BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αν έδινες κροκέτα δηλαδή, πού θα την έβρισκες με λιγότερο ασβέστιο; :eyecrazy:

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά η ερλίχια χτυπάει το συκώτι και τα νεφρά, έτσι δεν είναι; Οπότε αυτό που πρέπει να είναι μειωμένο, είναι το φώσφορο.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
δεν ξερω, τον πηρα τωρα τηλεφωνο και μου είπε ότι είναι λογο του βιμπραμισιν αν καταλαβα καλα γιατι ήταν γρηγορο για να μην μειωθει η αποτελεσματικότητα του.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ρώτα τον τότε τι κροκέτα θα έδινες με μειωμένη ποσότητα ασβεστίου;; Απ' όσο γνωρίζω κάτι τέτοια δεν υπάρχει, επίσης αν ο σκύλος δεν παίρνει αρκετό ασβέστιο πας για άλλα προβλήματα... είναι πολύ σημαντικό, συζήτα το μαζί του.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
το εψαξα λίγο και βρηκα αυτο :
Η πρόσληψη δοξυκυκλίνης μαζί με φαγητό και ειδικότερα γαλακτοκομικά προϊόντα ίσως μειώσει την ποσότητα του φαρμάκου που απορροφάται. Ο συνδυασμός της με γαλακτοκομικά, συμπληρώματα ασβεστίου, σίδηρο ή καθαρτικά με μαγνήσιο δεν είναι αφ' εαυτού επικίνδυνος, αλλά οποιοδήποτε από αυτά τα τρόφιμα ή συμπληρώματα μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου[SUP][12][/SUP].

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αυτό είναι για σκυλιά; Ε, μη συμπληρώνεις με παραπανίσιο ασβέστιο - αυτό κατάλαβα εγώ. Τέλος πάντων επειδή δεν το έχω ξανακούσει και μπορεί να είμαι λάθος, συζήτα το με τον κτηνίατρο - τι τροφή να δίνεις κλπ.

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Κατερινα νομιζω ο γιατρος σου σωστα σου ειπε για το ασβεστιο...
εχω μιλησει κ εγω με την δικη μου γιατρο κ μου εχει πει πως το ασβεστιο μειωνει πολυ την αποτελεσματικοτητα σε πολλα φαρμακα..

Ισως για αυτο στο ειπε,επειδη το σκυλι παιρνει φαρμακα;)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Κατερινα νομιζω ο γιατρος σου σωστα σου ειπε για το ασβεστιο...
εχω μιλησει κ εγω με την δικη μου γιατρο κ μου εχει πει πως το ασβεστιο μειωνει πολυ την αποτελεσματικοτητα σε πολλα φαρμακα..

Ισως για αυτο στο ειπε,επειδη το σκυλι παιρνει φαρμακα;)
Αν ο σκύλος όμως δεν πάρει το ασβέστιο που χρειάζεται, δεν θα δημιουργηθούν άλλα προβλήματα;

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Αν ο σκύλος όμως δεν πάρει το ασβέστιο που χρειάζεται, δεν θα δημιουργηθούν άλλα προβλήματα;
Νομιζω για 2 μηνες(η δεν ξερω κ εγω ποσο) που θα χρειαστει θεραπεια δεν θα εχει προβλημα..
Τωρα τι να σου πω,το καλυτερο θα ηταν να μας απαντησει ενας γιατρος..

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Ο γιατρός μου ήταν καθετος όχι κοκκαλα όσο κανει θεραπεια, το θεμα μου, είναι τι ταίζω ? χωρις να μου πειραξει κατι αλλο ?

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Μου μιλησε για μαγειρευτό, κοτοπουλο-ρυζι-λαχανικα αλλα θα ηθελα να συνεχισω την μπαρφ γιαυτο ψαχνω για μπαρφ διατροφη αλλά χωρις κόκκαλα σε σκυλο με λεισμανια .(λεω το λεισμανια γιατι συνηθως σε αυτην την περιπτωση αποφευγουμε ψαρι και πολυ κόκκινο κρεας).Αν καποιος εχει την εμπειρία να μου πει τι εκανε.

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Ο γιατρός μου ήταν καθετος όχι κοκκαλα όσο κανει θεραπεια, το θεμα μου, είναι τι ταίζω ? χωρις να μου πειραξει κατι αλλο ?
Κατερινα οτι ταιζες απλα ξεψαχνιζεις να μην εχει κοκκαλο...
Καμια ξηρη δεν σου προτεινε τωρα για την θεραπεια???
αλλα ολες εχουν ασβεστιο:-k

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Μου μιλησε για μαγειρευτό, κοτοπουλο-ρυζι-λαχανικα αλλα θα ηθελα να συνεχισω την μπαρφ γιαυτο ψαχνω για μπαρφ διατροφη αλλά χωρις κόκκαλα σε σκυλο με λεισμανια .(λεω το λεισμανια γιατι συνηθως σε αυτην την περιπτωση αποφευγουμε ψαρι και πολυ κόκκινο κρεας).Αν καποιος εχει την εμπειρία να μου πει τι εκανε.
Ε τοτε Κατερινα η γνωμη μου ειναι να ακουσεις τον Στελιο,μεχρι να ξεμπερδεψεις με τις θεραπειες..

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
κατσε Αγγελε μπορεί καποιος να το εχει δει αυτο το εργο και να με γλιτωση απο το μαγειρεμα :)

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Εσύ όμως θέλεις διατροφή χωρίς ασβέστιο αν καταλαβαίνω καλά... πάντως εγώ έδινα καθημερινά τσόφλι αυγού που είναι άκρως απαραίτητο

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
ναι για όσο κανει θεραπεια για ερλινχεια μόνο όσο λιγοτερο ασβεστιο γινεται μετα δεν θα εχω θεμα .

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα για 28 ημέρες... πολλοί δίνουν μαγειρευτό για χρόνια και δεν βάζουν καθόλου κόκαλα

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Lecat μπορείς να δίνεις και σκουμπρί ή σολωμό ή σαρδέλες σε κονσέρβα πότε πότε. Το προτείνει η straus στο τυφλοσούρτι που διαπβασα για μαγειρεμένη διατροφή.
l.Kyveli ευχαριστώ!

Σολωμό δε θέλω να δώσω γιατί φοβάμαι το θέμα με τον υδράργυρο.
Το σκουμπρί από ότι είδα είναι επίσης "καλοκαιρινό" ψάρι.

Την κονσέρβα σαρδέλας όμως δεν την είχα σκεφτεί καθόλου.
Για κονσέρβα ψαριού το μυαλό μου πήγε μόνο στον τόνο.
Ωραία ιδέα!
Άσε που δεν πιάνει και χώρο στην κατάψυξη!

Status
Κλειδωμένο θέμα