Σχετικά με το ρύζι είπαμε κάποιοι τι γνωρίζουμε
για τα φύκια τωρα.
Δεν ξερω αν όλα, αλλα ναι καποια θαλασσινα φύκια σιγουρα είναι απ τις πιο θρεπτικές τροφές. δεν είναι ιδιαιτερα φτηνή τροφή, μπορουν να δωθουν σαν συμπλήρωμα. το χω στο νου μου να το προσθέσω στη διατροφή μας καποια στιγμή, όπως επίσης και colostrum πρωτόγαλα πιο σπάνια και προληπτικά αλλά κυρίως σε έκτακτες περιπτώσεις σε μεγαλύτερη ποσοτητα.
όσων αφορά το ψάρι που λές για τα ακιτα. έχω αποκλείσει τα μεγάλα ψάρια των ωκεανών απ τη διατροφή μας λόγω του ατυχήματος στην ιαπωνία. αν έχει θεωρηθεί η μολυνση στο τσερνομπιλ καταστροφή, στη φουκουσίμα δεν ξέρω ποια λέξη χαρακτηρίζει αυτο που έγινε και συνεχιζει καθημερινά να συμβαίνει.
και στα ψάρια η μόλυνση διαδίδεται και αυξάνεται προσθετικά. το μικρο ψάρι τρώει πλαγκτον το μεγαλύτερο τρωει το μικρο κλπ. Κι έτσι συσσωρεύονται βαρέα ραδιενεργά μέταλα στα μεγαλύτερα.
Έχω αντικαταστήσει τα μεγάλα ψάρια προσθέτοντας καθημερινά στο φαγητό μας σπορους chia που περιέχουν ω3 και άλλα πολλά ωφέλιμα συστατικά σε μεγαλύτερο ποσοστό, αναλογικά πάντα.
Για κανα ψαράκι ποταμίσιο που και που όμως δε θα πω οχι
για θαλασσινά φύκια ψάξτε τα για πληροφορίες σαν "kelp"
ψάξτε και ρωτήστε αν έχετε χρόνο και διάθεση για: chia seeds, colostrum (πρωτογαλα). κουρκουμάς, κεφίρ.