BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Υπαρχει καποιος που μενει σε νησι? Η χωριο ας πουμε? Που βρισκει κρεας για μπαρφ? Χθες μιλησα με τον χασαπη κ λεει οτι απο κοτοπουλο μονο φτερουγες θα με βολεψουν κ κατι απομειναρια απο λαιμους κοτοπουλο που περισσευουν, καρδια/μαγουλα απο μοσχαρι δεν παιζουν. Ουτε πατσας πρασινος. Αυτα εμαθα για αρχη εκεινη την ωρα ειχε δουλεια κ εφυγα.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Δεν μπορει να μην εχει ο χασαπης ολοκληρα σφαγεια. Αποκλειεται να παιρνει τεμαχισμενο το κρεας. Το παιρνει ολοκληρο και τεμαχιζει και πουλαει. Μπορεις να συννενοηθεις μαζι του να σου φυλαει τα κομματια απο τα απομειναρια που θελεις. Ο δικος μου πριν απο κατι μερες μου εδωσε πλευρα και κομματια σπονδυλικης στηλης μοσχαριου. Πλαταρια πουλαει ουτως ή αλλιως αλλα και να μην πουλαει ο δικος σου μπορεις να του ζητησεις να σου κραταει αυτο που περισευει απο τα κοτοπουλα που κανει φιλετο στηθος. Πηγαινε μια μερα- ωρα που δεν θα εχει δουλεια και συννενοησου μαζι του.

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Ετοιμα τα παιρνει. Οταν του ειπα για γλωσσα κ μαγουλα μου λεει "αν θες μα σου παραγγειλω κεφαλι ολοκληρο" . Στο νησι εχουν κλεισει τα σφαγεια,εδω και χρονια. Θα μιλησω κ με εναν αλλο, συγγενη μας και βλεπουμε.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Ναι ρε παιδι μου εχουν κλεισει τα σφαγεια αλλα και παλι οι χασαπηδες το ζωο(σφαγειο) το παιρνουν ολοκληρο και το τεμαχιζουν. Τελοσπαντων μπορει αυτος να μην θελει να ασχοληθει ή μπορει να θελει να σου χρεωσει ολοκληρο το κεφαλι και οχι τα κομματια που εσυ θελεις να χρησιμοποιησεις. Συννενοησου με αλλον.

Zeitgeist

Active Member
9 Ιανουαρίου 2014
25
0
κι ο δικός μου χασάπης δεν φέρνει πράσινο πατσά. Είναι ακαθάριστος, με μικρόβια και απαγορεύεται να τον μεταφέρει με το φορτηγό/ψυγείο μου είπε. Ξέρει κανείς ανατολ. Θεσσαλονίκη που βρίσκουμε; βαριέμαι να κατεβαίνω στο καπάνι... :(

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Παιδιά, πήρα χθες μοσχαρίσιο πνευμόνι και καρδιά, η καρδιά αν δεν κάνω λάθος θεωρείται κρέας κι όχι εντόσθιο,ε; Το πνευμόνι είναι εντόσθιο, να μην δώσω κοτόπουλου μες στη βδομάδα; (Κάνω χαζές ερωτήσεις; )

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ναι ρε παιδι μου εχουν κλεισει τα σφαγεια αλλα και παλι οι χασαπηδες το ζωο(σφαγειο) το παιρνουν ολοκληρο και το τεμαχιζουν. Τελοσπαντων μπορει αυτος να μην θελει να ασχοληθει ή μπορει να θελει να σου χρεωσει ολοκληρο το κεφαλι και οχι τα κομματια που εσυ θελεις να χρησιμοποιησεις. Συννενοησου με αλλον.
Δεν ειναι ετσι!
Στο Κρεοπολειο που ψωνιζω εγω φερνουν μοσχαρια/γουρουνια κομμενα στην μεση- χωρις κεφαλι και εντοσθια. Καρδια, συκωτη κλπ. ερχονται σε πλαστικες σακκουλες- ηδη βγαλμενα. Πρασινο πατσα κλπ δεν φερνει καθολου.

Marilen

Active Member
25 Φεβρουαρίου 2014
35
0
Καλησπέρα, είμαι νέα στην παρέα και ψιλοψάχνομαι με το θέμα της διατροφής της μικρής. Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα ρωτάω εδώ :) Γκουγκλάροντας λίγο για BARF βρήκα μια εταιρία η οποία με κάποιο τρόπο πουλάει αυτό. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς, απ'το ψάξιμο νομίζω ότι πολτοποιείται το κρέας με εντόσθια, κόκαλα, φρούτα, λαχανικά και αυγά. Όντας νέα και άπειρη θέλω τη γνώμη σας. Έχετε ξανακούσει τέτοιου είδους εταιρία; Θεωρείτε πως είναι μια καλή λύση ή καλύτερα το κρεοπωλείο της γειτονιάς; (Δεν έχω βάλει λινκ της εταιρίας γιατί δεν ξέρω αν είναι διαφήμιση) :)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Καλησπέρα, είμαι νέα στην παρέα και ψιλοψάχνομαι με το θέμα της διατροφής της μικρής. Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα ρωτάω εδώ :) Γκουγκλάροντας λίγο για BARF βρήκα μια εταιρία η οποία με κάποιο τρόπο πουλάει αυτό. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς, απ'το ψάξιμο νομίζω ότι πολτοποιείται το κρέας με εντόσθια, κόκαλα, φρούτα, λαχανικά και αυγά. Όντας νέα και άπειρη θέλω τη γνώμη σας. Έχετε ξανακούσει τέτοιου είδους εταιρία; Θεωρείτε πως είναι μια καλή λύση ή καλύτερα το κρεοπωλείο της γειτονιάς; (Δεν έχω βάλει λινκ της εταιρίας γιατί δεν ξέρω αν είναι διαφήμιση) :)
Ενα απο τα καλα της BARF Διατροφης ειναι, οτι εσυ διαλεγεις το τι τρωει ο σκυλος σου!

Αγοραζωντας "ετοιματζιδικη" BARF παλι αφηνεις τον καθενα να βαζει στην τροφη οτι θελει και πολλες φορες πουλανε ετσι φυκια για μεταξωτες κορδελλες.
Εσενα σε ενδιαφερει, να τρωει καλα ο σκυλος σου- και οχι σκουπιδια. Τον αλλον ( που φτιαχνει την BARF) ενδιαδερει εαν θα βγαλει κερδος.
Επειδη ειναι σε μορφη κιμα- δεν μπορεις να το ελεγξεις με κανεναν τροπο.

Για αυτο η ετοιμη BARF για μενα δεν ειναι λυση!
Παρολα τα οτι αρνητικα- το δοκιμασα πριν απο λιγο καιρο ( ειχα σπασει το ποδι μου, και μου ηταν αδυνατον να πηγαινω βαρβακειο για κρεατα- και μονο εκει βρισκω καποια πραγματα που χρειαζονται) και τα σκυλια μου το μονο που δεν με εφτυναν ( ταιζω εδω και 12 χρονια ωμα τα εκαστοτε σκυλια μου). Ειχαν μεγαλο προβλημα να τρωνε αυτο το νιανια και φανερα δεν τους αρεσε καθολου.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
πρεπει να κλείνω ένα χρόνο μπαρφ αυτές τις ημερες. Αλλα εκει που νόμιζα ότι όλα είναι ξεκαθαρα ψαχνοντας για τ τι πρέπει να δίνω στο πιτακι που φιλοξενω και εχει ανεβασμενες τιμες νεφρα και συκωτι λόγο λεισμανιας μπερδευτικα τελείως.
Αν εχω καταλαβει καλα η υπερβολικη ποσότητα απο φωσφορο δημιουργεί το προβλημα στα νεφρα και όχι η καλη ποιότητα πρωτεινης. Αλλα το κρεας έχει μεγαλη ποσότητα απο φωσφορο και ειδικά τα κόκκαλα.
Το κοτόπουλο έχει την μεγαλυτερη και στην Χαρά τωρα πια της το δίνω μον 2 φορές την εβδομαδα και αυτό απο πλαταρια και χωρίς κόκκαλα.
Αλλα με τους αλλους σκύλυς τι κανω ? χοντρικα μεσα στον μηνα τους δίνω 4 φορές ψαρι, 4 φορές μοσχαρι και 2 φορες αρνι τις υπολοιπες 20 μερες τρωνε πλατάρια με μπουτι απο κοτόπουλο και καποιες φορές τους παιρνω ολοκληρα κοτόπουλα .
Αν αφησουμε στην ακρη το οικονομικό και διπλασιασω το κόκκινο κρέας υπαρχει περίπτωση να εχω προβλημα απο αυτό ? Καπου είχα διαβασει ότι κοκκινο κρέας μία φορα την εβδομαδα αλλα δεν θυμαμαι που και γιατί.
Αυτ΄που φοβαμαι είναι ότι μακροπροθεσμα μην τυχόν και η υπερβολικη καταναλωση απο κοτόπουλο μου δημιουργηση θεμα με τα νεφρα, και η Λόλα μου ειναι 9+ κατα καποιους γιατρους και 7+ κατα καποιους αλλους.
Η ερωτηση ειναι αν παραμεινω σε 4 φορες τον μηνα ψαρι αλλα δίνω 8 φορες μοσχαρι και 4 αρνι μπορεί να μου δημιουργηση καποιο αλλο προβλημα ?

whisper

Member
2 Φεβρουαρίου 2014
24
1
Καλησπερα σε όλους,

Για την μικρή που Τετάρτη ξεκινά με εμβόλια κλπ μπορω να ξεκινησω barf? Τωρα τρωει acana puppy για μικροσωμες φυλές.
Το κοτοπουλο πρεπει να το καταψυχω? Διαβασα οτι το χοιρινο επιβαλεται να καταψυχεται αν καποιος το επιλεξει (εγω δεν θα δινω), το κοτοπουλο μπορω να το δωσω απευθειας;

Επίσης, με μικρο παιδι και μωρο υπάρχει καποιος κίνδυνος από barf ή αρκει να μην ερχονται σε επαφη μιση ωρα μετα το γευμα της σκυλιτσας;

Τελος... ισχυει οτι με την barf ελαττωνεται η χαρακτηριστική μυρωδια του σκυλιου? (εννοώ το ειδατε στην πράξη;)

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Το κοτοπουλο πρεπει να το καταψυχω? Διαβασα οτι το χοιρινο επιβαλεται να καταψυχεται αν καποιος το επιλεξει (εγω δεν θα δινω), το κοτοπουλο μπορω να το δωσω απευθειας;
Παιδια αυτή την απορία εχω κι εγώ.. Το κοτόπουλο κανει να το δώσουμε χωρις κατάψυξη; Ξερω οτι χοιρινό το αποφεύγουν όσοι δεν έχουν καταψύκτη και το μοσχάρι πρέπει να μένει τουλάχιστον μια μέρα κατάψυξη. Κοτόπουλο και ψάρια (σαρδέλες και γαύρος κυρίως);

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Παιδια αυτή την απορία εχω κι εγώ.. Το κοτόπουλο κανει να το δώσουμε χωρις κατάψυξη; Ξερω οτι χοιρινό το αποφεύγουν όσοι δεν έχουν καταψύκτη και το μοσχάρι πρέπει να μένει τουλάχιστον μια μέρα κατάψυξη. Κοτόπουλο και ψάρια (σαρδέλες και γαύρος κυρίως);
Χοιρινό δεν θα έδινα ΠΟΤΈ ωμό!! Δεν το ρισκάρω.
Κοτόπουλο και μοσχάρι έχω δώσει απ' το ψυγείο, κανένα πρόβλημα. Ψάρια βάζω απευθίας στην κατάψυξη γιατί δεν αντέχω την μπόχα. Ψάρια γλυκού νερού όμως πρέπει να μπαίνουν στην κατάψυξη πρώτα λόγω κάποιων παρασίτων που μπορούν να έχουν.

• Like
Reactions: ghelly

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Kι εγω δινω νωπο κοτοπουλο αν τυχει, αποσο εχω διαβασει δεν υπαρχει προβλημα. Τα αλλα κρεατα τα βαζω μια μερα καταψυξη πρωτα.

Μαρθα

Well-Known Member
9 Απριλίου 2014
199
29
παντος παιδια ,αν θελετε να με ακουσετε , πληροφοριακα σας λεω οτι κανενα μικροβιο δεν σκοτωνεται απο την ψυξη,μονο με ψησιμο,βρασιμο κτλ.(μονο με την θερμοτητα)!
και το ξερω πολυ καλα γιατι σπουδαζω μικροβιολογια! και γι αυτο τον λογω οταν θελουμε να αποθηκευσουμε ουρα,αιμα κτλ. για μεγαλο χρονικο διαστημα τα αποθηκευουμε στην καταψυξη,
αν τα μικροβια καταστρεφοντουσαν,πρωτον δεν θα τα βαζαμε καταψυξη-ψυγειο και δευτερον θα ηταν αχρηστα για εξεταση αφου δεν θα βγαζαμε το σωστο αποτελεσμα! επειτα τα μικροβια οταν βρισκονται σε δυσμενες περιβαλλοντικες συνθηκες προστατευοντε με τα ενδοσπορια (ανθεκτικο τοιχωμα των μικροβιων)και μολις οι συνθηκες ξαναγινουν ευνοικες,για τα μικροβια ξαναβλασταινουν(δηλαδη μεσα στον οργανισμο του σκυλου,αν οχι την ωρα που γινεται η αποψυξη,οπου παλι στο στομαχι πηγαινει)! τελος παντων εγω οφειλα να σας ενημερωσω,για να μην τρεχετε και δεν φτανετε μετα,τωρα η αποφαση ειναι δικια σας!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μικρόβια υπάρχουν πολλά, κάποια σκοτώνονται με την κατάψυξη (εξαρτάται και πόσο μένουν στην κατάψυξη), κάποια όχι, αλλά όταν ταΐζεις ωμό κρέας τον σκύλο σου δεν πρέπει να φοβάσαι τα μικρόβια, αλλά τα παράσιτα.

Μαρθα

Well-Known Member
9 Απριλίου 2014
199
29
Μικρόβια υπάρχουν πολλά, κάποια σκοτώνονται με την κατάψυξη (εξαρτάται και πόσο μένουν στην κατάψυξη), κάποια όχι, αλλά όταν ταΐζεις ωμό κρέας τον σκύλο σου δεν πρέπει να φοβάσαι τα μικρόβια, αλλά τα παράσιτα.

κι ομως αυτη η θεωρια ειναι λαθος(μην νομιζεις και γω ετσι ηξερα και επεμενα κιολας,ακομα και στην καθηγητρια),περα απο τα παρασιτα ταιζεις και μικροβια)οσο αν το πιστευετε η οχι!

Status
Κλειδωμένο θέμα