οκ αυτοι οι αρρωστοι σκυλοι που περιγραφεις θα ζησουν περισσοτερα χρονια απο αυτους που τρωνε καλη ξηρα τροφη ή μαγειρευτο ισοροποιμενο φαγητο ?
Κανέναν δεν θα ζήσει παραπάνω ή λιγότερο αλλά σε έρευνα που έγινε σε πανεπιστήμιο έδειξε ότι η τέταρτη γενιά γατιών που έτρωγε ωμά δεν είχε καμιά αλλεργεια σε σχέση με τα άλλα που συνέχισαν με ξερή.
Επαναλαμβάνω οτι δίνωντας μαγιρευτό/ωμό δεν σημαίνει ότι ο σκύλος θα θεραπευτεί ή θα ζήσει τα διπλάσια χρόνια αλλά μη κλείνουμε τα μάτια στο ότι τα σκυλιά όσο πάνε γίνονται πιο αδύναμα.
Krina said:
και εσυ οπως ολοι οι ανθρωποι σαρκοφαγος εισαι ,τρωως ωμα ή τα μαγειρευεις πρωτα ?
Το homo erectus πρωτομαγίρευψε το φαγητό του πριν το καταναλώσει, πριν 2-2,2εκ χρόνια. Η ξηρά (κονσέρβα) υπάρχει 70-80χρόνια, ας περάσουν μερικά χρόνια ακόμα...
Ο οργανισμός μας περισσότερο με χορτοφάγο μοιάζει παρά σαρκοφάγο. Ένα σακοφάβο έχει έντερο 3-6 φορές το μέγεθος του, ενώ ένα χορτοφάγο 10-12 σαν εμάς. Το σάλιο στα σαρκοφάγα είναι όξυνο, ενώ στα χορτοφάγο αλκαλικό σαν εμάς. Τα σαρκοφάγα έχουν 20φορές περισσότερη οξύτιδα στομάχου απο χορτοφάγο, σκύλος>άνθρωπο. Το έντερο του σαρκοφάγου είναι λείο και ίσιο επιτρέποντας εύκολη επεξεργασία ζωικού κρέατος, ενώ του χορτοφάγου είναι τραχύ με λακουβίτσες σαν βουναλάκια, σαν εμάς. Σαρκοφάγα δεν χρειάζονται φυτικές ίνες για να μετακομίσουν τα "υγρά" στο έντερο ενώ χορτοφάγα χρειάζονται, σαν εμάς. Το σαρκοφάγο δεν θα ενοχληθεί απο υψηλή χοληστερίνη, ενώ ένα χορτοφάγο θα έχει προβλήματα, σαν εμάς.
Αν και είμαστε πανφάγα σαν οργανισμό μοιάζουμε με χορτοφάγο.
Υπάρχουν πολύ που τρώνε ωμά αλλά αυτό είναι περισσότερο θέμα γούστου
Krina said:
ερωτηση
μεταξυ barf και μαγειρευτου γιατι προτειματε τη 1η ?
Περισσότερα ένζυμα, αντιοξειδωτικά και μπορεί να καταναλωθούν και κόκκαλα