Amstaff στείρωση, επιθετικότητα σε σκύλους και σωματοφυλακή

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
@east49
Συμφωνώ στην πρωτη παραγραφο.
Στην δευτερη διαφωνω ως προς την "μη" αντιδραση.
Αυτό ειναι που ανεφερα ως σεναριο και υπο προυποθεσεις.
Σε αυτη την μορφη εκπαιδευσης μπορεις να μαθεις τον σκύλο να λειτουργει και χωρις εντολη. Πιστεψε με ειναι πολύ πιο ευκολο απο οτι φανταζει.

@epial
To έχω αναφέρει και παλιοτερα εδω μέσα. Τον κοινο εγκληματια αποτρέπουμε. Τον "επαγγελματία" δεν μπορούμε. Με τον δευτερο καλό ειναι να μην έχουμε ιδιαίτερες σχεσεις. :D

• Like
Reactions: GRDANE

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@epial
Αρα ακυρωνεις τελειως το θεμα φυλαξης.....
Αποψη σου, σεβαστη.
Αλλα ξερεις πολλα παραδειγματα δλδ που συμβαινουνε καθημερινα γυρω μας οπου οπλισμενος ανθρωπος με πυροβολο οπλο την πεφτει στον αλλο ετσι στεγνα οπως το περιγραφεις;
Γιατι εγω ξερω παραδειγματα οπου ο σκυλος με την σταση του, φανηκε χρησιμος.....
Τεσπα.....

@μπουλης
Αρα ουσιαστικα το ιδιο λεμε.
Λεω λοιπον, μηπως ο σκυλος του παραδειγματος, με οτι εμαθε τελοσπαντων εχει βγαλει μια συμπεριφορα που βασιζεται ακριβως στο παραπανω;
Δεν ειναι δλδ αποτελεσμα "περιεργης συμπεριφορας" αλλα αποτελεσμα "εκπαιδευσης";
Δλδ οτι πλησιαζει του την πεφτω;
Μηπως το προβλημα στην "εκπαιδευση" ξεκιναει απ το οτι ο σκυλος αυτος δεν εχει ικανη υπακοη;

• Like
Reactions: μπουλης

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@east49
Ετσι οπως το περιγραφει ο φίλος μαλλον κατι τέτοιο συμβαινει.
Aνακατευθυνση μου ακούγεται.
Δεν θα το ελεγα "ανακατευθυνση"
Θα το ελεγα "προς πασα κατευθυνση".
Το ζητουμενο ειναι το παλικαρι να ελεγχει το σκυλι του κ να μην ερχεται τετ-α-τετ με αλλα ζωα.
Το οτι σε στενες επαφες γινεται επιθετικος δεν μου φαινεται περιεργο..... Πολλα σκυλια το εχουνε γενικα ποσο μαλλον το συγκεκριμενο.....

• Like
Reactions: johnk

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καλησπερα!ο δικοςμου ειναι amstaff αρσενικο 17 μηνων.σκεφτομαι να τον στειρωσω.θα αλλαξει τελικα η συμπεριφορα του ως προς το καλυτερο ή δεν ειναι σιγουρο?εχω γραψει σε σχετικο θεμα πως απο 12 μηνων εχει βγαλει επιθετικοτητα με αλλα σκυλια ξαφνικα...ισως οχι και τοσο ξαφνικα αφου απο 10 μηνων εκανε σωματοφυλακη,σεν ηξερα,πειστηκα,την πατησα..τΕλος παντων,υπαρχει περιπτωση σε αυτη την ηλικια με την στειρωση να ηρεμησει λιγο ως προς τα αλλα σκυλια και γενικα να του κοπει λιγο η ξεροκεφαλια και ο τσαμπουκας ως προς τις εντολες?δηλαδη τις ξερω και τις κανω οταν εγω γουσταρω κλπ...
Στην θέση σου δεν θα έψαχνα εκπαιδευτή γιατί το θέμα της επιθετικότητας ενός αρσενικού amstaff προς άλλα σκυλιά δεν είναι κάτι που θα ρυθμιστεί με εκπαίδευση όσο και αν υπάρχουν θεωρίες περί αυτού. Στην καλύτερη να μπερδευτείς ως ιδιοκτήτης απο την υπακοή του σκύλου μετά απο την Χ εκπαίδευση και κάποια στιγμή να νομίσεις ότι θα τον ελέγχεις πάντα.

Κάποια στιγμή όμως θα υπάρξουν οι συνθήκες που αν ο σκύλος σου δεν ελέγχεται πλήρως(δηλαδή και με λουρί) θα φύγει χωρίς να ακούσει τίποτα και θα εμπλακεί σε καυγά...Και τότε δεν θα φταίει ούτε ο σκύλος σου, ούτε ο άλλος σκύλος, ούτε ο άλλος ιδιοκτήτης, αλλά ούτε και ο εκπαιδευτής(εκτός και αν σε παραμύθιασε ότι με την εκπαίδευση θα λυθεί το πρόβλημα της επιθετικότητας ενός αρσενικού amstaff προς άλλα σκυλιά...)

Στην θέση σου θα αποδεχόμουνα το γεγονός ότι έχω ένα αρσενικό amstaff επιθετικό προς άλλα σκυλιά(καθόλου ασυνήθιστο για την φυλή), θα το είχα πάντα δεμένο, και θα ενημέρωνα και τους άλλους ιδιοκτήτες που θα ερχόμουνα σε επαφή για το ενδεχόμενο συμπλοκής και για την ανάγκη αυξημένης προσοχής.

Στείρωση δεν θα έκανα για τον συγκεκριμένο λόγο της επιθετικότητας.

Last edited:
  • Like
Reactions: epial and johnk

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.689
4.330
43
www.proudtobegreek.eu
Το να ειναι επιθετικό ακόμα και σε θηλυκά ή κουτάβια κλπ συγνώμη αλλα δε το θεωρώ φυσιολογικό για τη φυλή μας...Με αλλα αρσενικά να το καταλάβω...όχι ομως με ολα..