bandogs

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
1. Για ποιον λόγο δημιουργήθηκε αυτή η "φυλή"??
θελανε να φτοιαξουν εναν πολυ καλο φυλακα

2. Με ποιο σκεπτικό χρησιμοποιήθηκε σαν βάση για την δημιουργία της ο σκύλος της κάθεμιας από τις φυλές που αναφέρεις παραπάνω?
για τα bandog που ξερω εγω πιτ μπουλ-μαστινο οι λογοι ειναι προφανεις. θελανε το gameness απο τα πιτ και το μεγεθος και τα ενστικτα φυλαξης απο το μαστινο. βεβαια το αποτελεσμα ειναι ενα κανε κορσο με αλλα χρωματα αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Διαβασα ολα τα ποστ του συγκεκριμενου θεματος για τα bandog και ηταν ολες οι αποψεις πολυ ενδιαφερον. Αυτο που μου εμεινε ομως απο τα περισσοτερα που διαβασα ειναι οτι υπαρχει μια προκαταληψη προς τις καινουργιες ρατσες ή φυλες ή ομαδες σκυλων!(στην προκειμενη περιπτωση τα bandog).Και απο την αλλη σκεφτομαι οτι λιγο ή πολυ, πολλες ρατσες σκυλων που τωρα ειναι αναγνωρισμενες, δημιουργηθηκαν καπως ετσι στο παρελθον.Οπως το Boxer, Bullmastiff,bull terrier και αλλα που δεν τα ξερω. Το βρισκω λογικο ο ανθρωπος να πειραματιζετε με τις διασταυρωσεις διαφορων καθαροαιμων σκυλων ωστε να προκυψουν νεες ρατσες σκυλιων απο τις οποιες θα μας δινουν πολλα περισσοτερα απο τα ηδη υπαρχον.Αρκει βεβαια αυτες να γινονται με γνωμονα την χρησιμοτητα και εξελιξη του σκυλου και οχι την εμπορικοτητα.Και σιγουρα με λιγοτερα προβληματα υγειας οσο το δυνατον!!!

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
Διαβασα ολα τα ποστ του συγκεκριμενου θεματος για τα bandog και ηταν ολες οι αποψεις πολυ ενδιαφερον. Αυτο που μου εμεινε ομως απο τα περισσοτερα που διαβασα ειναι οτι υπαρχει μια προκαταληψη προς τις καινουργιες ρατσες ή φυλες ή ομαδες σκυλων!(στην προκειμενη περιπτωση τα bandog).Και απο την αλλη σκεφτομαι οτι λιγο ή πολυ, πολλες ρατσες σκυλων που τωρα ειναι αναγνωρισμενες, δημιουργηθηκαν καπως ετσι στο παρελθον.Οπως το Boxer, Bullmastiff,bull terrier και αλλα που δεν τα ξερω. Το βρισκω λογικο ο ανθρωπος να πειραματιζετε με τις διασταυρωσεις διαφορων καθαροαιμων σκυλων ωστε να προκυψουν νεες ρατσες σκυλιων απο τις οποιες θα μας δινουν πολλα περισσοτερα απο τα ηδη υπαρχον.Αρκει βεβαια αυτες να γινονται με γνωμονα την χρησιμοτητα και εξελιξη του σκυλου και οχι την εμπορικοτητα.Και σιγουρα με λιγοτερα προβληματα υγειας οσο το δυνατον!!!
μου αρεσει η αποψη σου συμφωνω

maxmike

Member
7 Αυγούστου 2012
12
0
αν και καινουργιος στο φορουμ θα ηθελα και γω να πω την αποψη μου σε μια παλια συζητηση και θα ξεκινησω το θεμα της πιστοποιησεις ρατσας απο επισημους ομιλους,και θα ηθελα να πω οτι ειναι οντως προκατηλημενοι και ενα παραδειγμα ειναι τα πρεσσα καναριο τα οποια η fci μεχρι πριν λιγα χρονια δεν τα αναγνωριζε και οταν το κανε τα αναγνωρισε ως dogo canario ενω η ονομασια τους ειναι perro di pressa canario.kai υπαρχουν και αλλες φυλες αναγνωρισμενες πλεων που ειχαν παρομοια προβληματα.επισης θα συμφωνησω απολυτα οτι ολες οι ρατσες φτιαχτηκαν για να καληψουν καποιες αναγκες και σε πρωτη φαση εγιναν απο ανθρωπους χωρις καμια επαφη την κυνογνωσια οπως πχ τα ντοπερμαν τα οποια ακομα και τωρα δεχωνται τεραστιο πολεμο ως επιθετικα,οτι τρελενωνται στα επτα τους και πολλα αλλα το ιδιο και τα πιτ μπουλ το ιδιο και αρκετες ρατσες που φτιαχτικαν με σκοπο οχι συντροφιας η κυνυγιου.επισης ειμαι της αποψης οτι δεν υπαρχουν κακα σκυλια αλλα κακοι ιδιοκτητες,χειρηστες,εκπαιδευτες και πωλητες,εκτροφεις η φαρμερ.ολα τα σκυλια εχουν τον χαρακτηρα τους που μπορει να ειναι καλος κακος και γενικα οτι θα χαρακτηριζε και τον ανθρωπο με την διαφορα οτι στους σκυλους ο ανθρωπινος παραγωντας καθοριζει το ζευγαρωμα.με την λογικη καποιων οσο αφορα τα μπαν οποιδιποτε ζευγαρωμα τυχαιο η μη μπορει να χαρακτηριστη μπνντογκ οταν ομως υπαρχουν ανθρωποι που καλιεργουν συγκεκριμενα χαρακτηρηστηκα τοτε μιλαμε για ξεκηνιμα μιας φυλης που ισως στο μελλον να αναγνωριστει.τελος να πω οτι για μενα τα ρασα δεν κανουν τον παπα.ααα και κατι αλλο οσο αφορα τους διαγωνισμους οποιος πιστευει οτι ειναι καθαροι πλανατε οικτρα αφου απο την στιγμη που μπαινουν λεφτα στην μεση η διαφανεια παει περιπατο.

φιλικα παντα μιχαλης

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Παιδιά εχω βρει ίσως το καλύτερο αρσενικο bandog που κυκλοφορεί ακόμα κ στο διαδίκτυο...
Κι εγώ... αλλά δεν είναι δικό μου...:cool:
πλάκα μας κάνεις, έτσι? Ρωτάω, γιατί "ποτέ δεν ξέρεις"...:confused:

xristakis

Well-Known Member
27 Μαϊου 2012
47
1
Σαλαμίνα
Κ τώρα είναι τρεισ μήνες δεμένος στην αλυσίδα γιατί ο ιδιοκτήτης του έτρεχε στα νοσοκομεία.Θα πάθεται την πλάκα σας κ το μαιλ είναι [email protected](πάνω βγηκε μια φάτσα δίπλα στο μαιλ)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.132
4.824
E αν ειναι να παθουμε την πλακα μας, να μας βαλεις φωτο :cool:

YANNIS F

New Member
22 Σεπτεμβρίου 2015
1
0
63
Eτυχε και γνωρισα 2 bandog αρσενικα από κοντα και τα 2 αρσενικα.Οι εντυπώσεις μου ηταν αριστες. Πανεξυπνα σκυλια,υπακουα,φυλακες και σωματοφυλακες όταν παριστατο αναγκη.Μορφολογικα πολύ εντυπωσιακα,συμπτωση?Ισως,παντως κερδισαν πολύ στα ματια μου παρολο που επαναλαμβάνω ολως τυχαια τα γνωρισα από κοντα,