BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
μήλα χωρίς τα κουκουτσια , αχλαδι οχι πολλά 3-4 φρουτα την εβδομαδα .. και από λαχανικά μαρουλι,μπροκολο, καροτο , κολοκυθι αυτα με βολευουν αυτην την περιοδο ... ποιο μετά που καλοκαιριαζει θα δω ...
Τα μήλα, αχλάδια, κολοκύρια και καρότα χωρίς τις φλούδες καλύτερα. Ο σκύλος δεν έχει τα έντερα να επεξεργαστεί φρούτα/λαχανικά, αν του τα δίνουμε και με τις φλούδες μπορεί να έχουμε παρενέργειες... σκατουλάκια.

Δίνεις πολύ πράγμα Χρήστο, μωρέ 3 φρούτα την εβδομάδα. Τα δικά μου σχεδόν 90%-10% τρώνε σε αναλογία κρέας-φρούτα/λαχανικά. Τρία μήλα μπορεί να μου κρατήσουν και 3εβδομάδες για ένα σκύλο :D

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
παιδια να ρωτησω κατι τωρα, τελικα εγω που δεινω acana 75 ευρω και αρχισα να μην τη παλευω και μιας και ετοιμασα σιγα σιγα τον μπαξε μου που θα εχει απο ολα τα λαχανικα αμα ξεκινησω barf θα μου βγαινει πιο οικονομικα; βεβαια για την διαφορα που θα εχει ο σκυλος δεν το συζητω!!!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εξαρτάται τι θα του δίνεις και ποιός θα είναι ο προμηθευτής σου.

Μπορεί εγώ να βρίσκω κοτόπουλο με 2Ε/kg αλλά εσύ να βρίσκεις με 2.8E/kg.
Μπορεί να θέλω να ταίζω το σκύλο κουνέλι και εσύ πλατάρια.

Αντικειμενικά, θεωρώ ότι έχουν καλό μενού τα δικά μου και το ΟΛΟ κόστος της διατροφής τους πάει περίπου για παράδειγμα στην μικρή 40Ε το μήνα. Η μικρή είναι 21.5kg, αν θες κάνει μια αναλογία με το δικό σου σκυλί να έχεις μια ιδέα πόσο πάει ένα γεμάτο μενού και σύγκρινέ το με την ACANA.

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
φρουτα, λαχανικα,αυγουλακια θα υπαρχουν χωρις κοστος. κοτοπουλακι απο lidl σαρδελες απο λαικι κρεατα απο δικο μου χασαπη,θα κανω μια αναλογια να δουμε

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Θα σου γράψω τι πήρα προχθές που πήγα για ψώνια.
Δεν είναι στάνταρντ τα πράγματα, ανάλογα τι βρω σε τιμή.

Για 21.5kg σκύλο.
1.6kg καρδιά μοσχαρίσια
0.7kg σικώτι μοσχαρίσια
2.0kg σαρδέλα+γαύρος
1.0kg παιδάκια προβάτου
8.0kg κοτόπουλα

Φρούτα φτιάχνω ποσότητα κάθε 2εβδομάδες. Αυτή την φορά ήταν τα εξής.
2 μαρούλια
λίγο σπανάκι+αγριόχορτα
2 μπανάνες
1 μήλο
3 καρότα
2 πορτοκαλια

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
Εγώ αυτά και άλλα πολλά ταίζω για 1 μήνα...
+ πολλά από τα κρέατα που αναφέρει ο BiggBilly πιο πάνω!
ωραιος ωραιος!!! να αρχιζουμε σιγα σιγα,βεβαια το μεταβατικο σταδιο το εχω ξεκινησει εδω και 2 βδομαδες ενα γευμα ξηρα ενα barf και παμε καλα και μετα απο λιγο θα βγαλω την ξηρα τελειως

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Θα σου γράψω τι πήρα προχθές που πήγα για ψώνια.
Δεν είναι στάνταρντ τα πράγματα, ανάλογα τι βρω σε τιμή.

Για 21.5kg σκύλο.
1.6kg καρδιά μοσχαρίσια
0.7kg σικώτι μοσχαρίσια
2.0kg σαρδέλα+γαύρος
1.0kg παιδάκια προβάτου
8.0kg κοτόπουλα

Φρούτα φτιάχνω ποσότητα κάθε 2εβδομάδες. Αυτή την φορά ήταν τα εξής.
2 μαρούλια
λίγο σπανάκι+αγριόχορτα
2 μπανάνες
1 μήλο
3 καρότα
2 πορτοκαλια
αυτα για ποσο χρόνο ?
Θα μειωσω τα φρουτα αφου το λες εσύ ευχαριστώ

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τα μήλα, αχλάδια, κολοκύρια και καρότα χωρίς τις φλούδες καλύτερα. Ο σκύλος δεν έχει τα έντερα να επεξεργαστεί φρούτα/λαχανικά, αν του τα δίνουμε και με τις φλούδες μπορεί να έχουμε παρενέργειες... σκατουλάκια.

Δίνεις πολύ πράγμα Χρήστο, μωρέ 3 φρούτα την εβδομάδα. Τα δικά μου σχεδόν 90%-10% τρώνε σε αναλογία κρέας-φρούτα/λαχανικά. Τρία μήλα μπορεί να μου κρατήσουν και 3εβδομάδες για ένα σκύλο :D
Ναι καλά, δεν φτάνει που καθαρίζω κάθε φορά τις πέτσες από τα πλατάρια, δεν είναι και λίγα, 20kg!
Σιγά μην καθαρίζω και τα φρούτα!Όσα μπορούν να αλεστούν με την φλούδα(μήλα,αχλάδια,κολοκυθάκια,καρότα) κατευθείαν στο blender!Δεν θα πάθει τίποτα το χαϊβανι...
Όσο μη μου άπτου είσαι τόσο πιο ευαίσθηατα γίνονται...
Αρκετά γίνομαι Μαίρη Παναγιωταρά...:D

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
@christosp, αυτά είναι για ένα μήνα. Όσο για τα φρούτα, δεν είναι λόγος να μειώσεις/αλλάξεις κάτι στην διατροφή του σκύλου επειδί κάνει κάποιος άλλος κάτι άλλο.

@st3lios, αυτές οι πέτσες στους λαιμούς είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία. Σε νιώθω φίλε... :D

Last edited:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τα πλατάρια συνήθως έχουν πολύ πέτσα στο λαιμό. Όπως είναι η πέτσα την τραβάς και ξεγυμνώνει το λαιμό. Αν ο σκύλος σηκώνει το επιπλέον λίπος στην διατροφή του κανένα πρόβλημα.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Πριν το ξεκινήσω το κουβέντιασα με αρκετό κόσμο , Τάσο γιατρούς όσο και έμπειρους ιδιοκτήτες σκύλων υποστηρικτές αυτής της διατροφής .
Το είδα να δουλεύει θεαματικά.
Δεν γνωρίζω αν έχει αναρτηθεί πάλι , το παραθέτω και ίσως σε κάποιον φανεί χρήσιμο

Facebook

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Από τότε(πρίν 3 μήνες περίπου) που ξεκίνησα barf στη μικρή είδα ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά σε όλα!Αναπτύχθηκε(ψήλωσε και πάχυνε),τελείωσαν τα προβλήματα με τις διάρροιες και τους εμετούς,δε μυρίζει σκυλίλα όσο μύριζε με την ξηρά(και έχει και οίστρο!),πεντακάθαρη αναπνοή και δόντια και το βασικότερο...τρώει με ΟΡΕΞΗ!!!Το μόνο που δεν αγγίζει είναι ψάρια ωμά αλλά δε πειράζει..τρώει τόνο σε νερό και κανένα ψητό ψαράκι..!Κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένη,όταν θα κάνουμε και εξετάσεις αίματος θα σας πώ αν είναι όλα οκ όπως φαίνονται!

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
Από τότε(πρίν 3 μήνες περίπου) που ξεκίνησα barf στη μικρή είδα ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά σε όλα!Αναπτύχθηκε(ψήλωσε και πάχυνε)!
τι ηλικια εχει η μικρη;

Status
Κλειδωμένο θέμα