Αν είναι πολύ σφιχτά όταν δίνεις πλατάρια μπορείς να βάλεις και λίγα συκωτάκια πχ στο γεύμα. Αν είναι πολύ μαλακά, πρόσθεσε περισσότερο κόκαλο. Γενικά είστε στην αρχή ακόμα και ακόμα συνηθίζει ο οργανισμός στη νέα διατροφή.
Δεν συνδυαζουμε κοκαλο(πλαταρι) με χορταρικα ή λαχανικα, γιατι το ασβεστιο εμποδιζει την απορροφηση της βιταμινης c. Οταν θελουμε να φαει λαχανικα ο σκυλος μπορουμε να συνδυασουμε με κρεας ή ρυζι ή κατι αναλογο. Οχι με κοκαλο..και σιγα σιγα μετα απο 4-5 μερες προσθεσε πολυ λιγο καροτο η λιγο μαρουλι.
Μ, τώρα που το λες, δεν έχεις άδικο...γιατι δεν αποφευγεις τελειως το χοιρινο; τοσα κοκκαλα μπορεις να χρησιμοποιησεις...
Το θεωρώ ασφαλέστερο να καταψύχονται για τουλάχιστον 15 μέρες. Παρμπιπτόντως ωμό χοιρινό δεν δίνω - δεν το ρισκάρω.Μπράβο, αυτή την πληροφορία δεν την συγκράτησα διαβάζοντας τα posts.
Και κάτι ακόμα τα κόκαλα μοσχάρι, κοτόπουλο, έχουν θέμα να τα δώσουμε φρέσκα ή χρειάζονται και αυτά κατάψυξη;
Τέλεια, ευχαριστώ, με κάλυψες πλήρως...Το θεωρώ ασφαλέστερο να καταψύχονται για τουλάχιστον 15 μέρες. Παρμπιπτόντως ωμό χοιρινό δεν δίνω - δεν το ρισκάρω.
μια χαρά είναι το πρόβατο , απλως αν πηρες μόνο μπούτι μην δωσεις το κόκαλο . Δεν δίνουμε ποτέ κοκαλα που στηρίζουν το ζωο . 'Οταν παιρνω μεγάλο σε ηλικία ζώο (γίδα ,ζυγούρι, πρόβατο) τπθυς δίνω λαιμό για τα κόκαλα.Καλημέρα, έκανα (μάλλον) βλακεία και πήρα πρόβατο...Και μάλιστα πόδι
Να το δώσω ή όχι;
Στους οδηγούς δεν βλέπω πουθενά να αναφέρεται το πρόβατο
Ευχαριστώμια χαρά είναι το πρόβατο , απλως αν πηρες μόνο μπούτι μην δωσεις το κόκαλο . Δεν δίνουμε ποτέ κοκαλα που στηρίζουν το ζωο . 'Οταν παιρνω μεγάλο σε ηλικία ζώο (γίδα ,ζυγούρι, πρόβατο) τπθυς δίνω λαιμό για τα κόκαλα.
Αποφεύγεις και τα πλευρά από αυτά τα ζώα;... 'Οταν παιρνω μεγάλο σε ηλικία ζώο (γίδα ,ζυγούρι, πρόβατο) τους δίνω λαιμό για τα κόκαλα...
οχι παντα, αλλα προτιμώ να παίρνω ενα μπροστινό και μπουτι ετσι δινω το κρεας απο τα ποδια και τον λαιμο οτι πλευρα υπαρχουν στο μπροστινο τα δίνωΑποφεύγεις και τα πλευρά από αυτά τα ζώα;
φανταζζομαι ειναι αναλογα τον σκυλο , τα ζαβα μου και τα μοσχαροπλευρα τα εξαφανιζουν , παντως εγώ που είμαι φοβιτσιάρα με τα κοκαλα, τα μοσχαροπλευρα και τον λαιμο τους τα δινω ανετα τα αλλα παλια δεν τα εδινα καθολου, τωρα τα δινω και εχω διπλα τον νου μου αλλα απο υπερβολήλαιμο γιδας του ειχα δωσει κ εγω, αλλα δεν μπορουσε με τιποτα να σπασει το κοκκαλο μεχρι που το πηρα για να μην εχουμε κανα απροοπτο.