bandogs

GRBandog

Active Member
15 Ιανουαρίου 2007
36
0
www.bandog.gr
και για να μην ξεχνιομαστε...O Swinford ειναι ενα τιποτα... και για να μην υπαρχουν αποριες τι σκυλια πρωτοχρησιμοποιησε , ζευγαρωσε Πιτμπουλ με Εγγ.Μαστιφ..Αποτελεσμα αυτης της γεννας ηταν και ο διασημος Bantu.

Η σωστοτερη και πιο καταγεγραμενη εκτροφη Bandog εγινε απο Αγγλους..Το πρωιμο Bullmastiff...που δεν ειναι τιποτε αλλο απο την επιλεκτικη εκτροφη ενος ελαφρυ μολοσσικου σκυλου με εναν βαρυτερο με σκοπο την δημιουργια ενος μεσου τυπου.

S

SwkDoG

Guest
Τελικά οι απόψεις μας δεν έχουν και μεγάλες διαφορές... :)

Και εσύ,όπως και εγώ δεν θεωρούμε το Bandog φυλή και σίγουρα όπως λες και εσύ δεν στερείτε ελλατωμάτων.
Και σημαντικότερο από όλα δεν κάνει για άπειρους κυνόφιλους.

Τώρα αν είναι κορυφή για τα καθήκοντα προστασίας και προσωπικής ασφάλειας ελέγχετε.
Εξάλλου ότι σκύλο και να έχεις σε αυτά τα θέματα τον πρώτο λόγο έχει η δουλειά που θα κάνεις.

Πολλοί προσπαθούν να κάνουν διάφορα,από το υποαλεργικό Labradoodle εώς το υπερ-bodyguard Bandog...Μακάρι όλοι να πετύχουν αυτό που επιθυμούν απλά να βάζουμε τα πράγματα σε μια σωστή βάση.

Και τέλος,δεν μας κουράζεις καθόλου...ίσα-ίσα χαιρόμαστε να ακούμε λάτρεις οποιουδήποτε σκύλου!... :)

GRBandog

Active Member
15 Ιανουαρίου 2007
36
0
www.bandog.gr
Εκει που διαφωνω ειναι στο οτι δεν πρεπει να βαζουμε ολες τις καταστασεις σε ενα καζανι ή να κρινουμε και να εκφραζουμε αποψη χωρις να υπαρχει ικανοποιητικος αριθμος δειγματων.

Με την ιδια λογικη θα επρεπε και εγω να πω οτι ολα τα Γκρενενταλ ειναι "νευρικα"..αυτο ομως θα ηταν αδικο γιατι εχω δουλεψει μονο 3.

Το οτι θεωρω το Bandog κορυφη σε αυτο για το οποιο προοριζεται ειναι απαντημενο εδω και πολλα χρονια σε μενα προσωπικα..Πολυ σωστα λες "ειναι κατι που ελεγχετε"..Οπως λεει και ενας φιλος μου "You work my dogs and I'll work yours"

Για αποφυγη παρεξηγησεων θελω να επισημανω οτι το Bandog ειναι φτιαγμενο για ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ προσωποφυλαξη.Στους αλλους τομεις καθηκοντων ασφαλειας υπαρχουν φυλες που ειναι εξισου καλες και πολλες φορες καλυτερες.

Οπως φανταζομαι παρατηρεις εχω αρκετα υγιη αποψη για τις δυνατοτητες των σκυλων που προτιμω...Η διαφορα μου με καποιους αλλους ειναι οτι τουλαχιστον εγω δεν εχω μεινει σε θεωρητικο επιπεδο ή κρυμμενος πισω απο ενα πληκτρολογιο φωναζοντας αποψεις...

Φιλικα,

Στελιος

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
GRBandog said:
Για αποφυγη παρεξηγησεων θελω να επισημανω οτι το Bandog ειναι φτιαγμενο για ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ προσωποφυλαξη
to keep staff moving ποιες ειναι οι ποιοτητες των μπαντογκ που τα κανουν ιδανικα για προσωποφυλαξη και οχι τοσο καλα για φυλαξη χωρου π.χ; :?: :?:

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Καλωσόρισες κι από μένα GRBandog!

Προσωπικά θα χαρώ να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τα Bandog. Αυτοί οι πειραματισμοί, αν μου επιτρέπετε η έκφραση, με τη δημιουργία νέων φυλών και διασταυρώσεων έχουν ενδιαφέρον.

Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι τι μεθόδους χρησιμοποιείς για να αξιολογήσεις την εργασιακή επίδοση και το χαρακτήρα των σκυλιών που εκτρέφεις?

S

SwkDoG

Guest
Αγαπητέ GRBandog μη νομίζεις ότι τα όσα γράφουμε αφορούν εσένα προσωπικά...κάθε άλλο!... :)

Μπήκε το θέμα από ένα μέλος και εκφράσαμε τις απόψεις μας (...και δεν βασίζοντε στο ένα δείγμα που έζησα...δόξα τον Μεγαλοδύναμο έχω και ελπίζω να συνεχίσω να έχω,αρκετές εμπειρίες στον κόσμο των ζώων... :D ) που όπως είδα δεν διαφοροποιούντε και πολύ από τα λεγόμενα σου.

Δηλαδή...

Το Bandog δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ημίαιμο σκυλί(δεν είναι φυλή είπες εσύ...),μη σταθεροποιημένο (διαφέρει ακόμα και από εκτροφή σε εκτροφή...),σίγουρα μη αναγνωρισμένο από Διεθνής Κυνολογικούς Ομίλους,χωρίς pedigree ή κάποια επίσημη βάση δεδομένων.
Ανήκει στην ίδια κατηγορία με τα Labradoodle,Bichon/Yorkie,Cockerpoo,Bull Boxer και άλλα πολλά.
Ρεαλιστική προσωποφύλαξη κάνουν και άλλα σκυλιά και με εξετάσεις (Mondioring,Ring,KNPV...) και εδώ κολλάει ίσως και η ερώτηση του Skylos:

Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι τι μεθόδους χρησιμοποιείς για να αξιολογήσεις την εργασιακή επίδοση και το χαρακτήρα των σκυλιών που εκτρέφεις?
Και εγώ πιστεύω πως είσαι ένα άτομο συγκροτημένο και με άποψη για αυτό άλλωστε κάνουμε και ένα επικοδομητικό διάλογο!... :)

GRBandog

Active Member
15 Ιανουαρίου 2007
36
0
www.bandog.gr
Τα σπορ (Sch,MR,FR κλπ) δεν ειναι ρεαλιστικα. Για αυτο και λεγονται κυναθληματα.Εχουν κανονες/ποντους.
Σε ανθρωπινο ισοδυναμο θα ηταν σαν να συγκριναμε εναν αγωνα Tae kwon do με εναν αγωνα χωρις ορους (ΝΗΒ).

Βεβαια τρεφω μεγαλο σεβασμο για τους ανθρωπους που ασχολουνται με κυναθληματα γιατι γνωριζω ποσο επιπονο ειναι..Ρεαλιστικα ομως δεν ειναι.
Να επισημανω οτι τα σκυλια KNPV για να δουλεψουν σε patrol περνουν τουλαχιστον 6 μηνες cross-training σε σεναρια πραγματικων συνθηκων για δουν οι υπευθυνοι οτι ειναι ικανα για εργασια στον δρομο.

Πρεπει καποια στιγμη οι ανθρωποι που "εμπορευονται" ΤΥΠΟΥ ρεαλιστικες προστασιες με σκυλους να βρεθουν μπροστα σε ενημερωμενους πελατες/ιδιοκτητες που εχουν γνωση βασικης θεωριας περι drives (prey drive,fight drive,defence drive) για να σταματησει επιτελους και η μαστιγα των σκυλων που "φυλανε" οσο ειναι στην σχολη εκπαιδευσης και οταν πανε στον ιδιοκτητη κοιτανε τα αστρα.

δεν θα εβαζα το bandog στην ιδια κατηγορια με τα Cockerpoo..τουλαχιστον ενα καλο bandog κερδιζει επαξια το φαγητο που τρωει :wink:

Το θεμα επιλογης και αξιολογησης ειναι τοσο μεγαλο που θα ηταν σαν να προσπαθω να συμπτιξω 10 χρονια τριβης σε 1000 λεξεις..

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
GRBandog said:
Τα σπορ (Sch,MR,FR κλπ) δεν ειναι ρεαλιστικα. Για αυτο και λεγονται κυναθληματα.Εχουν κανονες/ποντους.
Χωρίς να ξέρω πολλά περί κυναθλημάτων, αυτό ακούγεται λογικό να ισχύει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι η αστυνομία προτιμά τα σκυλιά KNPV έστω με την επιπρόσθετη εξάμηνη εκπαίδευση/αξιολόγηση.

GRBandog said:
Το θεμα επιλογης και αξιολογησης ειναι τοσο μεγαλο που θα ηταν σαν να προσπαθω να συμπτιξω 10 χρονια τριβης σε 1000 λεξεις..
Θα ήταν ωφέλιμο ωστόσο να κάνεις μια προσπάθεια περιγραφής των κριτηρίων και της μεθοδολογίας σου. Πρόκειται για το βασικότερο θέμα στην εκτροφή ζώων.

Η όλη διαδικασία εκπαίδευσης/αξιολόγησης των σκύλων που συμμετέχουν σε σπορ προστασίας είναι γνωστή και διαθέσιμη σε όποιον το ψάξει. To ίδιο ισχύει και για τα κυνηγόσκυλα, τσοπανόσκυλα κλπ.

Αντίθετα, οι διαδικασίες αξιολόγησης που ακολουθούν οι εκτροφείς bandog είναι ένα θέμα για το οποίο δύσκολα βρίσκει κανείς πληροφορίες στο ίντερνετ...

GRBandog

Active Member
15 Ιανουαρίου 2007
36
0
www.bandog.gr
Οπως ειπα το θεμα ειναι τεραστιο..δυστυχως δεν εχω τον χρονο να γραφω μεγαλα κειμενα.

Θα παραπεμψω σε δυο σελιδες που παριουσιαζουν ενδιαφερον :

H πρωτη ειναι μια συνεντευξη του φιλου και συνεργατη μου Joe Lucero : http://www.uwsp.edu/psych/dog/LA/distano5.htm

Και η δευτερη ειναι μια προσεγγιση του προτυπου του Bandog Mastiff :
http://bandogmastiffs.blogspot.com/2005_11_01_bandogmastiffs_archive.html

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Γιατι οι εκτροφεις bandog συγκρινουν και διαφοροποιουν τα σκυλια τους ...απο τα gsd/malinois/dutchsheperd κτλ....?? τι ειναι αυτο που κανει το bandog διαφορετικο?καλυτερο απο τις συγκεκριμενες φυλλες...?

Να επισημανω οτι τα σκυλια KNPV για να δουλεψουν σε patrol περνουν τουλαχιστον 6 μηνες cross-training σε σεναρια πραγματικων συνθηκων για δουν οι υπευθυνοι οτι ειναι ικανα για εργασια στον δρομο.
το...μοντερνο bandog θα μπορεσει να δουλεψει σε Patrol...???
...και ποσο καιρο περνει ενα bandog για να γινει ενας εξαιρετος "προσωπο-φυλακας"???

GRBandog

Active Member
15 Ιανουαρίου 2007
36
0
www.bandog.gr
Η συγκριση ειναι αναποσπαστο κομματι της ζωης..οποτε λογικο ειναι να συγκρινουμε και "φυλες".

Δεν θα ηθελα να απαντησω για αλλους εκτροφεις..αλλωστε δεν ειμαι αρμοδιος.
Απο προσωπικη εμπειρια μπορω να πω οτι τα δυο σημαντικα πλεονεκτηματα των Bandog που πρεσβευω εναντι των φυλων που ανεφερες περιγραφονται στο link για το τεμπεραμεντο ( http://bandogmastiffs.blogspot.com/2005_11_01_bandogmastiffs_archive.html)

Με δυο λογια -αν βαριεσαι να διαβασεις- το Bandog δεν επιζητα την αναρριχηση στην ιεραρχια της αγελης (rank drive) και αν σε αυτο προσθεσεις και το γεγονος οτι ειναι σχεδον αναισθητα στον πονο αυτοματα γινονται ΠΟΛΥ πιο ασφαλη για διαβιωση μεσα στην οικογενεια και ειδικα με παιδια(χωρις βεβαια να καταλυεται ο παραγοντας επιτηρηση απο μερους των γονιων).

Το αδιαμφισβητητο επισης πλεονεκτημα εναντι των φυλων που ανεφερες ειναι η σαφως αποτρεπτικοτερη εμφανιση και η ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ σωματικη δυναμη ενος bandog.

Οσο για την ερωτηση σου περι patrol σε διαβεβαιω οτι και εδω και στο εξωτερικο γνωριζω Bandog που κανουν κανονικοτατο περιπολο..με ιδιαιτερα καλα αποτελεσματα..

Με εκπλησσει η ερωτηση σου για τον "χρονο που χρειαζεται ενα bandog για να γινει "εξαιρετος" προσωποφυλακας"...
Εχεις εμπειρια απο μαστιφοειδης φυλες ?
Αν ναι , τοτε ξερεις την απαντηση.
Αν οχι, τοτε θα σου ελεγα οτι ειναι σαφως αργοτερα απο οτι σε ενα Malinois αλλα νωριτερα απο οτι σε ενα Rottweiler.

Φιλικα,
Στελιος

S

SwkDoG

Guest
Πρός το παρόν επιγραμματικά και ίσως αργότερα εκτενέστερα να πώ πως:

Διαφωνώ με αυτό:
το Bandog δεν επιζητα την αναρριχηση στην ιεραρχια της αγελης (rank drive)
Μιάς και πρόκειτε για αταβιστικό ένστικτο και σίγουρα μια επιλεκτική αναπαραγωγή ακόμα και δεκάδων χρόνων δεν μπορεί να αφαιρέσει.
Συν του ότι χωρίς "κυριαρχικότητα" δεν κάνεις φύλαξη.

Με αυτό:
αν σε αυτο προσθεσεις και το γεγονος οτι ειναι σχεδον αναισθητα στον πονο
Που εκτός και αν έχετε άλλα ιατρικά στοιχεία,το δέρμα,το υποδόριο λίπος,οι νευρώνες,οι συνάψεις στον εγκέφαλο,κλπ. δεν διαφέρουν τόσο δραματικά από τα άλλα σκυλιά και οι μικρές ανατομικές διαφορες δεν επιτρέπουν τέτοια επισήμανση.
Αλλά ακόμα και να ίσχυε κάτι τέτοιο μάλλον μειονέκτημα του σκύλου θα ήταν παρά πλεονέκτημα.
Και κάτι πάνω σε αυτό το σχόλιο του GRBandog και δεν θα ήθελα να θεωρηθεί προσωπική μομφή στον ίδιο,αλλά τέτοιου "ύφους" σχόλια (..."είναι σχεδόν αναίσθητα στον πόνο" , "δε καταλαβαίνουν πόνο" , "μασέλες που κλειδώνουν" , κλπ...) παραπέμπουν αλλού και είναι κρίμα να χρησιμοποιούντε...

Και με αυτό:
Με εκπλησσει η ερωτηση σου για τον "χρονο που χρειαζεται ενα bandog για να γινει "εξαιρετος" προσωποφυλακας"...
Εχεις εμπειρια απο μαστιφοειδης φυλες ?
Αν ναι , τοτε ξερεις την απαντηση.
Αν οχι, τοτε θα σου ελεγα οτι ειναι σαφως αργοτερα απο οτι σε ενα Malinois αλλα νωριτερα απο οτι σε ενα Rottweiler.
Χωρίς ιδιαίτερα σχόλια...

Και μιά επισήμανση αυτό το super-dog της σωματοφυλακής που όπως όλοι συμφωνούμε ΔΕΝ κάνει για τον άπειρο ιδιοκτήτη σε ποιόν απευθύνετε και πια "ανάγκη" έρχετε να καλύψει (...εκτός αυτή της τσέπης ή της ματαιοδοξίας των αμερικάνων "εφευρετών" του)?...
Ποιός χρειάζετε σκύλο αποκλειστικά bodyguard και όχι και του σπιτιού του και αυτός συνάμα να είναι και έμπειρος και γνώστης κυνόφιλος?...

Απλές παρατηρήσεις για να "ρολάρει" και η κουβέντα... :D

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Η συγκριση ειναι αναποσπαστο κομματι της ζωης..οποτε λογικο ειναι να συγκρινουμε και "φυλες".
:D απλα τους συγκρινουνε/ται....με τους 3 καλιτερους σκυλους εργασιας στον κοσμο...(....αλλα και αυτο μες το "παιχνιδι" ειναι...)

το Bandog δεν επιζητα την αναρριχηση στην ιεραρχια της αγελης (rank drive)
μιας και αναφερομαστε σε εναν σκυλο που θα προστατεψει την οικογενεια...το παιδι μας ...θελουμε εναν σκυλο που να μην μας κανει ποτε "κακο".....αρα επιζητουμε χαμηλο rank drive?......εν αντιθεση με mal/gsd/d.s ....που ποτε δεν ξερουμε ...μπορει να μας κατσουνε καμια δαγκωνιτσα?...(???)....

καταλαβαινω καλα ?? αυτο εννοεις?

rankdrive = socialaggression (???)

ενας σκυλος της αστυνομιας ...καταδιωκει....(preydrive).....για να πιασει τον κακο.Ο σκοπος του ΣΚΥΛΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ δεν ειναι η καταδιωξη και συλληψη...αλλα το να κρατησει την "απειλη"(τον κακο) εξω απο το σπιτι μας ...εξω απο την ζωη μας....(μου ακουγεται παραμυθενιο....)

και η ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ σωματικη δυναμη ενος bandog.

λογικα εννοεις και πολλαπλασιο δαγκωμα...και...και....ΚΑΙ...αρα να υποθεσω οτι μιλας για θανατο του εισβολεα???

Οσο για την ερωτηση σου περι patrol σε διαβεβαιω οτι και εδω και στο εξωτερικο γνωριζω Bandog που κανουν κανονικοτατο περιπολο
που???

GRBandog

Active Member
15 Ιανουαρίου 2007
36
0
www.bandog.gr
Απο που να αρχισω...

Προσωπικα δεν συγκρινω το bandog με τα Mal/gsd/DS...Αλλος ρολος αλλη ψυχοσυνθεση.

Μιλωντας για ΤΟΠ σκυλους (οχι για τα κουκουρουκου Λυκοειδη που εμπορευονται καποιοι λεγοντας οτι τα τοπ μαλινουα ας πουμε ειναι ιδανικα για οικογενεια) ενα bandog ειναι σαφως πιο ηπιο στην συμπεριφορα του μεσα στην οικογενεια.Οπως ειπα και στην αρχη που μπηκα στο φορουμ..Καλη η παραμυθα αλλα η πραξη καλυτερη.
Ειναι αστειο να υπαρχει ακομα η αποψη οτι "κυριαρχικοτητα στην αγελη" αυτοματα σημαινει και social aggression και αρα φυλαξη.Φιλε,SWKDOG δεν εχεις προφανως δει low rank dog να ειναι απιστευτο σε re-active aggression.
Το γεγονος οτι καποιες εκφρασεις (βλ. Αναισθητα στον πονο) παραπεμπουν "ΑΛΛΟΥ" εχω να πω οτι για τα κλισε δεν φταινε μονο αυτοι που τα βγαζουν αλλα και αυτοι που τα διαιωνιζουν.Για μενα το pain management (για να χρησιμοποιησω σωστοτερο ορο) δεν παραπεμπει στις κυνομαχιες..Τις σιχαινομαι και δεν επιθυμω τα σκυλια μου να ειναι μερος κατι τετοιου. Αρα λοιπον εσυ διαιωνιζεις τα κλισε.

Οσκαρ,θα σε συμβουλευα να προσεξεις το ειρωνικο υφος (τυπου "λογικα εννοεις και πολλαπλασιο δαγκωμα...και...και....ΚΑΙ...αρα να υποθεσω οτι μιλας για θανατο του εισβολεα???").Δεν εχω χρονο για διορθωσεις προβληματικης συμπεριφορας ανθρωπων..
Δεν ανεφερα τιποτα για δαγκωμα...αλλωστε θα ηταν αστειο να αναφερθω σε κατι που τοσο ευκολα αποδεικνυεται.Εαν ομως θες πραγματικα να μαθεις για το δαγκωμα λεπτομερειες,ευχαριστως να κανονισω κατι ειδικα για σενα.Μεχρι τοτε...(Patrol με bandog -Ελλαδα-Αγγλια-Αυστραλια-Αμερικη- στοιχεια απο κοντα...)

Οσο για το τι σου ακουγεται παραμυθενιο..τι να πω...ευχαριστω που το μοιραστηκες αλλα δεν με ενδιαφερει..

Δεν νομιζω οτι εχω να προσφερω κατι στην συνεχεια της "κουβεντας"...το μονο που θα επιβεβαιωθει ειναι το γνωμικο του Νιξον.
Θα παρακαλουσα να σεβαστειτε την αποφαση μου και να σταματησουμε εδω.

Στελιος
[email protected]

S

SwkDoG

Guest
Ειναι αστειο να υπαρχει ακομα η αποψη οτι "κυριαρχικοτητα στην αγελη" αυτοματα σημαινει και social aggression και αρα φυλαξη.Φιλε,SWKDOG δεν εχεις προφανως δει low rank dog να ειναι απιστευτο σε re-active aggression.
Δεν εννοώ αυτό...λάθος κατάλαβες...

Καλη η παραμυθα αλλα η πραξη καλυτερη.
...Και στην πράξη όπου χρειάζετε "πραγματική προστασία" μόνο Bandog δεν χρησιμοποιούντε...

Το γεγονος οτι καποιες εκφρασεις (βλ. Αναισθητα στον πονο) παραπεμπουν "ΑΛΛΟΥ" εχω να πω οτι για τα κλισε δεν φταινε μονο αυτοι που τα βγαζουν αλλα και αυτοι που τα διαιωνιζουν.Για μενα το pain management (για να χρησιμοποιησω σωστοτερο ορο) δεν παραπεμπει στις κυνομαχιες..Τις σιχαινομαι και δεν επιθυμω τα σκυλια μου να ειναι μερος κατι τετοιου. Αρα λοιπον εσυ διαιωνιζεις τα κλισε.
Να θυμίσω ότι η έκφραση ήταν δική σου...και πως ακόμα περιμένω τα επιστημονικά τεκμήρια για αυτό.

Δεν νομιζω οτι εχω να προσφερω κατι στην συνεχεια της "κουβεντας"..το μονο που θα επιβεβαιωθει ειναι το γνωμικο του Νιξον.
Θα παρακαλουσα να σεβαστειτε την αποφαση μου και να σταματησουμε εδω.
Σεβαστή η απόφαση σου και βέβαια μπορείς να μη συμμετέχεις στην κουβέντα,εάν αυτό επιθυμείς.
Η κουβέντα μπορεί να συνεχιστεί βέβαια γιατί δεν αφορά κανέναν από εμάς αλλά ένα σκύλο... :)

Και να υπενθυμίσω πως δεν υπάρχει και δεν γίνετε να υπάρξη,καμία προσωπική κόντρα με κανέναν.
Ο καθένας παραθέτει τη γνώμη του και τα δικά του επιχειρήματα.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Δεν ανεφερα τιποτα για δαγκωμα...
εσυ οχι...ο lucero ομως ναι...

ερωτηση:"how about tenacity against humans??

Off the charts!(laughs). Lets put it this way. The ABM is the only working
breed in the world that was bred specifically for combat against a man.
Don't even compare them to some of the other working breeds. This is a fighting dog.
No comparison. I've tested them all. I have an open invitation to
anyone to come over and work my dogs if I can work theirs. And don't
wear those flimsy bite suits either. I design my own bite suit with extra
padding and they still hurt.
They are the most punishing dog on the planet. Period.

ενα "κοματι" που ηθελα να σβησω απο το ποστ ...το οποιο που φανηκε ειρωνικο ηταν η ερωτηση....στο patrol dog στην ελλαδα....

ΠΟΥ??
Αυτο μου φανηκε ειρωνικο...αλλα απο την αλλη οντως θελω να μαθω...
το μυαλο μου πηγε σε σωματα ασφαλειας...ενω εσυ μπορεις να εννοεις και κατι αλλο...(ιδιωτικη security)

οσο για το δαγκωμα ....δεν ηταν καθολου ειρωνικο...
και συνεχιζω ..οταν οι ενστολοι ...αντιμετωπιζουν ηδη προβληματα με τον νομο οταν ο σκυλος τους δαγκωσει τον "κακο"...τι θα γινει οταν αυτο το δαγκωμα αποβει μοιραιο...???

GRBandog

Active Member
15 Ιανουαρίου 2007
36
0
www.bandog.gr
Αν ξαναδιαβασετε τα ποστ και δειτε και τα links , θα βρειτε απαντησεις σε αυτα που επιμονα ρωτατε..

Αν θελετε εμπρακτα,ειμαι στην διαθεση σας.

Οσο για το νομικο κομματι..Οι ενστολοι αντιμετωπιζουν προβλημα και αν χρησιμοποιησουν οπλο..αυτο τι σημαινει?? οτι θα σταματησουν να οπλοφορουν?
'Η μηπως νομιζεις οτι ενα mal ή ενα DS δεν μπορει να σκοτωσει εναν ανθρωπο?

Καλη συνεχεια

ΥΓ.Οσκαρ,σαφως μιλαω για ιδιωτικες Κ9 security...Υπαρχουν 2 παραδειγματα μονο για bandog που εχουν δουλεψει για κρατικη υπηρεσια(εξωτερικο).Και παρα πολλα σε K9teams που καλουν ιδιωτικες εταιρειες.

YΓ2.Οσο για τον "πονο" περιμενω και εγω πρακτικα να μου αποδειξεις οτι ολα πονανε το ιδιο.Θα χαρω να σε βοηθησω.

ΥΓ3.Η πραγματικη προστασια ειναι οταν εισαι στο σπιτι με τα παιδια ή στον δρομο με λεφτα κλπ κλπ...Ατοπημα να θεωρεις πραγματικη προστασια μονο την αστυνομικη δουλεια.

S

SwkDoG

Guest
Για τον πόνο δεν είπα πως "όλα πονούν το ίδιο" αλλά πως η διαφορά της ανοχής του πόνου από φυλή σε φυλή και από άτομο σε άτομο δεν δικαιολογεί το σχόλιο σου.
Όσο για αποδείξεις,οποιοδήποτε βιβλίο κτηνιατρικής φυσιολογίας.Θα δείς πως το κεφάλαιο σκύλος δεν χωρίζετε σε Bandog και τα υπόλοιπα σκυλιά...

Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για τα υπόλοιπα πόστ...ότι δηλάδη αν τα ξαναδιαβάσεις θα δείς ότι η "θεωρία Bandog" έχει κενά..."έχει λάκο η φάβα" τελικά...

Για να πώ και κάτι που αφορά εμένα,ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα πάρω ένα σκύλο για να με προστατεύσει...Άλλες ανάγκες μου ικανοποιεί η συμβίωση με ένα σκύλο...Αυτό βέβαια έτσι,επειδή μου'ρθε!... :D

Αν θελετε εμπρακτα,ειμαι στην διαθεση σας.
Δηλαδή μας λές διεύθυνση και στέλνουμε 6 Τσετσένους να εισβάλουν??!!!... :p :lol:
Να πούμε και καμιά...να περάσει η ώρα.

GRBandog

Active Member
15 Ιανουαρίου 2007
36
0
www.bandog.gr
Οχι Τσετσενους παιδια..Ειναι αναισθητοι και αυτοι στον πονο!!

Παντως χωρις πλακα..το pain management διαφερει απο σκυλο σε σκυλο.Μορφωμενος ανθρωπος φαινεσαι..δεν ειναι δυσκολο να το καταλαβεις.

Και συμφωνω οτι ολη η φιλολογια περι bandog εχει λακκους..Μην ξεχνας ομως οτι και πολλες θεωριες για το τι κανουν και τι δεν κανουν αναγνωρισμενες φυλες εχει τους ιδιους και ισως περισσοτερους.

Φιλικα,
Στελιος