BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Καταρχάς τι προηγούμενες μέρες είχε φάει κόκκαλα...και είδε το έντερο όπως μου το περιέγραψε σε πολύ άσχημη κατάσταση,διογκωμένο και πάρα πολύ ερεθισμένο...πράγμα απαράδεκτο για κουτάβι της ηλικίας της..!Με ρώτησε τι είχε φάει και του είπα..και καταλήξαμε στο οτι τα κόκκαλα φταίνε και οτι δε μεταβολίζονται πλήρως και προφανώς γρατζουνίσανε το έντερο...

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Όχι..το λουράκι απ'ότι διάβασα διασπάται...και δε δικαιολογεί την τόσο χάλια εικόνα του εντέρου!Αν ηταν αυτό θα ηταν απλά ερεθισμένο το έντερο όχι και διογκωμένο...εξάλλου το λουράκι που είχε φαγωθεί ηταν μισό και είχαν περάσει πολλές μέρες απο την κατάποση του..για σιγουριά ήθελα να κάνω τον υπέρηχο(καθαρά δική μου ανησυχία) και τελικά βρήκα άλλα....

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Και τωρα? Παλι ξηρα? Παιζει καθολου ρολο το οτι ειναι μικρη η θα μπορουσε να παθει το ιδιο και ενα ενηλικο σκυλι? Το ρωταω αυτο γιατι μου ηρθε στο μυαλο αυτο που μας ελεγε ο κτηνιατρος μας οταν ο δικος μας σε νεαρη ηλικια ειχε πολυ ευαισθητο εντερο και με το παραμικρο ειχαμε διαρροιες και αιματα,αλλα μας καθησυχασε οτι οταν μεγαλωσει θα στρωσει και οντως ετσι εγινε,τωρα δεν καταλαβαινει τπτ,οτι και να φαει.
Εντωμεταξυ με την barf..κανουμε ενα βημα μπροστα και δυο πισω με αυτο που διαβασα τωρα..

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Εξακολουθώ να δίνω ωμό...απλά στήθος κοτόπουλου κλπ χωρίς κόκκαλα...!!Ξηρά πάντα τις δίνω περιστασιακά...Ευαίσθητο έντερο έχει απο μικρή και η δικιά μου,τώρα αν φτιάξει μεγαλώνοντας δε το ξέρω...ο κτηνίατρος όμως πρότεινε να μη της ξαναδώσουμε κόκκαλα που να μπορούν να φαγωθούν..μόνο μεγάλα για τα δόντια...

peter12x

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
154
0
Πάτρα
σκέφτομαι να πάρω και εγώ ένα σκύλο από το καλοκαίρι και μετά και το θέμα του φαγητού με έχει προβληματίσει, υπάρχει τίποτα να διαβάσω και να μάθω μερικά πράγματα ;

Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Καλημέρα σας... Σκέφτομαι να γυρίσω τη διατροφή του Λούνο μου σε barf αντί για ξηρά. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο αξιόπιστο βιβλίο να μελετήσω για να ενημερωθώ αρχικά?

Επίσης, ένας σκύλος που κάνει barf, έχει πρόβλημα αν για 4-5 μέρες επιστρέψει στην ξηρά τροφή? Σε περίπτωση δηλαδή που χρειαστεί να τον αφήσω σε ξενοδοχείο για σκύλους κάποια στιγμή, θα έχει πρόβλημα?

Last edited:

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
προσωπικά ο δικος μου ο σκυλος που το δοκιμασα με καλή τροφή για 15 μερες γυρισμα από barf σε ξηρά ειχα πρόβλημα ... μπορείς να δωσεις δικια σου τροφή για τις μερες που λες

tanale

Well-Known Member
12 Απριλίου 2011
66
0
Αθήνα
Lonsdale/raw meaty bones, καλό βιβλίο, σου λύνει πολλές απόριες, εγώ θα του έδινα κόνσερβες, η προτιμότερο έτοιμο πακετάρισμένα (υπάρχει εταίρια έδω!) ΒARF!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Λεω να αρχίσω BARF στον κούταβό μου (η μικρή έτσι κι αλλιώς τρώει ξηρά μια στις 1000 , περισσότερο μαγειρευτό,υπαρχει πάντα το μπολ της γεμάτο με ξηρά αλλά προτιμά το δικό μας φαγητο)
Είναι 8 μηνών, υπάρχει κάποιο πρόβλημα; μήπως να αρχίσω μετά τους 12 μήνες;
Θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει ένα ενδεικτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα και ποσότητες για να του δίνω όπως επίσης και ποια κρέατα δίνω ωμά και ποια μαγειρεμένα;
Τα κυβικά του σκυλιού είναι πάνω κάτω σαν ενος γπ (ίσως και λίγο μεγαλύτερος)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το σκυλί μπορεί να ξεκινήσει στην ηλικία που είναι. Αν θες μπορώ να σου δώσω ένα απλό εβδομαδιαίο πρόγραμμα για αρχή και όσο περνά ο καιρός να το εμπλουτίζεις ή να κάνει κάτι δικό σου.

Αν τρώει ήδη μαγειρευτό και το έχεις συνηθήσει μπορείς να το συνεχίσεις. Μια χαρά είναι και το μαγιρευτό.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Aν μπορούσες θα με βοηθούσε πολύ!
Μαγειρευτό του είχα δώσει 1μιση μέρα που ξέμεινα απο τροφή χωρίς να το καταλάβω και 2-3 φορές κάτι κομματάκια κοτόπουλο αρεά και που.Κατα τα άλλα τρώει ξηρά royal canin

Αυτό που με προβληματίζει λίγο με τη barf είναι οτι δεν ξέρω τι ποσότητες πρέπει να δώσω

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
vas αν μπορείς ανέτρεξε και στις προηγούμενες σελίδες αυτού του θέματος!

Και ο Biggbilly και εγώ αλλά και πολλοί άλλοι έχουν παραθέσει προγράμματα για Barf!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Σε ευχαριστώ πολύ Στέλιο!Η αλήθεια είναι οτι δεν ανέτρεξα σε όλο το θέμα, ο λόγος που έγραψα καινούριο ποστ και απλά δεν έψαξα ήταν δεδομένης της ηλικίας του μούργου μου.Αν δεν υπάρχει πρόβλημα και είναι το ίδιο με ενός ενήλικου σκύλου θα το κοιτάξω αργότερα που θα έχω χρόνο :)

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Σημερα ο μικρος μου hannibal lecter,εφαγε τις πρωτες του ωμες φτερουγες..Τετοια ευχαριστηση δεν εχω ξαναδει στα μουτρα του,να αρχισω να ανυσηχω???:mrgreen::mrgreen:
Ειχα μια αγωνια μηπως και αρχισει να τα καταπινει λαιμαργα,αλλα τελικα τα μασησε καλα.Την Κυριακη θα ψαξω και για μοσχαρι-αρνι,αν και γενικα ειναι πιο τσιμπημενα.Βρηκα μικρα κατεψυγμενα(βραζιλιανικα!) κοτοπουλακια των 700γραμμαριων με 1,20euro,πιστευω οτι ειναι καλη τιμη.
Ελπιζω να παει καλα το ολο εγχειρημα,μιας και ειμαι πολυ ψαρωμενη ακομα με την συγκεκριμενη διατροφη..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Περίμενε κάποιες μέρες για να συνηθίσει το στομάχι στην πέψη του κοτόπουλου!
Μην κάνεις μετάβαση και σε άλλα ωμά ακόμα γιατί μπορεί να μην τα δεχθεί το στομάχι!

Αν τον βλέπεις ότι δεν τα καταφέρνει και φοβάσαι μην τρώει λαίμαργα μπορείς να του κρατάς την φτερούγα για να καταλάβει πως πρέπει να κάνει την "λαβή" για να τα λιανίζει πιο εύκολα!

Όσο για την χαρά, έχει σχεδόν 1 χρόνο που κάνω στον δικό μου αποκλειστικά ωμή διατροφή και μόλις δει ότι βάζω το κρεάς με τα υπόλοιπα στο μπολ του, φεύγει σφεντόνα στον σημείο που τρώει!Όταν λέμε σφεντόνα εννοώ σφεντόνα, δεν υπολογίζει τίποτα, είναι ικανός να περάσει από πάνω σου, ψηλά την ουρά να την κουνάει, πολλές φορές γαβγίζει από χαρά χοροπηδώντας μόνος του καθώς πάει προς το σημείο που ταίζεται και ανυπομονησία μέχρι να φτάσω κατόπιν αυτού στον σημείο όπου θα του αφήσω το μπολ!
Μόλις φτάσω μέχρι να σκύψω να του το αφήσω έχει κάνει 10 τεμενάδες, 20 παρακαλητά/μουρμουρητά, 50 κάτσε(και κάνει ένα κάτσε άλλο πράμα,σπαθί), 100 φορές με κοιτάει στα μάτια, 500 φορές γλείφεται!
Πιστεύω αν την δει κάποιος την όλη φάση της προετοιμασίας/ιεροτελεστίας θα νομίζει ότι ο σκύλος δεν τρώει, στερημένος θα νομίζει ότι είναι, θα με εκθέσει!
:D:D:D

Status
Κλειδωμένο θέμα