Χθες πήγαμε στο κτηνίατρο μας για το επαναληπτικό εμβολιο του καλαζαρ.
Σε κάθε επίσκεψη μετά την εξέταση ακολουθεί συζήτηση πολλών λεπτών όπως θα έπρεπε να κάνει οποιοσδήποτε σωστός κτηνίατρος που δεν ξεπεταει τον πελάτη για να πάει στον επόμενο.
Προς το τέλος της συζήτησης μου λέει μπράβο που τον χτενιζεις συχνά. Το τρίχωμα του είναι υπέροχο. Τότε εγώ χαμογελάω και απαντώ πως έχω να τον χτενίσω κάτι μήνες.
Περιττό να πω πως για το υπέροχο τρίχωμα αλλά και ότι αυτή την περίοδο δεν μαδάει καθόλου (δεν είναι καθόλου υπερβολικό πως ενώ δεν τον χτενίσω καθόλου στο πάτωμα δεν βρίσκω ούτε μία τρίχα του) σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην διατροφή. Σχεδόν 3 χρόνια μπαρφ.
Όταν λέω μπαρφ φυσικά εννοώ αυτήν που ετοιμάζω εγώ και όχι τις ετοιματζιδικες που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Αφού κάνετε το βήμα και από ξηρά (άχυρο που βαφτίζεται σκυλοτροφη) πάτε σε μπαρφ, κάντε το σωστά. Είναι ποιο εύκολο από ότι φαντάζεστε. Σε καμία περίπτωση οι έτοιμες αμφιβόλου αξίας δεν συγκρίνονται με αυτήν που ετοιμάζουμε εμείς.
Υ.Γ1: Η μπαρφ που ταιζω τον Ερμή και που είναι αιτία για το υπέροχο τρίχωμα του (και όχι μόνο) είναι με απλά υλικά χωρίς την προσθήκη σούπερ φουντς, εξωτικών υλικών κτλ που διαβάζω πως δίνουν πολλοί στα σκυλιά τους. Για μένα είναι περιττά αυτά. Και εννοείται πως δεν εντυπωσιαζωμαστε από τα εκχυλίσματα μπορδοροδοκοκκινης ορχιδεας, παπαγιες και άλλες παπαριές που υποτίθεται έχουν οι ετοιμες.
Υ.Γ2: Μου κάνει εντύπωση πως κάποιοι γράφουν κατά καιρούς με τέτοιο πάθος για τις έτοιμες παραθέτοντας και λινκ του σάιτ της τροφης. Τόσο πάθος που θα πρεπε να πληρώνονται για την πολύ καλή διαφήμιση