που ήμουν και mod)! Όντας στην διαχειριστική ομάδα για κάποια χρόνια είναι αντικειμενικό μέχρι αηδίας!

Υ.Γ.: Αυτά τα ολίγα από μένα! Rest my case! :)

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
40
Κω
Ναι αλλά έτσι δεν κάνουμε σεφτέ!

Πάντα κάτι θα πλανάται!

Επειδή όμως μέσω της ενασχόλησης μου με τον σκύλο μου(μιας που τον ανέφερες) έχω μάθει να γίνομαι συγκεκριμένος και το έχω περάσει αυτό και στην επικοινωνία μου με τους ανθρώπους θα πω ότι πάντα σε συζητήσεις για τον Γερμανικό Ποιμενικό είμαι από τους βασικούς συζητητές που είχαν Γερμανικό Ποιμενικό!
Οπότε μην μου λες ότι δεν θα κάνεις συζήτηση γιατί κρίμα είναι...

Είμαι από τους βασικούς που προσπαθώ πάντα να μετριάζω τις φωνές γιατί ξέρω ότι θα υπάρξουν φωνές! Ποτέ δεν έχω συζητήσει περί διαχωρισμού της φυλής! Ούτε έχω διαβάσει για υποστήριξη μορφολογικών και εργασιακών άσχετα αν μ'αρέσει να αναλύω πράγματα πάνω στον σωματότυπο του σκύλου και βάσει ιδιότητας(Πολ.Μηχανικός).

Εγώ βλέπω κάποια μέλη που προσπαθούν να κατευθύνουν την συζήτηση σε όσο το δυνατόν ήρεμες και σωστές βάσεις (και ναι είμαι ένας από αυτούς)! Επειδή είμαι και παράλληλα έξυπνος θα σου πω ότι δεν βρίσκω σκοπιμότητα! Εγώ προσωπικά δεν βλέπω κατεύθυνση στο Dogforum προς την λανθασμένη για κάποιους πορεία της φυλής! Δηλαδή δεν βλέπω υποστήριξη για σκέτη μορφολογία να το πω με απλά λόγια! Ποτέ δεν το είδα αυτό εδώ μέσα! Είδα απεγνωσμένη προσπάθεια για ανάλυση της μορφολογίας, όχι για σκέτη μορφολογία και υποστήριξη αυτής μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος!

Και επειδή μου αρέσει να γίνομαι πολύ συγκεκριμένος θέλω να πω για την κλίκα που εντοπίζεται!
Σε μένα? Που ασχολούμαι και ποτέ μου δεν έχω υποστηρίξει με πάθος κάτι ή δεν έχω κατευθύνει ποτέ κάποιον προς μία κατεύθυνση?
Ας πούμε, στην @mareco που έχει 3 ημίαιμα και ασχολείται με Agility?
Ας πούμε, στην @TARA που έχει άλλες φυλές και μάλιστα έχουν και IPO?
Ας πούμε τον @Yorkaddict που ασχολείται με τα Yorkshires?
κτλ
κτλ
κτλ
Τα άλλα παιδιά που παίρνουν μέρος στις συζητήσεις αυτές δεν έχουν καν εκτροφικά, και δεν ασχολούνται με εκθέσεις κτλ!

Όσα χρόνια είμαι εγώ εδώ(9 χρόνια πέρασαν) και έχει συζητηθεί ο Γερμανικός Ποιμενικός είμαστε συγκεκριμένοι στα δάχτυλα αυτοί που μιλάμε και μάλιστα από όσα λέγονται υποστηρίζουμε την μορφολογία μόνο!
Ή στα άλλα παιδιά που συζητούν και προσπαθούν να βγάλουν μία άκρη?

Κανέναν άλλο δεν έχω δει εγώ τουλάχιστον που να προσπαθεί να δημιουργήσει κλίκα με σκοπό κάτι!

Ποια είναι η κλίκα οπότε?

Θα πω για δεύτερη φορά και μάλλον τελευταία (γιατί μετά θα με πεις και ψώνιο) ότι είμαι έξυπνος και δεν θα τολμήσω τουλάχιστον εγώ να πω ότι όσα παιδιά πηγαίνουν σε clubs για να δουλέψουν τα σκυλιά τους έχουν πάρει στο ψιλό τέτοιου είδους συζητήσεις!

Αντιθέτως εγώ βλέπω ανάγκη για συγκεκριμενοποίηση των πραγμάτων και για το τι λέμε!
Ναι αυτό επιβάλλεται και έτσι πρέπει να γίνεται! Αν θέλουμε να λεγόμαστε σωστό forum πρέπει να αναλύουμε, να συζητούμε, να έχουμε επικοδομητικές αντιπαραθέσεις κτλ κτλ!
Λυπάμαι που βλέπω παιδιά που ενώ γίνονται συγκεκριμένοι με τον σκύλου τους πάνω στην εκπαίδευση δεν γίνονται συγκεκριμένοι και ορθοί όταν συζητούν!

Εγώ εδώ μέσα εντοπίζω στα 9 χρόνια που δηλώνω παρών αδυναμία συζήτησης και κατανόησης του λόγου από πολλούς!
Βλέπω ανθρώπους που προσπαθούν να γίνονται συγκεκριμένοι για να βγει μία συζήτηση(και είμαι ένας από αυτούς) και βλέπω από άλλους ανθρώπους παρεξήγηση αυτής της συγκεκριμενοποίησης βαπτίζοντας το κλίκα και εμπάθεια!

Αυτά είχα να πω! Επίσης θέλω να πω ότι δεν χρειάζεται να ζητάς καμία βοήθεια από την διαχειριστική ομάδα! Το forum είναι πολύ ελεύθερο και ανεκτικό μέχρι αηδίας(φαντάσου για τα δικά μου δεδομένα που ήμουν και mod)! Όντας στην διαχειριστική ομάδα για κάποια χρόνια είναι αντικειμενικό μέχρι αηδίας!

Υ.Γ.: Αυτά τα ολίγα από μένα! Rest my case! :)

Επειδή σε σέβομαι , θα σου απαντήσω και ας προείπα πως δεν θα κάνω διάλογο μαζί σου , επειδή είσαι έξυπνος τότε θέλω να καταλάβεις πως η κλίκα που ανέφερα δεν αφορούσε την υπεράσπιση της φυλής του κατόχου , αλλά των ίδιων των μελών και αυτό είναι συστηματικό, γιαυτο σου είπα πως δεν αναφέρομαι σε σένα !
Αλήθεια Στέλιο , αφού θέλεις να κάνουμε διάλογο , πιστεύεις πως μπορεί να συγκριθεί σε κάποιο τομέα ο μορφολογικος ποιμενικός με τον εργασιακό ;; Έχεις διαχωρίσει τις διαφορες ;;; Πέρα από τα πρότυπα , τις εκθέσεις και τα κόκκινα χαρτιά , στην αληθινή ζωή , στον αθλητισμό και στην εργασία !
Οι διαχειριστές έχουν επιλεκτική παροχή ελευθερίας και ανεκτικότητας .
Υγ: Δεν έχει ipo (τουλάχιστον πραγματικό )
Υγ2: Θα σου πρότεινα ο επόμενος σου σκύλος να είναι εργασιακός και ας μην αρέσει και σε κάποιους δεν πειράζει , το λέω για σένα .
Υγ3: Σου είπα πως ξέρω πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις !
Υγ4: Όλα τα παραπάνω δεν αναιρούν τον σεβασμό που προανέφερα .

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
40
Κω
Για ποιόν το λες αυτό; Για την Tara;
Συνήγορε υπεράσπισης μαζί σου δεν θα κάνω διάλογο , σε θεωρώ υπεύθυνη για την απομάκρυνση πολλών μελών του φόρουμ και γενικότερα πολύ κακή επιρροή , όποτε μη μου απευθύνεις τον λόγο γιατί δεν θα πάρεις ποτέ απάντηση !

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ακου...συνήγορε του διαβόλου...μεγάλη μου τιμή, που δεν έχεις την ικανότητα να κάνεις διάλογο μαζί μου. Αν και...δεν ζήτησα διάλογο. Μια μικρούλα διευκρίνηση :rolleyes:

Το ποιός μένει και ποιός φεύγει από το φόρουμ, είναι δικό του πρόβλημα. Οχι δικό μου ;) Αυτό βέβαια που με ξεπερνάει εντελώς, είναι που κάποιοι, έχετε πολύ προσωπική άποψη, για κάποιους άλλους [είτε θετική, είτε αρνητική] χωρίς ποτέ, να τους έχετε γνωρίσει. Α...ξέχασα...γνωρίζετε περισσότερα από όσα νομίζουμε. Σας έχουν πει!!! (y)

• Like
Reactions: Vania and ripper2.1

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Επειδή σε σέβομαι , θα σου απαντήσω και ας προείπα πως δεν θα κάνω διάλογο μαζί σου , επειδή είσαι έξυπνος τότε θέλω να καταλάβεις πως η κλίκα που ανέφερα δεν αφορούσε την υπεράσπιση της φυλής του κατόχου , αλλά των ίδιων των μελών και αυτό είναι συστηματικό, γιαυτο σου είπα πως δεν αναφέρομαι σε σένα !
Αλήθεια Στέλιο , αφού θέλεις να κάνουμε διάλογο , πιστεύεις πως μπορεί να συγκριθεί σε κάποιο τομέα ο μορφολογικος ποιμενικός με τον εργασιακό ;; Έχεις διαχωρίσει τις διαφορες ;;; Πέρα από τα πρότυπα , τις εκθέσεις και τα κόκκινα χαρτιά , στην αληθινή ζωή , στον αθλητισμό και στην εργασία !
Οι διαχειριστές έχουν επιλεκτική παροχή ελευθερίας και ανεκτικότητας .
Υγ: Δεν έχει ipo (τουλάχιστον πραγματικό )
Υγ2: Θα σου πρότεινα ο επόμενος σου σκύλος να είναι εργασιακός και ας μην αρέσει και σε κάποιους δεν πειράζει , το λέω για σένα .
Υγ3: Σου είπα πως ξέρω πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις !
Υγ4: Όλα τα παραπάνω δεν αναιρούν τον σεβασμό που προανέφερα .
Αν υπάρχει πρότυπο, μορφολογία και εξετάσεις εργασίας δεν υπάρχει καμία διαφορά!
Οποιοδήποτε από τα 3 εκλείψει υπάρχει πρόβλημα και σοβαρό σε βάθος χρόνου!

Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι:
Υπάρχουν σκυλιά με μορφολογία και ντιπ μυαλό!
Υπάρχουν σκυλιά με μυαλό αλλά ντιπ μορφολογία!
Υπάρχουν σκυλιά με ντιπ μυαλό και ντιπ μορφολογία!
Υπάρχουν σκυλιά με μορφολογία και μυαλό!

Επίσης:
Υπάρχουν ιδιοκτήτες που έχουν χρόνο
Υπάρχουν ιδιοκτήτες που δεν έχουν χρόνο
Υπάρχουν ιδιοκτήτες που δεν έχουν υλικοτεχνική υποδομή
Υπάρχουν ιδιοκτήτες που τρέχουν σε club
Υπάρχουν ιδιοκτήτες που έχουν χρήμα
Υπάρχουν ιδιοκτήτες που χαντακώνουν τον σκύλο τους

Επίσης:
Υπάρχουν εκτροφείς που δεν ξέρουν ντιπ και ζευγαρώνουν παρτάλια με παρτάλια
Υπάρχουν εκτροφείς που πληρώνουν για να πάρουν τις εξετάσεις εργασίας
Υπάρχουν εκτροφείς που πληρώνουν για να πάρουν εκθέσεις
Υπάρχουν εκτροφείς που τρέχουν και ασχολούνται και με εκθέσεις και με εργασίες(και θέλει ΠΟΛΥ τρέξιμο)
Υπάρχουν εκτροφείς που δεν έχουν βοήθεια από team όσον αφορά το ότι θα ήθελαν να δουλεύουν τα σκυλιά τους
Υπάρχουν εκτροφείς που έχουν team και δουλεύουν τα σκυλιά

Και εσύ τι κάνεις?
Αντί να διευρύνεις το μυαλό κάποιου τον χαντακώνεις και αντί να του μεταφέρεις γνώση του λες στείρα πράγματα?
«Θα σου πρότεινα ο επόμενος σου σκύλος να είναι εργασιακός»
Και αν σε 100 χρόνια από τώρα η δική σου παρότρυνση και στάση φέρει γενετικά προβλήματα στην φυλή?Αν σε 100 χρόνια ο Γερμανικός Ποιμενικός υστερήσει και σε μυαλό και σε σώμα?

Αυτή είναι λοιπόν η προσέγγιση μου! Δεν δέχομαι κανέναν διαχωρισμό, δεν μιλώ για διαχωρισμό, δεν προτείνω διαχωρισμό! Προτείνω διάβασμα και αποφυγή κακοτοπιών που ούτως ή αλλιώς υπάρχουν!

Που θέλεις να καταλήξεις όμως?

Αν θέλεις εσύ αγόραζε εργασιακά Γερμανικά Ποιμενικά καν'το!

Εγώ θα προτιμήσω ο 2ος σκύλος μου να είναι απλά ένας σωστός Γερμανικός Ποιμενικός και να έχω τον χρόνο,χρήμα,διάθεση να κάνω αυτά που δεν έκανα στον 1°!
Δεν περιμένω να έρθει κάποιος να μου δώσει 2 επιλογές(ή μορφολογικό ή εργασιακό)!Αυτό που γίνεται είναι τραγικό!

Και σε επίπεδο forum αυτό γίνεται ακόμη πιο τραγικό γιατί είναι πιο έντονο! Γιατί παρεξηγούνται λεγόμενα! Γιατί βγαίνουν αλήθειες και παραλείψεις και αναλώνεται η συζήτηση σε άλλα πράγματα πέραν της ουσίας!