Ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα, δεν ξέρω αν έπρεπε να ξεκινήσω καινούριο. Πριν 20 μέρες ξεκίνησα στη μικρή barf. Αρχικά πήραμε έτοιμη, έφαγε από αυτήν δύο εβδομάδες περίπου, χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα εκτός από σκληρά κόπρανα σαν τρίμμα μερικές φορές. Είπα κ εγώ ότι φταίει το κόκκαλο, λέω να τη φτιάξω μόνη μου, μιας και εξ αρχής αυτός ήταν ο απώτερος στόχος, να μη μείνουμε στην έτοιμη.
Εδώ και μια βδομάδα λοιπόν, της δίνω πλατάρια και μπούτια και συμπληρώνω ψαχνό, ώστε να είναι περίπου 10-20% το πολύ το κόκκαλο. Προς το παρόν προσθέτω μόνο μηλόξυδο, λίγο πρόβειο γιαούρτι και λάδι καρύδας, τα οποία τα έβαζα από την αρχή χωρίς πρόβλημα.
Τα κόπρανα είναι άσχημα, μαλακά με διάρροια στο τέλος, χειρότερα τις μέρες που τρώει μπούτι. Δοκίμασα λίγο πουρέ γλυκιάς κολοκύθας, κάπως λίγο ίσως βελτιώθηκε. Δοκίμασα να βγάλω την πέτσα εντελώς, πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Από την αρχή της ξύνιζε η δική μου barf, έτρωγε όμως. Από χθες το βράδυ αποφάσισε να κάνει απεργία πείνας, με αποτέλεσμα να κάνει εμετό γαστρικά υγρά σήμερα το πρωί (επίσης αρνήθηκε να φάει). Προσπαθεί να ζητιανέψει κάτι άλλο για φαγητό, αρκεί να μη φάει το δικό της.
Κατα τα άλλα είναι μες στην ενέργεια και τη χαρά ως συνήθως, πίνει νεράκι μια χαρά και ζητιανεύει από το φαγητό της γάτας με μανία, που δεν το έκανε ποτέ. Είναι διατεθειμένη να φάει οτιδήποτε άλλο εκτός από το φαγητό της, δεν το έχω ξαναδεί αυτό, μιλάμε για ένα σκύλο που έτρωγε πάντα με όρεξη, ποτέ δεν ήταν μίζερη στο φαγητό.
Είναι 13 μηνών, 22 κιλά και τρώει το 3% του βάρους της, χωρισμένο σε δύο γεύματα. Είναι αδύνατη και ασκείται αρκετά. Πριν ξεκινήσω barf κάναμε εξετάσεις που ήταν άριστες.
Τι μπορώ να κάνω; Κυρίως για τα άσχημα κόπρανα, προς το παρόν για την άρνηση να φάει απλά μαζεύω το πιάτο μετά από λίγα λεπτά, δεν σκοπεύω να την παρακαλέσω και ελπίζω να πεινάσει και να φάει.
Συγγνώμη για το σεντόνι και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια